Proiect de amenajare a casei: caracteristici de design și amenajare

Conţinut
 1. Particularități
 2. Crearea proiectelor
 3. Stil
 4. Culori și imprimeuri
 5. Exemple și opțiuni frumoase

O casă privată este considerată nu numai o opțiune de locuință bună, dar, spre deosebire de apartamentele mici, deschide oportunități uriașe pentru crearea de proiecte de design. Datorită tehnicilor moderne de decor, puteți face un „cuib” frumos, confortabil și practic pentru o familie din orice casă. O suprafață mare a unei astfel de locuințe vă va permite să aranjați camere cu diferite scopuri funcționale, iar un stil selectat corespunzător va sublinia gustul și preferințele proprietarilor într-un mod special.

Pentru ca proprietățile șic să capete un aspect estetic, va trebui să munciți din greu la reîncarnarea lor., gândiți-vă cu atenție la toate detaliile designului și aduceți-vă dorințele individuale în proiect.

Particularități

Sarcina principală în proiectarea unei case de țară este utilizarea rațională a spațiului, deoarece în viitor confortul de locuit va depinde de acesta. Prin urmare, chiar și în prima etapă de proiectare, aspectul ar trebui să includă nu numai camere standard precum hol de intrare, bucătărie, dormitor, creșă, ci și camere suplimentare de recreere.

Pentru aceasta, se recomandă echiparea unei saună, a unei piscine și a unei săli de biliard în locuințe private, iar o cameră de sport cu echipament de exerciții nu va interfera.

De regulă, toate clădirile noi sunt caracterizate de o suprafață mare, tavane înalte și ferestre spațioase, aceasta este principala lor caracteristică, dar uneori este nevoie de a extinde vizual încăperile.

Pentru a remedia acest lucru și pentru a aduce aspectul casei mai aproape de standardele moderne de design, trebuie să aplicați următorii pași:

 • Alegeți o paletă ușoară pentru interior. Acest lucru se aplică în primul rând pentru decorarea pereților și a tavanului. Pardoseala poate fi realizata in culori mai inchise si mai contrastante.
 • Umpleți încăperile cu suprafețe lucioase și oglinzi. Mobilierul din materiale transparente arată bine în încăperile mari. De exemplu, modulele din plastic sau acril se vor dizolva frumos în designul general.
 • Utilizați un sistem de iluminat liniar sau punctual. O astfel de iluminare nu numai că va distribui uniform lumina în cameră, dar va ajuta și la zonarea secțiunilor individuale ale spațiului.
 • Includeți un plan deschis în proiect. Astfel, camera devine mai spațioasă și îndeplinește mult mai multe funcții.

O caracteristică distinctivă în proiectarea caselor este utilizarea maximă a temelor naturale. Mai mult, în interiorul camerelor, materialele naturale ar trebui să se găsească nu numai în mobilier și decorațiuni, ci și sub formă de decor textil.

Nuanțele naturale vor crea un mediu confortabil și relaxant în camere, ceea ce va face posibilă odihna plăcută și petrecerea timpului cu oaspeții.

În plus, proiectul de design al casei trebuie creat în așa fel încât o cameră să poată combina mai multe zone funcționale în același timp.

Cel mai adesea se face astfel:

 • Combină sala de mese, bucătărie și living. O astfel de organizare permite o bună utilizare a zonei și împarte armonios camera în zone. Bucătăria studioului sau holul arată frumos, transformându-se lin în sufragerie.
 • Ei plasează o bibliotecă acasă și un loc de muncă în dormitor.
 • Casele cu scari sunt dotate cu mini-birouri.

Crearea proiectelor

Înainte de a începe construcția unei case private și de a prelua proiectarea designului acesteia, este necesar să finalizați proiectul. În acest caz, puteți achiziționa proiecte gata făcute sau le puteți realiza singur.Este de remarcat faptul că atât pentru căsuțele mari, cât și pentru căsuțele mici de vară, este important în primul rând să creați un plan pe hârtie, deoarece datorită desenelor și dimensiunilor precise, va fi posibil să se calculeze costul exact al lucrării și al materialului.

Dezvoltarea proiectului depinde de următorii indicatori:

 • Numirea locuinței. Este necesar să se decidă ce funcții va îndeplini clădirea. Dacă aceasta este o cabană de vară, atunci aspectul acesteia nu va prezenta nicio dificultate deosebită. În ceea ce privește casa în care familia va locui pe tot parcursul anului, atunci designul acesteia trebuie luat în mod responsabil: includeți clădiri suplimentare pe șantier, construiți un garaj, asigurați o fântână și efectuați comunicațiile necesare.
 • Numărul de membri ai familiei care trăiesc. Distribuția camerelor depinde de numărul acestora, precum și de necesitatea amenajării camerelor pentru oaspeți.
 • Amplasarea terenului. Pentru o zonă retrasă, sunt potrivite modelele simple, laconice, dar dacă casa este situată la începutul satului, atunci arhitectura ar trebui să arate în consecință: o fațadă originală, un peisaj frumos.

Toate documentele de planificare a locuinței încep cu dezvoltarea unei schițe, care include „schițe” pentru amplasarea camerelor și stilul de proiectare a spațiului. De asemenea, în plan sunt prescrise toate datele despre desenele clădirii, numărul de etaje, fațada exterioară și acoperișul.

Schița ar trebui să arate o secțiune transversală și o secțiune longitudinală a casei.

După aceea, puteți trece la proiectarea planului arhitectural, acesta prescrie locația exactă a ușilor, ferestrelor, panta acoperișului, precum și tipul de fundație. Ca urmare, se obține un desen volumetric cu o structură de perete, în care sunt desenate grinzi, buiandrugi, scări interplanșe și sisteme de căpriori.

Nicio construcție nu va începe fără o concluzie tehnică și tehnică. Adică, schemele de alimentare cu apă, sistemele de ventilație și canalizare, precum și cablarea electrică și încălzirea se adaugă la planul întocmit anterior al viitoarei case. Separat, planul include instalarea unui sistem de securitate pentru locuințe. Atingerea finală într-un proces atât de dificil va fi alegerea designului. Pentru a face acest lucru, alegeți culoarea și materialul pentru finisarea în interiorul și exteriorul clădirii, stilul de decorare a camerei, locația mobilierului.

Stil

Indiferent de dimensiunea unei case de țară, proprietarii acesteia ar trebui să aibă întotdeauna condiții confortabile pentru viață și odihnă. La urma urmei, ce poate fi mai frumos decât un weekend petrecut într-o atmosferă de confort acasă lângă șemineu sau bucurându-te de cerul înstelat în foișor. Pentru ca apartamentele private să devină cu adevărat un paradis pentru o familie, acestea trebuie să fie decorate într-un mod original.

Astăzi, designul într-un stil modern, etnic și clasic este foarte popular., fiecare dintre zonele de mai sus are propriile sale varietăți și caracteristici în decor, decor. Prin urmare, în interiorul clasic pot folosi antichitatea, barocul, clasicismul, în modern - minimalism, high-tech, modern, iar în stilul etnic - Provence sau țară.

 • Pentru locuințele cu un etaj, direcțiile sunt cel mai adesea alese țară... Astfel de camere ar trebui să conțină mobilier frumos din fier forjat și din lemn, o mulțime de fotolii. Ca decor sunt folosite poteci țesute, perne brodate, ceramică pictată și aranjamente florale. Pereții pot fi decorați cu diverse naturi moarte, panouri, iar pe mese pot fi așezate vase de lut. În decorarea pereților, este recomandabil să alegeți tonuri naturale și să faceți inserții separate din piatră sau lemn.
 • Dacă casa din afara orașului are o suprafață de 200 mp. m sau mai mult, atunci o opțiune excelentă pentru designul său va fi stil clasic... Dar acest tip de design ar trebui ales numai dacă proprietarul casei se poate simți confortabil înconjurat de coloane uriașe, stuc și mobilier voluminos. In ceea ce priveste paleta de culori, se recomanda realizarea unor pereti usori in interior si folosirea tapetului textil sau a tencuielii decorative pentru finisarea acestora.Tavanul poate fi decorat cu panouri din lemn, iar podeaua poate fi așezată din plăci ceramice „ca piatra naturală”. În plus, casa trebuie să aibă un șemineu și un ceas mare aurit.
 • Direcția Art Nouveau potrivit pentru toate tipurile de clădiri, de la o casă mică de sat până la căsuțe de lux. Principala caracteristică a unui astfel de design este sarcina minimă pe interior, adică totul în incintă ar trebui să fie simplu și confortabil. Prin urmare, nu puteți folosi lemne scumpe, candelabre de cristal și multă aurire în decor. Pentru a umple camerele cu confort și a face spațiul lor „luminos”, este necesar să folosiți suprafețe mate și oglindite.

Culori și imprimeuri

Componenta principală a oricărui design este alegerea corectă a culorilor, aceasta se aplică atât decorațiunii spațiului de locuit, cât și clădirii exterioare, în timp ce fiecare cameră are propria culoare de decor. De exemplu, pentru camera de zi cel mai bine este să alegeți albastrul sau nuanțele sale, arată bine în interior și poate fi completat cu ușurință de orice compoziții.

Verdele este considerat cea mai bună opțiune pentru un dormitor și o pepinieră, nu numai că se combină armonios cu nuanțe luminoase, ci și distinge frumos mobilierul pe fundalul general al interiorului.

Un fundal galben, care poate fi combinat cu maro și alb, va arăta bine și în casă. Roșul, de regulă, este preferat de persoanele active, deoarece nu vă permite să vă relaxați complet și să vă relaxați în cameră. Prin urmare, se recomandă utilizarea tonului roșu în design exclusiv sub formă de inserții separate. Cea mai comună opțiune în decorarea interioară este albul și întreaga paletă a nuanțelor sale. Nu numai că merge bine cu alte tonuri, dar vă permite și să extindeți vizual camera, creând o atmosferă liniștitoare.

Dacă se plănuiește decorarea pereților cu tapet în cameră, atunci atunci când le alegeți, trebuie să țineți cont și de textura stratului de acoperire. De exemplu, pânzele în relief pot fi combinate cu două sau trei culori, iar tapetul neted arată mai bine într-o culoare solidă. O alegere originală pentru o casă de țară va fi tapetul contrastant cu un imprimeu mic. Pentru zonarea dormitorului într-un loc de lucru și de dormit, designerii folosesc adesea tapet visiniu.

Camera copiilor ocupă un loc separat în design, deoarece trebuie să fie echipată nu numai cu gust, ci și pentru a mulțumi copilul. Pentru această cameră se folosesc culori strălucitoare, pereții sunt decorați în albastru sau verde. În același timp, este indicat să achiziționați tapetul în culori simple, deoarece camera are deja suficiente elemente luminoase sub formă de jucării moi. Dacă un băiat locuiește în casă, atunci spațiul lui ar trebui să fie decorat în nuanțe de albastru, cyan sau violet. În ceea ce privește fetele, le sunt potrivite tonurile de verde deschis, galben și roz.

Designul modern permite o combinație de diferite nuanțe. Gri, bej și maro arată neobișnuit pe un fundal alb. În camera de zi, unde există un loc pentru citirea cărților, se recomandă să vopsiți pereții într-o nuanță de verde sau galben.

Ei bine, în baie, o combinație de alb și negru este considerată o opțiune sigură.

Exemple și opțiuni frumoase

O casă de țară ar trebui să fie un loc ideal pentru a trăi o familie, așa că interiorul ei ar trebui să fie mai aproape de stilul natural. Încercați să profitați la maximum de lemn, sticlă și metal. Pentru a face acest lucru, pereții trebuie acoperiți cu tencuială decorativă sau panouri din lemn, iar podeaua trebuie aleasă din lemn masiv. Următorul design de casă poate servi drept exemplu frumos:

 • Sufragerie. Pereții săi trebuie acoperiți cu tencuială albă, podeaua trebuie acoperită cu lemn și trebuie instalat un tavan fals cu o suprafață mată. Piesa principală de mobilier din această cameră va fi un șemineu. Mobilierul din cameră trebuie aranjat asimetric, alegând pentru aceasta structuri joase din lemn natural.În acest fel, camera va crea o atmosferă familiară, care vă va permite să aveți o seară bună în familie și să întâlniți oaspeții.
 • Bucătărie. O masă masivă din lemn, scaune mici și un bufet vechi se vor potrivi perfect în interiorul său. Samovarul, draperiile chintz la ferestre, covoarele din răchită, prosoapele brodate și farfuriile pictate vor servi drept completări originale la decor. În acest caz, mobilierul trebuie achiziționat într-o formă simplă și în nuanțe deschise. Pereții pot fi acoperiți cu tapet de culoare pastel, iar pe podea pot fi așezate plăci ceramice cu imitație de granit.
 • Dormitor. Designul acestei camere trebuie conceput astfel încât atmosfera de romantism să domnească în cameră. Prin urmare, locul central în cameră va fi ocupat de un pat mare de stejar, mesele laterale cu lămpi se vor potrivi bine pe lateralele acestuia. În plus, elementele de decor din lemn de răchită vor ajuta la decorarea dormitorului. Rafturile suspendate vor arăta original deasupra patului, pe care se vor potrivi cu grație vaze cu lavandă, lumânări și coșuri mici. În acest caz, podeaua și tavanul dormitorului sunt cel mai bine finisate cu lemn.

Dacă proiectul casei include un living cu o scară, atunci acesta trebuie completat cu detalii corespunzătoare stilului. De exemplu, pe părțile laterale ale structurii pot fi amplasate vaze mari de flori. Pentru a face interiorul armonios, se recomandă agățarea compozițiilor din lemn pe pereții de deasupra scărilor.

Pentru informații despre cum să realizați corect un proiect de design acasă, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila