Idei de acasă: soluții creative de design

Conţinut
 1. Caracteristici de design interior
 2. Stil de design
 3. Decorăm pereții
 4. Accesorii decorative
 5. Sfaturi utile
 6. Exemple frumoase

Designeri din toată lumea depun mult efort pentru a crea un interior creativ și practic. Diverse elemente de stil sunt capabile să creeze o imagine completă armonioasă. Culorile selectate corect, culoarea și forma mobilierului, dimensiunile sale, precum și diverse lucruri mici: perne, covoare, lămpi, tablouri, vă permit să obțineți un interior elegant cu adevărat holistic într-o cameră pentru orice scop.

Caracteristici de design interior

Crearea oricărei soluții interioare se bazează pe scopul de a crea un mediu confortabil și confortabil pentru locuitori. Interiorul casei ar trebui să fie plin de armonie, ceea ce va ajuta o persoană să ia o pauză de grijile și responsabilitățile de zi cu zi.

Amenajarea chiar și a unei camere mici necesită implementarea mai multor cerințe simultan:

 • Este necesar să se creeze un mediu interior sănătos, atât din punct de vedere psihologic, cât și fizic. Interioarele moderne nu trebuie doar să fie mobilate corespunzător, ci și să aibă suficientă ventilație, reglată de o baterie, pentru a menține temperaturile cât mai confortabile. Iluminarea adecvată este, de asemenea, esențială pentru un mediu interior confortabil.

Cu ajutorul luminii, puteți evidenția zone individuale ale camerei, puteți oferi camerei o atmosferă de mister sau invers, puteți face o cameră mare luminoasă. Merită să aveți grijă și de componenta acustică a locuinței.

 • Camera trebuie să îndeplinească în mod necesar cerințele de siguranță. Mai mult, atât securitatea fizică, cât și securitatea spațiului personal. Aici ușile, ferestrele și finisajele fonoabsorbante de calitate vor veni în ajutor.
 • Ideile de design nu ar trebui să încalce integritatea stilului și, în același timp, ar trebui să fie individuale. În funcție de caracteristicile lor, ar trebui să fie potrivite pentru o anumită cameră și să fie o reflectare a lumii interioare a proprietarului camerei. În această situație, camera va deveni confortabilă.
 • Nici problema bugetului nu trebuie ignorată. Soluțiile low-cost cu tehnologii moderne ar putea să nu arate mai rău decât articolele și finisajele interioare scumpe.

Pentru a crea un interior cu adevărat de înaltă calitate și corect, se recomandă să creați proiecte de design. Cu ajutorul lor puteți obține rezultatul final perfect.

O prescripție clară și o schiță a tuturor elementelor necesare va ajuta la evitarea multor greșeli și modificări în procesul de creare a designului interior al camerei.

Atunci când creați un proiect de design, este în primul rând important să țineți cont de dimensiunile camerei. Înainte de a începe să creați un proiect, trebuie să măsurați întregul spațiu. Acest lucru va ajuta la determinarea celor mai bune opțiuni pentru amplasarea mobilierului și a accesoriilor, precum și la calcularea corectă a consumului de materiale pentru finisare.

După ce toate măsurătorile dimensiunilor camerei au fost colectate, puteți trece direct la crearea aspectului viitoarei camere. Aici trebuie să vă decideți asupra aspectului, a amplasării elementelor de iluminat, a pieselor de mobilier. În aceeași etapă, merită să aveți grijă de selecția culorilor, texturilor și materialelor de finisare.

Când schița este gata, se va putea trece la crearea unui proiect de lucru, conform căruia toate lucrările ulterioare vor fi efectuate direct. Sunt elaborate planuri separate pentru cablare, iluminat, materiale și așezarea podelei, pereților și tavanului.După ce toți acești pași au fost finalizați, puteți trece direct la crearea interiorului.

Munca de succes cu orice tip de proiect de lucru presupune respectarea unor reguli simple:

 • Este întotdeauna necesar să ne străduim să creați o singură compoziție armonioasă. Orice cameră va avea o zonă semantică, din care restul spațiului va fi respins. Deci, de exemplu, cel mai adesea o astfel de zonă poate fi o cameră centrală, de exemplu, o cameră de zi sau o sufragerie. De regulă, acestea sunt cele mai mari încăperi din punct de vedere al suprafeței, tocmai din acest motiv pot deveni centrul semantic al compoziției.
 • La crearea compoziției corecte, este necesar să se țină cont de combinația dimensiunilor totale ale obiectelor care vor fi folosite în mobilierul camerelor. Totul ar trebui să fie proporțional unul cu celălalt, altfel se va crea disonanță, afectând negativ atmosfera generală și aspectul camerei.
 • Pentru a obține armonie în casă și pentru a adăuga unicitate acesteia, un anumit ritm va ajuta, ceea ce va crea efectul unui spațiu de locuit în mișcare constantă. Utilizarea unui amestec de texturi, dimensiuni, accente de culoare, toate acestea pot obține același efect.
 • Menținerea echilibrului optim între mobilier este, de asemenea, unul dintre factorii importanți cu care sunt create interioare de succes și practice.

Printre altele, există anumite tendințe de design care îi afectează și caracteristicile.

Una dintre tendințele principale astăzi este tendința de a combina spațiul. Oamenii abandonează din ce în ce mai mult mai multe încăperi separate în favoarea spațiului mare și luminos care rezultă din combinare. De aceea garsonierele sunt foarte populare astăzi.

În ceea ce privește materialele de finisare, naturalețea este în vogă astăzi. Pe lângă un aspect prezentabil, materialele naturale folosite în decorare asigură compatibilitatea cu mediul și siguranța utilizării.

Dacă luăm în considerare cele mai populare soluții de stil care sunt utilizate în mobilierul apartamentelor, atunci pot fi remarcate fără îndoială hi-tech și modern. Aceste tipuri de modele nu și-au pierdut popularitatea de mai multe sezoane la rând.

Prezența articolelor vintage este extrem de populară în decor. Dulapurile vechi, paturile, sifonierele, lămpile și alte accesorii realizate în stil vintage sunt foarte valoroase atunci când se creează un interior la modă.

Stil de design

Astăzi există multe soluții de stil diferite, fiecare dintre ele este capabilă nu numai să sublinieze scopul camerei, ci și să reflecte lumea interioară a persoanei care trăiește în ea. Pentru a alege cele mai elegante opțiuni pentru soluții interioare, trebuie să vă familiarizați cu direcțiile principale.

Stilul antic - aceasta este una dintre cele mai ușoare și mai puțin încărcate opțiuni pentru mediu. Nu ar trebui să existe accesorii inutile, mobilier masiv, pereți despărțitori care vor împărți camera în zone. Acest stil se distinge prin utilizarea celor mai deschise nuanțe pastelate, datorită cărora camera are în mod necesar multă lumină, este ușor și plăcut să fii în ea.

Soluția de stil se bazează pe o persoană, pe caracteristicile și calitățile sale distinctive, astfel încât interiorul nu ar trebui să fie supraîncărcat și să umbrească personalitatea celor vii.

Coloanele, basoreliefurile, mulurile din stuc vor deveni o trăsătură distinctivă a decorațiunii interioare în stil antic. În ceea ce privește culorile, cele mai comune culori pentru acest stil sunt: ​​- alb, gri, ocru, bej, nisip. Sunt aplicabile și diverse pete aurii. Pereții cu material textil în loc de tapet sunt o opțiune excelentă pentru acest tip de design. Ca elemente suplimentare de design sunt folosite muluri din stuc, sculpturi, vaze înalte.

Încă popular interioare clasice... Acest stil este cel mai bun pentru cei mai activi oameni.Soluția de stil aleasă vă permite să creați o senzație de relaxare și liniște. Piesele masive de mobilier sunt realizate din lemn natural cu diverse monograme, decupaje. Schema de culori este de obicei întunecată. Cele mai fiabile piese de mobilier se disting printr-o soluție în stil clasic.

În funcție de direcția clasicilor, designul poate conține multe detalii pretențioase. Monogramele aurii, mulurile masive din stuc, stratificarea și formele neobișnuite vor fi semnul distinctiv al stilului baroc clasic. Culori pastelate, volane, linii fine și moi - aceasta este o versiune a clasicului rococo. Acest stil este potrivit pentru atmosfera unei case de țară confortabile, va crea o atmosferă de confort, ușurință și magie.

Dacă vrei să locuiești în camerele regale, cea mai bună opțiune este imperiul clasic... În acest stil au fost proiectate toate camerele regalității în Europa. Splendoare, forme neobișnuite, prezența stucului masiv, aurul - ceea ce distinge acest stil de restul.

În primul rând, stilul Empire este folosit în cazul în care o persoană trebuie să-și demonstreze importanța, statutul și, de asemenea, nivelul veniturilor.

Mobilier cu picioare neobișnuite, soluții interesante pentru lămpi cu o formă neobișnuită, vitralii, disting un alt stil popular astăzi - modern... Toate elementele din acest stil sunt neapărat naturale. Folosește lemn, piatră, metal. Toate elementele pot avea un imprimeu natural deosebit, care va deveni elementul central al interiorului. În combinație cu iluminarea slabă, acest design va fi unul dintre cele mai spectaculoase și interesante.

Utilizarea culorilor strălucitoare în interior este destul de acceptabilă, dar este mai bine să vă concentrați pe unul sau mai multe elemente luminoase, totul ar trebui făcut în nuanțe sidefate mai calme.

Cel mai bine este să folosiți vitraliile ca accente luminoase; în combinație cu iluminarea potrivită, acestea vor ajuta la crearea unei opțiuni interesante și creative.

Flori, funde, nuanțe deschise, volane, colțuri moi sunt romantism... Implementarea camerei în stilul romanticismului impune unele obligații în planificare. Țesături ușoare zburătoare, baldachin peste pat, draperii, decorațiuni speciale de lămpi cu abajur, un șemineu de acasă vă vor oferi o cameră neobișnuit de caldă și confortabilă. Acest stil poate fi folosit atât într-un apartament, cât și pentru o casă privată.

Regulile pentru alegerea accesoriilor pentru un stil romantic sunt dictate de prezența volanelor, dantelă, panglici - aceasta este ceea ce va adăuga lejeritate și romantism camerei.

O soluție interioară cu cea mai simplă structură, care nu necesită costuri speciale, deoarece necesită un minim de mobilier - minimalismul... Nu există muluri luxoase din stuc, decorațiuni aurii și alte faste, dar aceasta este ceea ce permite unei persoane să se simtă cât mai confortabil și calm posibil într-o astfel de cameră. Câteva accente luminoase - iar acum minimalismul se joacă cu culori complet diferite.

Stilul country este stilul country... În funcție de preferințe, poți crea atât senzația de a fi într-o colibă ​​rusească, cât și opțiunea unei ferme americane sau a unei cabane franceze. Pentru ca țara să devină țară, trebuie să scapi de orice accent luminos, să te concentrezi pe selecția de culori pastelate mai deschise cu materiale naturale.

Lemnul deschis, in, bumbacul, lâna vor deveni parteneri integranți ai acestei soluții de stil.

Toate mobilierul din acest stil ar trebui să fie cât mai simplu posibil, monogramele și elementele aurite nu sunt potrivite aici. Un pat simplu din lemn stilizat din lemn alb sau natural va fi cea mai potrivita varianta pentru solutia de stil aleasa.

Decorăm pereții

Orice perete va arăta mai elegant și mai modern dacă îi adaugi decorul potrivit. În același timp, pentru fiecare cameră, puteți alege atât teme complet abstracte pentru decor, cât și cele care vor îndeplini scopul camerei.

Deci, de exemplu, pentru bucătărie, puteți alege un stil culinar de design - decoupage folosind desene de ustensile de bucătărie, produse alimentare pe fațadele sertarelor, aplicații cu imagini interesante și adecvate ale felurilor de mâncare. Puteți decupa siluete de vase din hârtie kraft și le puteți lipi pe tăieturi din ziare, le puteți aranja într-un cadru frumos potrivit și puteți obține un decor grozav pentru o bucătărie în stil rustic.

De asemenea, puteți decora pereții cu diferite țesături. Resturile multicolore se pot transforma într-o pânză în stil mozaic, care nu numai că poate decora peretele, ci poate oferi și un anumit procent de izolare fonică. Țesătura poate fi folosită pentru acoperirea targilor, în funcție de textură și culoare, pânzele finisate pot fi decorate cu diverse elemente, de exemplu, în stil vintage, sau lăsate fără decor, dacă materialul este deja o unitate interioară integrală.

De asemenea, puteți decora materialul prin vopsire. Pictura vă va ajuta să obțineți un efect interesant. Dacă creați un desen haotic, acesta se va potrivi perfect în stilul high-tech și minimalist.

Puteți crea accente neobișnuite pe perete. Deci, de exemplu, o imagine masivă cu text neobișnuit într-un cadru masiv va fi o opțiune excelentă de decor. Singurul lucru care merită reținut este că un obiect atât de mare și masiv va atrage toată atenția, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să supraîncărcați camera cu alte accente.

Are sens doar să suplimentezi o astfel de soluție interioară, dar în niciun caz nu atrage atenția.

Vă puteți concentra pe imprimeurile botanice în decorul peretelui. Aplicațiile simple de flori uscate se încadrează perfect în stilul Provence. În plus, puteți crea un șablon de mătase sau plastic sub formă de frunze, flori, fructe de pădure. După aceea, punând șablonul pe pânză, trebuie să umpleți spațiul liber cu culoare de la pulverizator sau să estompați acuarela.

Ramele cu fluturi vor fi un decor excelent. Ele adaugă soare și atmosferă de vară oricărui spațiu. Puteți decora peretele cu fluturi uscați sub sticlă, dar mulți consideră că această metodă este barbară, așa că puteți obține imprimarea dorită folosind decoupage sau doar imprimați fotografii.

Puteți decora pereții cu rafturi ondulate de diferite culori. Iar dacă instalezi figurine stilizate pe ele, obții o soluție ideală pentru camerele high-tech și în stil loft.

Alegând rafturi simple albe sau din lemn pline cu rame foto și feluri de mâncare vintage, puteți obține un interior cu drepturi depline în stil country sau Provence. Schema de culori moale a peretelui în culori pastelate poate fi decorată cu picturi bej deschis sau gri de diferite tipuri. Peisajele, imprimeurile geometrice, florile, animalele în nuanțe deschise vor crea un interior liniștitor, liniștitor.

Soluția de stil în țară și stilul Provence arată interesant, în care există un decor din lemn pe pereți. Deci, de exemplu, panourile din lemn alb cu efect de îmbătrânire vor fi o soluție excelentă pentru un astfel de interior.

Accesorii decorative

Se știe că confortul este creat din lucruri mărunte. Prin urmare, diverse tipuri de accesorii pentru casă vor fi un instrument excelent pentru a crea un astfel de interior.

Textile de casă selectate corespunzător vor ajuta la crearea unui interior sofisticat, adăugând un plus de confort. Pernele din catifea visiniu sau smarald, franjuri aurii și brocart vor fi o soluție excelentă pentru camerele Art Nouveau și, cu alegerea corectă a culorii, se vor potrivi perfect în interioarele orientale.

Materialele nobile precum tapiserie, velur și catifea se vor potrivi armonios în interioarele aristocratice. Stilul baroc și Imperiu vor gravita spre astfel de opțiuni. Mătasea delicată, bumbacul, dantelă și inul vor completa țara și Provence, puteți folosi și aceste materiale pentru a crea un interior shabby șic.

Jacquard dur, piele naturală și artificială în perne de diferite dimensiuni și forme vor sublinia autenticitatea unor astfel de soluții precum loft și hi-tech.

Schema de culori a accesoriilor trebuie selectată în funcție de scopul camerei și preferințele personale. Așadar, pentru dormitor sunt potrivite culorile monocromatice mai profunde de nuanțe calme, pentru creșă se pot folosi perne mai luminoase, livingul gravitează spre diverse imprimeuri și modele geometrice. Atunci când alegeți o țesătură cu model, trebuie avut în vedere că, pentru a nu crea supraîncărcare, nu trebuie să vă lăsați prea purtat de culori.

Este recomandabil să folosiți imprimeuri numai cu o bază simplă. De exemplu, dacă canapeaua pe care vor fi așezate pernele este realizată într-o singură culoare, atunci puteți experimenta cu ușurință culorile pernelor în sine.

O opțiune excelentă de decor pentru o cameră poate fi utilizarea pereților despărțitori și a ecranelor din sticlă, acestea nu numai că vor ajuta la zonarea spațiului, ci vor aduce și o notă de neobișnuit interiorului. Opțiuni ingenioase de design pentru ecrane și partiții pot fi găsite astăzi în multe magazine. Multe dintre ele sunt echipate cu iluminare suplimentară sau sunt translucide doar dintr-o parte, de regulă, din interior.

Impulsurile creative pot fi realizate în crearea independentă a elementelor decorative. Deci, de exemplu, un carouri patchwork poate fi creat cu ușurință cu propriile mâini. Tot ce ai nevoie este puțină răbdare, bucăți de material și o mașină de cusut. Totuși, tot efortul depus va merita lumânarea, deoarece această metodă vă va ajuta să obțineți un lucru la modă astăzi cu costuri minime și în acele soluții de culoare care se vor potrivi unui anumit interior.

Ca accesorii decorative pot fi folosite diverse vaze si figurine. Pot fi amplasate atât direct pe podea, cât și pe diverse rafturi. Selectate corect, se pot potrivi în aproape orice interior.

De asemenea, puteți folosi diverse covoare pentru decorarea interioară. Ele pot fi fie din lână naturală, fie artificiale, precum și din țesătură. Utilizarea covoarelor în cameră îndeplinește nu numai o funcție estetică, ci și protejează persoana de contactul cu podeaua rece și asigură izolarea fonică a încăperii. In plus, covorul poate fi folosit si ca element decorativ pentru perete. De asemenea, va asigura izolare fonică și va deveni o trăsătură distinctivă a interiorului în stil oriental.

Interioarele moderne sunt din ce în ce mai mult decorate cu acvarii decorative. Ele pot fi de diverse forme și volume, sub formă de coloane și bile umplute cu apă, nișe panoramice mari încorporate în perete și nimeni nu uită de dreptunghiuri standard obișnuite. Un astfel de element decorativ nu numai că concentrează compoziția generală a camerei pe sine, dar este și capabil să ofere plăcere estetică.

În plus, mișcarea măsurată a apei și înotul peștilor au un efect calmant asupra psihicului.

Sfaturi utile

Pentru a transpune cu ușurință toate ideile de design pentru casa ta în realitate, poți profitați de câteva sfaturi utile:

 • La crearea finisajelor decorative, în primul rând, este necesar să se măsoare dimensiunile totale ale spațiului pentru a nu aduna prea mult obiecte sau, mai mult, pentru a evita situația în care obiectul pur și simplu nu se potrivește în cameră. .
 • Pentru a nu cumpăra materiale inutile, este necesar să creați un proiect pentru spațiile viitoare, astfel încât va fi mai ușor să calculați materialele, costurile și, de asemenea, să vă imaginați unde și ce va fi amplasat. De asemenea, va ajuta la evitarea problemelor cu cablarea și locația prizelor și întrerupătoarelor.
 • Atunci când alegeți elemente decorative, ar trebui să vă concentrați pe scopul camerei, pe soluția de stil și pe schema de culori.
 • Nu vă fie teamă să experimentați cu modele, să amestecați diferite stiluri și să adăugați accente luminoase.
 • Dacă doriți să creați articole de decor creative și unice, puteți încerca să le realizați singur. Așa sunt create cele mai utile și originale elemente de design. În plus, valoarea articolelor handmade este incomparabil mai mare decât a celor achiziționate într-un magazin. Puteți crea în mod independent rafturi, pături, perne, umerase, imagini și orice alte opțiuni pentru bijuterii.

În plus, puteți folosi serviciile designerilor care vor crea articole unice pentru reparații cu propriile mâini.

 • La terminare, merită să luați în considerare și în ce încăpere se efectuează renovarea. Finisarea într-o casă privată este mult mai costisitoare, atât temporară, cât și fizică. Cu toate acestea, spațiul pentru creativitate în casă este cu siguranță mai mare.
 • Pentru reparații pot fi folosite atât materialele naturale, cât și cele artificiale. Alegerea lor va fi determinată de scopul localului și de soluția stilului acesteia. Pentru creșă, bucătărie și sufragerie, este mai bine să folosiți materiale naturale, hipoalergenice, ecologice.

Utilizarea materialului lemnos în decorare este una dintre cele mai comune opțiuni în designul modern.

 • Astăzi, este popular să folosiți materiale folosite pentru a crea elemente decorative. Utilizarea paleților, a cutiilor de carton pentru a crea mobilier și accesorii este o tendință pe piața de design astăzi. Cu ajutorul unor astfel de opțiuni, puteți crea cu ușurință mobilierul necesar în stil mansardă.
 • Trebuie amintit că culoarea poate schimba complet percepția unei camere, așa că este important să acordați atenție accentelor de culoare. Acestea ar trebui să fie în armonie cu restul încăperii și să nu intre în disonanță cu culoarea principală a spațiului. Albul poate adăuga spațiu, negrul și albastrul pot adăuga dramă, roșul este culoarea principală pentru naturile pasionate, portocaliul și galbenul cresc apetitul, verdele liniștește, violetul adaugă mister și sacralitate încăperii.
 • Când decorați, puteți acorda o atenție deosebită decorului colțurilor. Ele pot fi făcute mai moi, înclinate sau decorate cu decor special. Puteți amplasa rafturi de colț sau puteți instala o canapea de colț.

Exemple frumoase

Atunci când decideți să creați un interior actualizat în casa dvs., merită să explorați diverse exemple care pot sta la baza unui design viitor. În plus, pot apărea idei interesante atunci când te uiți la case, lucruri, texturi pur și simplu frumoase.

Puteți alege opțiuni interioare frumoase atât pentru o cameră mică, cât și pentru o casă mare:

 • Una dintre principalele probleme este problema zonei camerei în bucătărie și cameră. Cea mai simplă soluție este separarea cu o canapea.
 • În plus, pot fi folosite paravane și pereți despărțitori din sticlă.
 • Utilizarea lemnului în mobilier și mobilier este, de asemenea, o soluție de design interesantă și stilată, mai ales că acest material are proprietăți hipoalergenice și este complet ecologic. Singurul negativ este prețul. Mobilierul din lemn real este destul de scump.
 • Experimentarea cu scheme de culori poate oferi, de asemenea, un efect interesant atunci când creați un design. Utilizarea accentelor de culoare creează un interior luminos interesant. Această metodă este utilizată în mod activ atunci când se creează camere în stilul minimalismului și high-tech.
 • Utilizarea culorilor contrastante strălucitoare funcționează bine și în camerele copiilor.
 • În plus, cu decorarea generală a unei noi case, nu uitați de decorarea specială a balconului, deoarece poate deveni și un element de design separat, a cărui decorare corectă va aduce un plus de poftă și farmec apartamentului.

Pentru și mai multe idei de amenajare a interiorului unui apartament, vezi următorul videoclip.

1 Comentariu
Victoria 17.10.2018 17:27
0

Grozav!

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila