Design living cu șemineu într-o casă privată

Conţinut
 1. Caracteristici interioare
 2. Locație
 3. Decor semineu
 4. Idei pentru bucatarie-sufragerie
 5. Idei pentru un living mic
 6. Soluții de design elegant

În zilele noastre, în locuințe se instalează din ce în ce mai mult șemineele. Focul oferă casei nu numai căldură, ci și o atmosferă specială și confort. Dacă apartamentul are capacitatea de a pune doar o imitație, un șemineu adevărat poate fi amplasat într-o casă privată. Va arăta bine în aproape orice interior, indiferent de stil. În același timp, un șemineu este unul dintre centrele semantice ale camerei, iar designul unei camere cu șemineu trebuie bine gândit.

Caracteristici interioare

Semineul este un element deosebit al interiorului. Cel mai adesea, devine accentul central și este situat vizavi de intrarea în cameră, deși sunt posibile alte opțiuni. Vatra va arata interesant in combinatie cu diferite stiluri.

Luați în considerare următoarele opțiuni de design pentru camera de zi și caracteristicile amplasării portalului șemineului în astfel de interioare:

 • Foarte des, focul adevărat este completat de interioare moderne stilul country... În combinație cu materiale naturale, lemn, piatră și piei de animale, portalul șemineului va arăta deosebit de interesant și organic. Adesea, pentru astfel de interioare, se alege o placare din lemn sau cărămidă pentru portal. Poate fi amplasat în fața unei canapele sau fotolii. O vatră într-un interior în stil rustic va face casa deosebit de confortabilă.
 • Cunoscători stil modern de asemenea, alegeți adesea un șemineu pentru a decora camera și a o încălzi. Opțiunile de interior pot fi foarte diferite - șemineul este adesea confruntat cu lemn lăcuit neted sau decorat cu ceramică. Cu mobilier tapițat din piele și dulapuri din lemn lăcuit, această opțiune va arăta deosebit de elegantă.
 • Îndrăgostiți interioare clasice sau stil baroc se poate alege un model confruntat cu marmura. Această opțiune se va potrivi cel mai organic în conceptul general și va arăta luxos.
 • Acum portalul semineului poate fi montat cu succes chiar si in cele mai moderne mobilier de casa. înaltă tehnologie... Există modele foarte interesante de șeminee moderne decorate cu metal și sticlă. Cu un astfel de design, sunt perfecte chiar și pentru eclectismul modern sau minimalismul elegant.

Locație

Amplasarea șemineului în cameră este, de asemenea, extrem de importantă, deoarece va atrage atenția asupra lui.

Luați în considerare următoarele aspecte bune:

 • Este important ca portalul șemineului să fie orientat spre centrul camerei - atunci focul va fi vizibil clar de oriunde în cameră. Acest lucru va face designul camerei mai armonios.
 • Curențele de aer sunt adesea dăunătoare pentru un șemineu. Trebuie poziționat astfel încât să nu existe uși, ferestre și scări în apropiere.
 • Lângă portalul șemineului, de obicei echipează o zonă de relaxare confortabilă cu o canapea sau fotolii. Nu este necesar să se formeze un trecere prin cameră între șemineu și mobilierul tapițat. Deci membrii familiei care trec pe acolo vor invada spațiul și vă vor tulbura liniștea.
 • Adesea există un televizor deasupra șemineului. Aceasta nu este cea mai bună soluție în ceea ce privește designul, deoarece tehnica va distrage atenția asupra ei însăși. În același timp, multor oameni consideră că este convenabil să se relaxeze în fața televizorului, așa că această plasare este extrem de populară. Dacă agățați ecranul peste șemineu, încercați să îl faceți cât mai invizibil: este bine dacă peretele este întunecat și televizorul în sine nu iese în evidență.
 • Uneori, o cameră de zi spațioasă este împărțită în mai multe zone, în una dintre acestea se află o vatră.Acest lucru vă permite să mutați televizorul și alte echipamente în alte zone, iar locurile din apropierea șemineului pot fi folosite pentru citit, lucru și conversație.
 • Dacă ai două ferestre panoramice în sufragerie, vatra este foarte des plasată între ele. Aceasta este o soluție elegantă pentru orice interior. În plus, este și o modalitate de a folosi eficient spațiul dintre două ferestre, care de multe ori nu este mobilat în niciun fel.
 • Dacă faceți arcade sau pereți decorativi într-o cameră spațioasă, adesea se poate construi un șemineu în ele. Pare foarte interesant și neobișnuit. În plus, această opțiune este potrivită dacă nu puteți găsi un loc pentru un șemineu de-a lungul pereților principali ai camerei.

Decor semineu

În zilele noastre, placarea șemineului este foarte diversă. Puteți găsi atât opțiuni scumpe, cât și economice, care să se potrivească oricărui interior.

Principalul lucru este să vă gândiți în avans la designul întregii camere pentru a alege decorul potrivit pentru șemineu.

Unele placari vor fi aproape universale, în timp ce altele se vor potrivi doar într-o anumită opțiune interioară. Următoarele modele merită luate în considerare:

 • Gips sau panou portalurile pot fi foarte diverse ca formă, dar cel mai adesea sunt realizate într-un stil clasic. Arată laconic și elegant și au, de asemenea, un preț mic. Cele mai comune opțiuni sunt alb sau deschis, deși puteți picta portalul în orice culoare dacă doriți. De asemenea, puteți găsi modele cu o formă și o textură de design neobișnuită - astfel de opțiuni originale se pot potrivi organic chiar și în interioarele moderne.
 • Placare cu cărămidă sau piatră - aceasta este una dintre cele mai populare opțiuni în casele private, care va arăta organic în multe opțiuni interioare. Cel mai elegant va arăta ca un portal din cărămidă sau piatră adevărată, dar este destul de scump. Dacă doriți să economisiți bani, puteți cumpăra plăci decorative care imită cărămida. Acum există opțiuni foarte interesante într-o varietate de culori și dimensiuni.
 • Placă ceramică - Aceasta este o opțiune interesantă pentru un interior în stil modern sau rustic. Poate fi foarte divers. Din plăci mici, puteți aranja cu ușurință modele frumoase de mozaic. Placile sunt, de asemenea, populare - plăci în relief care pot decora perfect portalul șemineului.
 • Portaluri din marmură sau portaluri din piatră solidă - Aceasta este o opțiune costisitoare care se va potrivi în principal în interioare în stil clasic sau în stil baroc. Modelele din piatră artificială, care sunt populare acum, vor fi puțin mai ieftine. Acestea sunt fronturi de șemineu durabile și sofisticate, care pot avea o mare varietate de modele.
 • Fațade din plastic Este o optiune economica. Adesea, acestea nu durează mult, dar totul va depinde de calitatea unui anumit produs. Avantajul este că, atunci când lucrează cu plastic, designerul nu este limitat nici ca formă, nici ca culoare. Astfel, puteți găsi opțiuni moderne foarte neobișnuite pentru astfel de placari.
 • În interioarele moderne, un șemineu este acum foarte popular. placare din sticla... Designerii oferă o mare varietate de opțiuni. Poate fi sticlă lucioasă sau mată, întunecată, transparentă sau vitraliu. Modelele cu iluminare din spate sunt, de asemenea, deosebit de populare.
 • Poate arăta foarte elegant și placarea semineului cu metal - această tendință este caracteristică minimalismului și stilului high-tech. De obicei, designul portalurilor metalice este foarte simplu și laconic, deși puteți găsi opțiuni neașteptate și interesante. De multe ori, placarea metalică este combinată cu ceramică sau sticlă, creând un design interesant.

Idei pentru bucatarie-sufragerie

În zilele noastre, spațiile deschise din interioare sunt foarte populare și mulți încearcă să scape de ușile inutile și pereții dintre camere. Bucătărie-sufragerie sunt deosebit de populare.

Plasarea unui șemineu într-un spațiu care este împărțit în două zone poate fi dificilă.

În același timp, există multe opțiuni interesante care pot fi implementate cu un aspect atât de neobișnuit.

Luați în considerare următoarele proiecte de design și alegeți:

 • Daca zona rezervata bucatariei este suficient de spatioasa, semineul poate fi amplasat chiar langa unitatea de bucatarie. Această opțiune este potrivită în special pentru tine dacă ai un proiect de bucătărie pe colț. Cel mai adesea, în astfel de cazuri, ei aleg un șemineu încorporat în perete - un șemineu proeminent poate interfera cu lucrul în bucătărie. Opțiunea este relevantă dacă șemineul este vizibil din toate părțile camerei. De obicei, o masă sau un bar este plasat în fața lui la o anumită distanță.
 • Dacă aveți o bucătărie cu insulă, un șemineu încorporat în insulă poate fi o soluție originală. În astfel de cazuri, insula este de obicei împărțită în două părți - pe o parte îndreptată spre sufragerie va exista un șemineu, iar pe cealaltă parte spre bucătărie poate fi un blat, aragaz sau chiuvetă, precum și rafturi și depozitare. cutii. Acest design pare foarte modern și neobișnuit și, de asemenea, ajută la delimitarea clară a spațiului fără pereți și arcade inutile.
 • Dacă aveți de gând să faceți o structură arcuită, un perete mic sau o coloană în cameră, șemineul poate fi încorporat în ele. Acest lucru se face de obicei în așa fel încât portalul șemineului să fie orientat spre camera de zi. O astfel de soluție va arăta neobișnuită și elegantă. În plus, un arc sau o coloană va evidenția și mai mult șemineul din interior.
 • Dacă aveți un set mare de bucătărie, uneori portalul șemineului este situat chiar în centrul acestuia. Poate părea foarte interesant - șemineul în acest fel va semăna cu adevărat cu o casă. Este bine dacă, în acest caz, spațiul camerei nu este împărțit de nimic și focul aprins va fi perfect vizibil din zona livingului.
 • Daca ai peretii laterali lungi si vrei sa iti pastrezi cat mai mica zona de preparare a mancarii, un semineu te poate ajuta la delimitarea spatiului si in acest caz. Puteți plasa o cască în miniatură pe o parte și plasați un șemineu în spatele acestuia. Pentru o mai mare diferentiere, fata semineului poate fi completata cu un pervaz cu rafturi pentru busteni sau cu sertare inchise. În spatele portalului șemineului, puteți plasa orice doriți - plante de apartament, o măsuță de cafea, un secretar pentru muncă, rafturi de cărți sau dulapuri închise. Astfel, poți limita cu ușurință spațiul bucătăriei, făcând-o cât mai compactă.
 • Bineînțeles, opțiunile mai tradiționale pentru amplasarea șemineului în centrul holului sunt potrivite și pentru bucătărie-sufragerie - acest lucru se face de obicei în zona de zi de lângă mobilierul tapițat. Este un pariu sigur, universal pentru toate tipurile de interioare.

Idei pentru un living mic

In unele case de tara, livingurile sunt foarte mici, asa ca intr-un astfel de spatiu este important sa folosesti cat mai eficient tot spatiul disponibil. În același timp, chiar și într-o cameră mică, dacă doriți, puteți amplasa un șemineu.

Pentru un aspect de succes, luați notă de următoarele idei:

 • Semineu incorporat in perete - aceasta este o soluție care nu este întotdeauna posibil de implementat, cu toate acestea, dacă există o astfel de oportunitate în camera dvs., un șemineu încorporat va fi o opțiune excelentă pentru o cameră mică. Deci nu va ocupa deloc spațiu suplimentar, dar va deveni un element de decor de neînlocuit. În încăperile mici, șemineul vă permite să creați o atmosferă specială de confort și, de asemenea, va încălzi perfect camera în sezonul rece.
 • Semineu de colt Este o altă variantă interesantă. Adesea nu folosim in niciun fel spatiul din colturile camerei, dar intr-o incapere mica vrem sa gasim o utilizare pentru fiecare metru patrat. Dacă șemineul proeminent din centrul peretelui reduce semnificativ spațiul de locuit, șemineul din colț va fi aproape invizibil. În cea mai mare parte, această opțiune este potrivită pentru interioare moderne - această soluție poate fi depășită prin alegerea unei placari neobișnuite și plasarea corectă a mobilierului tapițat.
 • Chiar dacă te hotărăști să postezi portal șemineu în centrul camerei, puteți găsi modalități de a economisi spațiu. În primul rând, fațada șemineului poate ajuta în acest sens. Puteți plasa rafturi deschise în partea de sus și în lateral - acestea pot depozita cărți, vase, articole mici de echipament, sicrie și cutii cu lucruri. Adesea, șemineul are și o cutie închisă pentru depozitarea lemnului de foc în partea de jos - poate depozita și alte articole de uz casnic. În cele din urmă, puteți agăța ghivece cu plante de interior direct în fața șemineului, puteți decora portalul cu tablouri și fotografii înrămate.

Soluții de design elegant

Semineul este un element clasic al interiorului care poate arata si foarte modern. În camera de zi a unei case private cu șemineu, puteți implementa idei neobișnuite care vor face spațiul casei individual și vă vor permite să depășiți prezența unui șemineu în cameră.

Luați notă de câteva idei de design atrăgătoare:

 • Acum popular portaluri de șemineu combinate cu un acvariu... Dacă țineți pește în casă, s-ar putea să vă placă această idee. Uneori, acvariile sunt construite în fațadă de sus, dar acest lucru va arăta cel mai original dacă acvariul formează un arc în jurul vetrei. Un astfel de detaliu neobișnuit va deveni un punct culminant în interiorul oricărei camere de zi.
 • Portal șemineu suspendat - aceasta este o altă idee de design la modă care poate fi implementată pe deplin, deși prețurile pentru astfel de șeminee sunt încă relativ mari. De obicei, structurile suspendate au un stil contemporan și se potrivesc cel mai bine cu interioarele minimaliste sau eclectice.
 • Semineu cu usi Este o soluție simplă, dar originală, care cu siguranță va atrage atenția într-o cameră. In varianta clasica, semineul este inchis de doua usi cu sticla, prin care se poate privi focul. Există, de asemenea, opțiuni combinate - de exemplu, șemineul este situat doar pe o parte, spațiul din spatele celei de-a doua uși este un dulap izolat pentru depozitarea lucrurilor.
 • Șemineu înalt încorporat în perete - o altă opțiune interesantă pentru un interior modern la modă. Vatra în acest caz nu este situată mai jos, ca în cazul clasic, ci mai sus pe perete. Arată mai ales bine în interioare laconice high-tech.

Pentru mai multe interioare cu șemineu, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila