Opțiuni pentru proiecte de case cu verandă

Conţinut
  1. Scop și beneficii
  2. Diferențele față de terasă
  3. Proiecte
  4. Materiale (editare)
  5. Opțiuni de proiectare
  6. Exemple frumoase

O casă cu verandă este o opțiune excelentă atât pentru o reședință temporară de vară, cât și pentru o casă de țară în care oamenii locuiesc permanent. Verandă face posibilă extinderea semnificativă a spațiului folosit pentru existență. Dar pentru a fi confortabil în ea, este imperativ să aranjați totul așa cum vă sfătuiesc profesioniștii.

Scop și beneficii

Casa elegantă și modernă cu verandă este potrivită pentru familiile numeroase și pentru oamenii cărora le place să trăiască în confort. Aproape orice se poate face dintr-o verandă închisă, chiar și o seră, chiar și o zonă de luat masa. Totul depinde de nevoile și dorințele familiei.

Este foarte convenabil ca veranda să poată fi atașată la casă chiar și la câțiva ani după construcția clădirii principale., adică întotdeauna există posibilitatea de a extinde spațiul de locuit. Adevărat, experții sfătuiesc în continuare să efectueze toate lucrările deodată, pentru a nu se ocupa mai târziu de extinderea spațiilor suplimentare.

De asemenea, este plăcut că structura în sine este destul de simplă, așa că puteți chiar să construiți o verandă cu propriile mâini. În unele cazuri, nici măcar izolarea nu este necesară. Este foarte benefic atât în ​​faza de construcție, cât și în timpul vieții ulterioare.

Foarte des, astfel de camere sunt completate de geamuri uriașe de sticlă. Principalul avantaj al acestei soluții stilistice este că această cameră oferă o vedere asupra naturii. Acest lucru face posibil să vă relaxați și să vă bucurați de frumusețea zonei dvs. suburbane fără a părăsi camera caldă.

Diferențele față de terasă

În zilele noastre, mulți oameni confundă terasele cu verandele. Dar trebuie să înțelegi că acestea sunt lucruri foarte diferite. Verandă este teritoriul care se învecinează cu casa. De regulă, aceasta este o cameră vitrată cu drepturi depline. În unele cazuri, este încorporat în cameră și nu doar atașat de ea. De obicei, o verandă clasică are uși și un acoperiș plin. Adesea, comunicațiile se realizează acolo, ceea ce practic nu se găsește pe terasă. Verandele sunt încălzite și, desigur, completate cu lămpi.

Terasa se numește zonă deschisă, care nu este completată nici de ferestre, nici de uși. Foarte des este situat pe fundație. Poate fi monolit sau ridicat pe grămezi puternici. În loc de acoperiș, zona terasei este adesea acoperită cu un baldachin ușor sau chiar cu o copertă. Este profitabil și practic. Terasa nu are ferestre, la fel si pereti. Este completat doar de panouri elegante în partea de jos.

Proiecte

Proiectarea unei case cu verandă este o sarcină foarte importantă care trebuie abordată cu cea mai mare responsabilitate.

Întocmirea documentației

În primul rând, chiar înainte de începerea lucrării principale, trebuie să vă ocupați de pregătirea tuturor documentației necesare. Acest lucru trebuie făcut indiferent dacă profesioniștii angajați sunt angajați în construcție sau proprietarii casei înșiși.

Înainte de a contacta autoritățile speciale, trebuie să pregătiți desenele proiectului. Acolo este necesar să se indice dacă sunt planificate comunicări. După aceea, puteți contacta administrația. Acest lucru se face astfel încât construcția să fie complet legală.

Apropo, când construcția a fost deja finalizată, trebuie să contactați din nou agențiile guvernamentale.Acest lucru este necesar pentru a înregistra toate modificările în aspectul casei. Nu contează deloc dacă acest spațiu este folosit pentru rezidență permanentă sau temporară. Cert este că, fără documentele necesare, construcția va fi considerată construcție ilegală neautorizată, iar acest lucru, la rândul său, înseamnă că atunci când încercați să vindeți, transferați sau schimbați oficial o casă, vor apărea probleme.

Ce să țineți cont atunci când proiectați

Atunci când planificați o casă cu verandă, trebuie mai întâi să luați în considerare modul în care clădirea va fi amplasată în curte. Cea mai bună opțiune este să plasați o casă cu verandă, astfel încât de la ferestre să se deschidă o vedere a unui peisaj frumos. Aceasta poate fi o peluză, o grădină umbrită sau o curte decorată cu figuri de grădină. Puteți atașa o verandă la bucătărie, coridor, dormitor sau chiar un garaj, în funcție de dorințele proprietarului. Îl poți construi chiar și într-o casă rustică cu cinci pereți.

Un alt punct important este particularitățile de utilizare. În căsuțele de vară, verandele, de regulă, nu sunt izolate suplimentar, deoarece această cameră nu este folosită în sezonul rece. Într-o clădire rezidențială obișnuită cu o verandă mare, rezidenții petrec mult mai mult timp, așa că, dimpotrivă, se recomandă izolarea acesteia.

Pentru a face acest lucru, trebuie nu numai să efectuați comunicațiile necesare, ci și să izolați pereții, tavanul și ușile. De asemenea, este posibilă înlocuirea ferestrelor simple cu geamuri termopan. Ultimul pas este să instalați încălzitoare dacă este necesar. Dacă luați toate aceste măsuri, atunci camera nu va fi rece nici măcar în iarna geroasă.

Cum să folosești spațiul

Există multe opțiuni pentru extinderea spațiului caselor simple cu un etaj. Cel mai adesea, baza este completată de o mansardă, terasă sau verandă. Verandă dintre toate opțiunile propuse este bună pentru că este ușor de construit și poate fi folosită iarna. Este mult mai profitabilă decât o casă cu două etaje.

Spațiul este foarte des folosit ca loc de relaxare. O cameră de 6 pe 9 este suficientă pentru a vă relaxa în compania celor dragi sau a prietenilor. În acest spațiu, puteți pune mai multe fotolii, o canapea confortabilă cu măsuță de cafea sau un șezlong frumos. Un rol foarte important îl au decorul și detaliile decorative care fac camera mai confortabilă.

De asemenea, puteți folosi veranda ca înlocuitor pentru o sufragerie sau chiar pentru o bucătărie de vară. A doua opțiune este relevantă pentru cei care nu locuiesc în mod constant în casă și o folosesc din când în când. Sala de mese este situată convenabil lângă bucătărie. Dacă sunt sub același acoperiș și sunt conectate printr-o ușă sau un arc simplu, va fi convenabil pe verandă atât să luați masa pur și simplu în compania familiei dvs., cât și să organizați sărbători cu drepturi depline pentru prieteni și rude.

Dacă există suficiente camere în casă, atunci veranda cu o suprafață de 6x6 metri poate fi folosită ca spațiu creativ. Totul depinde de ce hobby-uri au locuitorii casei. De exemplu, într-o cameră cu lambriuri din lemn, ați putea amenaja un studio pentru un artist. O altă opțiune populară este o verandă cu o adevărată grădină de iarnă în ea. Această idee îi va atrage pe cei pasionați de grădinărit și doresc să aibă la îndemână legume și flori proaspete plăcute ochiului, nu numai în sezonul cald, ci și în frigul extrem. Chiar și o casă cu o verandă căptușită cu ghivece de flori arată fermecător, darămite o grădină cu drepturi depline în casa ta.

În unele cazuri, încăperile clasice sau cu cinci pereți pot fi folosite pur și simplu pentru depozitarea lucrurilor. Este mult mai ușor să lucrezi cu o astfel de focalizare generală - trebuie doar să aloci spațiu pentru rafturi, rafturi sau dulapuri. Pe o verandă de 6 pe 8, toate acestea pot încăpea cu ușurință. Acest tip de verandă poate fi amplasat lângă garaj, bucătărie sau sufragerie - totul depinde de ale cui lucruri vor fi depozitate în principal acolo.

În cele din urmă, putem observa faptul că o verandă bine izolată poate fi folosită ca dormitor pentru oaspeți.Un astfel de plan va atrage cei care primesc adesea oaspeți și nu pot aranja pe toți în camerele principale ale unei case mici.

Puteți alege oricare dintre proiectele propuse, dotând o cameră nouă la discreția dumneavoastră.

Materiale (editare)

Construirea unei verande nu este o sarcină foarte dificilă, în plus, o varietate de materiale pot fi folosite pentru a construi această cameră suplimentară, ceea ce facilitează și munca.

Cărămidă

Opțiunea tradițională este o casă din cărămidă, completată de o verandă din același material. O astfel de clădire este asociată cu ceva fiabil și durabil, ceea ce nu este surprinzător, deoarece materialul este cu adevărat rezistent la influența condițiilor meteorologice și a timpului nemilos.

Când construiți o verandă din cărămidă, este imperativ să pregătiți o fundație de înaltă calitate. Ar trebui să fie exact la fel ca sub toată casa, astfel încât să nu pară că veranda s-a domolit. Această abordare va proteja, de asemenea, noua încăpere de fisuri și defecte majore pe pereți.

Mulți oameni nu le plac materiale precum cărămida pur și simplu pentru că această opțiune pare urâtă și plictisitoare. Dar puteți experimenta cu aspectul spațiului. Pentru a face acest lucru, puteți, de exemplu, să alegeți nu o cărămidă roșie standard, ci una deschisă sau colorată. De asemenea, deschiderile sau colțurile ferestrelor și ușilor sunt adesea decorate cu cărămizi colorate. Arată interesant și elegant.

În cazul unei verande din cărămidă, aceasta este de cele mai multe ori completată de un acoperiș clasic, finisat cu materiale precum gips-carton sau placă.

Piatră

A doua opțiune este o verandă din piatră naturală. Construcția este foarte puternică și durabilă. Singurul său dezavantaj este costul ridicat. Cu toate acestea, puteți economisi bani făcând o verandă deschisă sau completați baza acesteia cu ferestre aproape pe întregul perete. De asemenea, arată frumoasă combinația de pereți de piatră cu ferestre luxoase decorate cu vitralii sau bare metalice. Acest plus va atrage atât iubitorii de clasici, cât și cei care aleg minimalismul și modernitatea.

Plastic

O opțiune mai puțin evidentă este o verandă din plastic. Pereții înveliți cu el arată surprinzător de elegant și frumos. Pereții înșiși sunt ridicați din cărămidă simplă, care servește drept suport de încredere. Profilele folosite pentru vitrare sunt, de asemenea, atașate la bază. Un astfel de set de materiale economisește puțin, deoarece plasticul este mai ieftin decât aceeași piatră sau panouri din lemn.

Lemn

Mai rar, lemnul natural este folosit pentru a crea verande. Casele cu cadru făcute din bușteni sau grinzi rotunjite arată confortabil și ca acasă. Sunt prietenoase cu mediul, așa că puteți plasa în siguranță atât un loc pentru odihnă, cât și o bucătărie de vară acolo. O casă cu un etaj din lemn natural este mai scumpă decât o clădire cu un astfel de balcon, dar în același timp mulțumește cu calitatea și siguranța ei pentru sănătate.

Opțiuni de proiectare

Verandele adiacente casei pot avea forme diferite. Este convenabil și practic, deoarece puteți găsi exact opțiunea care se potrivește ca dimensiune și nu ocupă spațiu suplimentar pe site. Cu toate acestea, puteți acorda atenție modelelor mai originale, de exemplu, cele asimetrice sau cele care înconjoară verandă în jurul întregului perimetru al camerei.

De asemenea, toate clădirile de acest tip sunt împărțite în închise și deschise. Clădirile închise sunt convenabile de utilizat pentru o odihnă bună în orice moment al anului. O astfel de cameră, așa cum am menționat deja, poate fi folosită în moduri diferite. Este foarte posibil să împărțiți o cameră chiar și în mai multe zone funcționale.

Două opțiuni comune sunt o verandă concepută pentru relaxare și creativitate și o cameră folosită ca bucătărie de vară combinată cu o sufragerie.

Bucătărie de vară

O opțiune excelentă pentru o reședință de vară este o casă cu o bucătărie de vară pe veranda de lângă intrare. În acest caz, nu este suficient doar să construiți o altă cameră, trebuie să puneți acolo gaz, alimentare cu apă și tot ce este necesar. Această soluție este foarte bună deoarece bucătăria este amplasată, parcă, separat de încăperile principale.Se pare că aromele din bucătărie nu vor pătrunde în dormitoare, sufragerie și alte camere.

Zona de odihnă

Amenajarea unei verande pentru un spațiu pentru oaspeți este o opțiune cu adevărat universală care se va potrivi aproape tuturor. Prin urmare, o puteți alege exact, completând camera cu lucruri confortabile și creând atmosfera ideală pentru relaxare.

Exemple frumoase

Casele private cu verande frumoase pot fi echipate în diferite moduri. Există multe idei de design interesante care vor atrage atât un cuplu tânăr, cât și o familie numeroasă.

Verandă modernă

Prima opțiune este o verandă minimalistă. Este conceput astfel încât să poată fi folosit atât ca sală de mese, cât și ca loc de relaxare. Baza camerei este realizata in culori deschise. Este o combinație de plăci simple de parchet cu pereți și tavane albe. Se crede că albul este capabil să extindă spațiul. Pe acest exemplu, vă puteți asigura că acesta este într-adevăr cazul. Extensia foarte mică pare confortabilă și suficient de spațioasă.

Este completat de mobilier de aceleasi culori. Designerii au selectat doar cele mai necesare lucruri, așa că cu siguranță nu este nimic de prisos în cameră și fiecare metru liber este folosit cu înțelepciune. Sunt foarte puține detalii decorative - acestea sunt verdeață și perne moi în culori deschise.

stil scandinav

Al doilea exemplu este o clădire suburbană care seamănă cu o casă clasică finlandeză. Verandă din lateral arată foarte modern datorită ferestrelor mari, încadrate în rame negre. În interiorul verandei, există mult spațiu pentru tot ce aveți nevoie. Designerii au decis să nu neglijeze un astfel de avantaj al camerei precum ferestrele uriașe și să pună scaune confortabile în ea, în care este atât de plăcut să stai, admirând priveliștea unei curți private.

Culorile folosite aici sunt familiare stilului scandinav - negru, alb și gri. Pare simplu, dar în același timp foarte elegant.

Ușoară

Următorul exemplu este o cameră confortabilă și spațioasă, în culori deschise. Nuanțele sunt calde, iar decorul este luxos. Picturile înrămate, abajururile originale și un candelabru cu pandantiv rafinat sunt folosite ca decorațiuni. Desigur, aici sunt prezente și mobilierul și detaliile decorative. Aceasta este o canapea lată, mese confortabile și chiar și un dulap în care poți depozita tot ce nu se potrivește în alte camere.

De fapt, o astfel de cameră decorată elegant poate fi folosită ca o alternativă cu drepturi depline la sufragerie, în care nu-i va fi deloc rușine să primească oaspeți.

Spațiu confortabil

Dacă opțiunea cu o cameră de zi luxoasă bej pare nepotrivită pentru o simplă vacanță de vară la țară, atunci poți merge pe altă cale. Pentru a crea o atmosferă confortabilă pe verandă, trebuie să umpleți camera cu scaune de răchită și mobilier din lemn. Pe fundalul podelei, tavanului și pereților din lemn, totul arată foarte organic. Culorile sunt în mare parte calde, cu o dispoziție liniștită.

În plus, tot felul de lucruri drăguțe „însuflețează” atmosfera - flori în ghivece, coșuri suspendate, vase, pelerine și perne frumoase din stofă. O astfel de verandă este un loc ideal pentru o vacanță în familie la o ceașcă de ceai și conversații sincere. Mai ales, având în vedere prezența unui peisaj frumos în afara ferestrei.

Verandă, spre deosebire de terasa, este o opțiune de extensie versatilă care vă permite să extindeți semnificativ spațiul liber.

Vezi mai jos pentru mai multe detalii.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila