Case în stil mediteranean: exemple de interioare

Designul modern este prezentat în direcții diferite, dar interiorul caselor în stil mediteranean merită o atenție deosebită. O combinație neobișnuită de materiale naturale precum cărămida, lemnul, textilele și metalul oferă camerei un aspect unic, umple camerele cu confort și căldură. Principala caracteristică a acestui decor este utilizarea texturilor originale și a nuanțelor naturale.

În plus, stilul mediteranean implică confort și practic în orice, așa că este perfect pentru cunoscătorii de spațiu liber și frumusețe. Astfel de proiecte, de regulă, sunt preferate de proprietarii de case mari situate în afara orașului, dar decorațiuni similare pot fi realizate în clădiri modeste cu un etaj.

Caracteristici și caracteristici

Stilul mediteranean arată grozav pe fundalul naturii. Pentru ca aspectul casei să corespundă pe deplin imaginii, este necesar să folosiți materiale de construcție în nuanțe neutre în arhitectura acesteia. Astfel, fațada se va dovedi a fi elegantă și îngrijită, iar tencuiala bej sau albă a pereților va sublinia în mod favorabil frumusețea tuturor elementelor structurale. Dacă acoperișul este decorat cu țigle, atunci culorile visiniu, gri sau maro sunt alese pentru a-l asorta cu pereții. Interiorul spațiilor de locuit este considerat parte integrantă a acestui design.

Are următoarele caracteristici:

  • Mobila. Mobilierul camerelor este reprezentat de obiecte cochete din lemn natural. Picioarele curbate ale structurilor și cadrul metalic roșu indică toate stilul mediteranean.
  • Scară. Acest articol de decor este un adevărat punct culminant al casei. Decorul său ajurat și curbele neobișnuite nu vor lăsa indiferenți nu numai proprietarii casei, ci și oaspeții lor. Pentru un efect mai mare, se recomandă completarea acestor scări cu candelabre masive și vaze din lemn.
  • Desene și imagini. Tema principală în pictură ar trebui să fie marea și soarele. În același timp, este foarte important să selectați corect dimensiunea pânzelor pentru parametrii camerei.
  • Elemente de decor. Camerele ar trebui să conțină diverse figurine și suveniruri realizate din materiale naturale.

Nu este suficient să folosiți doar compoziții frumoase pentru a decora o casă în stil mediteranean; o atmosferă de căldură și confort ar trebui să fie simțită în interior. Prin urmare, o atenție deosebită trebuie acordată decorațiunii interioare a camerelor. În acest caz, se recomandă alegerea pardoselii din piatră decorativă sau gresie. O astfel de podea nu numai că vă va permite să transformați camera, ci și să dureze mult timp, iar o selecție uriașă de culori vă va deschide idei interesante pentru experimentare. De exemplu, în camera de zi, plăcile în nuanțe de nisip și mare vor arăta uimitor.

În ceea ce privește pereții și tavanul, acestea trebuie să se potrivească armonios cu interiorul general. Pereții pot fi decorați cu cărămidă sau tencuială, iar tavanele pot fi realizate sub formă de structuri suspendate. Mobilierul din lemn și textilele ușoare de pe ferestre mari vor arăta neobișnuit pe acest fundal. Pentru a lumina severitatea liniilor din design, se recomandă, de asemenea, să folosiți covoare țesute, perne decorative și diverse meșteșuguri cu mărgele. Nu trebuie să uităm de plantele de interior, acestea putând fi așezate în interior pe suporturi metalice speciale.

Decoratiune interioara

Camera de zi a unei case de țară sau a unui apartament este camera principală, așa că interiorul său ar trebui să fie original și elegant.Dacă proprietarii preferă să-și vadă „cuibul de familie” confortabil și funcțional, atunci este recomandabil să folosiți decorul spaniol pentru a decora această cameră. Pereții bej, podelele din teracotă și mobilierul întunecat vor fi soluția potrivită în această direcție.

Pentru a face camera de zi luminoasă și spațioasă, aceasta poate fi decorată în stil mediteranean grecesc, în acest caz o casă cu ferestre mari este bine potrivită. Un maxim de lumina si un minim de mobilier vor da livingului o senzatie de infinit si lejeritate, in timp ce perdelele si jaluzelele din tesaturi naturale vor deveni principalul atribut al incaperii.

Un dormitor cu acest design are pereți mari și tavane înalte cu grinzi. Toate suprafețele din cameră trebuie să fie lipsite de strălucire și strălucire. Cel mai bine este să selectați materiale de finisare cu o textură aspră. Vopseaua mată sau tencuiala decorativă cu modele sunt potrivite pentru aceste scopuri. În dormitorul mediteranean, patul este considerat principala piesa de mobilier; detaliile sale forjate și diverse elemente din lemn vor completa cuverturile de pat din satin și baldachinul într-un mod original.

În ceea ce privește baia, aceasta este de obicei decorată cu mobilier din lemn și plăci de mozaic. Pentru ca camera să devină funcțională, în ea trebuie plasate un minim de obiecte. Toate lucrurile necesare pot fi ascunse cu ușurință în spatele panourilor ornamentale. Schema de culori pentru baie este aleasă în nuanțe reci, variind de la albastru închis până la teracotă.

Este recomandat să așezați pereții și tavanul în baie cu plăci de fațadă în culori contrastante. De asemenea, trebuie remarcat faptul că prosoapele de vafe trebuie să fie prezente în cameră, deoarece sunt considerate atributul principal al acestui stil.

Bucătăria din interiorul mediteranean mulțumește cu un confort deosebit. Culorile strălucitoare, mobilierul din răchită și dulapurile deschise cu ceramică umplu camera cu o atmosferă specială de căldură. Un perete de lucru în bucătărie poate fi decorat cu mozaicuri sau așezat pe el o compoziție de fructe sau o imagine etnică. Cel mai bine este să alegeți o pardoseală sub o piatră naturală.

Toate mobilierul din bucătărie ar trebui să fie ales semi-antic. Este indicat să-l mobilați cu mese și scaune din fier forjat, fotolii din lemn, sertare și coșuri din viță de vie. Un bufet va arăta bine aici. De regulă, acest design se caracterizează prin combinarea bucătăriei cu sala de mese, principalul element de decor în care va fi o masă masivă din lemn masiv natural. În ceea ce privește iluminatul, în această cameră cel mai bine este să folosiți surse de lumină naturală (ferestrele mari pot face față cu ușurință acestui lucru) și să le completați cu candelabre originale.

Indiferent de încăperea casei care va fi decorată în stil mediteranean, este important să respectați regula principală de design - doar trei culori sunt folosite în decorarea camerei. Nu este recomandat să amestecați paleta de culori și să faceți diferite combinații în decor, deoarece camerele ar trebui să se dovedească a fi simple și concise.

În videoclipul de mai jos puteți vedea designul casei în stil mediteranean.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila