Cum să faci corect aspectul unei case cu un etaj?

Conţinut
  1. Cum se creează un proiect?
  2. Tipuri și caracteristici
  3. Stil și design
  4. Opțiuni interioare frumoase

Amenajarea unei case cu un etaj este o sarcină solicitantă. Dacă aveți suficientă încredere în talentele și inspirația voastră, atunci vă puteți ocupa de această sarcină singur. În caz contrar, este mai bine să ai încredere în profesioniștii care vor întocmi un plan pentru viitoarea casă, ținând cont de toate dorințele tale. Acest articol vă va ajuta să decideți ce opțiune să alegeți. În plus, puteți găsi câteva idei inspiraționale care ar putea funcționa pentru dvs.

Cum se creează un proiect?

Dacă aveți cel puțin cunoștințe tehnice de bază, puteți lucra singur la un proiect de casă cu un etaj. Lucrarea finită nu ar trebui să fie doar o schiță schematică, ci un proiect cu drepturi depline, cu măsurători precise ale tuturor pereților, tavanelor, ferestrelor și ușilor.

După ce pregătiți un astfel de plan, puteți trece la întocmirea unei estimări precise. În cazul în care colaborați cu o companie care este angajată în planificarea cabanelor, aveți nevoie preîncheierea unui acord cu ea.

Când planificați un proiect de cameră, trebuie să luați în considerare mai multe puncte principale simultan. În primul rând, calculați dimensiunile site-ului în sine. Casa nu trebuie să fie prea mare, astfel încât să existe o mică zonă liberă în jurul marginilor parcelei. Acest lucru este valabil mai ales dacă site-ul este îngrădit sau doar plănuiți să-l instalați. În acest caz, gardul va închide ferestrele și va interfera cu pătrunderea luminii în cameră.

Un alt punct important este caracteristicile solului. În funcție de zona în care construiți casa, va fi posibilă completarea încăperii cu un subsol, de exemplu.

De asemenea, planificați de câte camere veți avea nevoie pentru a trăi confortabil. Mărimea lor depinde de asta. Cu cât doriți să plasați mai multe camere pe un singur loc, cu atât vor fi mai compacte. Există două opțiuni aici. În primul rând, puteți reduce numărul de camere păstrându-le în același timp spațioase. În alt caz, nu va trebui să sacrifici încăperile, ci dimensiunea acestora.

Dacă construiți o casă de la zero pe un site nou, atunci este, de asemenea, important să luați în considerare disponibilitatea comunicațiilor autonome. Lângă casă ar trebui să existe o autostradă cu canalizare, gaz, alimentare cu apă etc. În acest caz, nu trebuie să cheltuiți timp și bani în plus pentru a face totul singur. Apropo, dacă intenționați să instalați o sursă privată de apă, atunci acest lucru ar trebui remarcat și atunci când întocmiți un proiect.

O mansardă nu va fi de prisos într-o casă privată cu un etaj. Va adăuga spațiu liber unde puteți face o zonă de joacă sau un spațiu de luat masa.

De asemenea, trebuie gândită și amenajarea interioară a casei, plasând camerele astfel încât toți locuitorii să se simtă confortabil. Aspectul standard al unei case simple cu un etaj, de regulă, constă dintr-un număr mic de camere. În primul rând, este un număr suficient de dormitoare, o sufragerie sau hol, o bucătărie și o baie. Fiecare dintre camere ar trebui să se potrivească stilului tău de viață. Adică, dacă locuiești destul de retras, atunci nu vei avea nevoie de un living mare.

Dormitoarele trebuie să fie cât mai confortabile și concepute pentru numărul potrivit de rezidenți. Deci, dacă un cuplu locuiește într-o cameră, atunci aceasta poate fi confortabilă și mică. Iar creșa, concepută pentru mai mulți copii în creștere, este mai bine făcută mai spațioasă.

Pentru a economisi spațiu, mulți donează cantine.Aceasta este o cameră care nu trebuie să fie prezentă în apartament. Este foarte posibil să faci cu o cameră de zi sau o bucătărie, în care alocați spațiu pentru o zonă de luat masa. În general, sala de mese conectată la bucătărie corespunde conceptului majorității apartamentelor sovietice.

De asemenea, de multe ori trebuie să faceți față unei alegeri atunci când decorați o baie. Poate fi separat sau combinat. Alegeți opțiunea care vi se pare mai convenabilă. Cineva vrea ca tot ce are nevoie să fie mereu la îndemână, în timp ce cineva preferă să împartă spațiul. Dacă locuiți cu o familie, atunci a doua opțiune, desigur, este mai practică, deoarece toată lumea își poate desfășura treburile în același timp în camere diferite.

Dacă aveți un loc pentru o cameră mică, atunci poate fi folosit pentru a organiza o cămară mică convenabilă. În această cameră puteți depozita ustensile care nu sunt utilizate în prezent, precum și propriile provizii.

Tipuri și caracteristici

Toate camerele de care aveți nevoie pot fi amenajate după bunul plac, chiar și într-o zonă destul de mică. Deci, atât o casă mică de 8x8, cât și o clădire mare de 10x10 pot fi o casă excelentă pentru o familie. În orice caz, puteți experimenta toate avantajele unei case cu un etaj. Pornind de la faptul că nu se aude zgomot de la etajul superior și terminând cu simplitatea amenajării și reducerea timpului pentru a-l transpune în realitate. Să aruncăm o privire la câteva tipuri diferite de amenajări, astfel încât să vă puteți da seama la ce să vă așteptați atunci când construiți o casă pe un teren mic.

8x8

O casă de dimensiuni atât de compacte necesită o abordare deosebit de atentă. Este necesar să aranjați toate camerele astfel încât să fie folosit fiecare contor liber. Dacă este posibil, este mai bine să completați casa cu un subsol. Nu va fi nevoie de atâtea materiale de construcție ca structura principală.

O astfel de mișcare va întări fundația... În plus, acolo puteți amplasa toate echipamentele necesare pentru alimentarea cu apă și încălzire. De asemenea, acolo va fi posibil să alocați o cameră pentru depozitarea stocurilor dvs., care va deveni o alternativă la cămară.

10x10

O camera mai spatioasa de 10 pe 10 are si avantajele sale.O astfel de casa este suficienta pentru o familie numeroasa. Există loc pentru mai multe dormitoare, o bucătărie și chiar o mică sufragerie. De asemenea, puteți completa un astfel de proiect cu o mansardă mică și elegantă, unde familia se va aduna pentru prânzuri și cine pe vreme bună.

Dacă după construcția casei există spațiu liber, atunci în apropiere poate fi amplasat și un garaj convenabil. Va fi un ajutor bun pentru toți cei care au nu doar o mașină, ci și orice alt mijloc de transport. În plus, toate articolele temporar neutilizate pot fi depozitate în garaj.

Cu un aspect excelent bine gândit într-o casă mică de la etajul 1, există loc chiar și pentru 5 camere, principalul lucru este să folosești spațiul în mod rațional și să poți sacrifica pe cele inutile.

Stil și design

Designul unei case private cu un etaj poate fi aproape orice. Dar există mai multe idei populare care sunt folosite de mulți. Poate că vor fi sursa ta de inspirație atunci când plănuiești o casă nouă.

Clasic

O casă clasică din cărămidă, cu un acoperiș de ardezie închisă, arată foarte confortabilă. O astfel de casă va fi un refugiu excelent pentru o familie mică. Nu ar trebui să existe detalii inutile - forme simple, ferestre frumoase și îngrijite și uși standard. Toate lucrurile care sunt folosite pentru a decora o astfel de casă ar trebui să fie simple.

Un garaj mic sau o mansardă împrejmuită confortabilă vor arăta grozav lângă el. O astfel de casă cu un etaj în stil clasic se va potrivi atât unui cuplu tânăr care vrea să evadeze din zgomotul orașului, cât și unei familii matură.

Rafinament contemporan

Dacă versiunea anterioară a unei case de țară vi se pare prea simplă și plictisitoare, atunci puteți echipa camera folosind cele mai recente inovații din lumea designului.De exemplu, ferestre mari transparente care acoperă aproape întregul perete sau uși glisante din sticlă călită. Pereții unei astfel de locuințe pot fi fie din piatră, fie tencuiți, astfel încât totul să pară mai plăcut din punct de vedere estetic și mai modern.

Inspirat din natură

Dacă locuiți în afara orașului, atunci vă va plăcea o casă frumoasă din lemn natural. Aproape orice material poate fi selectat - poate fi pin, stejar sau orice altă specie. Casa din lemn în interior și în exterior nu numai că arată foarte elegantă, dar este mulțumit și de respectarea mediului înconjurător.

Lemnul este de înaltă calitate, respirabil și creează o atmosferă foarte confortabilă în toate camerele.

Opțiuni interioare frumoase

O casă de țară cu un etaj ar trebui să fie frumoasă nu numai din exterior, ci și din interior. Prin urmare, este important să vă gândiți la interior până la cel mai mic detaliu, alegând un tapet de perete de înaltă calitate, mobilier și fleacurile decorative.

Poate că arată cel mai bine într-o casă de țară stilul country... Acest stil se potrivește bine cu baza de lemn a casei. Țara se caracterizează prin simplitate și o notă de farmec rustic. Mobilierul simplu din lemn brut, scaunele din răchită și suporturile metalice sau lămpile cu lanț se vor potrivi perfect într-o casă atât de simplă.

Potrivit și pentru o casă în afara orașului stil provence. Se caracterizează printr-un farmec aparte al provinciei franceze - tapet floral, perdele ușoare, tul, mobilier tapițat cu un cadru din lemn. Interiorul în stil Provence va atrage atât fetele romantice, cât și bărbații adevărați de familie.

Dacă vrei clasic, atunci, în acest stil, puteți decora casa nu numai din exterior, ci și din interior. Stilul clasic este ceva care este mereu în tendințe și arată un câștig pentru toate. Livingul, dormitoarele și bucătăria pot fi decorate în stil clasic. Pentru camera de zi, puteți alege o canapea largă sau fotolii vintage. În bucătărie, mobilierul din lemn de culoare deschisă, gresia îngrijită și parchetul deschis vor fi potrivite.

Un dormitor în stil clasic va arăta foarte bine dacă instalați acolo un pat frumos cu o pătură delicată și mobilier cu decorațiuni ajurate.

Iubitorii de modernitate nu trebuie să meargă împotriva dorințelor lor. Camerele minimaliste și elegante vor arăta bine nu numai într-un apartament luxos, ci și într-o casă confortabilă. Modern, stil scandinav, hi-tech - alegerea este suficient de mare și toate sunt potrivite pentru decorarea unei case de țară moderne de dimensiuni mici. Alegeți tapetul în stilul dorit, căutați câteva mese de designer sau simple fotolii laconice și chiar și o simplă clădire din cărămidă cu un etaj se va transforma într-o locuință excelentă pentru un cuplu tânăr.

O casă cu un etaj poate fi decorată în diferite moduri, doar acordați timpul și atenția adecvată planificării și veți fi mulțumit de rezultat. Puteți transforma chiar și o clădire mică într-o cameră confortabilă pentru întreaga familie.

Vă oferim să urmăriți proiectul unei case cu un etaj cu garaj în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila