Totul despre culoarea „fag”

Totul despre culoarea fag
 1. Particularități
 2. Nuanțe de bază
 3. Unde este folosit?
 4. Ce culori sunt combinate în interior?

În activitățile lor profesionale, designerii folosesc adesea mobilier de culoarea fagului. Această culoare se potrivește armonios în orice soluție de design, vă permite să creați o atmosferă de confort și căldură atât în ​​hol, cât și în creșă. Vă vom spune în recenzia noastră cum sunt folosite nuanțele de fag în proiectarea caselor și apartamentelor.

Particularități

Fagul este un tip de lemn valoros, fibrele sale se întind, astfel încât materialul se pretează bine la îndoire. Fagul poate fi folosit pentru a crea cele mai originale compoziții de forme complicate. Acest copac are un model frumos pe tăietură, în timp ce nuanța și textura de sub lac sunt păstrate. Simplitatea procesării materialelor va fi un bonus plăcut.

Printre dezavantajele acestui copac, există o tendință de deformare ușoară, prin urmare, atunci când este utilizat în locuri cu umiditate ridicată, uneori apar crăpături. Cu toate acestea, fagul arată foarte organic în interior; poate fi un plus armonios pentru orice stil de design.

Nuanțele de fag sunt potrivite pentru crearea de mobilier de dulap, rafturi deschise, rafturi, uși și unele articole de decor.

Nuanțe de bază

Culorile de fag sunt izbitoare prin abundența lor de nuanțe și semitonuri. În funcție de metoda de prelucrare a materialului lemnos, puteți obține întotdeauna o opțiune care se va potrivi organic în orice schemă de culori a interiorului. Întreaga paletă este prezentată în mai multe culori.

 • alb - de obicei se foloseste la mobilarea caselor de tara si de tara. Arată cel mai armonios în Provence și în stilul rustic rustic.
 • Nisip - una dintre cele mai populare și solicitate culori. Optim pentru productia de seturi pentru copii, mobilier de birou si bucatarie. Aceste culori se potrivesc bine cu orice interior - de la clasic la ultra-modern.
 • Albit - aceasta culoare se obtine dupa prelucrarea lemnului cu abur, vopsirea si uscare ulterioara. Nuanța se dovedește a fi non-standard și originală, a devenit larg răspândită la decorarea camerelor în stil scandinav.
 • Argint si aur - astfel de culori se obțin atunci când se utilizează colorare translucidă sau densă. Ideal pentru decorarea spatiilor in stil techno, baroc si modern.
 • Bayern Munchen - o culoare rară, este de obicei aleasă pentru soluțiile de design ale cafenelelor, cluburilor și restaurantelor.

Unde este folosit?

Datorita duritatii sale crescute, fagul poate inlocui cu usurinta lemnul de stejar si in acelasi timp va costa mult mai putin. Gama de nuanțe de fag de la galben și roz până la maro devine o completare excelentă pentru orice design.

Pentru mobila

Industria mobilei a devenit una dintre cele mai căutate utilizări pentru nuanțe de fag.... Kohler este folosit pentru a crea mobilier de bucătărie, dulapuri, canapele, paturi, precum și mese, scaune vieneze, rafturi și alte elemente de mobilier. Aceasta este o schemă universală de culori. Articolele în această nuanță sunt relevante în camerele copiilor, dormitoare, precum și în bucătării, pe holuri și chiar în sălile de duș. Mesele din vopsele de fag au un aspect decorativ și arată cu adevărat scumpe. Textura lemnului natural da stralucire modulelor de garderoba si dulapurilor de toate tipurile.

Este foarte important să folosiți culorile de fag atunci când creați rafturi și rafturi deschise - acestea arată aerisite, ușoare și nu supraîncărcă spațiul.

Mobilierul in culorile fag aduce in casa o atmosfera de confort, caldura si liniste. Datorită aspectului lor natural, astfel de tonuri au cel mai benefic efect asupra stării de spirit a oamenilor - au un sentiment de siguranță și apropiere de natură. De aceea, astfel de căști sunt adesea alese pentru mobilarea spațiilor în stil ecologic. Cu toate acestea, în modelele clasice, acest copac arată armonios și autosuficient. Culoarea este adesea folosită atunci când se creează interioare în stil loft și modern. În acest caz, mobilierul este decorat cu sculpturi și tot felul de combinații de culori contrastante.

Această schemă de culori se potrivește deosebit de eficient în designul cabanelor de vară și caselor de țară. Designerii îl folosesc adesea în combinație cu pereți ușori.

Această soluție este optimă pentru stilurile shabby chic și Provence.

În alte zone

Nuanțele de fag sunt adesea folosite pentru producția de PAL și foi de MDF - ele conferă mobilierului din material ieftin un aspect mai aristocratic și estetic. Kohler este solicitat atunci când creează parchet și trepte de scări. Siding și placaj de înaltă calitate sunt realizate în această culoare.

Nuanțele de fag sunt utilizate pe scară largă în ușile de interior, plinte și siding.

Culoarea este recunoscută ca una dintre cele mai populare în producția de lacuri și lacuri pentru lemn.

Ce culori sunt combinate în interior?

O trăsătură distinctivă a culorii fagului este capacitatea sa de a se amesteca armonios cu alte nuanțe. Combinațiile de fag cu alte tonuri vă permit să obțineți cele mai interesante soluții - pentru a face decorul mai scump sau pentru a adăuga puțin tandrețe și jucăuș.

 • Roz - in combinatie cu lemnul, aceasta culoare isi pierde din dulceata vaniliei si suna intr-un mod nou, aducand prospetime si lumina incaperii.
 • gri - această culoare în sine în interior pare inexpresivă și plictisitoare. Dar în tandem cu lemnul, se încadrează bine în amenajarea zonelor de dormit, decorate într-un design clasic.
 • Violet - tonurile de liliac in combinatie cu tonurile de fag isi aduc pofta in incinta. Această soluție este relevantă atunci când decorați dormitoare și camere pentru copii.
 • Nuca - asociat cu fagul pare foarte avantajos, mai ales daca diluezi tandemul cu nuante contrastante.
 • Verde - a fost întotdeauna considerată culoarea păcii și a armoniei. Dacă îi adaugi note de fag, atunci combinația iese plăcută ochiului.
 • Piersică - tandemul de piersici si fag face interiorul auster, dar cu o nota usoara, casual.
 • Albastru Este culoarea puterii și a energiei. Fagul deschis arată deosebit de bine în combinație cu acesta, împreună aceste nuanțe umplu spațiul cu o atmosferă de confort și confort.
 • Roșu și portocaliu - aceste culori sunt asociate in mod traditional cu soarele, dau camerei un aspect luminos. Iar vopselele de fag adaugă solemnitate. Cu toate acestea, este foarte important să nu exagerați aici, culorile saturate trebuie accentuate, altfel vor absorbi pur și simplu fagul.
 • arțar - această culoare este mai rece decât fagul și puțin mai deschisă; această combinație este relevantă pentru interioare cu un design de temperatură contrastantă. Tapetele ușoare se potrivesc bine cu fagul și arțarul, textilele în culori gri-albastru și galben deschis devin un plus spectaculos. Puteți adăuga niște violet pentru a crea accente.
 • Salcâm - combinația de fag gălbui cu salcâmul saturat cenușiu arată foarte impresionant. Acest tandem presupune prezența contrastelor în interior. Așadar, o soluție bună ar fi să folosiți tapet alb cu imprimeu în nuanțe de salcâm și fag, mobilier în gri rece și accente luminoase în tonuri de turcoaz și albastru.

Culorile calde ale fagului sunt laconice și moderat calde. Nu obligă deloc să mențină un stil anume, prin urmare se potrivesc armonios în orice interior. Dacă este necesar, fagul poate fi înlocuit cu unele tonuri lemnoase similare.

 • zada de munte - are o nuanta deschisa, putin mai moale decat fagul. Oferă camerei o senzație moale și confortabilă.
 • Arin - oferă o schemă delicată de culoare miere.Este folosit cu succes în orice soluție de proiectare.
 • Locarno de măr ușor - o nuanta maro-galbuie, calda si placuta, dar putin mai inchisa decat fagul.
 • stejar Baltimore - discret si calm, invaluitor, intens si foarte sofisticat. Ideal pentru camera de zi si dormitor.

Este usor sa alegi textile si alte accesorii pentru mobilierul din fag. Designerii recomandă să urmați câteva sfaturi.

 • Paleta de fag este versatilă, arată deosebit de bine în combinație cu pânze ușoare pe pereți, tavan și podea. În astfel de interioare, puteți adăuga mai multe accente luminoase sub formă de picturi pe pereți - acest lucru va face atmosfera mai veselă și mai pozitivă.
 • In orice caz, iar pânzele întunecate cu fag albit vor arăta atrăgătoare și laconice. Acest design arată grozav în dormitoare și camere de zi mari.
 • Fag în camerele copiilor mai bine să se combine cu tapet verde deschis, roz și bej.
 • Este mai bine să alegeți perdele, covoare și covoare în culori visiniu, verde și albastru. Pentru a crea un decor holistic, utilizați textile de aceeași nuanță pe podea, pereți și canapele.
 • Tandemul de mobilier din „Bavaria” cu pereți de lapte și perdele arată foarte interesant. Deci, perdelele albe sunt combinate armonios cu tapet bej și dulapuri din fag.
fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila