Proiect de casă în stil castel: exemple de interior

Proiect de casă în stil castel: exemple de interior
  1. Caracteristici ale clădirilor în stil castel
  2. Caracteristici stilistice
  3. Decoratiune interioara

Toți romanticii din inimile lor visează la propriul castel în natură. De fapt, acest vis nu este atât de imposibil pe cât pare la prima vedere. Și dacă intenționați să construiți o casă privată, atunci este foarte posibil să înlocuiți aspectul standard cu un proiect de casă neobișnuit în stilul unui castel medieval. Veți învăța cum să realizați acest mic vis în acest articol.

Caracteristici ale clădirilor în stil castel

Astfel de case originale sunt recunoscute la prima vedere. Chiar dacă iei doar o parte din concept sau schimbi ceva în aspect, micul tău castel va atrage atenția. Aceasta este caracteristica principală a unor astfel de clădiri.

Cel mai adesea, clădirile în stilul castelului se disting prin masivitatea lor. Asemenea adevăratelor castele medievale, clădirile stilizate ca acestea sunt întotdeauna solide.

Pereți masivi de piatră, absența elementelor decorative mici - aceasta este ceea ce este tipic nu numai pentru castele reale, ci și pentru căsuțele stilizate.

O astfel de casă dă imediat impresia unei structuri solide în care mai mult de o generație a familiei tale poate trăi liniștit. În rest, atât designul, cât și decorarea sa exterioară depind de preferințele proprietarilor casei.

Casa-castel se poate strădui în sus cu turle gotice și ferestre înguste sau, dimpotrivă, să stea ferm pe pământ.

Caracteristici stilistice

Direcțiile stilului castelului trebuie discutate separat. În general, există mai multe principale: gotic, romanic, baroc și clasicism. Să aruncăm o privire la cele mai populare stiluri și caracteristicile lor.

Clasic

Cel mai strict și oarecum limitat stil este clasicismul. Formele stricte ale pereților și decorațiunii atrag pe cineva cu reținerea lor ascetică, iar cineva, dimpotrivă, este respins de o asemenea simplitate.

Clasicismul este o direcție pentru cei cărora nu le plac deliciile inutile și se bucură de oportunitatea de a locui într-o casă solidă, deși nu cea mai simplă.

gotic

În Europa, stilul gotic a lăsat cea mai mare amprentă asupra arhitecturii. Castelele gotice pot fi găsite în aproape toate țările europene. Această direcție este ușor de recunoscut. Se remarcă prin turle înalte, turnulețe ascuțite și pereți care se întind departe spre cer. Ferestrele din astfel de castele strălucesc cu vitralii frumoase, strălucind în diferite culori la soare.

Castelele în stil gotic arată destul de sumbru, dar în același timp atrag în mod constant privirea.

Dacă doriți să construiți o casă de țară în stilul unui castel gotic, atunci cu siguranță nu va lăsa indiferent pe niciunul dintre vecinii dvs. Folosiți pereți înalți pentru a vă păstra confidențialitatea privată. Și puteți decora în siguranță pereții cu ornamente decorative sub formă de frontoane rafinate sau turnulețe mici cu turle ascuțite.

Romantism

Această ramificație a stilului clasicism a lăsat o amprentă vizibilă asupra Rusiei. În acest stil este realizat, de exemplu, Castelul Mihailovski din Sankt Petersburg. Acesta este un palat luxos înconjurat de apă din toate părțile. Dacă doriți să construiți o cabană sub forma unui astfel de castel, atunci nu este necesar să o înconjurați cu un șanț - este suficient doar să completați zidurile stricte de piatră cu deschideri de uși și ferestre frumos decorate, decorați cu turnulețe, figurine. si sculpturi.

Renaştere

Cei cărora le place simplitatea ar trebui să acorde atenție unei astfel de direcții precum Renașterea.O căsuță decorată în acest stil nu numai că arată elegantă și neobișnuită, dar este și deosebit de practică, deoarece totul în interiorul unei astfel de încăperi este împărțit rațional în zone separate.

Camerele dintr-o astfel de cabană sunt în mare parte pătrate. Cel mai adesea, în interior este aceeași terasă pătrată și frumos decorată. Poate fi foarte mic sau mare și completat de arcade frumoase deschise.

Stil baroc

Iar celor care apreciază luxul le va plăcea cu siguranță castelul baroc. Ca toate lucrurile și clădirile în acest stil, se remarcă prin pretenția sa deosebită.

O casă de țară în stilul unui astfel de castel luxos atrage atenția cu aurire, coloane răsucite, sculpturi neobișnuite și alte elemente de decor atractive.

După cum puteți vedea, există multe direcții care vă pot inspira să creați o miniatură a unui castel regal de lux pe site-ul dvs.

Decoratiune interioara

O casă decorată în stil castel trebuie gândită până la cel mai mic detaliu, nu numai în timpul construcției, ci și la decorarea camerelor și a unui teren. Astăzi, tehnologia modernă poate fi combinată cu idei de design care au inspirat arhitecții din secolele trecute.

În primul rând, designul pereților, podelei și tavanului va ajuta la stabilirea atmosferei potrivite. Cea mai bună opțiune este o piatră netratată. Există mai multe opțiuni aici. De exemplu, puteți folosi pur și simplu zidărie și nu o acoperiți cu vopsea sau orice alt finisaj decorativ. O piatră adevărată va arăta cel mai bine, iar cabana ta va deveni mai frumoasă de-a lungul anilor.

O altă opțiune este utilizarea suprafețelor decorative asemănătoare pietrei. Acest tip de acoperire va costa mai puțin, dar nu vă va mulțumi cu o durabilitate sporită.

Puteți face și cu pereți tencuiți simpli. Tencuiala ușoară arată destul de atractiv și simplu, ceea ce este potrivit pentru căsuțele în stil clasicism, de exemplu.

Mobilierul selectat corect va ajuta, de asemenea, la decorarea vechiului interior. Pentru a recrea atmosfera de modă veche, este recomandat să folosiți fie mobilier de epocă, fie obiecte stilizate ca antichități.

Mesele și scaunele decorate folosind tehnica decoupage arată frumos.

Casa în stil castel are, de asemenea, spațiu pentru o varietate de materiale textile, de la covoare simple până la piei sau tapiserii luxoase de blană artificială sau naturală.

De asemenea, picturile masive pe pereți vor fi utile. Nu este necesar ca acestea să fie lucrări originale, este suficient să găsești mici tablouri frumoase, să le cumperi rame de cupru sau aurite, iar camerele cabanei tale vor fi transformate.

De asemenea, puteți alege și alt decor potrivit stilului - cufere, figurine, biblioteci, sfeșnice rafinate și alte mărunțișuri.

Interiorul mini-castelului tău confortabil va fi completat de arcade interioare, uși decorate cu muluri din stuc și grinzi rafinate din lemn natural situate chiar sub tavan.

Dacă te-ai săturat de case cu cadru simple și vrei să construiești ceva cu adevărat unic și impresionant la prima vedere, atunci o cameră în stil castel te va impresiona cu siguranță. Dacă aveți abilități în probleme de construcție, atunci puteți pregăti independent un proiect sau cel puțin pregătirea acestuia. În caz contrar, este mai bine să apelați la firme care sunt angajate profesional în acest lucru.

În acest caz, veți obține un castel luxos, stilizat ca în Evul Mediu. Va deveni un adevărat decor al site-ului tău, indiferent de direcția pe care o alegi.

În următorul videoclip, puteți vedea un exemplu de proiect al unei case de țară sub forma unui castel.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila