Design de case într-un stil modern

Design de case într-un stil modern
 1. Particularități
 2. Materiale (editare)
 3. Dimensiuni (editare)
 4. Design exterior
 5. Interior
 6. Idei de la designeri europeni
 7. Exemple frumoase

O casă frumoasă este visul real al oricărei persoane și este destul de realizabilă. Astăzi, există multe opțiuni pentru decorarea nu numai a apartamentelor din oraș, ci și a caselor private. Fiecare proprietar poate crea interioare de diverse stiluri, de la clasic la modern, în casa lui de țară sau cabana cochetă. Despre acesta din urmă vom vorbi astăzi.

Particularități

În prezent, designerii dezvoltă modele atractive și cu adevărat unice de case private și cabane într-un stil modern. Astfel de locuințe diferă într-un mod care este gândit până la cel mai mic detaliu.

Stilul modern vă permite să abordați orice inovație în decorarea casei. Acest lucru se aplică nu numai mobilierului sau finisajelor interesante și elegante, ci și îmbinării diferitelor tendințe stilistice într-o manieră progresivă. De regulă, astfel de soluții de design arată organic chiar și în cele mai simple și plictisitoare locuințe, revitalizându-le și actualizându-le în mod vizibil.

Interiorul casei într-o direcție modernă este o soluție excelentă pentru iubitorii de experimente de design. Sunt frecvente cazuri când într-un ansamblu progresiv există detalii din trecutul îndepărtat. Astfel de combinații arată foarte interesante și originale, dar, bineînțeles, ar trebui folosite cu mare atenție.

O altă trăsătură distinctivă a tendințelor moderne este că pot fi alese chiar și de iubitorii de clasici. De exemplu, un interior luxos și bogat într-o casă privată se va dovedi dacă apelați la un ansamblu clasic sau neoclasic non-trivial într-un mod modern.

Astfel de interioare nu vă vor cere să achiziționați piese premium, ca în clasicele tradiționale, dar vor arăta foarte plăcut din punct de vedere estetic și prezentabil.

Materiale (editare)

O varietate de materiale sunt utilizate în construcția de case și cabane private moderne. Ele diferă prin cost și putere.

Cel mai adesea oamenii aleg pentru lucrări de construcție:

 • panouri din lemn;
 • lemn natural (bustean, cabana de bustean);
 • cărămidă (casă de cărămidă sau căptușită cu cărămidă);
 • blocuri de beton celular;
 • blocuri de beton spumos;
 • blocuri ceramice și alte materiale similare.

Prefabricat este construcția unei case private cu cadru. În ea, toate părțile sunt conectate între ele. Astfel de clădiri sunt printre cele mai populare în arhitectura Finlandei, Scandinaviei, Germaniei, SUA și Japoniei.

Astfel de structuri sunt considerate cele mai eficiente energetic, deoarece toți pereții din ele sunt umpluți cu izolație de înaltă calitate și ecologică.

De regulă, casele cu cadru sunt construite din lemn natural sau metal, iar vata minerală sau bazaltică este folosită pentru izolare, precum și spumă poliuretanică, care este scumpă la noi. Unii proprietari apelează la metode mai „vechi” și își izolează locuințele cu cadru cu rumeguș și stuf.

Casele modulare sunt mai ușoare. Inițial, astfel de clădiri au aparținut categoriei temporare, prin urmare, materialele din ele au fost utilizate corespunzător. În ceea ce privește tehnologia, este în multe privințe similară cu opțiunile wireframe. Casele modulare sunt construite pe baza unui „schelet” metalic sau din lemn și sunt completate cu placare din lemn și alte materiale din tablă în combinație cu izolația. Clădirile modulare sunt ieftine și foarte mobile.Pot fi transportate cu ușurință dintr-un loc în altul și asamblate/demontate fără a-și pierde calitatea și funcționalitatea.

În plus, aceste case nu se tem de fluctuațiile seismice și de schimbările sezoniere ale solului.

Dimensiuni (editare)

Dimensiunile unei case private depind numai de preferințele proprietarilor și, bineînțeles, de capacitățile financiare ale acestora. Cineva iubește și își poate permite clădiri cu adevărat uriașe, cu o mulțime de camere spațioase și etaje ocupate. Iar unii oameni preferă clădirile mici, dar confortabile, care nu necesită investiții exorbitante în numerar.

Mai compacte, dar nu mai puțin confortabile sunt casele private cu un etaj. Nu credeți că astfel de modele nu vă vor permite să vă arătați imaginația în ceea ce privește designul. De fapt, ansamblurile interesante în stil modern pot fi realizate cu ușurință pentru o astfel de casă. Mai spațioase sunt clădirile private cu două sau mai multe etaje.

Design exterior

Casele realizate într-un stil modern se disting prin trăsăturile caracteristice și trăsăturile inerente acestei direcții progresive. În primul rând, este de remarcat faptul că, în majoritatea cazurilor, fațadele unor astfel de clădiri se disting prin minimalism și claritatea liniilor, care nu sunt componente standard ale opțiunilor clasice.

De exemplu, fațada unei clădiri elaborate în stil rococo sau baroc are de obicei modele ornamentate frumoase, muluri din stuc și elemente decorative complicate. Pur și simplu nu veți găsi astfel de detalii în casele moderne.

Dacă vorbim despre o casă mică situată în interiorul orașului, atunci se urmărește cel mai adesea în ea o industrializare clară a exteriorului. Recent, cele mai populare sunt clădirile de înaltă tehnologie simple, dar prezentabile. Astfel de case se disting prin liniile clare menționate mai sus și prin formele unghiulare regulate.

Clădirile la modă în direcția modernă high-tech se caracterizează și prin faptul că combină simplitatea exterioară, cuplată cu funcționalitatea. Pentru fațade, cel mai des se utilizează sticlă, plastic și metal durabil și rezistent la uzură. Severitatea și chiar o oarecare grosolănie pot fi urmărite chiar și în schema de culori a fațadelor futuriste și progresive. Construcțiile sunt adesea vopsite în alb sau gri laconic. Puțin mai puțin frecvente sunt casele întunecate extraordinare și contrastante, în care partea leului de structuri este umplută cu ferestre panoramice mari.

Multe dintre fațadele moderne sunt modele bogate, dar nu pretențioase. Acest lux, mai degrabă, se referă la tendința futuristă, mai degrabă decât la clasicele obișnuite elegante, dar acest lucru nu îl face mai puțin eficient și elegant.

În ceea ce privește peisajul, o casă privată în stil modern are de obicei un teren cu un gazon verde perfect împodobit cu detalii geometrice minimaliste. De exemplu, pot fi alei din beton căptușite cu blocuri plate nevopsite, vaze mari de piatră de forme rotunjite și lămpi unghiulare din metal lucios combinat cu sticlă.

În astfel de situații, plantațiile și tufișurile tăiate care repetă forma unui semicerc, pătrat, dreptunghi sau triunghi arată deosebit de organic.

Pietrele completează destul de bine peisajul unei case moderne. Acestea pot fi atât obiecte decorative naturale, cât și speciale. Din ele puteți așeza un gard discret de poteci și poteci sau puteți alcătui o întreagă compoziție cu o formă interesantă pe iarbă.

Pentru o casă modernă grijulie și stilată, un gard simplu din scânduri de lemn, beton sau piatră este perfect. Culorile structurilor ar trebui să fie cât mai simple posibil și lipsite de elemente luminoase. Nu este recomandat să ascundeți astfel de locuințe în spatele gardurilor ornate cu țesături grațioase și inserții decorative elaborate. Lăsați aceste opțiuni pentru clădiri neoclasice mai grandioase.

Interior

Interiorul casei într-un stil modern este o soluție foarte proaspătă și originală, care cu siguranță va mulțumi pe toți iubitorii de idei de design inovatoare. Această tendință stilistică populară poate fi jucată eficient în absolut orice cameră, fie că este vorba de un dormitor confortabil sau de un birou.

Regula principală care trebuie respectată atunci când proiectați o astfel de locuință este ceva de genul: nu ar trebui să economisiți în mod inutil pe materiale, mobilier sau decor. Da, sume fabuloase pe diverse lucruri mărunte, desigur, nu trebuie cheltuite, mai ales dacă vrei, dar este mai bine să nu apelezi la lucruri prea ieftine și sincer „sărace”.

Sufragerie

O cameră de zi într-un stil modern ar trebui să fie nu numai la modă și armonioasă, ci și originală. Pentru a crea un efect interesant și incitant, mulți designeri recomandă utilizarea materialelor de accent pe pereți.

Pentru aceasta, următoarele sunt perfecte:

 • tencuiala decorativa;
 • tapet pentru piatră, lemn sau cărămidă;
 • panouri 3D spectaculoase.

După ce a terminat unul dintre pereți cu materiale similare, restul ar trebui să fie decorat într-o cheie neutră - vopsit sau lipit cu tapet alb, gri pal sau bej. Este mai bine să decorați podeaua cu o placă de parchet de înaltă calitate sau laminat fără sudură.

În ceea ce privește tavanul, este mai bine să-l lăsați alb.

Mobilierul trebuie realizat în mod corespunzător. Ar trebui evitate lemnul sculptat sau decorațiunile aurite colorate. Toate articolele pot fi realizate atât în ​​culori neutre, cât și luminoase. Într-o cameră modernă, mobilierul tapițat de lux cu tapițerie din piele, completat de o măsuță de cafea din sticlă, va arăta deosebit de impresionant și armonios.

Cabinet

În ceea ce privește studiul modern, totul ar trebui să fie cât mai strict și solid posibil. Este indicat să alegeți mobilier (birou pentru computer, rafturi, scaun și dulapuri) din materiale fiabile și high-tech, vopsite în culori neutre și reci (gri, negru, alb). Suprafețele pot fi mate sau lucioase.

De obicei, majoritatea mobilierului de birou este realizat din metal. De exemplu, un birou de computer din oțel ar arăta grozav atunci când este asociat cu un scaun pivotant care are o bază cromată și tapițerie din piele neagră.

În plus, în birou poate fi amplasată o canapea mică din piele într-o nuanță contrastantă.

Bucătărie și sufragerie

Decorarea interioară a acestor spații poate fi nu numai monocromatică, ci și diluată cu culori contrastante și strălucitoare, precum și imitații de piatră sau lemn. În bucătărie sau în sufragerie, mesele și scaunele cu baze metalice și cromate, tapițerie din piele sau țesătură simplă, precum și blaturile din sticlă sau opțiunile vopsite în culori clasice laconice (alb, maro și negru) arată deosebit de impresionant.

Dormitor

Atunci când renovați un dormitor, designerii recomandă să apelați la trei nuanțe și texturi principale, cu ajutorul cărora se va putea forma un ansamblu armonios și nu supraîncărcat. Poti apela la mobilier cu suprafete mate si lacuite.

Merită să faceți interiorul dormitorului mai confortabil cu ajutorul unor plante și flori vii, elemente de decor textil și covoare pufoase luxoase pe podea. Într-un astfel de ansamblu modern, puteți folosi nu numai obiecte clasice, ci și modele mai originale.

Acestea includ un pat elegant „plutitor”, decorat cu iluminare LED în partea de jos.

Baie

Pentru o baie in stil modern, puteti folosi absolut orice paleta de culori. Cu toate acestea, un finisaj alb ca zăpada arată deosebit de organic și prezentabil în astfel de încăperi.

Unele dintre cele mai elegante și grijulie sunt băile, care sunt decorate în marmură. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că absolut toate suprafețele din cameră trebuie finisate în acest fel.Este mai bine să apelați la o soluție de compromis și să combinați marmura cu elemente de sticlă și oțel inoxidabil.

Idei de la designeri europeni

Designerii europeni sunt foarte pasionați să folosească o cantitate mare de sticlă în proiectarea caselor moderne. De exemplu, dezvoltările de design ale lui Edith Fronsworth au un mod unic.

Una dintre cele mai faimoase și atractive este casa arhitectului german Mies van der Rohe în Plano ot Edithsituat în Illinois. În prezent este deținut de Patrimoniul Național al SUA. Această clădire este renumită pentru un număr mare de piese din sticlă, motiv pentru care a căpătat denumirea de „casă de sticlă”.

Astăzi, ele câștigă o mare popularitate clădiri de elită cu mai multe etaje, al carui exterior este prezentat in combinatii discrete dar organice. De exemplu, poate fi tencuiala de fațadă intercalate cu lambriuri din lemn sau zidărie. Nuanțele materialelor pot contrasta puternic unele cu altele. Astfel de structuri nu se pot descurca fără garduri și uși de sticlă.

Arată frumos și simplu în dezvoltarea designerilor europeni casă „cazaci” cu cinci pereți... De regulă, astfel de structuri au o structură dreptunghiulară și un etaj. Experții străini preferă să păstreze aspectul unor astfel de clădiri cât mai simplu posibil. Finisajele exterioare pot fi combinate, de exemplu, o jumătate din casă este finisată cu tencuială, iar cealaltă jumătate cu lambriuri din lemn sau cărămidă. O trăsătură caracteristică a unor astfel de spații este că deseori combină spațiul de locuit cu un garaj.

În plus, mulți designeri europeni creează interioare laconice, dar memorabile, în care există multe detalii de culori aspre și neutre. Cu toate acestea, se joacă cu ele cu accente strălucitoare și texturi lemnoase, astfel încât este imposibil să nu le supui.

Exemple frumoase

Casa de tara este in stil modern si poate fi decorata in culorile alb si gri. De exemplu, poate fi o podea din lemn de frasin, un tavan alb lucios și tencuială gri deschis în relief pe pereți. Atunci când dezvoltați un plan pentru o astfel de cameră, puteți apela la separarea efectivă a acesteia de restul spațiului cu ajutorul unor arcade spectaculoase sau structuri de avangardă în formă de val. Mobilierul într-un astfel de mediu poate fi alb ca zăpada, dar ar trebui să fie decorat cu detalii colorate (de exemplu, perne).

Îți plac soluțiile îndrăznețe și interesante? Atunci vei adora livingul modern cu podea neagră semi-lucioasă și tavanul alb lucios, care are pereți despărțitori din sticlă cu ornamente și canturi din lemn. În astfel de condiții, o canapea albă de colț cu detalii contrastante, lămpi negre cu picioare cromate și un candelabru mare de tavan cu un abajur larg și pandantive din cristal vor arăta grozav. Astfel, vei combina într-un singur ansamblu nu doar stilul modern, ci și stilul clasic și eco.

Într-o casă privată, decorată într-un mod modern, puteți combina cu succes materiale naturale și artificiale. De exemplu, o scară din lemn masiv până la etajul doi poate fi completată cu balustrade din sticlă, iar un șemineu pe fundalul unui perete alb tencuit poate fi acoperit cu zidărie de piatră sau marmură. În ceea ce privește mobilierul, acesta poate fi realizat într-un mod mai futurist, dar acest lucru nu interzice completarea lui cu alte detalii din lemn sau țesătură.

Într-o baie modernă și elegantă într-o casă privată, puteți combina cu succes diferite materiale. De exemplu, pe fundalul instalațiilor sanitare albe solide și al oglinzilor mari iluminate, panourile de perete din lemn și podelele albe ca zăpada căptușite cu gresie de înaltă calitate arată grozav. Într-un stil modern, o cabină de duș din sticlă, cu ornamente cromate, va arăta grozav.

Puteți afla cum a fost creat unul dintre aceste proiecte urmărind videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila