Stil francez „Provence” în interiorul unei case de țară

Conţinut
 1. Caracteristici de stil
 2. Spectrul de culori
 3. Materiale (editare)
 4. Finisare
 5. Situatie
 6. Decor
 7. Iluminat
 8. Exemple foarte frumoase în interior

Finisarea fațadei și a interiorului unei case de țară în stilul Provence oferă locuitorilor săi o unitate specială cu natura, o transferă din interiorul Rusiei într-un sat francez de pe malul Mării Mediterane. Stilul Provence a fost unul dintre cele mai frecvent alese interioare pentru case de țară și de țară de decenii datorită paletei sale de culori pastelate, motivelor florale și versatilității.

Caracteristici de stil

Inițial, proiectele de design în stil Provence au fost folosite pentru case de țară și cabane de vară. Astăzi, această direcție nu este mai puțin relevantă pentru decorarea locuințelor suburbane, deși este din ce în ce mai folosită pentru apartamentele și casele din oraș. Caracteristicile de design în stilul Provence sunt confortul, confortul, umple spațiul cu lumină. Stilul Provence își are originea în provinciile franceze. Stilul reflectă diversitatea naturală a sudului Franței. Natura provinciei Provence este caracterizată de pajiști extinse cu flori, câmpuri uriașe de lavandă, soare fierbinte mediteranean și culori naturale calme.

Paleta de culori a naturii, modul de viață într-un sat de pescari lângă mare se reflectă în principalele culori și materiale de decor.

Spectrul de culori

Designul interior în stil provensal este realizat folosind o schemă specifică de culori:

 • Culori pastel. Nu există culori strălucitoare și strălucitoare în designul spațiilor. Se preferă tonurile de alb, albastru, albastru, bej. Pentru decor și accente se folosesc nuanțe delicate de roz, verde, maro deschis.
 • Culoare lavandă. Toate nuanțele de lavandă sunt baza pentru stilul Provence. Lavanda, în ciuda bogăției sale, adaugă profunzime și volum încăperii, parcă ar transmite mirosul de lavandă.
 • Motivele floristice ale elementelor individuale. Accente luminoase în interior sunt obținute prin utilizarea decorului cu un model floral. Pentru decor, sunt alese imagini cu flori sălbatice mici de nuanțe roșu, albastru, portocaliu, violet cu multă verdeață sau flori mari de culori strălucitoare saturate.

Decorul floral este folosit în textile și accesorii mici, precum și abajururi pentru corpuri de iluminat.

Schema de culori a nuanțelor calme este semnul distinctiv al stilului Provence. Schema de culori a designului spațiilor în acest stil oferă camerelor romantism și ușurință, umplând spațiul cu lumină și aer.

Materiale (editare)

Designul casei de tara se bazeaza pe eco-design pentru a pastra unitatea locuintei cu mediul inconjurator. Stilul Provence îndeplinește toate cerințele designului ecologic. Provence se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale în decorarea interioară și exterioară a casei:

 • Lemn natural. Grinzi de lemn sub tavan, vopsite sau periate, grinzi din diferite tipuri de lemn pentru crearea de portaluri de perete și zonarea camerei, pereți din bușteni cu păstrarea texturii lemnului masiv, scânduri de parchet pentru podea - toate acestea sunt caracteristice stilului lemnului francez .
 • Cărămidă. Pentru decorarea spațiilor din acest stil, este tipic să folosiți elemente de perete individuale cu cărămidă brută, vopsite în culori pastelate, păstrând în același timp textura.
 • Placă ceramică. Placile mate cu modele geometrice sau modele florale sunt folosite pentru panouri decorative de perete și ca pardoseală.
 • Colorant. Pentru lucrări interioare și exterioare se folosește vopsea, care permite suprafeței să respire. Nu se estompează la soare.
 • Tapet. Pentru decorarea pereților se folosesc tapete dense de diferite tipuri: nețesute, hârtie, textile.

Finisare

Atunci când alegeți un stil francez pentru finisarea unei case de țară, trebuie acordată o atenție deosebită exteriorului clădirii. Fațada unei case de țară formată dintr-o casă din busteni cu o terasă sau verandă decorată cu ghivece de flori și perdele luminoase își va duce locuitorii într-un sat mediteranean. Buștenii de perete pot fi acoperiți cu un strat protector transparent sau vopsiți cu vopsea.

Sunt necesare elemente contrastante ale ramelor, balustradelor, ușilor.

Fațada unei case de cărămidă sau piatră în stilul Provence este acoperită cu piatră naturală sau plăci care seamănă cu un sălbatic, piatră de carieră, pietricele de râu. O anumită parte a fațadei poate fi tencuită și vopsită în culori pastelate.

O casă de țară cu două etaje în stil Provence este cel mai bine realizată cu un balcon mic, pe care cu siguranță ar trebui să-l decorați cu ghivece cu flori ampeloase.

Aleea spre casă și intrarea sunt dotate cu lămpi și felinare cu elemente forjate sau elemente din lemn sculptat. În proiectarea unei case vechi, este mai bine să păstrați elementele îmbătrânite ale fațadei. De exemplu, ramele ferestrelor nu trebuie restaurate, ci elementele forjate, coloanele și balustrele trebuie curățate și lăsate pe loc.

Astfel de elemente vintage sunt componente indispensabile ale fațadei unei case în stil francez.

Decorarea interioară a unei case de țară în stil Provence este realizată folosind materiale naturale. Stilul francez în decorarea interioară necesită o varietate de abordări. Într-o cameră, puteți combina un perete de cărămidă dur cu tapet ușor și ușor pe restul suprafețelor. Pentru decorarea pereților, o soluție interesantă o reprezintă portalurile și panourile de perete, care sunt separate prin cornișe, încadrate de scânduri și cabane din bușteni. Fundalul portalului este selectat cu câteva tonuri mai închise decât culoarea principală a pereților.

Pentru camera de zi și holul unei case de țară, designerii recomandă amplasarea pe pereți a unor panouri albe de căptușeală sau plastic, imitând textura lemnului natural.

Ușile și ramele ferestrelor trebuie să fie din lemn vopsit în alb sau în culori pastelate. Într-un interior în stil Provence, o ușă poate deveni un accent luminos vopsindu-l în nuanțe profunde de maro, verde sau lavandă.

Tehnologiile moderne de producție permit utilizarea materialelor artificiale (de exemplu, plastic) cu imitarea unei texturi din lemn.

Tavanul în design interior este vopsit în alb, dar cea mai bună opțiune ar fi să păstrați grinzile de podea la vedere. Dacă este dificil să lăsați grinzile de podea la vedere, puteți repara o imitație de grinzi din lemn sau spumă poliuretanică.

Tavanele întinse nu sunt tipice pentru stilul Provence.

Pardoseala unei case de țară este finisată și cu materiale naturale: scândură, laminat, parchet. Pentru noua pardoseală se folosește tehnologia îmbătrânirii artificiale a plăcii de parchet. Pentru o pardoseală caldă, plăcile mate cu un mic model floristic sau geometric sunt potrivite.

Situatie

După finisarea exterioară a fațadei casei și reparațiile în interiorul camerelor, interiorul în stil francez este completat cu mobilier și obiecte de decor. Mobilierul în stilul Provence pentru o casă de țară nu este doar frumos, ușor, ci și multifuncțional. Acestea pot fi rafturi deschise pentru ornamente decorative, dulapuri, cutii pentru depozitarea lenjeriei și pături, montate într-un pat, bufete vitrate și dulapuri pentru depozitarea vaselor. Schema de culori a mobilierului este aleasă în culorile de bază tipice stilului Provence. Mobilierul este de preferat din materiale naturale.

Cadrul din lemn al mobilierului este decorat cu elemente sculptate, picioarele sunt curbate, ceea ce dă efect de lejeritate chiar și unui pat sau canapea masivă.

Elementele forjate din mobilier sunt un alt atribut invariabil al stilului Provence. Deosebit de avantajos într-o casă de țară arată ca bronz metalic, componente metalice cu un strat de cupru. Pentru a decora o cameră, puteți alege atât mobilier forjat complet din metal, cât și materiale combinate ale cadrului (de exemplu, o combinație de lemn cu metal).

Tapițeria mobilierului tapițat în stil Provence este realizată în culori deschise, pastelate. Tipic pentru interiorul francez este utilizarea de materiale textile cu modele florale strălucitoare; este permisă, de asemenea, ștanțarea sub formă de flori pe materialul de tapițerie pentru a se potrivi cu textilele principale.

Decor

Selecția accesoriilor este etapa finală în crearea unui interior de cameră în stil Provence. În general, stilul romantic francez este completat de figurine decorative din ceramică, sicrie, vase de ceramică sau de cristal. Buchetele în vaze sau florile în ghivece adaugă motive rustice. Buchetele uscate atârnate de tavan sau în picioare în vaze vor deveni un decor floral universal.

Textilele sunt deosebit de importante pentru stilul Provence: cuverturi de pat, fețe de masă, perdele și tul cu lambrequine, perne decorative moi, panouri de tapiserie sau tablouri.

Pereții unei case de țară din camera de zi sau din bucătărie-sufragerie vor decora organic rame de epocă cu fotografii, tablouri care înfățișează pajiști cu flori sau câmpuri de lavandă. Frescele și panourile de perete încadrate cu tencuială sau cornișe de lemn vor crea volum suplimentar și vor face spațiul camerei în relief. Abajururile din sticlă ale candelabrelor, geamurile dulapurilor sunt adesea realizate folosind tehnica mozaicului sau vitraliului.

Astfel de elemente decorative umplu camera cu un joc de lumină, refractând razele soarelui.

Iluminat

Interiorul în stil francez este plin de reflexii luminoase și strălucitoare. Ferestrele franceze din podea până în tavan și ușile vitrate nu ar trebui să ofere doar o vedere panoramică asupra naturii frumoase din jurul casei de țară, ci și să lase să intre cât mai multă lumină solară. Camerele cu ferestre orientate spre partea umbrită și pentru iluminarea pe timp de noapte folosesc o varietate de surse de lumină care îndeplinesc mai multe funcții. Corpurile de iluminat în stil Provence nu sunt doar lămpi, ci și un element de decor.

Pentru acest stil, designerii sugerează utilizarea mai multor surse de lumină care vor ajuta la iluminarea camerei, la zonarea camerei și, de asemenea, să adauge accente de lumină anumitor elemente de decor.

Elementele de iluminat din interiorul în stil Provence sunt următoarele:

 • Candelabre. Stilul Provence se caracterizează prin utilizarea candelabrelor cu abajur din material textil, sticlă, ceramică cu pictură florală. Forma clasică a cupolei abajurului (rotunda, ovală, cu mai multe fațete) este mai potrivită aici. Baza candelabrelor este o operă de artă separată care poate fi realizată din lemn sculptat, metal folosind tehnica forjarii industriale realizate manual sau ștanțate. Candelabrele de cristal de epocă refractează frumos lumina și completează camera cu străluciri colorate. Aceste modele folosesc lămpi deschise în formă de lumânare.
 • Aplice de perete și lămpi. Sursele mai mici creează un fascicul de lumină direcțional, evidențiind detaliile mai fine ale interiorului. Aplicele și lămpile creează o atmosferă de confort și căldură acasă în serile de iarnă, dând interiorului o dispoziție intimă și romantică. Paleta de culori și materialele de iluminare suplimentară ar trebui să se suprapună cu sursa principală de lumină - un candelabru, să fie realizate într-o singură soluție.
 • Spoturi. Iluminatul spot montat nu are o funcție decorativă, dar vă permite să iluminați încăperi întunecate cu ferestre mici de forme geometrice complexe sau cu tavane joase, în care utilizarea unui candelabru cu abajur nu este posibilă.Corpul spoturilor este ales într-o culoare neutră sau vopsit în culorile pereților sau tavanului.

Iluminatul în stil Provence este în fruntea designului interior. În schema de culori calmă a camerei, corpurile de iluminat pot deveni accentul întregului interior sau pot fi o continuare a schemei de culori a încăperii, diferă prin mai multe tonuri. Aici, iluminatul nu ar trebui să iasă din conceptul general al interiorului.

Exemple foarte frumoase în interior

Combinația clasică de culori alb și verde și texturi de lemn natural și piatră într-o casă mică, dar confortabilă, cu o vedere panoramică frumoasă este cea mai bună bază pentru stilul Provence.

Sufrageria-garsoniera unei case de tara in stil rustic dispune de a se odihni din agitatia orasului si de a avea o distractie placuta alaturi de natura. Textilele camerei cu motive florale sunt atent selectate într-o singură paletă și reprezintă un accent luminos al întregului interior pe fundalul pereților și mobilierului ușor.

O cameră minusculă a unei case private este plină de lumină și arată aerisită datorită combinației dintre un zid de piatră dur cu elemente interioare de nuanțe de albastru pal. Confortul casei și în același timp unitatea cu natura se adaugă ierburile naturale atârnate de tavan și ușile largi vitrate care se deschid în curte.

Designul unei astfel de case se transferă din Rusia la terasamentul Mării Mediterane într-un sat de pescari.

Nuanțele de albastru deschis și albastru profund pe pereți și podele, combinate cu mobilierul alb, îi transportă pe locuitorii casei în provincia mediteraneană. Un ornament floral pe perete, o potecă albastră trasată pe scări, flori proaspete într-o vază, mobilier alb pe fundalul pereților albaștri și o podea albastră adaugă ușurință și lumină unei camere mici.

Elemente vintage, obiecte de decor cu o istorie - tovarăși invariabili ai stilului Provence. Un ceas antic cu marca temporală, flori proaspete într-o găleată emailată a vremurilor sovietice, un abajur de epocă de formă clasică pe o bază de lemn creează o atmosferă unică într-o casă de țară și atrag prin simplitatea sa.

În casele de țară, bucătăria este adesea combinată cu zona de luat masa. Combinațiile de culori și texturi caracteristice stilului Provence vă permit să zonați camera fără partiții suplimentare. Buștenii de lemn fără vopsea și lac suplimentar sunt baza ideală pentru un grup de bucătărie verde deschis și o masă.

Elementele luminoase reîmprospătează designul camerei: farfurii decorative, buchete proaspete de flori.

Un dormitor într-un loc liniștit și confortabil în afara orașului, realizat în stil Provence, dispune de un somn bun și sănătos. Sub acoperiș sau într-o cameră la mansardă, camera va fi luminoasă și aerisit, cu ferestre mari. Textile pentru dormitor cu culori roșii aprinse vor dilua culorile pastelate ale pereților și ale mobilierului, vor adăuga dinamică.

O tăblie din fier forjat este un alt element al stilului Provence.

Culoarea lavandă în interiorul dormitorului creează confort și confort pentru relaxare. Grinzile de lemn de pe tavan fac vizual camera mai jos, adăugând căldură camerei. Toate mobilierul de dormitor este funcțional și confortabil.

Designul interior al camerelor în stil Provence este susținut și de fațada casei cu elemente caracteristice acestui stil.

Pentru o prezentare detaliată a unei case de țară în stil Provence, vedeți următorul videoclip.

1 Comentariu
Bufniţă 14.03.2021 13:44
0

În principiu, din punct de vedere istoric, regiunea Provence este în principal piatră ciobită în zidăria pereților și ipsos.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila