Culoarea fistic în interior: caracteristici și combinații cu alte nuanțe

Conţinut
  1. Opinia psihologilor
  2. Nuanțe
  3. Cu ce ​​culori se potriveste?
  4. Utilizați în camere diferite
  5. Exemple interesante

Fisticul este una dintre cele mai plăcute ochi și cele mai la modă nuanțe de verde. Se găsește adesea în interioare în multe stiluri ale direcției clasice: Imperiu, italian, gregorian și altele. Practic, este folosit ca element fundamental și la fel de armonios în proiectarea spațiilor pentru diverse scopuri: o bucătărie, o cameră de oaspeți, un dormitor, o creșă, o baie.

Opinia psihologilor

Popularitatea culorii fistic se explică prin faptul că această nuanță neutralizează starea de anxietate, calmează și este un simbol al siguranței și fiabilității. Acest lucru este afirmat de psihologi profesioniști. Iar cei care trăiesc într-un „mediu de fistic” nu pot decât să fie de acord cu acest lucru.

O nuanță de fistic pur este un panaceu pentru iritare și furie, netezește emoțiile negative și este chiar capabilă să te adormiți.

Printre pereții de tonuri aurii-verde, oameni de toate vârstele prezintă calități precum prietenia și deschiderea. Cu toate acestea, dacă există o disonanță de compatibilitate într-un astfel de interior, culoarea poate pune o persoană într-o dispoziție anxioasă, poate provoca o stare de spirit melancolică și poate crește suspiciunea și apatia.

Cercetările oamenilor de știință confirmă că toate nuanțele de verde au capacitatea de a controla activ sistemul nervos și au un efect pozitiv asupra tuturor subsistemelor corpului (inima, vasele de sânge, limfa, imunitate). Psihologii cred că tonurile bine alese în interior creează o zonă de relaxare și confort absolut.

Nuanțe

Culoarea fisticului din interior este un fundal armonios pentru lemnul natural.

Astăzi, designerii folosesc în mod activ diverse accesorii în nuanțe verzi moi cu diferite grade de saturație în designul diferitelor stiluri.

Fisticul este folosit cu succes în formarea stilurilor victorian și colonial. Și într-o companie cu culoarea verde auriu și alb, poate fi folosit cu succes în sălile high-tech sau pop art.

Cu ce ​​culori se potriveste?

Compatibilitatea optimă a fisticului este clar vizibilă cu paleta maro-roșiatică. Este bun și lângă bej și galben. Fisticul arată impulsiv și neobișnuit în combinație cu flori violete, albastre și roz. În compania verdețurilor prăfuite, a oțelului tern și a maroului, această nuanță ajută la crearea interioarelor uimitoare, cu o notă deliberată de antichitate.

Culoarea fisticului este un acompaniament incredibil de șic pentru nuanțe de chihlimbar, violet și cireș... Pentru a prezenta întreaga gamă de compatibilitate a culorilor fisticului, este mai bine să folosiți o masă specială. Este foarte convenabil să colectați diferite tonuri și semitonuri de verde aurit lângă restul culorilor paletei existente.

Fundalul moale de fistic auriu este potrivit pentru orice interior și spațiu. Tavanul și pereții pot fi realizate în diferite culori.

Trebuie doar să știți că, împreună cu nuanțele deschise reci, o astfel de culoare va ocupa o poziție dominantă și, în același timp, le va umbri.

În combinație cu fistic, chiar și albul poate părea praf. Însoțitorii optimi ai acestei culori unice sunt roz praf, somon, ciocolată, turcoaz, cenușiu și verde deschis.

Utilizați în camere diferite

După ce ați decis să decorați spațiul în tonuri de verde-auriu, puteți alege tapet textil, vinil, nețesut sau sticlă pentru pereți.Sau acoperiți-le cu o vopsea fistic cu o compoziție potrivită. Puteți folosi panouri speciale din piatră, lemn, plută sau bambus, precum și acoperiri din stuf, ratan, stuf, iută.

Iubitorii de natură preferă interiorul în tonuri de verde atenuat.

Atât măslinele, cât și fisticul sunt ideale pentru tapet natural, pereți tencuiți, sisal și acoperiri din fibre naturale de cocos.

Tapetul de culoarea fistic este mai bine să se folosească simplu și, opțional, cu un ornament în culori alb sau galben-auriu. Pe teritoriul bucătăriei sau în camera de zi, hârtia foto de perete arată bine în această paletă de culori.

Bucătărie

În bucătărie există posibilitatea de a te „juca” cu albul. Un fundal auriu și verde va da culorii albe un aspect îmbătrânit. Dacă adăugați placare maro (gri) în designul interior, precum și mobilier selectat în stil Provence și accesorii complementare, camera va fi umplută cu o atmosferă rustică fermecătoare.

Merită să aruncați o privire mai atentă la alte culori care pot însoți fisticul în bucătărie.

Chiar dacă camera este mică, cea mai bună companie pentru această nuanță de verde va fi: gri, bej, galben, fucsia și corb.

Pereții din bucătărie pot fi decorați cu alb, iar fisticul poate fi folosit pe fațadele de mobilier și în textile.

Cu cât suprafețele bucătăriei sunt mai simple și mai la modă, cu atât schema lor de culori ar trebui să fie mai radicală. Verdele cu o notă aurie este „prietenos” cu cornișe ajurate, panouri și elemente similare cu model. Acest design este perfect pentru a crea o zonă de bucătărie într-un interior clasic.

Baie

În ciuda opiniei standard conform căreia imaginile de fundal cu fistic (ca altele) sunt inacceptabile în baie, cârpele de spălat nețesute lipesc activ pereții în camerele în care nivelul de umiditate este ridicat. Acest lucru este practicat în principal de europeni și cel mai adesea de locuitorii Americii.

Pentru un design mai tradițional al băii, se folosesc plăci ceramice de culoarea fisticului. Pe acest fond se așează instalații sanitare, mobilier din lemn masiv natural: stejar, tec, chiparos.

Dormitor

Designerii moderni recomandă acum fisticul pentru dormitor. Acesta este considerat nu doar un tribut adus modei, ci chiar și o formă bună. Gustul pentru tonurile de verde deschis este aprobat și întruchipat în interioarele camerelor pentru dormit și odihnă. Acest lucru se datorează faptului că aceste nuanțe au un efect calmant asupra unei persoane, contribuie la un somn sănătos.

În dormitor, verde-galben este combinat în mod tradițional cu alb, vanilie și fildeș. Mai rar, se adaugă tonuri profunde de negru și ciocolată. Dacă pentru dormitor se aleg pereți dintr-o singură culoare, atunci designul este completat de tăblii cu model în culori cardinale și fresce nețesute.

Utilizarea imprimeurilor florale pe pereți sugerează prezența rozetelor și frizelor din dantelă în decor. Pentru un plus de sofisticare, o notă vizibilă de „timp”, merită să folosiți figurine ceramice, lămpi pe picioare.

Un „companion” excelent pentru pereții verzi cu o tentă aurie în dormitor este un tapet foto cu o imagine a diverselor vegetații.

Combinația de nuanțe de fistic și violet este surprinzător de reușită. Este permis să pictați chiar și pereții și tavanele cu astfel de culori și să folosiți nuanțele lor pentru nuanțarea mobilierului, podelelor, obiectelor decorative.

Sufragerie

Scopul acestei camere este un loc pentru întâlniri cu oaspeții, o zonă de recreere sau de activitate. Dar cel mai evident lucru este că camera de zi ar trebui să fie frumos și funcțional decorată. Dacă aplicați aici pereți din tonuri de verde moale și adăugați detalii cu forjare la interior, veți obține o atmosferă unică.

Fondul de fistic în performanța clasică este însoțit cu succes de alb, smarald, maro. „Fistic” în camera de zi în direcția stilului hi-tech sau fuziune însoțește cu succes chiar și astfel de nuanțe autosuficiente și care afirmă viața, cum ar fi turcoaz, coral, indigo.

În ceea ce privește mobilierul, tapițeria canapelei de culoarea fisticului arată perfect atunci când structura este completată de picioare de culoarea cardinală sau de un spătar și cotiere neobișnuite.

Copii

În proiectarea pepinierei, este permisă utilizarea tuturor nuanțelor vesele ale spectrului verde. În același timp, este important să țineți cont de faptul că într-un mediu prea luminos, psihicul copilului poate fi supraexcitat, acesta va fi mai des obosit și iritat.

Este optim dacă însoțitorii verzi au roz, purpuriu, bej, ocru, violet, alb sau „șoricel”.

Mobilierul de dulap în nuanțele enumerate mai sus va fi poziționat cu succes pe pereții din camera copiilor într-o culoare verde aprins. Autocolantele volumetrice la modă vor ajuta la evitarea plictiselii. Autocolantele de format mare nu strică finisajul la decojire, se aplică rapid pe suprafață. Cu ajutorul lor, puteți transforma o cameră pentru copii în câteva minute, creând acolo un interior fabulos pur și simplu magic.

Dacă doriți ceva mai extravagant, puteți încerca să decorați pereții din creșă cu dungi colorate atrăgătoare. Pentru fete, tonul dominant, pe lângă fistic, este roz. Iar pentru băieții din cameră este de preferat să combinați dungi de culoare verde deschis cu cele de ciocolată deschisă sau gri.

Oamenii de știință au demonstrat că majoritatea nuanțelor spectrului de culori verzi au un efect benefic asupra copiilor.

Exemple interesante

Mobila si textile

În verde deschis, mobilierul tapițat arată restrâns și respectabil. Acest sentiment este amplificat de multe ori dacă este plasat în camere cu un filmare mare.

Mobilierul din fistic arată uimitor de frumos și prezentabil în bucătărie și în sufragerie în direcția barocului și Imperiului. Picioarele curbate din lemn de sub scaunele și spătarele tapițate, tapițate într-o nuanță măsliniu auriu intens, sunt perfecte pentru a completa astfel de interioare.

Elementele pompoase ale decorului clasic al ferestrelor textile sub formă de lambrequins, cascade, arată grozav în interior în orice nuanță de verde pal.

Culorile contrastante sunt folosite în mod tradițional în margine. Marginea din material alb, ciocolată neagră, cappuccino, bej se dovedește a fi de succes.

Și dacă decorul și mobilierul creează atmosfera și starea de spirit potrivită, atunci detalii precum decorul aduc individualitate și subliniază stilul. În magazinele specializate în decorațiuni interioare, este ușor să găsești lucruri interesante în nuanțe de verde cu o tentă aurie. Acestea pot fi panouri extraordinare, ceasuri de perete, oglinzi într-un cadru bogat, cutii sculptate, coșuri răsucite, cutii, ghivece, suporturi pentru ghivece de flori, console sculptate.

Lucrurile sunt puțin mai complicate cu suporturile de cărți și manechinele de nuanța dorită de verde. Cel mai adesea trebuie să fie colorate pe cont propriu. Cea mai recentă tendință în designul de interioare la modă sunt pălăriile uriașe din pene Camerun și așa-numitele oglinzi solare. Dar dacă nu există nicio pregătire pentru o astfel de decizie extravagantă, atunci este mai bine să cheltuiți bani pe mâncăruri din onix natural sau jad. Un paravan cu vitralii de culoarea verde auriu se va potrivi deosebit de elegant în orice spațiu de locuit.

Clasici în interior

Utilizarea fisticului este duplicată și în alte articole - textile, elemente decorative, mobilier. Verdele cu o strălucire de aur este permis pentru finisarea peretelui de accent pentru a extinde vizual limitele camerei.

Culori deschise

Culoarea fisticului servește drept fundal câștigător pentru portocalele însorite, roșul fructelor de pădure și rozul intens.

În același timp, există o regulă de neclintit pentru a crea un astfel de interior: nu mai mult de trei culori atrăgătoare pentru o cameră. În caz contrar, aspectul va obosi rapid.

Este necesar să selectați cu atenție accentele în nuanțe, ținând cont de „consonanța” lor între ele.

Contrast de lumină

Culoarea „fistic” în compania gri, ciocolată, albastru deschis și alte tonuri neutre va fi contrastantă, dar nu intruzivă.Este permisă utilizarea mai multor nuanțe: de exemplu, verde deschis și verde cu o tentă maro - nu sunt similare, dar compatibile. Dacă doriți să îmbunătățiți contrastul, ar trebui să vă jucați cu texturi, să atrageți atenția cu texturi convexe și forme complicate.

Camerele sunt rareori decorate exclusiv în tonuri de fistic.

Îmbinarea suprafețelor nu permite contraste. Un astfel de interior arată plictisitor și stresant fără detaliile decorului florilor însoțitoare.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila