Idei pentru amenajarea unei case de țară care măsoară 10 pe 10 m

Conţinut
 1. Particularități
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Tipuri de proiecte
 4. Opțiuni de interior

Visul oricărei persoane este să aibă o casă confortabilă și frumoasă în afara orașului. Acest tip de locuințe nu numai că vă va permite să vă bucurați pe deplin de confort, ci va deveni și un loc original de locuit și relaxare. Recent, clădirile cu un etaj cu o suprafață de 10x10 metri au fost foarte populare. Proiectele lor sunt concepute în așa fel încât „cuibul de familie” să găzduiască cu ușurință mai multe zone utilitare și 3-4 încăperi. Prin urmare, toți membrii familiei au la dispoziție un spațiu privat, iar camerele de zi spațioase vor servi drept un loc excelent de întâlnire cu oaspeții.

Particularități

Casele la țară de 10 pe 10 metri sunt de dimensiuni medii și sunt grozave pentru familiile mici. Atunci când planificați construcția lor, este important să țineți cont de locația clădirii pe terenul, numărul de locuitori, tipul de alimentare cu apă, tipul de sistem de încălzire, precum și posibilitatea de a adăuga o verandă și un garaj. . O astfel de cazare este o alegere bună pentru iubitorii de camere mari, ca parametrii unei clădiri private fac posibilă proiectarea unor camere dreptunghiulare spațioase.

Amenajarea interioară a unei case de 10 pe 10 pătrate este realizată în funcție de preferințele personale ale proprietarilor, dar la dezvoltarea acesteia, este important să se țină cont de scopul funcțional al camerelor, care ar fi cel mai potrivit pentru locuințele suburbane.

De regulă, casa ar trebui să fie formată din următoarele camere:

 • Sufragerie. Are nevoie de mult spațiu, deoarece va servi drept principal loc de adunare pentru familie.
 • Dormitor. Numărul acestor camere depinde de numărul de persoane care locuiesc în casă. Pentru familiile tinere care intenționează să se „extinde”, cea mai bună opțiune ar fi două dormitoare.
 • Bucătărie. Dacă zona camerei permite, puteți face simultan o sufragerie din această cameră, împărțind zona de gătit și de luat masa în interior.
 • Baie si toaleta.
 • Dulap pentru haine. Fie îi este alocată o cameră separată, fie este amplasată un dulap mare.
 • Cămară. Vă va permite să depozitați nu numai alimente, ci și diverse lucruri, în plus, „temele” pot fi ascunse în anexele adiacente curții.
 • Terasă. Servește ca un loc excelent pentru băut ceai și pentru cultivarea florilor de interior.
 • Camera cazanelor. Se instalează numai dacă clădirea are încălzire cu abur și o sobă.

In afara de asta, funcționalitatea unei astfel de case poate fi extinsă. De exemplu, suprafața de zi va crește dacă o baie și o baie sunt conectate sau mai multe camere sunt alăturate și separate.

Avantaje și dezavantaje

O casă de țară de 10x10 metri cu un etaj, deși ocupă mai mult spațiu pe șantier decât o clădire cu două etaje cu aceeași suprafață, oferă condiții excelente de viață familiilor cu copii și rudelor în vârstă. Aspectul său este confortabil și sigur. Principalele avantaje ale unei astfel de locuințe includ:

 • Prezența camerelor spațioase. Casa poate gazdui cu usurinta 4-5 persoane.
 • Lipsa scărilor. Va ajuta la evitarea rănirii.
 • Ușurință de curățare.
 • Posibilitate de proiectare generală. Toate camerele pot fi realizate în același stil.
 • Economisirea resurselor de căldură și energie. Camerele se încălzesc mai repede și se mențin calde mult timp.
 • Aspect frumos. Spațiul de formă pătrată deschide posibilități extraordinare în designul interior. În același timp, nu uitați că suprafața totală și de locuit a casei va diferi ușor, aproximativ 20 mp. m vor fi luate de pereți despărțitori.
 • O bază solidă.Nu necesită izolație suplimentară și armătură, deoarece este destinat doar unui etaj.

Casele de acest tip, în ciuda caracteristicilor lor pozitive, au dezavantaje, și anume:

 • Complexitatea designului. Într-o casă cu un etaj, cu o suprafață mare, va trebui să organizați corect amplasarea camerelor, în special pentru copii, camere de oaspeți și dormitoare. Este necesar să încercați să reduceți numărul de camere de trecere, deoarece confortul va depinde de acest lucru.
 • Costurile de instalare a acoperișului. Acoperișul se va dovedi a fi mare, așa că va fi nevoie de mult material de construcție.

Tipuri de proiecte

O casă cu o suprafață de 10x10 metri poate fi un loc grozav de locuit dacă este amenajată corespunzător și decorată cu un design modern. Astăzi există multe proiecte, datorită cărora o clădire simplă se va transforma într-un „castel șic”. De exemplu, o casă cu o cameră de zi și trei dormitoare este considerată o opțiune bună. În acest caz, camera de zi poate fi o plimbare, dacă nu sunt necesare două dormitoare, este foarte posibil să transformați aceste camere într-o creșă și un hol. La distribuirea spațiului, cu siguranță va exista o zonă liberă care va fi folosită pentru o bucătărie, o baie și o boiler. Dacă se dorește, camerele de zi pot fi rezervate pentru o cameră de oaspeți și un birou.

Dacă în casă este instalată un cazan cu dublu circuit, atunci nu este nevoie de o cameră de cazane; un dulap, uscător sau cămară va fi un înlocuitor excelent pentru acesta.

Casa, dotata cu bucatarie-garsoniera, arata original. Un astfel de aspect, de regulă, este ales de familiile mici, care nu trebuie să aibă multe camere de zi, dar dacă oaspeții vin brusc, aceștia pot fi așezați convenabil peste noapte într-o cameră de zi spațioasă. Coridorul dintr-o astfel de structură se poate transforma fără probleme într-o sală, la capătul căreia există adesea un loc pentru nevoile casnice. Pentru a economisi spațiu în casă, baia și baia sunt combinate, iar camera de zi este, de asemenea, zonată. Astfel, se obține o locuință confortabilă, al cărui avantaj principal este luat în considerare lipsa camerelor de trecere.

Populară este o casă de țară cu un living și două dormitoare. Dispunerea camerelor din acesta este planificată astfel încât toate camerele să fie spațioase și bine iluminate. Singurele excepții sunt cămara, bucătăria și baia, dar aici lipsa luminii poate fi compensată de lămpi luminoase. Intrarea din stradă se poate face direct în hol sau se poate monta o ușă suplimentară cu despărțitor din gips-carton.

Suprafața de 100 m2 permite nu numai distribuirea cu ușurință a zonei de locuit, dar deschide și oportunități de dotare suplimentară a casei cu anexe de utilități, structuri cu mansardă și garaj. Datorită spațiului liber, puteți amplasa aici și o terasă deschisă. O casă cu trei dormitoare, un living și o bucătărie, care servește și drept sufragerie, este considerată practică și confortabilă. O toaletă într-un astfel de aspect va arăta bine lângă intrarea în casă.

Pentru a face camera de zi luminoasă, trebuie să instalați o ușă glisantă și patru ferestre în ea.

Prin urmare, toate tipurile de proiecte de mai sus sunt de natură consultativă în casă, la discreția dvs., este posibil să faceți modificări individuale... De exemplu, mutați pereții și extindeți spațiul, eliminați pereții despărțitori, conectați mai multe camere într-una sau împărțiți-le în zone funcționale.

Opțiuni de interior

Interiorul casei este o reflectare a stilului de viață și a caracterului proprietarilor. Prin urmare, trebuie acordată multă atenție designului designului. Pentru ca o casă modernă să fie plină de căldură și armonie, merită să folosiți în interior materiale naturale precum textile, lemn și piatră. Astăzi, designerii recomandă decorarea caselor de țară în stil etnic și clasic. Proprietarii energici se potrivesc bine modern.

Locuințele din afara orașului arată original, care seamănă cu copilăria și „confortul bunicii”.În decorul său, de regulă, ar trebui să existe o mulțime de șezlonguri, fotolii, articole forjate, precum și mobilier din lemn natural. Pentru a da camerelor o mică notă rustică, în designul lor ar trebui plasate produse brodate (perne, prosoape), panouri de perete, alei țesute, tablouri și diverse ceramice pictate. Mesele pot fi decorate cu vaze cu flori proaspete. În ceea ce privește schema de culori, nuanțele naturale sunt potrivite pentru țară.

Stilul clasic este considerat una dintre principalele tendințe în design. De obicei este ales pentru casele mari. Pentru a decora o astfel de locuință, se achiziționează mobilier întunecat cu picioare și coloane curbate. Canapele uriașe și muluri din stuc vor face din clădirea suburbană un adevărat palat. Pentru pereți, tavane și podele, trebuie să alegeți culori bogate. Tencuiala decorativă, tavanul din lemn și plăcile ceramice sub piatră naturală arată frumos în astfel de încăperi.

Nu uitați de atribute atât de importante precum un ceas mare, un șemineu și picturi în rame aurite scumpe. În acest caz, puteți folosi un mozaic sau plăci de piatră naturală pentru a decora bucătăria.

O casa de 10x10 m2 poate fi facuta fabuloasa si sofisticata. Pentru aceasta, se recomandă să alegeți mobilier de epocă, să adăugați elemente de aurire la decor și să atârnați candelabre de cristal. Pentru a face camerele să arate bogat, cel mai bine este să folosiți pardoseala din tipuri scumpe de lemn. Dispunerea camerelor ar trebui să aibă tavane înalte și ferestre mari, în acest caz pereții sunt decorați cu panouri din lemn. În ceea ce privește mobilierul, acesta va juca un rol major într-un astfel de interior, astfel încât canapele și fotolii din piele trebuie amplasate în incintă.

Pentru cunoscătorii de tot ce este modern și nou, se recomandă echiparea unei case de țară folosind panouri de perete, tapet de vinil și linoleum. Materialele sintetice din decor vor sublinia în mod favorabil liniile drepte ale spațiului și vor face camerele spațioase. Puteți agăța jaluzele la ferestre. În decorarea pereților și a tavanelor, utilizarea modelelor și a modelelor de stuc nu este permisă, totul ar trebui să arate simplu și original. Se pot folosi muluri și cornișe pentru a decora tavanul. Pentru a umple carcasa cu note de modernitate, în camere sunt instalate structuri de tensiune.

Schema de culori într-o astfel de casă poate fi diferită: de la negru, alb la verde, albastru. Ar trebui să încercați să utilizați o mulțime de produse ceramice și metalice în decor. Pentru decorarea ferestrelor, perdelele din țesături ușoare sunt potrivite. În ceea ce privește podelele, acestea pot fi fie un element independent în design, fie acoperite cu covoare.

Tranziția între camere este cel mai bine decorată cu arcade, acestea arată mult mai confortabil. În unele camere ale casei, dacă este necesar, puteți efectua zonarea și le puteți împărți în două zone funcționale. De exemplu, sufragerie și bucătărie sau birou și sufragerie.

Pentru a netezi tranzițiile dintre zone, se recomandă utilizarea diferitelor inserții în decorarea peretelui.

În următorul videoclip puteți urmări un proiect interesant al unei case cu un etaj de 10 pe 10 mp. m.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila