Caracteristici ale selecției și plasării plantelor în interiorul unei clădiri rezidențiale

Conţinut
 1. Particularități
 2. Aspecte pozitive ale amenajării teritoriului
 3. Cum să alegi o plantă
 4. În spații pentru diverse scopuri
 5. Recomandări
 6. Exemple frumoase în interior

Oamenii au căutat întotdeauna să-și decoreze casele cu plante verzi și flori proaspete. Astăzi, această direcție este deosebit de relevantă, deoarece există o mulțime de idei de design care folosesc plante. Sunt capabili să aducă armonie în casă, să o facă confortabilă, frumoasă și unică. Principalul lucru este să țineți cont de particularitățile selecției și plasării plantelor în interiorul unei clădiri rezidențiale.

Particularități

Utilizarea plantelor în interiorul unei locuințe are propriile sale caracteristici și ajută la rezolvarea mai multor probleme în același timp.

Plante vii:

 • adăugați estetică casei;
 • sunt un filtru viu, care purifică aerul;
 • dispune de odihnă, relaxare;
 • folosit pentru zonarea spațiului.

Aspecte pozitive ale amenajării teritoriului

Chiar și atunci când înghețul trosnește în afara ferestrei sau bate ploaia enervantă, ne putem simți ca într-o grădină de vară sau într-o seră înflorită. Și toate acestea se datorează plantelor vii.

Este imposibil să supraestimați rolul lor în proiectarea unei clădiri rezidențiale. Ele decorează locuința și în același timp sunt de mare folos, saturând aerul cu oxigen și absorbind dioxidul de carbon.

Și acestea nu sunt toate beneficiile pe care le pot aduce. Spațiile verzi ne îmbunătățesc bunăstarea, în special locuitorii din mediul urban care au nevoie de ele, care nu își pot permite doar să iasă în pădure sau să se plimbe prin parc. Verdele proaspăt strălucitor și parfumul florilor pot înveseli pe oricine.

Dar cu toată dragostea pentru plante, trebuie să vă proiectați casa astfel încât totul să fie combinat organic unul cu celălalt: flori, decor, mobilier. Trebuie să alegi un anumit stil și să te ții de el.

În plus, trebuie să știi care plante trăiesc bine împreună și care nu pot coexista. Unii au nevoie de mult soare, pentru alții, dimpotrivă, razele directe sunt nedorite. Unele au nevoie de udare abundentă, în timp ce altele sunt contraindicate în exces de umiditate. Ar trebui să vă gândiți și la recipientele în care trăiesc plantele. Vazele și ghivecele trebuie să fie potrivite pentru dimensiunea sistemului radicular. Toate aceste nuanțe trebuie luate în considerare. Și atunci plantele tale îți vor aduce doar emoții pozitive.

Cum să alegi o plantă

Plantele de interior și-au luat ferm locul în proiectarea locuințelor. Alegerea lor este atât de mare încât este foarte ușor să te pierzi în acest soi. Prin urmare, trebuie să vă imaginați ce stil preferați și, pe baza acestuia, alegeți flori.

Astăzi, orhideea este deosebit de populară; va decora orice interior. Și culorile și nuanțele sale sunt izbitoare în diversitatea lor - alb, albastru, violet, roz, galben.

Camellia poate fi atribuită aceleiași frumuseți înfloritoare și plăcute. Mulți aduc un omagiu modei și își decorează spațiul cu specii precum clivia, stephanotis, ehmeya, gardenia.

Exoticul nu își pierde relevanța. Palma, monstera, dracaena s-au îndrăgostit de mulți. Cineva preferă să folosească hippeastrum și anthuriums în interiorul lor.

Cei care preferă plantele mari aleg yucca și bokarnea îndoită.

Ficus este considerat un favorit printre omologii verzi. Ele sunt adesea decorate cu case, datorită frunzișului său strălucitor, mulțumește proprietarilor pe tot parcursul anului. Este ușor să ai grijă de el. În plus, purifică aerul prin eliberarea de substanțe biologic active.

Dracaena și violetele sunt considerate bune umidificatoare. De asemenea, luminează frumos orice spațiu.

În proiectarea diferitelor spații, sunt utilizate atât plante individuale, cât și compoziții. Totul depinde de spațiul care urmează să fie decorat.

Nu cu mult timp în urmă, folosirea florilor artificiale părea ceva de modă veche.lipsit de gust. Toate datorită faptului că au fost realizate din cele mai simple materiale ieftine. Acum imaginația producătorilor acestui tip de decor nu cunoaște limite. Și florile artificiale sunt vizual foarte greu de distins de cele vii.

Pentru mulți, utilizarea lor este considerată convenabilă, deoarece nu necesită întreținere, în afară de curățarea umedă. Dar nu vor fi potrivite în fiecare cameră; trebuie luate în considerare toate caracteristicile interioare.

În spații pentru diverse scopuri

Când vă decorați casa sau apartamentul, gândiți-vă cu atenție la care plante de apartament sunt potrivite, de exemplu, pentru o cameră de zi, dormitor, bucătărie, hol.

Înainte de a-ți întruchipa ideile, află dacă o anumită cameră este potrivită pentru o anumită floare în ceea ce privește prezența luminii, umidității, aerului și alte criterii. Aflați cum să îngrijiți o plantă, astfel încât să vă puteți salva mai târziu de necazuri și griji inutile. Din păcate, nu toată lumea are flori. Dacă stilul tău este minimalist, ficus este pentru tine. O plantă fără pretenții îți va lumina camera de zi și o va furniza oxigen. Și alte plante cu tulpini mai groase vor arăta bine.

Plantele de apartament clasice includ monstera și saintpaulia.

Nu supraîncărcați spațiul cu flori, chiar dacă le iubiți foarte mult.

Nu ar trebui să ai o grădină înflorită în dormitor. Este suficient pentru a găzdui specii precum aloe și Kalanchoe. Vor crea un microclimat minunat. Dacă dimensiunea dormitorului este mică și nu există loc pentru plante de podea, puteți plasa ghivece mici pe noptiere, măsuță de toaletă, pervaz. Lăsați crini și ferigi pentru alte încăperi. Capacitatea lor de a absorbi oxigen pe timp de noapte și de a emite dioxid de carbon nu vă va ajuta la nimic.

Aproape toate gospodinele adoră să decoreze bucătăria și pe bună dreptate. La urma urmei, toată familia se adună aici pentru prânz sau ceai de seară. Prin urmare, ar trebui să fie frumos și confortabil aici.

Alegeți cu înțelepciune plantele și decorează corect bucătăria, astfel încât spațiile verzi să nu interfereze cu tine, dar în același timp să creeze o stare de spirit.

Aici vor prinde rădăcini plante iubitoare de căldură. Dacă intenționați să plasați unele dintre ele pe pervaz, atunci alegeți-le pe cele care au nevoie de lumină.

Aragazul și chiuveta nu sunt locul unde florile vor fi confortabile.

Vegetația puternic variată și luxuriantă este cel mai bine evitată, la fel ca și florile care au un miros puternic. Aici puteți experimenta, încerca stilul care vă este mai aproape: minimalism, modern, lux oriental.

De obicei, buchetele de flori proaspete arată grozav în bucătărie. Floarea soarelui, maci, lalele. Alege ce este mai aproape de tine. Compozițiile de flori uscate vor fi, de asemenea, adecvate. Puteți folosi ghirlande de perete și ikebana.

Puteți crea confort și armonie chiar și în baie. Și orhideele delicate de fildeș vor ajuta în acest sens.

Un alt loc unde florile sunt destul de potrivite este holul. Nimic nu te limitează în alegerea ta, dacă în hol este suficientă lumină. Dar cel mai adesea nu este cazul, așa că este mai bine să plasați aici exemplare iubitoare de umbră. Poate fi fatsia, peperomia, arrowroot, dracaena, sansevier.

Dacă aveți un hol spațios, decorați-l cu ferigi. Dacă există o problemă cu locul, atunci florile mici de pe rafturi și standurile speciale vor arăta foarte armonioase.

Recomandări

Arta decorului vă poate transforma spațiul. Simte-te ca un artist, nu-ți fie teamă să experimentezi și să folosești un decor original.

Primăvara este o ocazie grozavă de a pune ramuri de cireș sau de măr înflorite în vaze înalte.

Vara iti ofera ocazia sa te bucuri de frumusetea si mirosurile buchetelor de trandafiri, crini, bujori. Pot fi amplasate atât pe masa de scris din birou, cât și pe sufrageria din sufragerie.

Acordând preferință culorilor vii, ar fi bine să mențineți schema de culori și stilul general al apartamentului sau casei.

Mai multe vaze mici sau ghivece de flori pot face o compoziție interesantă.

Dacă ești creativ, poți transforma ghivece și conserve vechi în recipiente originale pentru plante.

Consultați câteva sfaturi pe care le puteți găsi utile atunci când vă decorați casa.

O plantă frumoasă poate lumina o cameră și poate atrage atenția tot timpul. Dar dacă adaugi la el mai multe alte tipuri, își poate pierde atractivitatea.

Plantele mici nu trebuie așezate cu un copac mare. Se vor pierde chiar dacă sunt extraordinar de frumoase. Va fi mai bine dacă creați un ansamblu din ele.

Găsiți recipientul perfect pentru fiecare floare. Există multe opțiuni: coșuri, oale decorative, oale.

Și gândiți-vă exact unde va fi planta - pe pervaz, raft, măsuță de cafea, măsuță de toaletă.

Exista plante de interior care incanta cu inflorirea lor lunga si frecventa. Acestea includ violete delicate, mușcate luxuriante și fucsia cu flori mari. Acești reprezentanți ai florei au o mulțime de varietăți, ceea ce vă permite să alegeți culoarea și dimensiunea pe care preferați să le vedeți în fiecare zi în camerele dvs.

Plantele cățărătoare pot revigora interiorul și pot adăuga confort: tradescantia, sparanghelul, chlorophytums. Cu ajutorul lor, puteți decora un perete gol sau o parte din mobilier, puteți crea o umbră pe fereastră, pot împleti tot felul de suporturi.

Dacă sunteți în căutarea unei întorsături, căutați yucca, dracaena și cicas. Arătând ca palmierii, aceste plante compacte vor arăta originale în orice cadru.

Amintiți-vă că plantele foarte mari sunt potrivite doar în camere spațioase. Lămâia, portocala, arborii de cafea, dieffenbachia vor crea o stare de spirit deosebită. Pentru amplasarea lor se preteaza hale, hale, sere, piscine. Cu siguranță nu vor decora o cameră mică, ci doar vor crea probleme și se vor simți inconfortabil.

În zilele noastre, mulți sunt fascinați de ideea de a crea o grădină de legume chiar în bucătărie. Oamenii cultivă mirodenii și ierburi în vase mici. Toate acestea arată foarte potrivite în bucătărie și sunt utile.

Exemple frumoase în interior

Cu ajutorul plantelor de interior, îți poți face apartamentul atractiv, elegant, confortabil, unde atât tu, cât și oaspeții tăi vei fi foarte confortabil și plăcut să fii.

Și pentru asta trebuie să stăpânești o știință atât de simplă precum fitodesignul. Și atunci vei putea crea compoziții magnifice și oaze frumoase care vor deveni stropi luminoase chiar și în cele mai gri zile ale săptămânii și te vor înveseli chiar și într-o zi înnorată și ploioasă.

Să aruncăm o privire la câteva exemple bune:

 • Fundul trunchiului din căruciorul de podea poate fi decorat cu mușchi sau viță de vie verzi.
 • O compoziție din mai multe flori în ghivece poate fi plasată pe pervaz. Dacă facem acest lucru pe podea, atunci în centru ar trebui să existe un exemplar puțin mai mare decât omologii săi. Restul sunt aranjate într-o ordine pe etaje, este de dorit ca plantele cu flori să fie prezente acolo.
 • Phytodesign este o zonă în continuă evoluție, în timp, apar noutăți originale, care câștigă rapid popularitate în rândul cultivatorilor de flori. Datorită acestui lucru, puteți întruchipa cele mai îndrăznețe idei și vă puteți simți designeri în propriul apartament.
 • Una dintre aceste noutăți este florariums. Plantele tropicale sunt situate în interiorul vaselor transparente. O altă direcție la modă a rutariei. Baza pentru instalarea plantelor în ghivece sunt ramurile copacilor, cioturile, rădăcinile. Totul pare foarte neobișnuit și în același timp natural.
 • În ceea ce privește schema de culori, atunci tu însuți vei stabili ce va fi cel mai bine combinat cu tapetul, draperiile, mobilierul și alte părți ale interiorului. Dar există câteva nuanțe versatile care se pot potrivi multora.
 • Deci, în bucătărie, plantele de culori galbene și verzi vor crea o dispoziție specială veselă, precum și confort și confort. Florile parfumate și parfumate vor completa aspectul.
 • Trandafirii, irisii si freziile vor aduce liniste si relaxare in dormitor. Veți fi încântați să vă aflați printre aceste flori.
 • Florile albe, galbene și roz vă vor oferi un sentiment de armonie. Un cadru romantic necesită stropi roșii. De asemenea, florile strălucitoare vor da energie și putere. Plantele albastre și violete vor ameliora stresul și oboseala.
 • Liliac îți va oferi prospețime; se recomandă să-l așezi într-o vază cu gât larg. În plus, va servi ca fundal bun pentru alte plante. Și îl puteți completa cu o crenguță de viburnum.
 • Daliile arată ușoare și proaspete, nu se estompează mult timp și arată foarte natural în orice cameră. Mai multe nuanțe pot fi adunate într-o vază, iar acest lucru va da viață interiorului.
 • Florile sălbatice din coșuri de răchită vor adăuga romantism, iar mugurii șic din vaze grațioase vor adăuga rafinament.
 • Trandafirii au cerințe speciale: florile ușoare se armonizează bine cu vazele albe. Tonurile închise arată elegant în vasele negre, argintii și aurii.
 • Vom lăsa orhidee mici și ierburi exotice pentru cei care preferă soluții neobișnuite.

Există multe opțiuni. Plonjează-te în lumea minunată a florilor și creează-ți propria oază unică în apartamentul sau casa ta.

Pentru informații despre cum să faci un florarium cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila