Culoare bej în interior

Conţinut
 1. Particularități
 2. Nuanțe
 3. Cu ce ​​culori se potriveste?
 4. Reguli de culoare
 5. Exemple frumoase

Când vine vorba de design interior, importanța culorii nu trebuie subestimată. Tonul de bej s-a dovedit a fi dat deoparte nemeritat de culorile „mai atractive”. Este timpul să apelezi din nou la el și să dezvălui toate posibilitățile principale ale unui astfel de ton.

Particularități

Culoarea bej are o specificitate psihologică importantă. Exprimă fiabilitatea oamenilor, dorința lor de stabilitate. Interioarele bej sunt folosite în principal de personalități practice care încearcă să nu se implice în conflictele altora. Practic, astfel de oameni tind să economisească bani. În ceea ce privește semnificațiile din interior, totul este simplu, bej:

 • ajută la calmare;
 • crește încrederea în sine;
 • face mediul proaspăt.

Această tonalitate este recomandată pentru:

 • bucatarii;
 • coridor;
 • baie.

Nuanțe

Caracterizarea generală a bejului ar fi incompletă fără indicația că are multe soiuri și nuanțe. Pentru o compoziție practică, nuanțele sunt cele mai potrivite:

 • lapte (adaugă splendoare);
 • cappuccino (înmoaie interiorul);
 • ciocolata (face atmosfera mai bogata si mai solida);
 • caramel (plăcut ochi);
 • nisipos (arata mereu calm si echilibreaza experimentele de culoare).

Cu ce ​​culori se potriveste?

Este în general acceptat că paleta bej aparține grupului natural de tonuri. Drept urmare, se combină foarte bine cu culorile naturale. Albul este destul de bun pentru bej. Dar trebuie să înțelegem că o astfel de combinație nu este întotdeauna bună.

Utilizarea necorespunzătoare a acestuia amenință aspectul unui interior plictisitor, monoton.

Când combinați vopselele albe și bej, aplicați nu mai mult de 2 nuanțe de bej într-o cameră. Încălcarea acestei reguli amenință că atmosfera va deveni suprasaturată cu culori nearmonice. Se recomandă introducerea unor accente suplimentare suculente, luminoase. Într-o combinație alb-bej, este indicat să folosiți diverse texturi. Dar oamenii sunt în mod justificat interesați de combinația cu alte tonuri din interior.

Culorile gri și negru în combinație cu bej vor fi la îndemână pentru o persoană calmă, echilibrată. Acest cadru este perfect pentru un sejur confortabil și fericit. Mobilierul bej și gri favorizează relaxarea sistemului nervos și ajută la distribuirea accentelor.

Experții notează că această nuanță este recomandată pentru stilul scandinav.

Cântarea bej și maro este perfectă pentru sufragerie și bucătării. Dar combinația de astfel de vopsele va fi armonioasă și în dormitoare. Decorul bej ciocolată arată cel mai bine la lumina zilei. Maro (sau ciocolată) este bine de făcut:

 • produse textile;
 • mobila;
 • alte obiecte și structuri decorative.

Culoarea verde va face interiorul mai natural, combinația de nuanțe arată cât mai confortabilă pentru ochi. Puteți folosi toate nuanțele de verde: ierboase bogate, verde smarald, verde închis. Ultima combinație este recomandată pentru utilizare într-un interior oriental. Cele mai bune locuri sunt: ​​creșa, zona de bucătărie sau camera de dormit.

O culoare bej diluată cu o tentă roz va adăuga senzualitate. Din motive evidente, această combinație este folosită mai des la decorarea camerelor pentru femei și fete. Din punct de vedere stilistic, culoarea roz-bej este compatibilă cu o varietate de tendințe de design. Dar din tabelul de compatibilitate rezultă că albastrul este mult mai bun în unele cazuri. Combinația sa cu maro a devenit deja un fel de clasice în designul interior.

Important! Combinația corectă presupune atribuirea rolului fundalului vopselei bej. În același timp, tonurile de albastru devin un accent bogat care nu face decât să sublinieze demnitatea designului.

Spațiu bej și albastru:

 • perfect pentru dormitoare și camere pentru copii;
 • arată mai larg decât este în realitate;
 • ajută la depășirea lipsei de iluminare;
 • arată mai aerisit decât mobilierul bej simplu.

Vopseaua bej poate fi combinată cu galbenul, formând o combinație bogată. Galbenul însorit este deosebit de bun. Ele fac camerele mai elegante și în același timp mai ușoare vizual. În ceea ce privește culoarea violet, este destul de complexă.

Trebuie folosit cu prudență, deoarece această decizie provoacă opinii mixte între diferite persoane.

Prin urmare, ar trebui să fie întotdeauna interesat de opinia tuturor membrilor gospodăriei înainte de a amesteca culorile bej și violet. Dar culoarea albastră este destul de proastă. Entuziasmul excesiv pentru ei poate da unei camere bej un caracter exterior neîngrijit. Culorile murdare gri și verde ar trebui tratate în același mod. Combinația bej și albastru necesită o iluminare bună pentru a-și dezvălui potențialul de design.

Culoarea liliac merită și ea atenție. Ar trebui să fie fie luminos, fie prezent într-un spațiu mare. În caz contrar, componentele bej se pierd și pot părea lipsit de strălucire. Dacă alegeți cea mai bună opțiune cu o nuanță verde, atenția principală trebuie acordată vopselelor de măsline și salate. Pentru o reîmprospătare vizuală a vopselei bej, se recomandă o culoare rece albastru deschis.

Mobilierul gri-bej a primit chiar și un nume de design special - gri. Pentru a evita plictiseala excesivă și neutralitatea, se pun mici accente luminoase. Amestecul de roz și bej face camera să arate mai frumos, mai proaspăt. Cu toate acestea, nu ar trebui să adăugați prea multă vopsea roz. Interioarele dinamice necesită un roz bogat, dar sunt necesare nuanțe mai liniștite în dormitor sau în camera de oaspeți.

Reguli de culoare

Pereții pot fi decorați cu bej. Pentru aceasta se folosesc atât tapet, cât și vopsele și lacuri. Aspectul calm al unui astfel de interior nu îl împiedică să demonstreze note sofisticate și rafinate. Decorul pare mai scump decât este de fapt.

Mai mult, peretele bej este capabil să intre armonios în orice direcție stilistică.

Pentru a îmbunătăți și mai mult atmosfera, puteți adăuga accente luminoase pe aceiași pereți, utilizați texturi... Există o mulțime de oportunități de a întruchipa idei creative originale. Perdelele pot fi, de asemenea, bej. Culorile asortate de tul sau perdele sunt casual și elegante în același timp. Camera în ansamblu va arăta mai nobil, mai solemn. S-a dovedit de mult că perdele bej:

 • conferă luminii transmise moliciune și căldură;
 • păstrează-i saturația;
 • adăugați confort;
 • vă permit să înăbușiți ușor o paletă prea variată;
 • nu luați spațiu vizual;
 • ușurează psihologic viața pe vreme geroasă;
 • poate fi realizat într-o mare varietate de stiluri.

Astfel de perdele și draperii ar trebui să aibă o textură de elită. Aceasta este o modalitate excelentă de a arăta o notă șic în interior. Dar dacă se stabilește un astfel de obiectiv, este nevoie și de o chestiune de foarte înaltă calitate. În ceea ce privește mobilierul bej, acesta se va potrivi în orice cameră. Această culoare este recomandată pentru bucătării și băi.

Canapele, dulapuri sau noptiere bej sunt versatile si se vor incadra armonios in orice concept de design. Puteți alege nuanțe „gustoase”, plăcute vizual. Printre acestea se numără tonurile de caramel, maro, cremoase și cremoase. Acest tip de mobilier face ca camera să se simtă mai caldă. Chiar și un pat obișnuit va arăta mai frumos.

Există câteva reguli simple care ar trebui luate în considerare în plus.Deci, de obicei bejul este folosit ca fundal, iar culorile luminoase sunt folosite ca decor expresiv. O altă soluție implică pereți viu colorați, podea închisă la culoare și mobilier deschis la culoare. Nu în ultimul rând, ar trebui să vă gândiți să combinați varietăți de bej deschise și închise.

Puteți da dovadă de originalitate folosind-o împreună cu culoarea teracotă. Culoarea bej își poate dezvălui „abilitățile” în cele mai neașteptate locuri - principalul lucru este să o aplici cu grijă. Un exemplu izbitor sunt panourile bej, scările, tapiseriile.

Astfel de elemente vor arăta lipsite de greutate. Cu siguranță vor adăuga eleganță.

În dormitor

Pentru o mai mare calm si armonie, se recomanda combinarea bejului cu culorile inchise. Pentru a crea un accent bogat, se folosesc cuverturi de pat, perne și alte accesorii. ...

Erorile pot fi eliminate dacă te gândești la utilizarea optimă a nuanțelor și semitonurilor, precum și la combinarea texturilor. Accesoriile din lână și blană vor adăuga un plus de moliciune camerei.

Cât despre stil, bejul este asociat în principal cu subiectele clasice... De obicei, acolo unde este folosit, există o mulțime de textile și accesorii. Bejul este foarte bun în orice stil istoric - chiar și în stil antic, chiar și în cheia medievală sau modernistă. Originea naturală a tonului îl face compatibil cu stilurile ecologice și scandinave. Bejul este potrivit și pentru camerele în spiritul minimalismului.

În camera de zi

Într-o astfel de încăpere, rolul bejului este de a stimula conversații calme. Îl puteți completa cu aproape orice parte a schemei de culori. Cheile sunt considerate cele mai bune opțiuni:

 • verde;
 • Violet;
 • turcoaz;
 • roz clasic.

Dacă camera de zi este mică, puteți folosi tonuri de alb și nisip. Această soluție va adăuga atât spațiu cât și confort vizual. Culorile bej sunt potrivite pentru stilul rustic rusesc sau pentru stilul Provence. Este destul de permisă diluarea tonurilor odată alese cu alte incluziuni. Pentru a face acest lucru, ambele adăugați un decor suplimentar și vopsiți pereții (în funcție de ceea ce proprietarii consideră potrivit).

Pentru a elimina greșelile în alegerea culorilor, trebuie să vă consultați în prealabil cu profesioniști. Pereții sunt finisați în principal cu 1-2 tonuri de bej. Incluziunile de cremă și portocale ajută la dinamizarea încăperii. Puteți adăuga severitate datorită tonurilor de afine sau visiniu, iar fanii experimentelor pot încerca și vopsea turcoaz.

Pe bucătărie

Într-o cameră de bucătărie luminată, pereții bej pot fi folosiți în combinație cu un frigider albastru sau albastru deschis. Bejul este combinat și cu vopselele galbene, portocalii sau verzi. Dacă camera nu este suprasaturată cu lumină, ar trebui să se acorde preferință părții calde a gamei. Culoarea tavanului nu este prea importantă.

Cel mai adesea, ei aleg opțiunile clasice de alb.

Alergarea în bucătărie a atins apogeul în vremurile moderne. Oamenii prețuiesc curățenia, stilul și sufletul. In combinatie cu vopselele alb-negru se obtine un spatiu care nu trebuie curatat zilnic. Cunoscătorii de design cred că un frigider și un aragaz negru arată foarte original. Această culoare este potrivită și pentru avioanele de lucru. Includerea elementelor roșii crește imediat gradul de extravaganță. Ca incluziuni decorative separate, puteți folosi următoarele culori în bucătărie:

 • maro deschis;
 • galben;
 • verde.

În creșă

Există adesea un mit conform căruia bejul nu este potrivit pentru camerele copiilor. În acest caz, ele se referă de obicei la murdăria unor astfel de soluții. Psihologic, însă, se potrivesc perfect. Tonul potrivit este potrivit atât pentru băieți, cât și pentru fete. Principalul lucru este că sunt selectate combinații de culori potrivite.

Nu este greu de ghicit cui se potrivește tonurilor de roz, stacojiu și roșu și cine se potrivește culorilor smarald și ciocolată. Accentele viu colorate în elementele individuale ale camerei sunt destul de potrivite. Astfel de soluții vor atrage atât copiii, cât și părinții.Este necesar ca alegerea unei anumite opțiuni să fie convenită cu întreaga familie. În caz contrar, conflictele și neînțelegerile sunt inevitabile.

Exemple frumoase

Fotografia arată cum ar putea arăta o cameră bej. Culoarea principală a fost aplicată pe pereți și folosită în elemente decorative individuale. Un perete alb cu multe nișe arată frumos. Plantele în ghivece sunt folosite pentru a decora în continuare spațiul. Un laminat de culoare deschisa pe podea completeaza compozitia.

Și aici puteți vedea un interior mai solemn. Aurirea și jocul de lumină în suprafețele albe sunt realizate în mod deliberat ca laitmotiv. Un covor frumos a fost folosit intenționat. Aparent, decorarea este realizată în stil Art Nouveau. Mobilierul curbat arată, de asemenea, elegant.

Dacă aveți îndoieli că o compoziție bej pur va arăta frumos, ar trebui să vă uitați la această fotografie. Pentru a îmbunătăți aspectul spațiului, se folosesc o serie de texturi și elemente convexe pe perete. Chiar și un abajur bej pe o lampă albă mat arată bine. Cu toate acestea, această decizie a fost obținută în mod clar cu ajutorul designerilor profesioniști.

Decorând singur interiorul, trebuie să faceți o compoziție mai variată în culoare.

Nu credeți că bejul poate fi folosit doar în interioare tradiționale. În această cameră se folosesc lămpi cu un aspect destul de modern și chiar și un laptop este pus ca accent. Atât tonurile întunecate, cât și cele deschise sunt utilizate armonios.

Și aici este ușor de văzut cum să folosești bejul într-o cameră decorată prin schimbarea luminii și a umbrei. Schemele de culori alese cu pricepere sunt unul dintre motivele pentru care lucrurile nu par prea întunecate.

Pentru o prezentare generală a bucătăriei gri-bej, vedeți videoclipul de mai jos.

Pentru caracteristicile de design ale livingului bej, vezi mai jos.

1 Comentariu
0

Mulțumesc pentru articolul util și interesant! Culoarea poate evoca un mesaj plăcut sau negativ, dar atitudinile față de culoare se pot schimba în timp.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila