Opțiuni de proiectare pentru case din lemn din bușteni

Conţinut
 1. Caracteristici și Beneficii
 2. Finisare
 3. Opțiuni de partiție
 4. Usi si scari
 5. Vatră
 6. Mobila si decor
 7. Iluminat
 8. Culori
 9. Stiluri
 10. Idei de design interior
 11. Decorarea fatadelor in exterior
 12. Idei frumoase în interior

O casă frumoasă din lemn nu este doar o structură solidă și de încredere, ci și un spațiu plăcut din punct de vedere estetic, care atrage privirile tuturor din jur. O casă din lemn natural poate arăta ca o colibă ​​veche rusească sau o casă rafinată în stil provensal - totul depinde de elementele decorative și opțiunile de prelucrare a materialelor pe care le vei folosi. Veți afla despre toate caracteristicile construcției unei case din lemn și decorarea acesteia din acest articol.

Caracteristici și Beneficii

Principala caracteristică a caselor durabile din bușteni sau din lemn natural este că nu au nevoie de nicio finisare suplimentară. Chiar și lemnul netratat arată foarte frumos în sine. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți utiliza oricând straturi suplimentare de decor - placare, ipsos sau un strat de cărămidă. Din interior, puteți lipi și peste pereți cu tapet sau alte materiale. Cu toate acestea, în acest caz, nu va exista acea atmosferă specială în interiorul casei tale.

Sarcina principală a designerilor care sunt angajați în decorarea unei case frumoase din lemn este să decoreze simultan camera și, în același timp, să mențină atmosfera confortabilă dorită. Pe de o parte, astfel de restricții par să complice foarte mult lucrurile și să îi împiedice pe designeri să traducă toate ideile creative în realitate. Dar, pe de altă parte, dimpotrivă, face posibilă experimentarea cu noi stiluri și motive tradiționale.

La decorarea caselor din lemn, se recomandă utilizarea în principal a materialelor naturale. Se armonizează cel mai bine cu lemnul natural. Aceasta înseamnă că o astfel de cameră se dovedește a fi complet ecologică.

În mod ideal, în cameră nu ar trebui să fie prea multă mobilier. Camerele ar trebui să fie libere și neaglomerate.

Finisare

Decorarea unei case din lemn joacă un rol foarte important. Acest lucru este valabil pentru podea, tavan și pereți. Din interior, aproape toate materialele de construcție pot fi folosite pentru a decora o casă din lemn. Este de dorit, desigur, ca acestea să fie prietenoase cu mediul și să nu perturbe circulația naturală a aerului. Deci camera va avea întotdeauna un microclimat normal și sănătos.

În general, se recomandă să respectați aceeași regulă atunci când decorați fațade. Cu toate acestea, dacă ești mulțumit de aspectul casei tale și nu vrei să schimbi nimic special acolo, atunci nu ar trebui să faci eforturi deosebite. Este suficient doar să tratați suprafața lemnului cu ignifuge speciali și vopsea și acoperire cu lac, care va proteja cheresteaua de condițiile meteorologice nefavorabile. După ce veți trata suprafața exterioară a casei dvs. în acest fel, vă va servi mult mai mult.

Fundația casei merită și o finisare suplimentară. Dar decorul ar trebui să fie astfel încât armonia generală să nu fie perturbată.

Cărămizile de finisare, piatra (naturală sau artificială) sau sidingul sunt folosite pentru a decora fațada.

O altă opțiune interesantă este așa-numita „fațadă umedă”. Această tehnică permite nu numai decorarea arhitecturii casei, ci și izolarea suplimentară a acesteia. La amenajarea unei fațade umede, se folosește fie polistiren expandat, fie vată minerală. A doua opțiune este de preferat, deoarece aici este folosit material natural.Acest finisaj face posibila protejarea lemnului si asigurarea caldura si confort in interiorul incaperii.

Dacă această opțiune nu vă convine, puteți acorda atenție așa-numitei metode de finisare uscată. În acest caz, toate materialele utilizate sunt atașate la suprafața fațadei folosind o metodă uscată. Avantajul acestei metode este că metoda uscată, spre deosebire de metoda umedă, nu dăunează în niciun fel lemnului.

Și, în sfârșit, uneori cărămida simplă este folosită ca placare decorativă. Combinația de cărămidă și lemn natural arată foarte frumos și natural. Dar această metodă are și un dezavantaj evident - costul materialului este prea mare. Dar, dacă restaurați o casă veche și trebuie să-i restabiliți aspectul atractiv și să protejați lemnul de deteriorarea ulterioară, atunci placarea din cărămidă va funcționa cel mai bine.

Opțiuni de partiție

Partițiile sunt folosite pentru a separa încăperile și spațiul de zonare. Nu există loc pentru structuri de sticlă și metal într-o casă de lemn. Cea mai bună opțiune este să folosiți pereți despărțitori din lemn de înaltă calitate.

Pereții despărțitori într-o casă din lemn pot fi cele mai simple, fără bibelouri speciale și decorațiuni suplimentare.

Usi si scari

De asemenea, atât deschiderile ușilor, cât și ferestrelor trebuie prelucrate corespunzător. Cea mai evidentă alegere este să folosiți același lemn. Dacă instalați ferestre și uși moderne din plastic, veți pierde acel farmec cu totul special al antichității care este prezent în casele din lemn. Prin urmare, merită să acordați prioritate ramelor din lemn și acelorași ferestre din lemn.

Dacă decorați o cameră în stil rusesc sau Provence, atunci un fel de sculptură decorativă pe ferestre nu va fi de prisos. Obloane din lemn pot fi, de asemenea, decorate într-un mod frumos.

Pictura rafinată, de exemplu, este perfectă pentru decorarea camerelor în stil rustic.

Scara merită o atenție deosebită. Ar trebui să se îmbine în aspect cu fundația casei tale. Uneori, scările sunt instalate în interiorul casei, dacă este cu două etaje. Lățimea scărilor depinde de cât spațiu liber în casă. Desigur, scările largi arată luxos, dar dacă aveți o casă mică, nu există spațiu suplimentar, atunci vă puteți limita la un design mai îngust.

Poate că cea mai mare atenție ar trebui acordată balustradei. Aspectul lor depinde de modul în care ați mobilat încăperile din interior. Dacă camerele sunt decorate într-un stil simplu, de exemplu, țară, atunci balustradele pot fi aspre, iar dacă decorați o casă în stil rustic, atunci este mai bine să le faceți mai subtile și mai sofisticate.

Vatră

În casele de țară, se găsește adesea o vatră confortabilă de familie. În colibe rusești, aceasta este o adevărată sobă cu lemne, iar în alte cazuri este un șemineu de lux. Înainte de a instala un șemineu, trebuie să vă consultați cu specialiști pentru a face totul conform regulilor de siguranță. În plus, trebuie obținută o permisiune specială pentru instalarea acestuia.

Există multe opțiuni de design pentru un șemineu. Aspectul său se potrivește și cu interiorul. Un șemineu poate fi simplu, dur, amintește de o vatră rustică. Sau, dimpotrivă, rafinat și decorat cu inserții din metal forjat.

Alături de șemineu, este adesea instalată și o cămin special pe care puteți așeza cărțile sau bibelourile preferate. Și pentru sărbătorile de Anul Nou va fi un loc pentru decorul potrivit.

Dacă nu doriți sau nu puteți instala un șemineu adevărat funcțional, atunci vă puteți descurca cu un șemineu electric decorativ. Acest design poate fi pur decorativ sau chiar funcțional. Anumite tipuri de șeminee sunt de fapt folosite pentru a încălzi o cameră ca alternativă la gaz.

Mobila si decor

Alegerea restului de mobilier, pe lângă șemineul masiv, este de asemenea importantă. Mobilierul din răchită sau produsele din lemn natural arată cel mai bine într-o casă din lemn.

Un set masiv din lemn este potrivit pentru bucătărie.iar pentru sufragerie - scaune rafinate din răchită și aceeași măsuță de cafea. Mobilierul din ratan arată frumos și durează mult timp dacă este prelucrat corespunzător. Aceste scaune sau mese pot fi achiziționate sau comandate. Dacă sunteți implicat în anumite tipuri de creativitate, atunci puteți crea totul cu propriile mâini.

Zona de luat masa are loc pentru o masa lata din lemn pentru a gazdui intreaga familie. Scaunele din lemn cu o bază solidă și spătar lat arată organic lângă această masă.

Într-o casă din lemn, puteți folosi atât mobilier modern, cât și antichități de lux. Totul depinde de dorințele tale și de ce fel de atmosferă vrei să recreezi în casă.

De asemenea, trebuie să acordați atenție elementelor decorative mici. Caracteristicile decorului depind și de caracteristicile stilului.

Dacă decorați o colibă ​​în stil rusesc, atunci veți avea nevoie de textile frumoase brodate - fețe de masă, pelerine sau covoare.

De la pături, ar trebui să acordați atenție produselor colorate mozaic, care anterior erau considerate un simbol al bogăției.

Bucătăria sau sufrageria trebuie, de asemenea, să fie echipate corespunzător. Plăcile de lut pictate cu modele strălucitoare frumoase arată bine pe pereți. De asemenea, nu uitați de marele samovar rusesc de pe masă. Nu este necesar ca acest samovar sa fie functional, este suficient un simplu element decorativ.

Șervețelele din dantelă, figurinele de porțelan și tulul ușor în loc de perdele groase vor arăta organic într-o casă din lemn în stil Provence sau într-o cameră amenajată ca o cabană alpină.

Iluminat

Când vine vorba de iluminat, există multe corpuri frumoase. Lămpile cu nuanțe forjate sunt cel mai bine combinate cu lemnul natural. Acestea pot fi candelabre de tavan pe lanțuri metalice lungi sau aplice rafinate stilizate ca sfeșnice antice.

Numărul de lămpi depinde de dimensiunea încăperii. Cu cât este mai mult spațiu liber, cu atât ar trebui să existe mai multe lămpi. De exemplu, într-o bucătărie spațioasă, trebuie să atârnați nu numai o lampă centrală, ci și să puneți o lampă de podea în colț și să atârniți un aplice peste masa de sufragerie și zona de lucru.

Nepotrivite într-un astfel de interior vor fi lămpile din plastic, care reduc foarte mult prețul interiorului.

Culori

În ceea ce privește culorile din interiorul unei case din lemn, principalul de aici este maro și toate nuanțele sale. Acesta poate fi completat de pereți albicios îngrijiți, care vor ajuta la extinderea vizuală a spațiului. Placarea în alb este cea mai bună opțiune pentru un interior rustic nordic sau francez.

Pe langa decorul in culori deschise, poti folosi si accente colorate. Căutați nuanțe de albastru, verde și roșu care se potrivesc cel mai bine cu nuanțele naturale ale lemnului.

Stiluri

Casele din lemn sau din bloc sunt cel mai adesea decorate în stiluri rustice, cum ar fi o colibă ​​rusească, o țară americană sau o Provence franceză rafinată. Stilul rusesc și alte tendințe similare necesită utilizarea elementelor decorative tradiționale - țesături de dantelă, pelerine colorate, covoare și alte detalii recunoscute.

Dar nu numai stilul clasic rusesc este popular printre cei care locuiesc în case de lemn sau doar plănuiesc să construiască una. De asemenea, puteți acorda atenție tendințelor moderne, de exemplu, stilului scandinav. Se caracterizează prin utilizarea de culori deschise, plante vii și o cantitate minimă de mobilier.

Idei de design interior

Există o mulțime de idei pentru proiectarea caselor din lemn. Pentru o casa din busteni, designerii incearca sa selecteze acele optiuni de decor care transmit cel mai bine atmosfera unei vieti simple in afara orasului, in natura.

Este important pentru o cabană din bușteni să nu existe detalii prea moderne în ea.Dacă instalați un echipament modern, atunci se recomandă să îl decorați într-un fel, astfel încât firele să nu iasă pe fundalul buștenilor tăiați manual.

Nu este obișnuit ca o casă din bușteni să folosească tapet. Majoritatea proiectelor se bazează pe faptul că tonul este dat de o bază de bușteni chiar tocați. Pereții de multe ori nici măcar nu sunt pictați, doar ocazional decorați. Decorațiile cu iută sau picturi în rame masive din lemn arată frumos în interiorul unei case din bușteni. Interiorul caselor din cherestea sau bușteni este plin de confort și arată mai natural.

Interiorul este completat de uși și ferestre din lemn calibrat sau rotunjit, care sunt un plus organic pentru o casă din bușteni. Textile selectate corect completează decorul interior. Alegerea draperiilor este ultimul pas în crearea fundației pentru viitorul tău interior. Pentru o casă de țară, cel mai adesea sunt selectate perdelele groase, care formează interiorul și protejează locuitorii de lumina soarelui.

Perdelele lungi până la podea arată bine în camera de zi și dormitorul pentru adulți. Dar în creșă sau în bucătărie, perdelele scurte care nu se murdăresc arată organic.

Decorarea fatadelor in exterior

În exterior, structura arhitecturală poate fi lăsată așa cum este, sau decorată suplimentar. Faptul este că o cameră din lemn în sine arată neobișnuit și interesant. Dar, dacă intenționați să rămâneți la un anumit stil, atunci bijuteriile nu vor fi de prisos. De exemplu, o cabană rafinată stilizată ca un turn rusesc poate fi decorată cu obloane pictate la ferestre, înconjurată de un gard de răchită sau atașată la o mică terasă acoperită.

Idei frumoase în interior

Există multe idei frumoase care vă ajută să decideți cum doriți să fie casa de vis.

De exemplu, dacă doriți să aduceți un omagiu tradiției, puteți construi o casă cu o sobă adevărată masivă. Ia bănci, cufere și cutii din lemn pentru a depozita tot felul de lucruri mărunte ca decorațiuni pentru interiorul tău.

O locuință în stil Provence este ceva neobișnuit pentru noi. Dar chiar și un design atât de ciudat nu necesită o abordare deosebit de complexă. Țesături ușoare aerisite, flori în ghivece, mâncăruri frumoase în culori deschise și mult spațiu liber - asta este tot minimul necesar.

Cauta surse de inspiratie in munca profesionistilor si in natura din jurul tau, atunci vei putea crea confort in casa ta din lemn fara a perturba armonia.

Pentru informații despre cum să decorați o casă de țară din lemn, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila