Podeaua gri in interior: avantaje, dezavantaje si finisaje

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Varietate de nuanțe
 3. Ce stiluri poți folosi?
 4. Materiale (editare)
 5. Combinație cu alte culori
 6. Utilizați în camere diferite
 7. Exemple de succes

Percepția generală a interiorului este în mare măsură influențată de umbra podelei. Pardoseala gri arată nobilă și calmă, fără să acorde atenție la sine. Gama de culori și materiale ale podelei de frasin este atât de largă și diversă încât se va potrivi în orice direcție de stil.

Avantaje și dezavantaje

Principalul avantaj al podelei gri este variabilitatea și plasticitatea sa, datorită cărora se poate încadra, fără exagerare, în orice interior. La orice nivel de lumină, o podea gri arată nobilă și are un efect calmant. O nuanță monocromă discretă ameliorează tensiunea și oferă o senzație de echilibru. Acest lucru îl face o opțiune potrivită pentru sufragerie și dormitor, dar pentru o zonă de lucru, o podea gri poate fi prea calmă, liniștind activitatea intelectuală.

Datorită neutralității nuanței, camera poate fi făcută mai clasică, monocromă sau „diluată” cu accente luminoase.

Griul se potrivește cu majoritatea culorilor. În același timp, dacă alegi un gri rece pentru podeaua ta și îl combini cu aceleași culori, atmosfera poate deveni lipsită de viață și rece.

Podeaua gri poate fi fie deschisă (în acest caz, va fi posibilă extinderea vizuală a camerei), fie mai întunecată (atunci devine un accent). În încăperile cu podea de frasin se creează senzația de mișcare a aerului, este proaspăt și răcoros în el. Se pare că unul dintre avantajele unei astfel de podele este posibilitatea unor ajustări externe la dimensiunea și configurația camerelor.

Griul podelei este o nuanță atipică pentru majoritatea tipurilor de pardoseli. Unii producători produc astfel de materiale ca o colecție separată, astfel încât costul lor poate fi puțin mai mare în comparație cu analogii culorilor obișnuite.

Varietate de nuanțe

Griul este una dintre cele mai misterioase și mai multe fațete culori. Poate varia de la perla cenușie, aproape albită, la negru cărbune. Dacă vorbim despre culoarea podelei, atunci cele mai comune opțiuni pentru gri sunt:

 • gri pur;
 • gri francez;
 • gri deschis;
 • sidef (frasin);
 • oţel;
 • carbonic;
 • cuarţ;
 • marengo;
 • asfalt umed;
 • feldgrau.

Ce stiluri poți folosi?

Fără exagerare, podeaua gri se va potrivi perfect în orice stil de cameră.

Principalul lucru este să alegeți materialul potrivit și caracteristicile de umbră.

Griul strălucitor rece va fi potrivit în încăperile high-tech. Materialul optim pentru podea este gresia, dar linoleumul și laminatul sunt de asemenea potrivite. Într-un astfel de interior, nuanța cenușie nu va „atrage” atenția asupra ei însăși, ci va sublinia ideea de minimalism, va fi bine combinată cu suprafețe din metal și sticlă (trăsături caracteristice stilului high-tech).

Pentru stilul country, in special Provence, se recomanda o placa de parchet gri. Va aduce libertate și șic caselor din satele europene, va fi combinat cu succes cu nuanțele adoptate în aceste stiluri - mobilier albastru, bej, pastel și lemn, textile naturale.

Pardoseala din lemn gri închis se va potrivi în mansardă și interioare scandinave... În primul caz, poate fi combinat cu mobilier închis la culoare și accesorii turcoaz, care nu vor face decât să sublinieze profunzimea paletei și noblețea texturii podelei.

Materialele naturale și nuanțele ușoare, albite, sunt potrivite pentru interioarele scandinave.

Materiale (editare)

Podeaua gri poate fi realizată din diverse materiale. Să luăm în considerare cele mai populare opțiuni.

Laminat

Material din PAL acoperit cu rășini cu un strat superior de hârtie. Acesta din urmă este acoperit cu un lac special, datorită căruia laminatul capătă rezistență la uzură, caracter practic și un aspect atractiv. Laminatul în gri arată deosebit de elegant și respectabil.

Cu toate acestea, dezavantajele materialului sunt instabilitatea acestuia la umiditate, costul ridicat și dificultatea de îngrijire.

Linoleum

Unul dintre lideri datorită combinației optime de preț și calitate. Cu toate acestea, linoleumul este un material caracterizat printr-un mediu prietenos scăzut. Utilizarea sa nu vă va permite să obțineți aceeași sofisticare și respectabilitate ca și utilizarea laminatului. Cu toate acestea, linoleumul costă de câteva ori mai ieftin. Materialul nu se teme de curățarea umedă frecventă, este destul de rezistent la uzură și durabil.

Parchet

Uneori include și o scândură - una dintre cele mai scumpe pardoseli. Cu toate acestea, un astfel de material este prietenos cu mediul, este atractiv ca aspect și va dura mai mult de o duzină de ani. Din păcate, costul ridicat nu este singurul dezavantaj. Așezarea și întreținerea parchetului necesită anumite abilități și costuri financiare.

Ţiglă

Gresie, gresie de culoare gri sunt o optiune nu doar pentru baie si toaleta, ci si pentru podeaua din bucatarie, pe hol. În același timp, o podea gri va arăta îngrijită mai mult decât gresia în nuanțe mai deschise.

Și dacă aceasta este o imitație de gresie porțelanată, atunci interiorul se va dovedi a fi cu adevărat luxos.

Dezavantajele includ costul ridicat al materialului, necesitatea de a angaja profesioniști pentru instalarea acestuia. Un alt aspect este că podeaua cu gresie este rece. Situația poate fi corectată parțial prin utilizarea substraturilor calde, dar cea mai bună opțiune este să combinați gresia cu un sistem de pardoseală caldă.

Covor

Pardoseală moale. Opțiune pentru dormitoare, copii. Printre avantaje se numără podelele calde, senzațiile plăcute. Dezavantajele includ necesitatea curățării frecvente și a instalării profesionale.

Combinație cu alte culori

Griul este foarte iubit de designeri pentru capacitatea sa de a se combina cu majoritatea nuanțelor. Va adăuga moliciune și textura paletelor pastelate, va dilua întuneric și va înmuia, făcând culorile complexe mai naturale.

Indispensabilă este o nuanță moale de frasin în camerele cu scheme de culori contrastante.

Îndepărtează agresivitatea, face o tranziție lină în contrastele de alb și negru, alb și roșu, negru și roșu.

Se obțin interioare elegante și elegante în care sunt combinate diverse variante de gri. În acest caz, este mai bine să faceți podeaua în cea mai deschisă nuanță disponibilă sau în cea mai întunecată... Detaliile vii vă permit să adăugați accente luminoase unei camere monocrome. Acesta din urmă poate fi galben, portocaliu, purpuriu, turcoaz. Este mai bine dacă există textile, accesorii și elemente de decor într-un design luminos. O opțiune excelentă este să vopsiți unul dintre pereți (sau o parte a acestuia) în culorile indicate.

Un tandem armonios creează o podea gri cu lavandă, nuanțe de roz pal, precum și culori de vin, albastru pastel și verde.

Dacă vorbim despre o cameră în stil clasic, atunci este recomandat să folosiți aurul închis ca decor.

Se recomandă combinarea unei podele gri cu uși de aceeași nuanță. O altă opțiune câștigătoare este o combinație de podea gri deschis cu uși și pânze de culoare wenge sau stejar. Datorită tonului de cenușă al podelei, wenge arată și mai moale și mai elegant, iar nuanța de stejar pare și mai profundă și mai demnă. Apropo, wenge arată bine atât cu gri cald, cât și cu gri rece.

Dacă podeaua este foarte deschisă, gri-bej, atunci ușile și ușile lăptoase, maro deschis și pastel vor funcționa și ele.

Griul este capricios în combinație cu nuanțe reci. Singurele excepții sunt paleta albastră și albastră.

Utilizați în camere diferite

Cel mai adesea, podeaua gri se găsește în camera de zi, unde arată impunător și solemn. Acoperirea va fi combinată cu mobilier în nuanțe pastelate și deschise, precum și cu culori bogate. În primul caz, culorile deschise vor fi chiar mai curate și mai moi. În ceea ce privește nuanțele luminoase, podeaua gri le va accentua profunzimea, dar va înăbuși „puternicia”, le va elimina dominația în interior.

Dacă este necesar, puteți așeza un covor.

Podeaua gri este combinată atât cu covoare neobișnuite de nailon luminoase (sau în stil oriental), cât și cu covoare clasice de culoare deschisă, cu o grămadă lungă.

În bucătărie, o podea gri poate fi o adevărată salvare, deoarece urmele și dungile nu sunt prea vizibile pe ea. Dacă continuăm tema ușurinței de îngrijire și a caracterului practic, atunci alegerea ar trebui făcută în favoarea unei podele cu gresie în gri.

Un set și o masă în nuanțe clasice de lemn vor fi un bun „însoțitor” pentru podeaua gri din bucătărie. Cu toate acestea, căștile luminoase în nuanțe de roșu, portocaliu, turcoaz sunt, de asemenea, combinate cu un finisaj gri.

Gresia, apropo, poate fi combinată alegând diferite nuanțe de gri sau combinând un material solid și plăci cu model. Modelul podelei poate fi continuat în designul șorțului de bucătărie.

Serenitatea emană din podelele gri, nu este de mirare că sunt adesea alese pentru dormitor. Culoarea cenușă din dormitor favorizează relaxarea. În această cameră, podeaua este cel mai bine combinată cu diferite nuanțe de gri, sidef, albastru deschis. Unul dintre pereți (de exemplu, în spatele capului patului) poate fi realizat într-o culoare gri-albastru mai saturată.

Podeaua de frasin se potrivește bine în dormitor în bej și maro lemnos. Ciocolata, nuantele calde galben-portocalii si aurii vor fi un plus sofisticat si pot fi intruchipate in detalii si accesorii.

Pentru a obține perfecțiunea și măreția băii, utilizarea plăcilor gri permite. Trebuie combinat cu un chenar, care poate fi în tonul podelei, un ton mai închis sau mai deschis.

Astfel de soluții sunt deosebit de atractive atunci când se utilizează plăci care imit marmura.

Adesea, nuanțe de turcoaz, albastru, albastru și verde sunt folosite pentru a decora pereții din baie. Pardoseala de frasin în acest caz vă permite să le „diluați”, făcând camera mai calmă ca culoare și vizual mai mare ca dimensiune.

O altă zonă din apartament în care culoarea gri nu este doar frumoasă, ci și practică este coridorul.

Pardoseala de frasin arată neutru atunci când intră în apartament; petele mici și murdăria nu sunt atât de vizibile pe ea.

Deoarece coridoarele nu sunt întotdeauna la fel de puternic iluminate ca camera de zi sau bucătărie, cel mai bine este să optați pentru o paletă de gri deschis. Odată cu apariția luminii suplimentare, o astfel de suprafață va dobândi o strălucire plăcută de perlă. În plus, o paletă de gri mai deschis va extinde vizual zonele de trecere ale locuinței. Combinația unei podele de frasin cu tapet ușor, pe care există sclipici, vă permite, de asemenea, să extindeți vizual camera.

Dacă coridorul este suficient de larg, culoarea podelei poate fi mai închisă. Cu toate acestea, în proiectarea pereților și ușilor, a ușilor, este mai bine să folosiți culori mai deschise. Gri, lemnos, bej, wenge - aceste nuanțe vor fi optime în acest caz.

Exemple de succes

În această versiune, podeaua gri a făcut posibilă tricotarea unor piese de mobilier și accesorii de stil și culoare diferită într-un singur întreg. Altfel, camera ar părea supraîncărcată cu mobilier, dar podeaua gri a adus o notă de aerisire și rafinament.

Tandemul clasic de gri și alb din acest interior ar părea plictisitor. Dar situația a fost salvată de detalii strălucitoare. Acestea din urmă, apropo, în ciuda bogăției lor, nu arată vulgar și sclipitor datorită aceleiași podele gri.

Pentru acest interior clasic de casă de țară cu un șemineu solid, mobilier scump pe picioare sculptate și accesorii elegante din răchită din viță de vie, este dificil să alegeți o nuanță mai potrivită a podelei. Griul bogat subliniază valoarea și caracterul practic al fiecărui lucru, umple atmosfera casei cu căldură și respectabilitate.

Podeaua din lemn văruit în alb din living în stil scandinav adaugă culoare, aduce prospețime și răcoare încăperii. În același timp, podeaua răsună cu mobilier deschis și un perete mai închis, tot cenușiu. Fotoliile din lemn, care aduc căldura lemnului natural, permit evitarea monocromului și a răcelii excesive a interiorului.

Ușoară, aproape sidefată, podeaua din hol o face ușoară și se extinde vizual. Se poate observa că camera de trecere este foarte îngustă și nu are suficientă iluminare, totuși, datorită umbrei pardoselii, pereților deschisi și minimalismului, coridorul s-a dovedit a fi mai spațios și mai aerisit.

Capacitatea psihologică a griului de a se relaxa este folosită în acest design al zonei de spa. În ciuda interiorului monocrom, nu necesită accente luminoase. Iar ferestrele panoramice permit evitarea frigului excesiv și a plictiselii.

Pentru un interior în stil vintage, o podea din lemn de frasin cu efect parțial albit s-a dovedit a fi cea mai bună opțiune. O pardoseală din grafit cu efect uzat ar fi de asemenea potrivită aici.

Urmăriți un videoclip pe această temă.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila