Case în stil englezesc strict

Conţinut
 1. Particularități
 2. Dimensiuni (editare)
 3. Opțiuni exterioare
 4. Decoratiune interioara
 5. Mobila
 6. Iluminat
 7. Exemple de interior

Fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, se gândește să se stabilească și să se stabilească undeva în afara orașului, având propriul teren și propriul cuib de familie. Când ne planificăm viitorul loc de reședință, ne ghidăm involuntar de celebrul proverb - „Casa mea este fortăreața mea”. De obicei, familiile doresc să locuiască în case mari și inabordabile la exterior, dar elegante și confortabile la interior. Aceste calități corespund clădirilor în stil englezesc.

Particularități

Arhitectura tradițională engleză s-a dezvoltat în secolul al XVII-lea, când Anglia ocupa o poziție dominantă în rândul țărilor europene. Ea a personificat, în primul rând, puterea și puterea, dar cu reținerea și conservatorismul inerente britanicilor. De menționat că britanicii au încercat să îmbine frumusețea și confortul în casele lor în urmă cu trei sute de ani.

Clădirile de la țară în spiritul vechii Anglie arată adesea ca castele, o trăsătură caracteristică a cărora este o combinație de laconism și lux.

Se pot distinge următoarele caracteristici ale clădirilor în stil englezesc:

 • predominarea materialelor naturale;
 • ferestrele sunt cel mai adesea situate în partea de jos a peretelui;
 • ferestre panoramice pentru a crea o cameră plină de lumină;
 • acoperișul, de regulă, este înalt, are o formă ascuțită și mai multe pante;
 • utilizarea copertinelor ca detaliu arhitectural;
 • simplitatea formelor, linii clare și restrânse;
 • prezența unor terase mici și peluze adiacente.

Dimensiuni (editare)

Un castel clasic cu două etaje în spiritul epocii Tudor se distinge prin brutalitatea și impresionantitatea sa; o astfel de casă poate fi numită în siguranță o fortăreață inexpugnabilă. Construcția de case în stil gregorian se bazează pe simplitate și rafinament. Sunt comune clădirile mici, cu un singur etaj, rustice, cu verandă sau terasă. Conacul victorian poate fi recunoscut de toate celelalte prin dimensiunea impresionantă și prin abundența de decor. O astfel de casă de țară arată luxoasă și pompoasă.

Opțiuni exterioare

Exteriorul conacului Tudor are un aspect destul de sumbru – ziduri groase și inexpugnabile, ferestre tip lancet și frontoane și contraforturi maiestuoase. Trebuie să existe un coș de fum care se ridică deasupra casei. Ferestrele sunt mici, dar sunt multe. Acoperișul are pante abrupte, astfel încât aspectul general este ușor asimetric.

Casele gregoriene sunt simetrice, aici se văd multe ferestre alungite, decorate cu arcade. Cărămida este principalul material pentru construcția unor astfel de case. Un detaliu obligatoriu este frontonul în partea centrală și pilaștrii pe laterale.

Clădirile de la țară victoriană sunt bogat decorate cu sculpturi și console pe fațadă. Vederea generală este ușor asimetrică, acest lucru se datorează unui număr mare de turnulețe și anexe, precum și unui acoperiș cu unghi ascuțit de formă spartă.

O atenție deosebită trebuie acordată aspectului general al casei și zonei adiacente acesteia. O casă mică în stil rustic va completa perfect un gard modest și o grădină mică în fața casei. O condiție prealabilă este aderarea la tradițiile peisajului și crearea efectului naturii neatinsă de om. Vile mari de țară sunt perfect completate de plăci plate de pavaj, un garaj încorporat și copaci frumos tăiați.

Faţadă

În construcția unui conac în stil englezesc, sunt adesea folosite mai multe tipuri de materiale, de exemplu, cărămizi de clincher și piatră. Frontoanele înalte și pereții căptușiți cu piatră neuniformă sau cărămizi lucrate manual vor da o poftă aparte casei de țară.Proiectele finite ale caselor moderne sunt izbitoare prin varietatea lor, arhitecții combină cu pricepere materialele naturale, canoanele tradiționale și noile inovații în construcție. Acest lucru creează un clasic funcțional și semnificativ.

Clădirile în stil gregorian sunt lipsite de decor, dar verdeața și iedera care se întorc în jurul fațadei din cărămidă a casei este o modalitate excelentă de a salva ziua. Fațada capătă un aspect îngrijit datorită fundațiilor joase, a nuanțelor discrete și a acoperișului din țiglă. Dar hornul grațios este de obicei din piatră, în acest contrast este caracteristica de neegalat a arhitecturii engleze. În ceea ce privește culoarea, se preferă un acoperiș gri închis și pereți gri deschis. Un plus frumos va fi o terasa din lemn in jurul casei, care va oferi o priveliste minunata asupra gazonului sau iazului. Clădirile din cărămidă roșie arată spectaculos, care ne amintesc de castelele eroilor de basm.

Acoperiş

Acoperișul complicat și distinctiv domină întregul exterior al conacului englezesc. De regulă, este unic în fiecare casă, iar acest lucru îl face remarcabil. Pantele ascuțite nu sunt deloc un capriciu al aristocrației engleze. În primul rând, un astfel de aspect a fost creat pe baza condițiilor naturale dure ale Angliei, este necesar să se protejeze fațada unui conac privat de umiditate și umiditate nefavorabilă.

Acoperișul ocupă cea mai mare parte a clădirii, dar nu există mansarde, așa că este destul de obișnuit să găsești încăperi mici, asemănătoare mansardelor, pentru trăsături și unelte vechi.

Fereastră

Un punct important în design sunt ferestrele panoramice mari. Pe lângă ferestrele panoramice, se găsesc adesea mai multe canape cu împletire. De regulă, deschiderile tradiționale ale ferestrelor sunt instalate la primul etaj al cabanei, ele sunt plasate puțin mai jos decât de obicei. Dacă proiectul permite, atunci crearea unei a doua lumini va fi o tehnică arhitecturală excelentă.

Decoratiune interioara

Interiorul englezesc este pe bună dreptate considerat unul dintre cele mai dificile și dificil de recreat. Acest lucru se datorează unei trăsături caracteristice precum eclectismul sau, cu alte cuvinte, un amestec de stiluri. Interiorul tradițional englezesc este asociat cu numele reginei Victoria. În această epocă, motivele asiatice, comploturile romantice și un apel la detaliile perioadelor baroc și gotic au fost deosebit de populare. Datorită planurilor atente ale arhitecților, toate aceste elemente contrastante s-au îmbinat perfect împreună în interiorul solemn britanic.

Pentru a crea un interior în stil englezesc, trebuie să utilizați materiale naturale., în același timp de o calitate suficient de înaltă. Stilul englezesc se caracterizează prin prezența unei cantități mari de lemn. Acestea includ uși din lemn de culoare închisă, podele, plinte, cornișe și lambriuri din lemn pe pereți care se potrivesc bine cu tapetul.

Tehnologiile moderne fac posibilă utilizarea panourilor care imită lemnul, ceea ce are un efect pozitiv asupra portofelului.

Tavan

Tavanul este de obicei vopsit în alb, cu o cornișă care trece de-a lungul marginilor. Decorațiile pereților și tavanelor cu muluri din stuc sunt adesea găsite. Pictura de tavan este adesea executată foarte abil, ceea ce este o tehnică distinctivă pentru decorarea unui interior englezesc. În bucătărie și în dormitor, grinzile de lemn care imită tavanele vechi vor arăta potrivite. Uneori, în locul grinzilor din lemn se folosesc omologii din plastic.

Ziduri

Pe lângă placarea pereților, tapetul este larg răspândit în interioarele caselor englezești. Opțiunile câștigătoare vor fi tapet cu model tartan, tapet cu dungi largi. Culorile preferate sunt considerate a fi roșu închis și verde închis. Nu uita de stilul rustic. Tapetul într-o floare mică, cu boboci de trandafir sau cu ornamente simple - motivele indiene, păsările, florile exotice sunt perfecte pentru decorarea bucătăriei și a sufrageriei.

Destul de des există o combinație de două elemente preferate - tapet deasupra și panouri de lemn în partea de jos.

Podea

Podeaua este acoperită cu gresie deschisă la culoare. Pentru birouri si sufragerie este caracteristic parchetul din lemn de culoare inchisa. Poți găsi adesea covoare și covoare mici, acest detaliu creează confortul și căldura căminului. Britanicii acordă mult mai multă atenție curățeniei podelei, dar nu uitați că pardoseala trebuie să se potrivească în interior și să nu strice aspectul general al camerei și al întregii case.

Mobila

Este greu de imaginat un interior tradițional englezesc fără o canapea. Canapele matlasate englezesti sunt produse folosind o tehnologie speciala Chesterfield - acest nume este in general acceptat pentru acest tip de canapele si este cunoscut in toata lumea. De asemenea, interiorul britanic nu poate fi imaginat fără un șemineu mare în sufragerie. Nu este doar un accent important al interiorului, ci și un loc de adunare pentru toți membrii gospodăriei. Decorați șemineul cu o piatră frumoasă sau specii valoroase de lemn.

Este de remarcat faptul că rafturile, rafturile de cărți, o măsuță de cafea din lemn de culoare închisă se vor potrivi perfect în interior în stilul englezesc. O varietate de cărți va completa perfect interiorul. Ar fi potrivit să plasați câteva mese identice de diferite dimensiuni în hol, să atârnați imagini pe pereți, ceea ce va crea atmosfera unui salon vechi.

Acordați atenție detaliilor - multe tablouri in rame aurite, un puf din catifea moale pentru picioare, un suport pentru seminee si umbrele. Toate acestea vor adăuga eleganță interiorului tău. Diluează severitatea și bogăția cu perdele luminoase și grele sau organizează-ți grădina de iarnă pe pervaz, plasând acolo flori în ghivece frumoase.

Atunci când alegeți un pat, ar trebui să acordați atenție modelelor masive cu un baldachin neobișnuit. Decorarea dormitorului va fi completată perfect de o noptieră rotundă, mai multe lămpi de cristal, precum și un dulap strict. O varietate de perdele și perne decorative vă vor ajuta să vă decorați dormitorul.

Interiorul bucătăriei este subordonat aparatelor electrocasnice care se află acolo. Dar principala caracteristică a bucătăriei în stil englezesc este că tehnica trebuie să fie ascunsă de vederea celor care intră, dacă este posibil. Acest lucru se poate realiza prin mascarea frigiderului sau a aragazului cu placare și încorporate mașina de spălat vase și chiuveta. Aparatele electrocasnice de epocă sunt deosebit de populare pe piața modernă.

Iluminat

De la iluminatul decorativ din interioarele britanice, există lumânări în sfeșnice și candelabre, sfeșnice de cristal, lămpi de masă și aplice. De menționat ferestrele panoramice mari, care lasă să pătrundă mult mai multă lumină decât ferestrele obișnuite, astfel încăperile să pară mult mai luminoase și mai spațioase.

Exemple de interior

Miezul casei este o cameră de oaspeți cu un șemineu mare, o abundență de rafturi cu cărți, fotolii și o canapea. Acolo puteți vedea multe detalii interioare interesante - trofee de vânătoare, antichități, figurine de porțelan, flori în vaze uriașe. Pentru a crea un spirit autentic, va trebui să te uiți la piața locală de vechituri de mai multe ori în căutare de relicve și antichități neobișnuite. Nu vă fie teamă să amestecați stiluri, eclectismul ușor va da viață design-urilor dvs.

Toate culorile ar trebui să fie discrete și naturale. Următoarele culori vor fi potrivite pentru acest interior: liliac, auriu, nisip, albastru, iarbă și culoarea lemnului. Singurul accent strălucitor poate fi făcut cu roșu - este special pentru britanici, deoarece este una dintre culorile drapelului național. De asemenea, roșul îmbunătățește starea de spirit și crește aportul de energie vitală.

Bucătăria, din lemn deschis, va găzdui perfect o comodă cu vase și rafturi deschise. Comoda trebuie așezată în rânduri pentru farfurii minunate cu vedere la peisajul rural sau la vânătoare. Așezați o față de masă cu imprimeu floral pe masa de bucătărie, acest lucru va ajuta la crearea unei atmosfere de căldură și confort acasă.

Dacă decideți să vă decorați conacul de la țară în stil englezesc, fiți pregătiți să rezistați tuturor camerelor din el. La urma urmei, un interior cu adevărat autentic se va dovedi doar dacă este gândit și executat până la cel mai mic detaliu.

Pentru informații despre secretele decorarii unei case în stil englezesc, vezi următorul videoclip.

1 Comentariu
Visător de designer homebrew 01.04.2018 22:37
0

Cu mare plăcere și beneficii am citit site-ul dumneavoastră – este foarte clar, vizual, fascinant și nu supraîncărcat – pur și simplu minunat!

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila