Planificarea casei și decorarea în diverse stiluri

Conţinut
 1. Cum să alegi un proiect: nuanțe importante
 2. Caracteristicile site-ului
 3. Dimensiuni (editare)
 4. Aspect intern
 5. Caracteristicile arhitecturale ale stilurilor
 6. Idei interesante de design

Există multe abordări ale decorațiunii casei. Designerii și arhitecții creează în mod constant noi proiecte care îndeplinesc cerințele unuia sau altuia client. Pentru cineva, prioritatea este designul original și inovator, care, de regulă, implică costuri financiare suplimentare. Pentru unii, practic și comoditate la un preț rezonabil. Principalul lucru este că casa construită ar trebui să se potrivească rezidenților săi, să le satisfacă nevoile. În acest caz, el va deveni cu siguranță cel mai bun pentru ei.

Cum să alegi un proiect: nuanțe importante

Pentru a aborda corect alegerea unui proiect de cabană, merită luate în considerare mai multe puncte simultan:

 • Locația sa pe site. Este important să aveți în vedere caracteristicile solului, unghiul pantei, dacă este cazul.
 • Suprafata totala si aspect. Acești parametri trebuie să îndeplinească în mod necesar codurile de construcție, împreună cu dorințele locuitorilor viitoarei locuințe.
 • Caracteristici ale materialelor din care vor fi confecționați pereții și acoperișul, precum și caracteristicile stilului în care va fi susținută construcția cabanei.
 • Materiale și scheme care vor fi necesare pentru realizarea de canalizare, cablaj electric, alimentare cu apă.
 • Pentru a simplifica etapa preliminară, puteți lua ca bază un proiect deja finalizat, ajustând detalii minore.
 • În timpul planificării proiectului, este important să consultați experți, altfel pot apărea dificultăți deja în timpul procesului de construcție.
 • Cu cât proiectul casei este dezvoltat mai minuțios, cu cât se petrece mai mult timp, cu atât construcția va progresa mai repede în viitor.

Caracteristicile site-ului

Înainte de a dezvolta un proiect, trebuie mai întâi să vă decideți asupra site-ului pe care va fi construită casa, să rețineți toate caracteristicile acesteia. Acesta este un punct foarte important, deoarece el este responsabil pentru cât de rapid și ușor este posibil să se efectueze comunicații pe site, de ce fundație va avea nevoie casa.

La început, merită menționat pe ce parte se plănuiește să pună casa și pe ce parte va fi o intrare în ea. Este mai bine ca intrarea în casă și încăperile în care oamenii se adună cel mai des să fie pe partea însorită.

Dacă site-ul nu a fost încă achiziționat, puteți mai întâi să decideți asupra proiectului și apoi să căutați un teritoriu care să îndeplinească toate cerințele sale.

Dimensiuni (editare)

Mărimea cabanei este determinată de mai mulți factori: caracteristicile site-ului, capacitățile financiare, numărul de membri ai familiei care vor locui în casă și nevoile acestora. Mărimea casei este determinată de întreaga sa suprafață și de camerele individuale, precum și de înălțimea - numărul de etaje.

Atunci când decideți asupra întregii zone a casei, pe lângă factorii de mai sus, merită să ne amintim principalul lucru - ar trebui să fie convenabil pentru toți membrii familiei să locuiască în casă. Merită să luați în considerare în prealabil ce camere suplimentare pot fi necesare în timp, cât mai curând posibil adăugarea de chiriași în casă sau pe măsură ce numărul de articole achiziționate crește.

Trebuie avut în vedere că, de obicei, 15% din suprafața totală a casei este prevăzută pentru depozite, dulapuri și scări.

O casă cu un etaj este potrivită pentru o familie mică și este de obicei construită cu puține camere. În caz contrar, va ocupa mult spațiu pe site. Avantajul acestui aspect este că toți membrii familiei sunt aproape, la același etaj. În plus, este convenabil să vă deplasați într-o astfel de casă, deoarece nu există o scară.Acest lucru este valabil mai ales pentru familiile cu copii mici sau bătrâni.

Dezavantajul caselor cu un etaj este ineficiența financiară. Dacă ocupă o suprafață mare, este mai dificil să o încălziți decât o structură cu două etaje cu același număr de camere. Cu cât casa este mai mare în jurul perimetrului, cu atât vor fi necesare mai multe materiale pentru fundație și acoperiș, prin urmare, în faza de construcție, lucrarea va dura mult timp și bani.

O casă cu un etaj cu mansardă este clasificată ca fiind eficientă energetic și este o opțiune bună pentru terenurile mici. Cu toate acestea, în procesul de a trăi într-o astfel de casă, pot apărea unele dificultăți: inconvenientul datorat tavanului triunghiular din cameră, peretele este foarte jos pe patru laturi, va fi necesară izolație suplimentară pentru o astfel de cameră și în timpul procesul de construcție, pot apărea dificultăți în realizarea comunicațiilor.

O casă cu un etaj cu mansardă este opțiunea de mijloc între o căsuță cu un etaj și o casă cu mansardă. Într-o astfel de casă, mansarda nu poate fi folosită ca spațiu de locuit, dar, dacă este necesar, poate fi transformată pentru aceasta.

O casă cu două etaje diferă de opțiunea cu mansardă prin confortul utilizării complete a etajului al doilea fără pante de acoperiș, dar este mai puțin profitabilă - va fi nevoie de mult mai mulți bani și timp pentru a o construi.

O casă cu etaj la subsol nu este profitabilă din punct de vedere financiar. Pentru a-l construi, va trebui să efectuați o cantitate mare de muncă cu pregătirea unui teren, crearea unei cutii de beton, comunicații, hidroizolație și izolație termică. O opțiune mai simplă și mai profitabilă este cu un al doilea etaj sau o mansardă.

Aspect intern

Când planificați spațiul interior, amenajarea camerelor, mai întâi trebuie să determinați ce formă va avea întreaga casă. Poate avea formă pătrată, dreptunghiulară sau complexă.

Cea mai bună opțiune este o formă pătrată. Atât căsuțele cu un etaj, cât și cu mai multe etaje pot fi făcute din această formă. Această formă vă permite să faceți casa mai economică când vine vorba de încălzire. În plus, aspectul formei extinse vă permite să creați condiții de viață mai confortabile.

Forma dreptunghiulară este, de asemenea, considerată o alegere bună. Cu toate acestea, cu cât această formă este mai aproape de pătrat, cu atât mai bine.

Dispunerea unei forme complexe este, fără îndoială, cea mai originală și atrăgătoare versiune a formei. Cu toate acestea, în procesul de construire și de locuit într-o astfel de casă, pot apărea unele dificultăți. Vor fi necesare mai multe materiale pentru construcția sa, costurile financiare cresc. Pentru a aduce la viață un astfel de proiect este ceva mai dificil decât unul standard, va dura mai mult timp pentru a ridica podele și un acoperiș. În plus, un acoperiș cu formă complexă nu este la fel de puternic ca un acoperiș convențional în două frontoane. Este mai susceptibil la scurgeri, ceea ce va implica cheltuieli suplimentare la eliminarea acestora.

În etapa de planificare a spațiului interior, este în primul rând important să se determine înălțimea tavanelor și numărul de ferestre.

Tavanul ar trebui să ofere o ședere confortabilă pentru o persoană din cameră. Un plafon prea jos poate asupri, „pune presiune” asupra locuitorilor, iar prea sus va necesita investiții financiare suplimentare pentru construirea de pereți mai înalți, precum și pentru încălzire. Înălțimea optimă este considerată a fi un tavan de 2,5-3 m.

Ar trebui să existe un număr suficient de ferestre în casă din motive de economie - cu cât mai multe ferestre, cu atât este nevoie de mai puțină energie electrică pentru iluminarea incintei.

Sunt momente când proiectul casei este dictat de site-ul însuși, de exemplu, dacă are o suprafață neuniformă. În acest caz, în primul rând, această problemă este rezolvată: fie se nivelează parcela, fie se realizează o fundație de formă complexă, fie se construiește un etaj de subsol. Ultima opțiune este cea mai economică în cazul terenului denivelat.

În cazul terenului denivelat, o casă cu un etaj este cea mai bună opțiune. Este mai ușor de planificat, mai rapid de construit și cel mai sigur.

Caracteristicile arhitecturale ale stilurilor

Fiecare casă întruchipează un anumit stil.În conformitate cu aceasta, atunci când dezvoltă un proiect, un designer sau un arhitect prevede anumite caracteristici în acesta.

Stilul american este derivat din vechiul european. A apărut ca urmare a migrației europenilor în America de Nord, unde au început să construiască case în conformitate cu caracteristicile lor culturale și arhitecturale. Dorința lor principală, în primul rând, era să arate luxul casei, așa că deseori semăna cu un întreg complex arhitectural.

Stilul american se caracterizează prin spațialitate, simetrie a liniilor., acoperișuri în cascadă, prezența coloanelor, multe ferestre cu obloane, de dimensiuni mari, prezența turnurilor, o scară masivă care duce la intrarea centrală, cel mai adesea o casă cu un etaj care ocupă o suprafață mare, pereți netezi fără reliefuri, tencuieli în nuanțe deschise. O casă în acest stil „vorbește” întotdeauna despre succesul locuitorilor săi.

Casa în stilul lui F. L. Wright. Stilul (numit și stilul de prerie) poartă numele marelui arhitect - Frank Lloyd Wright.

Se distinge prin linii simple, în mare parte orizontale, un acoperiș plat cu surplome înalte, ferestre care formează linii orizontale, pereții sunt decorați minimal, iar un șemineu este situat în centrul casei.

Casa poate avea multe balcoane si terase vitrate. Datorită acestui fapt, se îmbină cu peisajul.

Stilul gotic a apărut în Evul Mediu în Europa. La început, a fost folosit la construcția de biserici și catedrale. Caracteristicile sale distinctive: arcade înalte alungite, prezența coloanelor și a turnurilor înalte, ziduri sculptate, ferestre înguste și înalte cu vitralii multicolore, linii verticale. Întreaga clădire tinde în sus.

O casă în stil italian presupune, înainte de toate, calitate. Se remarcă prin frumusețea sa naturală, folosind materiale naturale. Lemnul poate fi combinat cu elemente frumoase din fier forjat. Fațada este de obicei decorată cu stuc, tencuială decorativă, mozaicuri. Acoperișul este făcut plat, cu o pantă mică.

Stilul minimalismului a apărut pentru prima dată în Statele Unite la mijlocul secolului trecut. Sarcina sa principală este să elibereze spațiu de toate lucrurile inutile. Fiecare detaliu este gândit până la cel mai mic detaliu, articolele multifuncționale sunt binevenite. Când construiți o cabană în stilul minimalismului, totul ar trebui să fie laconic, construit compozițional. Pentru construcție se folosesc materiale naturale: marmură, lemn, piatră, sticlă, iar culorile sunt alese terne, monocromatice, de preferință ușoare. Fațada este fără decorațiuni, geometria strictă poate fi urmărită peste tot.

Acest stil este potrivit în special pentru construcția de clădiri nerezidențiale - birouri, magazine. Cu toate acestea, câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul caselor private de țară.

Modernitatea a apărut în Europa în secolul trecut. A fost creat ca o reflectare a tradițiilor moderne, ca un stil nou care poartă cultura secolului său. O inovație în arhitectură a fost apariția liniilor netede, respingerea simetriei. Toate colțurile sunt netezite, deschiderile de intrare și ferestre sunt rotunjite, grătarele metalice forjate sunt folosite în combinație cu vitralii și desene.

Forma clădirii este cât mai aproape de un pătrat, toate camerele sunt concentrate în jurul părții centrale - coridor.

Designul exterior al casei reflectă direct interiorul - ceea ce este înăuntru este și afară.

Totul din casă se potrivește cu stilul german, inclusiv aspectul, materialele și construcția. Practicitatea, raționalismul pot fi urmărite în orice. Întreaga casă este aproape ca un pătrat.

Astfel de căsuțe sunt de obicei construite cu unul sau două etaje, adesea există o mansardă. Toate camerele sunt menținute mici, spațiul pe coridor este redus la minimum pentru a economisi bani. Pot exista balcoane mici și ferestre. Acoperișul poate fi cu două sau patru paturi, roșu din țigle sau metal. Ferestrele, de dimensiuni mici, pot fi dreptunghiulare sau arcuite cu obloane. Rama este din lemn masiv. Ușile sunt, de asemenea, din lemn și vopsite într-o culoare contrastantă cu pereții întregii case.Fundația este finisată cu plăci ca piatră.

Casa în stil bavarez este o variație a stilului german. Casa este construită într-o manieră foarte restrânsă și simetrică. Cu toate acestea, au și diferențe.

Spațiul interior este planificat să fie liber, spațios și confortabil pentru locuit. Suprafața casei este întotdeauna planificată să fie extinsă, ocupând un spațiu destul de mare. Acoperișurile sunt făcute în pantă. Fațada este finisată cu tencuială albă sau lemn semi-timp. Decorul conține elemente de culoare contrastantă.

Stilul japonez implică minimalism în orice, forme și linii simple, spațiu deschis. Casa se construieste cat mai aproape de natura, in principal din lemn. O atenție deosebită este acordată zonei înconjurătoare - în stilul oriental, există întotdeauna o grădină de stânci, un iaz decorativ sau mini-cascada, copaci pitici. Toate condițiile sunt create pentru ca o persoană să fie aproape de natură, să aibă întotdeauna ocazia să se odihnească și să gândească.

Acoperișul este înclinat. De-a lungul perimetrului pot fi amplasate terase din lemn cu sau fără acoperiș. Ușile sunt din lemn sau uși glisante din bambus, uneori cu sticlă. Spatiul interior este eliberat pe cat posibil de mobilier. Culorile sunt alese plictisitoare, calme, de obicei bej, tonuri de alb combinate cu ciocolata contrastanta si negru.

Recent, casele, stilizate doar exterior ca cele japoneze, au fost populare, deoarece construcția din lemn este de foarte scurtă durată.

Casa victoriană arată șic, seamănă cu un palat. Numele în sine provine de la numele reginei Victoria, care în secolul al XIX-lea a pus bazele acestei tendințe în arhitectură.

Principalele caracteristici ale acestui stil sunt culorile luminoase, colorate ale pereților și acoperișului, care este realizat din țigle și are o formă complexă, ferestre mari înguste combinate cu cele panoramice, un decor din belșug pe fațadă, o terasă cu coloane și o intrare mare din față. La exterior, casa poate fi finisata cu o mare varietate de materiale (caramida, siding, tencuiala). Pot fi adăugate turnulețe, balcoane și diverse proiecții. Întreaga formă a casei este foarte complexă, amintește de adăugarea treptată a diferitelor sale părți la bază.

Amenajarea interioară este o multitudine de camere, care variază ca mărime și formă. Camerele tehnice, coridoarele și băile sunt de dimensiuni reduse. Acest lucru este valabil și pentru dormitoare. Cu toate acestea, livingul și sufrageria sunt făcute foarte spațioase și luminoase.

Casa în stil baroc aparține clasicului, una dintre direcțiile sale. În exterior, casa arată întotdeauna foarte bogată și solemnă, seamănă cu un adevărat palat. Toate elementele cabanei vorbesc despre statutul proprietarilor și despre viața lor luxoasă.

Casa este mereu construită spațioasă, cu multe camere și, prin urmare, este concepută pentru un număr mare de locuitori. Fațada este bogat decorată cu elemente decorative cu aurire, stuc, coloane, sculpturi, cupole complicate și o scară magnifică. Acoperișul este de obicei roșu metalic sau verde. Pereții sunt vopsiți în culori deschise.

O casă în stil finlandez este de obicei construită din bușteni, în exterior foarte asemănător cu o casă tradițională din busteni din Rusia. Construcția unei astfel de structuri este profitabilă din punct de vedere economic, deoarece se folosesc materiale ieftine și se construiește o fundație mică (lemnul nu necesită un suport masiv). Fațadele nu implică decor și arată destul de auster.

De obicei este cu un singur etaj, uneori se adaugă o mansardă, precum și balcoane și terase. Casa are de obicei o intrare din față și din spate. În ceea ce privește amenajarea interioară, cea mai mare parte este ocupată de camera de zi, cel mai adesea combinată cu bucătăria.

O mulțime de încăperi de depozitare sunt întotdeauna planificate în casă, precum și un atribut indispensabil al Finlandei - o saună.

Casă în stil canadian. Din punct de vedere istoric, astfel de clădiri erau făcute din bușteni netratați, așa că păreau cât mai naturale, aproape de natură. În plus, buștenii ar putea avea dimensiuni diferite pentru a spori efectul natural. Decorul nu a fost folosit deloc, pentru că.buștenii în mod deliberat neglijenți erau în sine de valoare artistică. Casa semăna foarte mult cu o colibă ​​rusească. Însuși principiul stivuirii buștenilor a venit în Canada din Rusia.

Cu toate acestea, clădirile moderne canadiene reprezintă o tehnologie ușor diferită. Principiul său principal este de a construi o casă cât mai repede și mai ieftin.

Structura casei este un cadru și plăci PAL OSB fixate pe ea, în interiorul cărora există un strat adeziv de polistiren expandat. Datorită acestui fapt, casa este protejată de frig și curenți de aer, ceea ce economisește finanțe pentru încălzirea zonei.

Idei interesante de design

Casele private pot fi făcute în orice stil. Diversitatea arhitecturală creează un câmp de imaginație pentru designeri și permite proprietarilor să-și facă casa unică și inimitabilă.

Mai jos sunt fotografii cu exemple de design de case private în diferite stiluri.

Casele moderne îndeplinesc, în primul rând, condițiile confortabile de viață ale oamenilor, sugerează multă lumină și spațiu liber.

Căsuțele în stil european presupun un design bine gândit și amenajarea camerelor, comunicații competente, design simplu al fațadelor.

Pentru locuitorii Rusiei și cunoscătorii de origini, clădirile asemănătoare unei proprietăți rusești sunt potrivite. Aceasta este neapărat o cabană din bușteni, care poate fi decorată cu picturi, sculpturi și obloane pe ferestre.

Iubitorii de arhitectură medievală vor adora clădirile asemănătoare unui castel, cu camere spațioase, decorate cu lemn și vitralii.

Pentru oamenii originali și creativi, modelele de case în stil colonial pot fi interesante, ceea ce implică un amestec de mai multe stiluri simultan. Elementele gotice pot fi combinate cu stilul indian, casele în stil spaniol pot avea decor baroc, iar acoperișurile chinezești pot fi amestecate cu clasicele franceze.

Pentru a completa imaginea completă a casei, designul interior trebuie să îndeplinească și toate caracteristicile stilului ales. Fotografia prezintă exemple de decorațiuni interioare în diferite stiluri.

Interiorul în stil rustic (sau stilul rustic) presupune o combinație de culori din diferite țări, bazată pe utilizarea materialelor naturale: cărămidă, lemn, piatră. Articolele pot fi îmbătrânite artificial pentru a oferi împrejurimile dorite. Întregul mediu creează o atmosferă de confort și căldură.

Stilul alpin este foarte apropiat de stilul rustic, ceea ce sugerează, de asemenea, simplitatea rustică și naturalețea locuinței în munți. În camera de zi trebuie să existe un șemineu și piei de animale, interiorul este decorat cu piatră, lemn și fontă. Spațiul amintește de vremurile cavalerești, reflectând în același timp grosoalitate și confort.

Pentru cei care iubesc curățenia, culoarea albă, spațiul și absența detaliilor și decorului inutile, interiorul în stil suedez va fi pe gustul lor. Toate articolele sunt cât se poate de simple, pernele pe canapele, covoarele mici sunt binevenite, iar fotografiile sau picturile pe pereți în rame simple.

Pentru iubitorii de lux simplu, un interior în stil francez este ideal. Culorile din decorul camerelor sunt în principal deschise, pudrate, fără combinații contrastante, mobilierul este în mare parte învechit, cu picioare din fier forjat și mozaicuri, o masă de ceai în mijlocul sufrageriei, prezența unui șemineu și multe elemente decorative. elemente antice (sfeșnice, tablouri în rame aurite, oglinzi) - toate acestea caracterizează stilul francez.

Fanii orientului și ai minimalismului vor adora interiorul în stil chinezesc. Se caracterizează prin mobilier joasă, dulapuri ascunse în pereți, utilizarea pereților despărțitori în loc de uși, o selecție minimă de accesorii, utilizarea lemnului, bambusului și hârtiei de orez ca materiale.

Iubitorii de locuințe luxoase și de interioare stilate bogat decorate vor iubi casa în stil clasic. Totul ar trebui să arate scump și solid. Cele mai bune materiale sunt folosite, de exemplu, lemnul rar.Sunt binevenite decorațiuni din mătase, muluri din stuc, mobilier aurit, precum și sculpturi și picturi în rame bogate.

Stil olandez foarte confortabil și familiar. Combină utilizarea materialelor naturale, precum și elemente ale particularităților țării sale - o temă nautică în decor, precum și motive florale, în special lalele.

Stilul ecologic este una dintre cele mai recente tendințe ale modei. Locuitorii megalopolelor apreciază în special căsuțele, care creează unitate cu natura, confort maxim și liniște, un sentiment de puritate și armonie. Totul într-o astfel de casă ar trebui să semene cu natura sălbatică, se folosesc exclusiv materiale și nuanțe naturale.

Pentru proiectarea și construcția unei case în stilul „Provence”, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila