Aspectul casei mici: la ce ar trebui să acordați atenție?

Conţinut
 1. Caracteristici și Beneficii
 2. Opțiuni de construcție
 3. Aspect
 4. Materiale (editare)
 5. Sfaturi de design

O casă mică va fi o opțiune excelentă nu numai pentru suburban, ci și pentru reședința permanentă. În acest articol, ne vom uita la ce aspect este popular pentru o casă mică.

Caracteristici și Beneficii

Casele mici sunt acum destul de comune. Arata atractiv, iar fiecare persoana din interior simte confortul si confortul unei case calde.

Să luăm în considerare principalele avantaje ale unor astfel de clădiri:

 • Economii. Sunt casele compacte care vă vor permite să economisiți bugetul familiei. Nu va trebui să cumpărați o mulțime de materiale pentru a construi o casă confortabilă.
 • Fundatie simpla fara armare. Acesta este, de asemenea, un avantaj clar.
 • Construcția nu va fi amânată. Prin urmare, îți vei putea realiza proiectul în cel mai scurt timp pentru tine și te vei bucura de a trăi într-o casă frumoasă.
 • Oamenii vor fi plăcut surprinși de costurile de încălzire și aer condiționat. Deoarece casa este mică, nu veți irosi multe resurse.
 • Ușor de îngrijit. Acest indicator important va fi apreciat de toți proprietarii zeloși. Nu va trebui să curățați o suprafață mare. O locuinta mica, compacta va fi usor de curatat si curatat la momentul dorit, spre deosebire de un spatiu mare.
 • Opțiune elegantă. Adesea, mini-modelele sunt destul de simple și în același timp stilate și frumoase. Puteți crea un interior atractiv pentru casa dvs. care să vă mulțumească nu numai dvs., ci și oaspeților.
 • Practicitate și durabilitate. Folosesc materiale de înaltă calitate în construcții, puteți crea o casă durabilă și de încredere. Casa ta te va servi mult timp. Totodată, poți crea cel mai de succes proiect pentru o casă rurală privată, de care te vei îndrăgosti la prima vedere.

Opțiuni de construcție

Pot exista o varietate de opțiuni pentru clădiri compacte. Acestea sunt modele pentru rezidenta permanenta, care au in interior un design stilat, si optiuni pentru o distractie placuta cu intreaga familie.

Dacă vorbim de o casă în care vei locui permanent, atunci aceasta va include mai multe cerințe de amenajare și confort. Respectiv, modelul ar trebui dezvoltat pe baza standardelor sanitare - mai mult de doisprezece metri patrati de persoana.

Dacă aceasta este o clădire privată, atunci acest indicator nu va juca un rol special aici. De obicei, fiecare persoană dorește să aleagă parametrii casei sale pentru numărul de persoane din familia sa.

Practic, o suprafață de până la o sută de metri pătrați este suficientă pentru o familie de patru până la șase persoane. În același timp, puteți planifica arhitectură creativă, balcoane, poduri, ferestre originale. Puteți crea orice decorațiuni pentru propria dvs. casă pentru a vă simți confortabil și confortabil acolo.

Dacă aceasta este o simplă casă de țară, atunci ai grija de infrastructura utila... Așa că vă puteți petrece timpul eficient și plăcut pe parcela personală.

Aspect

În primul rând, aspectul unei case compacte ar trebui să fie convenabil pentru toți membrii familiei. Locurile rezidențiale și cele casnice ar trebui să fie combinate armonios aici. Designerii cu experiență sfătuiesc să ofere unul sau două dormitoare, și uneori și mai mult hol, living... Astfel, puteți distinge perfect toate zonele necesare - pentru propria dvs. relaxare, primirea oaspeților și așa mai departe.

Uneori, pentru a economisi spațiu, holul este conectat la bucătărie sau sufragerie.În această versiune, bucătăria va avea un colț mic - 2-3 metri pătrați. Puteți separa această zonă de hol cu ​​un tejghea de bar sau puteți pune un despărțitor din gips-carton.

Adesea, bucataria este facuta separat de alte incaperi, are usa. Dimensiunea suprafeței sale va fi de la șase până la paisprezece metri pătrați. În ceea ce privește dormitorul, suprafața acestuia este în general de nouă până la optsprezece metri pătrați. Acest lucru va fi suficient pentru a găzdui toate proviziile de agrement necesare.

În ceea ce privește camera de zi, experții sfătuiesc să o ia sub ea 16 - 24 mp. Aici puteți găzdui confortabil oaspeții, vă puteți întâlni rudele, precum și doar să vă petreceți un timp interesant și distractiv în fața televizorului, de exemplu. Se recomandă să așezați trei până la patru metri pătrați pe toaletă. Dar baia poate fi alocată puțin mai mult - patru până la nouă metri pătrați. 2-6 mp m. poate fi dus pe hol. Această înregistrare este optimă pentru case mici.

Desigur, ar trebui să porniți din propria casă și din propriile nevoi și să vă construiți propriul concept.

Materiale (editare)

Casa ta mica poate fi construita dintr-o mare varietate de materiale. Să luăm în considerare cele mai de bază:

 • Lemn. Această materie primă este ecologică, ceea ce înseamnă că nu va dăuna sănătății familiei tale. De asemenea, acest material reține bine căldura. O casă în miniatură din grinzi de lemn este bine încălzită și asigură schimbul de aer nestingherit. Astfel, se formează un microclimat confortabil. Cu toate acestea, există dezavantaje, printre care se poate distinge un pericol mare de incendiu, necesitatea de a avea grijă activ de lemnul natural pentru a-și păstra toate proprietățile operaționale.

 • Cărămidă... Casele realizate din această materie primă vor fi durabile și puternice. Acest material vă va servi zeci de ani. O astfel de clădire va reține bine căldura, are un nivel ridicat de izolare termică. În ceea ce privește dezavantajele unor astfel de structuri, atunci acestea pot fi atribuite severității. În consecință, va fi nevoie de mai mult efort pentru a ridica structura. Procesul de construcție în sine va dura considerabil.
 • Blocuri de spumă. Astfel de clădiri sunt fiabile, rezistente la îngheț, ușor de finisat. În plus, o astfel de casă va costa destul de ieftin în comparație cu alte modele. Această materie primă este o încrucișare între cărămidă scumpă și case cu cadru accesibile.

Sfaturi de design

Indiferent de casă pe care o construiți - o cabană de vară, finlandeză sau alta, ar trebui să acordați o atenție deosebită aspectului casei. Asigurați-vă că arătați răbdare și acuratețe. Toate calculele trebuie să fie precise, deoarece spațiul va fi mic... Determinați resursele financiare pe care doriți să le cheltuiți pentru crearea propriei case.

Luați în considerare principalele criterii: numărul de persoane care vor locui în casă, zona camerei, prezența copiilor mici. De asemenea, decideți dacă veți locui în el pentru o lungă perioadă de timp sau veți vizita casa temporar. Pentru început, merită să determinați numărul de etaje ale clădirii, apoi să alegeți materiale de înaltă calitate care vor ajuta la implementarea proiectului. Acum ar trebui să desenați o diagramă de aspect în interiorul camerelor, să alegeți cel mai optim design de verandă, să determinați configurația acoperișului și a materialelor pentru acoperiș.

În mod tradițional, camera de zi este considerată punctul focal. În același timp, poate servi ca un loc de dormit suplimentar pentru oaspeți, o cameră de joacă pentru copii. Este mai bine să alegeți aici mobilier practic și funcțional, fără a aglomera spațiul. O opțiune excelentă poate fi transformarea canapelelor, a scaunelor pliante. Fiecare element ar trebui să ofere camerei un stil confortabil și unic. Un șemineu poate deveni partea centrală a încăperii.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare cu atenție și să desenați pe diagramă locația tuturor celorlalte încăperi și încăperi care sunt importante pentru dvs. De exemplu, bucătăria. Aici vei pregăti mesele pentru întreaga familie.Când planificați parametrii acestei încăperi, merită să stabiliți zona care va fi necesară pentru aparatele de uz casnic. Asigurați-vă că luați în considerare procesul de iluminare artificială sau naturală.

Dacă plănuiți un dormitor într-o casă mică de țară, este mai bine să-l păstrați mic. Acest lucru vă va ajuta nu numai să faceți camera confortabilă, ci și să economisiți semnificativ costurile de încălzire în timpul iernii.

Pentru ca restul să fie complet, puteți instala aici un dulap confortabil, un pat și alte elemente decorative.

Astfel, poți crea cu succes aspectul propriei tale case mici. Acum știi la ce puncte ar trebui să fii atent. Asigurați-vă că vă decideți asupra unui buget înainte de a începe să construiți o clădire. Lasă-ți casa să fie fortăreața ta.

Pentru informații despre cum să realizați un proiect acasă, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila