Stil rusesc: aspectul unei case de 6x6 m cu o sobă

Stil rusesc: aspectul unei case de 6x6 m cu o sobă
  1. Caracteristici de design
  2. Proiecte tipice
  3. Sistem de incalzire
  4. Sfaturi de aranjare
  5. Idei neobișnuite
  6. Opțiuni interioare interesante

Locuitorii megalopolelor se străduiesc din ce în ce mai mult să evadeze din agitația orașului mai aproape de natură. Casele de la țară, casele, casele din mediul rural au fost întotdeauna populare, dar recent moda pentru achiziționarea de locuințe suburbane a atins proporții fără precedent. Și nu este vorba doar de cultivarea legumelor și de paturi de flori.

Oamenii de vârstă mijlocie, pensionarii și tinerii se străduiesc să se mute în natură pentru reședință permanentă, așa cum generațiile trecute s-au străduit să evadeze în oraș. Și nu este o coincidență, pentru că în lumea modernă, orașul este o sursă de stres nesfârșit, viteze nebunești și ecologie proastă.

Locuințele rurale pot fi decorate în orice stil, dar pentru a simți pe deplin unitatea cu natura, mulți aleg una dintre direcțiile stilului rustic - orientarea rurală a unei anumite zone, de regulă, a întregii țări, cu caracteristicile sale unice. si aroma. În toată varietatea stilului de țară, sunt deosebit de populare provence franceză, fermă americană, cabană alpină și, desigur, colibă ​​rusească.

Caracteristici de design

Versiunea clasică a mostrelor de cultură rusă care au ajuns până la noi - o colibă, un turn, o baie rusească - s-a format în cele din urmă la mijlocul secolului al XIX-lea. El este considerat a fi standardul stilului rusesc, deși acest lucru nu este complet complet. Nu uitați că există și clădiri din sudul Rusiei - cabane de cărămidă văruite în alb și moșii comerciale rusești. Cu toate acestea, coliba rusească, care a fost larg răspândită în centrul și nord-vestul Rusiei în secolul al XIX-lea, este considerată un model al stilului.

Principalele atribute ale stilului sunt cadrul din lemn al casei, ramele ferestrelor sculptate, prezența unei sobe rusești și mobilierul din lemn masiv natural.

Proiecte tipice

Proiectele standard de locuințe suburbane prezentate pe piața imobiliară variază de la cele mai mici case de țară (6 x 6 mp) până la case de țară spațioase cu verandă și hol de intrare (10x10 mp). Acesta este un proiect tipic al unei clădiri pătrate cu un etaj a unei case de țară private. Standardul include, de asemenea, un aspect dreptunghiular al caselor cu dimensiunile de 6x9, 7x7, 9x8 mp. m, care poate include anexe suplimentare sub formă de vestibul și veranda.

Clădirile suburbane cu un etaj de cele mai multe ori nu implică sisteme de încălzire, așa că ar trebui să fie îngrijite separat.

Sistem de incalzire

Designerii de case cu experiență încep să proiecteze o casă prin proiectarea unui sistem de încălzire. Acest lucru poate să nu fie atât de relevant pentru căsuțele de vară, dar dacă intenționați să locuiți în afara orașului pentru o lungă perioadă de timp, atunci nu vă puteți lipsi de o sobă în sezonul rece. Printre numeroasele opțiuni moderne de încălzire pentru stilul rusesc, se potrivește cuptor clasic rusesc. Nu numai că va deveni punctul central al interiorului, ci va servi și ca o sursă ieftină de căldură.

Încălzirea electrică nu este rentabilă pentru o casă de țară, încălzirea pe gaz nu este întotdeauna posibilă, iar o sobă cu lemne amplasată corespunzător poate încălzi întreaga cameră chiar și în cele mai severe înghețuri.

Încălzirea sobei va fi eficientă numai dacă soba este instalată în centrul clădirii și este în contact cu fiecare dintre încăperi. Prin urmare, în aspectul clasic al cabanei rusești, soba este instalată în pereții dintre camere. Cel mai bine este să scoateți focarul în coridor sau în camera de zi-bucătărie adiacentă coridorului.Deci va fi mai convenabil să aduceți lemne de foc, să păstrați camerele curate și să nu deranjați oaspeții din camere.

O sobă mare amplasată central este de preferat mai multor mai mici, deoarece permite că căldura să fie distribuită uniform în toate încăperile și economisește semnificativ consumul de combustibil.

Dacă casa nu implică împărțirea în camere, atunci soba va deveni un separator natural de spațiu, zonificându-l în părți funcționale. În casele cu două etaje, instalarea unei sobe necesită anumite măsuri de siguranță. Este necesar să se ia în considerare construcția de podele fiabile între etaje.

De asemenea, în etapa de planificare, se selectează o variantă a cuptorului în sine și funcțiile acestuia. Poate fi o sobă rusească cu plită, cu o bancă de sobă sau o sobă decorativă care servește doar pentru încălzirea și decorarea unei locuințe.

Sfaturi de aranjare

Stilul rusesc al interiorului presupune o abundență de materiale lemnoase și textile. Obișnuit, pereții casei din busteni nu sunt expuși la placare, care confera o naturalete naturala intregii locuinte. Adesea, spațiul tavanului este decorat cu grinzi de lemn, ceea ce nu contrazice stilul rural.

Pentru decorarea caselor dintr-un bar sau cabane de vară tip panou, pot fi folosite materiale precum căptușeala sau blocul. Nu ar trebui să expuneți peretele la finisări suplimentare: tapetul poate anula tot farmecul stilului rustic rusesc.

Într-o casă din lemn cu un etaj, cu tavane înalte, puteți echipa un mezanin. Acest tip de împărțire a unei părți a camerei în două jumătăți de etaje va ajuta nu numai la economisirea spațiului, la crearea unui loc de dormit suplimentar, dar și la oferirea interiorului aspectul unei colibe cu podele.

Este de preferat să instalați ferestre din lemn, dar este potrivit și plasticul de culoarea copacului. Podelele din scânduri sunt lăsate să fie vopsite sau acoperite cu compuși speciali. Acestea ajută la prevenirea uzurii premature a lemnului, la respingerea insectelor și fac suprafața ușor de curățat și curățat.

Există și compuși rezistenti la foc care sunt utilizați fără greșeală în clădirile publice din lemn.

Mobila

Decorațiunile care au existat printre strămoșii noștri cu mult înainte de apariția mobilierului obișnuit adaugă o atmosferă specială stilului rusesc. Este de remarcat faptul că toate produsele sunt fabricate din lemn de diferite grade de prelucrare. Pe langa aragaz, principalul atribut al colibei rusești este o masă mare, capabil să aranjeze o familie numeroasă în jurul său. Se accentuează orientarea stilistică și magazinele lungi. Nu sunt la fel de confortabil de așezat ca scaunele, dar ca element de decor de-a lungul peretelui vor arăta foarte colorate.

Indispensabile în amenajarea modernă a casei, canapelele și fotoliile confortabile sunt cel mai bine alese cu o simplitate minimă a designului. Poate fi un pouf, o canapea sau o canapea obișnuită tapițată cu o țesătură grosieră - in sau bumbac.

Paturile din lemn cu o tăblie frumoasă sculptată și paturi moi din pene, scări, mese mici, taburete, rafturi deschise din lemn pot fi făcute cu propriile mâini, ceea ce va da interiorului originalitate și confort.

Elemente de decor

Direcția de stil a casei satului este subliniată în special de simbolurile vieții de zi cu zi a zonei, în stilul căreia este decorat spațiul. Stilul rusesc se caracterizează prin sculptură în lemn, mâncăruri din pământ și din lemn, care sunt decorate cu Khokhloma sau Gzhel. În general, meșteșugurile populare sunt în mare armonie cu tot ce ține de stilul rusesc. Acestea pot fi păpuși cuibărătoare, figurine pictate cu personaje de basm (brownie, firebird, cat-bayun) și, bineînțeles, un samovar. Pentru depozitarea lucrurilor sunt potrivite cufere vechi cu elemente de forjare sau coșuri de răchită.

Ele pot servi și ca un postament.

Textile

Abundența de bijuterii din țesătură, în special realizate manual, va fi un plus grozav pentru stil. Este mai bine să acordați preferință țesăturilor simple - in, bumbac, chintz sau chiar pânză obișnuită. Broderia națională pe perdele, fețe de masă, cuverturi de pat și perne este încurajată. Perdelele cu broderie cu model pe țesătură densă pot fi folosite pentru a zona spațiul.

Covoarele din răchită sau tricotate sunt un atribut indispensabil al oricărei cabane în stil rusesc. Adesea gospodinele le fac cu propriile mâini, ceea ce conferă o atmosferă deosebită casei din sat.

Idei neobișnuite

Deoarece nu are niciun sens practic să recreezi complet vechiul mod de viață în condiții moderne, unele articole din cele mai recente tehnologii pot fi pur și simplu decorate în stil antic. De exemplu, unei nișe de perete convenționale i se poate da aspectul unui dulap volumetric de la podea până la tavan, folosind stâlpi și cornișe. Ușile din lemn îmbătrânit artificial și decorațiunile cu frize și chenare vor crea aspectul unui produs de sine stătător în stil vechi.

Una dintre opțiunile pentru decorarea unei case în stil rusesc poate fi o fațadă de blendă, care va arăta complet ca o colibă ​​rusească. De exemplu, dacă cumpărați o casă adevărată dintr-o clădire veche, cu benzi sculptate decorate pe ferestre, o ușă masivă de stejar și o lumină sub acoperiș.

În interiorul incintei, puteți face reamenajări într-un stil modern, până la utilizarea elementelor de stil high-tech.

Opțiuni interioare interesante

Interiorul casei unui comerciant sau al unei moșii nobiliare este cel mai bine recreat în case spațioase cu două etaje. Nu vor fi dificultăți cu designul, deoarece aici se vor potrivi articole de zi cu zi tipice stilului vintage: mobilier din secolul al XIX-lea, vase antice, ceasuri cu cuc, oglinzi în rame grele. Completează perfect stilul mobilier forjat sau elemente de decor metalice răsucite.

Mesele de toaletă antice, dulapuri, dulapuri, console pot fi îmbătrânite artificial, iar pereții din lemn sunt vopsiți cu tapet în tonuri delicate. Articolele antice pot fi găsite întotdeauna la o piață de vechituri sau chiar în propria mansardă dacă casa este moștenită.

Molurile de tavan, coloanele din camera de zi și un șemineu în cameră nu sunt străine de moșia nobiliară. Elementele stilului Provence sunt de asemenea potrivite aici - mobilier în culori pastelate, culori de stejar albit, perdele ușoare aerisite din tul și mătase, fotolii englezești. Stilul moșiei nobiliare rusești este un simbol aristocrația, tradițiile conservatoare și continuitatea generațiilor.

Puteți afla unde exact să plasați aragazul în casă pentru o încălzire optimă în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila