Caracteristici ale amenajării unei case de 9 pe 9 m cu mansardă

Caracteristici ale amenajării unei case de 9 pe 9 m cu mansardă
  1. Avantajele construcției
  2. Trăsături specifice
  3. Solutii interioare

Achiziționarea propriului spațiu, planificarea și umplerea lui ulterioară este un pas important în viața fiecărei persoane. Euforia și inspirația inițială pot pleca adesea repede, dar acesta nu este un motiv pentru a renunța. Pentru a evita calculele greșite și posibilele greșeli în timpul construcției și planificării, este foarte important să înțelegeți zonarea corectă a încăperii. Una dintre cele mai bune soluții pentru utilizarea suprafețelor mici este o casă cu mansardă.

Avantajele construcției

Mansarda este un cuvânt familiar pentru noi din cărți și atât de rar folosit în viața modernă. Zona de zi, delimitată de pereții înclinați creați de cupola mare a acoperișului, este o mansardă în care poți locui. Mansarda nu își pierde relevanța în soluțiile arhitecturale astăzi: fie că este o casă privată într-o zonă modernă, un centru de recreere într-o zonă muntoasă sau o casă de țară pentru întâlniri confortabile de familie.

O casă la mansardă este o modalitate excelentă de a optimiza spațiul interior prin mărirea vizuală a acestuia. Visătorii sau iubitorii de confort pot întruchipa soluții de design interesante cu ajutorul unui spațiu de mansardă neobișnuit, în timp ce aspectul general al clădirii arată, de asemenea, foarte laconic și neobișnuit din exterior. Un alt avantaj, fără îndoială, este absența investițiilor materiale suplimentare, deoarece o casă cu mansardă necesită doar o planificare detaliată în stadiul inițial.

Trăsături specifice

O amenajare foarte neobișnuită a unei case cu mansardă are propriile caracteristici distinctive în aspect: proiectul combină trăsăturile caracteristice ale unei clădiri cu două etaje cu drepturi depline, rămânând în același timp un spațiu cu un singur nivel.

Să luăm în considerare planificarea unei case cu o suprafață de 9x9 mp. m:

  • Orice plan începe cu o analiză a zonei și a dispoziției exacte a spațiului fiecărei camere individuale.
  • Este important să țineți cont de ideile arhitecturale și de aspectul general dorit al casei.
  • Următoarea etapă presupune planificarea asigurării spațiului cu comunicații: alimentare cu apă, electricitate, încălzire și gaz.

Scară

Dificultatea in amenajarea unui spatiu restrans este sa faci orice miscare in jurul casei cat mai confortabila, iar aranjarea obiectelor este logica. Obiectul cheie în proiectul unei case cu mansardă este, fără îndoială, scara. Nu subestimati importanta amplasarii acestuia si a economiei de spatiu pentru accesul usor la mansarda.

Dispunerea casei este de 9x9 mp. m cu un acoperiș mansard nu este atât de sensibil la locația scării, deoarece ocupă un procent mic din suprafața totală a camerei și se potrivește cu ușurință în planul nivelului inferior. Dar ar trebui să fii atent și să evaluezi locația scărilor, analizând accesibilitatea acesteia, chiar și atunci când lucrezi cu proiecte tipice.

Scările pot fi realizate din materiale complet diferite (lemn, metal, piatră), precum și forme diferite. Cele mai populare scări care economisesc spațiu sunt scările în spirală. De asemenea, în casele de mansardă sunt populare scările cu un unghi mare de urcare, ceea ce economisește spațiu, dar această opțiune nu este potrivită pentru toată lumea.

Lumina zilei

De asemenea, trebuie acordată o atenție deosebită planificării iluminatului, deoarece nivelul mansardei are propriile sale subtilități în design. Forma familiară, tradițională a acoperișului este potrivită pentru ferestrele frontale, în timp ce nivelul mansardă, limitat pe ambele părți de un acoperiș înclinat, nu oferă o astfel de oportunitate.Prin urmare, este necesar să se asigure fluxul de lumină naturală în pod.

Luminatoarele suplimentare pe acoperiș sunt o soluție excelentă. Ferestrele tăiate în acoperiș fac clădirea să iasă în evidență, făcând-o mai expresivă. O alternativă poate fi, de asemenea, structuri separate în pantă, cu propriul fronton.

Incalzi

Cum va fi încălzită casa: gaz, apă, combustibil solid? Este deosebit de important să ne gândim la fluxul de căldură către podeaua mansardei, deoarece este destul de izolat și atipic în ceea ce privește aspectul.

Podea

Structura spațiului podelei diferă și ea de cea standard. Dacă comparăm un acoperiș obișnuit și podeaua unei camere de mansardă, atunci intensitatea sarcinii dintre ele nu diferă. De aceea, panourile sau grinzile de podea sunt cel mai des folosite în poduri, ceea ce contribuie la un sprijin suplimentar pentru structură.

Solutii interioare

Aspectul standard al unei case cu mansardă de 9x9 mp. m conține un set suficient pentru o familie: două dormitoare, un living, o bucătărie și o baie. Cea mai importantă întrebare rămâne cu privire la nivelul superior. Cum să folosești exact spațiul și ce cameră să așezi deasupra? Poate exista o mare varietate de opțiuni. Să aruncăm o privire la câteva exemple interesante.

Un living modern cu posibilitatea de a primi oaspeți, de a viziona un film într-o companie prietenoasă sau de a organiza o petrecere. Există un număr mare de locuri oferite aici, fie că este vorba de canapele spațioase sau de scaune confortabile. Avantaje suplimentare: pardoseală moale și capacitatea de a oferi oaspeților o noapte de cazare.

Dormitor discret. Posibilitatea de a combina biblioteca preferată cu un spațiu de agrement, sau chiar de a adăuga o zonă de lucru care să răspundă nevoilor rezidenților, sau poate fi o creșă spațioasă, cu un covor pufos, plină de spirit de creativitate și libertate. Depozitare organizată cu competență de jucării, cărți pentru copii și materiale pentru creativitate. Oricare dintre opțiunile alese va fi, fără îndoială, corectă, principalul lucru este că se potrivește pe deplin proprietarului camerei. Planifică, visează și dă viață ideilor tale.

Pentru avantajele și dezavantajele unei case cu etaj la mansardă, vezi videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila