Exemple de proiectare la etajul doi într-o casă privată

Conţinut
 1. Design exterior mansardă
 2. Interior al doilea etaj
 3. Idei de design
 4. Decorarea ferestrei la etajul al doilea
 5. Design teșit
 6. Opțiuni de proiectare a peretelui
 7. Design de mobilier

Etajul al doilea al unei case private cu două etaje se mai numește și mansardă. Particularitatea sa constă în faptul că are un tavan înclinat. Din această cauză, mulți oameni nu știu cum să decoreze corespunzător interiorul mansardei, atribuind adesea rolul unei spații mari de depozitare la etajul doi al casei.

Cu toate acestea, designul podelei mansardei poate fi elegant, modern, confortabil și foarte confortabil, ceea ce va transforma această cameră într-o cameră de zi cu drepturi depline.

Design exterior mansardă

În exterior, etajul doi al unei case private poate avea absolut orice design. Ar trebui să se potrivească cu aspectul general al casei.

De obicei, designul exterior al mansardei este discutat în prealabil cu dezvoltatorii, aceștia întocmesc un proiect care ține cont de toate dorințele clientului.

Singura caracteristică comună pe care o au toate podelele mansardelor din casele private este acoperișurile înclinate.

Vă invităm să vă familiarizați cu exemple de lucrări finisate pentru designul exterior al caselor private cu mansardă.

Interior al doilea etaj

Etajul mansardei dintr-o casă privată poate avea diverse scopuri funcționale și anume:

 • puteți aloca etajul al doilea pentru un dormitor suplimentar;
 • puteți echipa o cameră de zi mică și confortabilă, care va deveni o zonă confortabilă de recreere pentru întreaga familie;
 • mansarda poate fi un living combinat cu o bucătărie sau un bar. Comoditatea acestei opțiuni este că în timpul șederii dumneavoastră la etajul doi nu va trebui să aduceți mâncare și băuturi de la primul;
 • daca mansarda din interior este suficient de mare, il poti transforma intr-o garsoniera cu drepturi depline, cu toate facilitatile.

Idei de design

La etajul doi, puteți plasa aproape orice cameră și o puteți aranja convenabil și frumos.

Dormitor

În dormitorul unui cuplu căsătorit, puteți instala un pat dublu mare, precum și un dulap nu prea înalt și o bibliotecă.

Dacă spațiul permite, puteți completa interiorul cu un birou mic, precum și cu un scaun confortabil pentru citirea cărților.

Sufragerie

În camera de zi de la etajul doi al casei, ar trebui să fie convenabil să vă relaxați în compania familiei și a prietenilor, astfel încât camera ar trebui să fie confortabilă și confortabilă.

Merită să instalați un colț confortabil sau o canapea dreaptă în cameră, iar în fața acestuia este o măsuță de cafea elegantă. Un șemineu decorativ va fi, de asemenea, potrivit în camera de zi.

Pereții pot fi agățați cu rafturi elegante deschise pentru depozitarea cărților, fotografiilor înrămate și a altor accesorii.

Sectorul de locuit

Dacă etajul al doilea al casei are o suprafață mare, puteți implementa în siguranță o zonă de locuit cu drepturi depline, care poate consta dintr-un dormitor, o cameră de zi combinată cu o bucătărie, precum și o baie separată.

Puteți separa zona de dormit cu un pat de sufragerie folosind un despărțitor decorativ.

Livingul este o „garsonieră” combinată cu o bucătărie. Aceste două zone sunt separate folosind un contor de bare.

Decorarea ferestrei la etajul al doilea

Pentru a fi plăcut să fii într-o cameră de la etajul doi, aceasta trebuie să fie aerisită, spațioasă și plină de lumină cât mai mult posibil. În acest număr, rolul principal îl joacă proiectarea ferestrelor de la mansardă.

Există două tipuri de ferestre la mansardă:

 • modele standard - sunt montate în pereți plati;
 • modele non-standard - dezvoltate individual pentru instalare în pereți înclinați.

Cea mai importantă cerință pentru ferestrele de lucarnă este cea mai mare dimensiune posibilă, deoarece aceasta va face camera vizual mai mare, mai spațioasă și mai ușoară. În caz contrar, pereții înclinați pot avea un efect de „zdrobire”.

Nu există absolut nicio restricție privind forma ferestrelor, culoarea și stilul lor, porniți-vă imaginația și experimentați.

Iată câteva exemple de modele de ferestre de mansardă.

Design teșit

Astăzi, cea mai la modă soluție în designul interior este naturalețea și ecologicitatea materialelor. De aceea, nu este nevoie să acoperiți grinzile din lemn cu placă sau gips-carton. Teșiturile din lemn vor deveni un punct culminant elegant în designul mansardei.

Dacă grinzile din lemn au o culoare naturală închisă, puteți alege un finisaj deschis pentru pereți, în această versiune veți obține un contrast foarte frumos și stilat în interior.

De asemenea, o lumină de fundal interesantă instalată corect va juca un rol important în aspectul teșitelor.

Opțiuni de proiectare a peretelui

Etajul al doilea al unei case private poate servi nu numai ca dormitor, ci și ca studiu sau loc de relaxare. În funcție de aceasta, este necesar să alegeți designul pentru pereți.

Le puteți picta în diferite culori, utilizați un decor neobișnuit, puteți, de asemenea, să lipiți tapet pe pereți: strălucitoare sau, dimpotrivă, în culori pastelate blânde.

Gips-cartonul este adesea ales ca material pentru decorarea pereților. Avantajele sale constau în ușurința instalării și posibilitatea de a implementa absolut orice proiectare ulterioară.

O altă opțiune populară pentru materialul pentru decorarea pereților podelei mansardei este eurolining. Acest material este practic și durabil, are un design modern destul de atractiv. Instalarea căptușelii Euro este, de asemenea, destul de simplă: este atașată direct de perete și nu necesită crearea suplimentară a unui cadru.

Decorarea peretelui cu plăci, care poate fi vopsită în culori contrastante - întunecate și deschise, arată superb și foarte scump. Acest lucru va sublinia și mai mult frumusețea placajului.

Pereții căptușiți cu tapet cu serigrafie vor arăta elegant și original.

Pentru a adăuga o întorsătură originală designului interior, puteți decora o mică parte a peretelui folosind piatră decorativă.

Design de mobilier

Dacă tavanul de la etajul doi al casei are o formă teșită, poate fi problematică ridicarea de mobilier. Cu toate acestea, dacă conectați un creativ și experimentați puțin, puteți veni cu opțiuni minunate de amenajare pentru etajul doi la mansardă.

O opțiune foarte reușită și convenabilă pentru mobilierul pentru etajul al doilea al unei case private este o varietate de nișe, rafturi deschise și rafturi, precum și dulapuri încorporate. Cel mai convenabil este să utilizați mobilier modular - va fi mult mai ușor să îl asortați la înălțimea pereților.

În zona în care înălțimea camerei este cea mai mică, puteți instala un birou, pat sau scaun pentru citirea cărților.

Dacă decideți să luați etajul al doilea pentru o cameră pentru copii, atunci decorați-l în culori strălucitoare, utilizați un design de desene animate în mobilier și decorarea pereților.

După cum puteți vedea, transformarea celui de-al doilea etaj al clădirilor cu 2 etaje într-o cameră cu drepturi depline, convenabilă, confortabilă, funcțională și complet locuibilă nu este deloc dificilă, chiar dacă dimensiunea sa este de numai 10 pe 10 metri.

Cum să echipați o cameră de zi în pod, vedeți mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila