Sisteme stereo: caracteristici, soiuri, cele mai bune modele

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Vizualizări
 3. Modele de top
 4. Cum să alegi?
 5. Cum se asambleaza?
 6. Cum se conectează la un computer?

Gama de aparate stereo moderne este imensă și este în mod constant completată cu noi dispozitive cu funcționalități bogate. Chiar și cel mai pretențios consumator poate găsi echipamentul muzical perfect pentru el. În acest articol, vom afla mai multe despre aparatele stereo și vom înțelege în ce tipuri sunt împărțite.

Ce este?

Echipamentul acustic este în permanență actualizat și îmbunătățit. Astăzi la vânzare puteți găsi astfel de dispozitive care reproduc un sunet cu adevărat șic și suculent. Astfel de caracteristici pot fi posedate de sisteme stereo de înaltă calitate, cu o putere suficientă. De la ea un sistem stereo este un lanț de componente speciale care, lucrând împreună, reproduc un anumit sunet... Stereo oferă o experiență de ascultare cu sunete răspândite pe 2 canale, creând un efect de „scenă”.

Muzica este mixtă, așa că unele sunete sunt situate în dreapta, iar altele în stânga compoziției principale de ascultare. Sunetele care sunt situate în canalele din dreapta și din stânga provin de la canalul central frontal dintre difuzoare.

Vizualizări

Sistemele stereo moderne sunt disponibile în diferite variante. Ele diferă unele de altele nu numai prin caracteristicile operaționale și tehnice, ci și prin calitatea sunetului și designul extern. Alegând modelul optim de acustică, consumatorii acordă atenție tuturor parametrilor de mai sus.

Să luăm în considerare în detaliu ce tipuri de aparate stereo există și după ce criterii diferă. Sistemele stereo moderne sunt fabricate cu parametri dimensionali diferiți.

Există astfel de soiuri la vânzare.

 • Microsisteme. Dispozitive compacte care sunt prezentate într-o gamă largă. Adevărat, sistemele de acest format, de regulă, nu sunt foarte puternice. Microsistemele sunt portabile (wireless) - astfel de dispozitive pot fi transportate oriunde cu tine.
 • Sisteme de mini format. Soluția perfectă pentru acasă portabilă. Sună bine, dar au dimensiuni mici, așa că nu trebuie să le alocați prea mult spațiu liber.
 • Midisisteme... Cele mai mari și mai puternice tipuri de aparate stereo. Adesea, la vânzare există opțiuni de podea care necesită mult spațiu liber pentru instalare. Cel mai adesea, sistemele midi reproduc un sunet bogat și de înaltă calitate. Ele sunt adesea folosite pentru a completa sistemele home theater.

Sistemele stereo moderne diferă și în ceea ce privește funcționalitatea. Producătorii furnizează echipamente muzicale magazinelor, care sunt completate cu următoarele opțiuni utile:

 • capacitatea de a reda fișiere video;
 • capacitatea de a conecta carduri flash, USB;
 • este asigurată înregistrarea de înaltă calitate pe hard disk-ul încorporat în sistem;
 • modelele cu egalizator sunt populare;
 • cu karaoke (multe dispozitive prevăd conectarea simultană a 2 microfoane, care pot fi wireless).

Difuzoarele HI-FI de astăzi sunt foarte populare. Sunt vândute în mod activ deoarece pot reproduce sunetul la o calitate cu adevărat înaltă.

În magazine, puteți găsi dispozitive de mare putere, de exemplu, ar putea fi un sistem de 3000 de wați.

Modele de top

Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre aparatele stereo populare.

Rosso Florentino Volterra Pian

Să începem cunoașterea noastră cu un sistem de muzică bass-reflex scump. Modelul este special conceput pentru „iubitorii de muzică disperați”, adevărați cunoscători ai muzicii și a sunetului de calitate. Tehnica combină designul rafinat și tehnologia avansată.

Puterea maximă a acestui dispozitiv este de 200 W. Sistemul stereo italian are un corp lacuit. Frecvența maximă Hz este 100.000.

Sven HT-201

Un set de difuzoare popular, care este ieftin, dar de bună calitate. Caroseria vehiculului este realizată din MDF și este realizată în culoarea tradițională neagră. Puterea subwooferului este de 2 W., difuzorul central este de 12 W., difuzoarele din spate sunt de 2x12 W. (indicatoare similare pentru difuzoarele frontale).

Mai des, acest sistem acustic este folosit pentru echiparea echipamentelor informatice. Tehnica reproduce perfect toate detaliile coloanelor sonore, precum și zgomote de joasă frecvență și bas percutant... Sistemul este echipat cu un receptor radio încorporat și un player media care poate citi informațiile necesare de pe carduri flash.

Yamaha NS-P160

Sistem de difuzoare Hi-Fi, a cărui putere totală ajunge la 140 de wați. Toate componentele sunt realizate din MDF. Sistemul în sine include 2 difuzoare frontale și 1 centrală. Yamaha NS-P160 este renumit pentru calitatea excelentă a sunetului.

Toate difuzoarele din kit au primit un design bass-reflex, așa că vor suna cel mai bine dacă le așezi la o distanță mică de perete. Designul sistemului marca Yamaha arată, de asemenea, atractiv.

Sony SS-CS5

Sistem de difuzoare cu 3 căi cu 3 difuzoare pentru un sunet mai bun. Utilizatorii vor aprecia claritatea, naturalețea și profunzimea sunetului... Acest sistem stereo este de tip raft cu 3 difuzoare și un woofer din celuloză. Difuzoarele sunt finisate cu furnir. Acest sistem Hi-Fi de înaltă calitate prezintă un design atractiv și minimalist, cu predominanța culorilor negre.

Magnat Tempus 55

La producerea acestui sistem Hi-Fi de înaltă calitate, a fost utilizat un sistem laser special Klippel, cu ajutorul căruia a fost analizată funcționarea tuturor elementelor cheie cu rafinament ulterioar. Difuzoarele Magnat Tempus 55 oferă sunet de calitate premium... Sunt echipate cu un tweeter cu dom.

Trebuie remarcat faptul că Magnat Tempus 55 se mândrește cu un echilibru tonal excelent. Basul de aici este cât se poate de clar și de precis. Gama medie sună natural. În acest caz, frecvențele superioare sunt mai accentuate, dar nu atrag toată atenția asupra lor. Puterea totală a acestui sistem stereo este de 280 de wați. Corpul tuturor componentelor este realizat din MDF.

Difuzoarele frontale ale dispozitivului sunt de tip pe podea. Toate componentele sunt completate cu picioare de sprijin speciale.

Cum să alegi?

Este necesar să selectați un sistem stereo pe baza mai multor parametri importanți. Înainte de a te grăbi la magazin în căutarea celui mai bun model de echipament muzical, ar trebui să vă dați seama în ce condiții doriți să-l achiziționați.

 • Luați în considerare dimensiunea camerei din casă sau apartament în care urmează să instalați echipamentul... Dacă zona camerei este mică, atunci este logic să luați un sistem stereo compact. Dacă camera, dimpotrivă, este mare, atunci pot fi plasate aici opțiuni mai solide de mare putere. Pentru stradă, trebuie să cumpărați doar un sistem stereo stradal, care este protejat de factori externi negativi, de exemplu, de umiditate și umiditate.
 • Luați în considerare performanța sistemului dvs. stereo de acasă. Decide din timp ce anume vrei să obții din achiziția planificată. Dacă aveți o casă spațioasă și doriți să puneți o acustică puternică în ea, atunci ar trebui să alegeți ceva mai puternic. Acordați întotdeauna atenție parametrilor echipamentului, studiind cu atenție toate caracteristicile, deoarece mulți comercianți umfla adesea artificial mulți indicatori ai dispozitivelor.
 • Gândiți-vă dinainte ce funcționalitate doriți să obțineți de la sistemul stereo. De exemplu, modelele cu karaoke, egalizator, radio și alte componente utile sunt populare astăzi. Decide ce optiuni vei avea nevoie si care nu, pentru a nu pierde bani pe un model multifunctional.
 • Este recomandat să cumpărați doar echipamente muzicale de marcă. Sistemele stereo de înaltă calitate care reproduc sunet cu adevărat șic sunt produse de multe mărci cunoscute, al căror nume este cunoscut de toată lumea. Astfel de soluții sunt bune nu numai pentru performanțe de înaltă calitate, ci și cu garanția unui producător. În cazul defecțiunilor sau al detectării defectelor, echipamentele de marcă pot fi înlocuite cu unul nou, ceea ce nu se poate spune despre dispozitivele puțin cunoscute de la producători necunoscuți.
 • Cumpărați un sistem stereo de la un magazin de încrederecare vinde bunuri muzicale sau aparate electrocasnice. Nu este recomandat să achiziționați astfel de dispozitive tehnice la punctele de vânzare cu amănuntul dubioase cu un nume de neînțeles. Aici este puțin probabil să găsiți un produs de înaltă calitate și original de la un producător binecunoscut.

Cum se asambleaza?

Este foarte posibil să asamblați un sistem stereo cu propriile mâini. Crearea sau auto-îmbunătățirea unei astfel de tehnici acustice nu poate fi numită prea dificilă. Gândiți-vă la modul în care puteți efectua o astfel de muncă pe cont propriu. Vă puteți asambla sistemul pe baza unui receptor sau amplificator separat (un tub este potrivit - sunt prezentate într-o gamă largă), difuzoare (de exemplu, fără fir) și un dispozitiv sursă. Adevărat, un astfel de sistem se poate dovedi a fi prea greoi.

Să aruncăm o privire la principalele caracteristici ale unui receptor stereo.

 • Amplificator... Responsabil pentru a susține configurarea difuzoarelor pe 2 canale.
 • Tuner AM sau FM... Necesar pentru ascultarea posturilor de radio.
 • Ieșiri audio analogice... Necesar pentru a conecta dispozitive suplimentare.

Să luăm în considerare parametrii suplimentari pentru conectarea unui receptor audio.

 • Intrare fono... Există aproape toate receptoarele stereo pentru conectarea unui turnant.
 • Conexiuni audio digitale... Aceasta se referă la ieșirile optice și coaxiale.
 • Conexiune difuzor A/B... Face posibilă conectarea a 4 difuzoare, dar în același timp nu va fi oferită ascultarea sunetului surround. Difuzoarele B sunt difuzoarele principale și vor consuma putere de la amplificatoare. Opțiunea de dispozitiv A/B vă permite să ascultați aceeași sursă de sunet în camera dvs.
 • Zona 2... Ieșire - „Zona 2” dă un semnal stereo pe locul 2, dar are nevoie de amplificatoare.
 • Ieșire subwoofer... Găsiți un receptor stereo care vă va permite să conectați acest dispozitiv.
 • Dispozitiv fără fir cu mai multe camere... Există receptoare stereofonice care au platforme similare, de exemplu, MisucCast. Pot fi folosite pentru a trimite muzică fără fir către difuzoarele partajate.
 • Wi-Fi, internet... Poate fi activat pentru a accesa serviciile de streaming de piese.
 • Bluetooth, USB... Adesea furnizat în multe dispozitive.
 • Conexiuni video... Sunt disponibile unele modele de receptor.

Se recomandă să selectați toate componentele pentru auto-asamblarea unui sistem stereo după alcătuirea în prealabil a unei liste detaliate a elementelor necesare. Puteți solicita ajutorul unui asistent de vânzări.

Cum se conectează la un computer?

    Este necesar să conectați sistemul stereo la computer după instalarea driverelor (corespunzător unui anumit model de acustică). De obicei, discul driverului vine cu echipamentul. După instalarea acestora, sistemul poate fi conectat la conectorii corespunzători de pe PC. Pe desktop se va deschide o fereastră cu setările de control al echipamentelor. Desigur, caracteristicile de conectare a diferitelor aparate stereo depind de apartenența acestora la o anumită marcă și de alte nuanțe.

    Vedeți mai jos cum să vă alegeți difuzorul de acasă.

    fara comentarii

    Comentariul a fost trimis cu succes.

    Bucătărie

    Dormitor

    Mobila