Case în stil european „cu cherestea”: avantaje și dezavantaje

Conţinut
  1. Caracteristici de stil
  2. Decorarea fatadei
  3. Selectăm interiorul casei
  4. Exemple frumoase

„Casa mea este fortăreața mea” - spune celebra frază. Tehnologiile moderne pentru construirea de case, combinate cu tehnici testate în timp, vă permit să creați o structură cu adevărat fiabilă, care nu se teme nici de timp, nici de elemente. Casele uimitoare cu cherestea câștigă din ce în ce mai multă popularitate, dar tot ce este nou este unul vechi bine uitat.

Caracteristici de stil

Din punct de vedere istoric, casele cu cherestea au apărut în Evul Mediu. Prima clădire datează din 1347 și este situată în Germania, în Quedlinburg. Este de importanță istorică ca monument de arhitectură.

Treptat, acest tip de casa incepe sa acopere intreaga Europa, in special tarile din nord. Odată cu înflorirea tâmplăriei datorită decolării construcțiilor navale, are loc un avânt în arta construcțiilor. Principalul merit al popularității acestei tehnologii este economisirea lemnului, deoarece structura nu prevede construcția de pereți portanti masivi și groși, tehnica constă în crearea unui cadru vertical puternic.

Cuvântul fachwerk în sine are rădăcini germane și provine din combinația cuvintelor Fach, care înseamnă un panou sau secțiune, și Werk, o structură.

Cadrul de susținere este format din stâlpi verticali puternici din lemn, grinzi orizontale, bretele diagonale. Datorită tuturor acestor elemente, structura dobândește o fundamentalitate și fiabilitate serioase, deoarece casele cu cherestea construite în secolul al XV-lea în Germania, Polonia, Marea Britanie și alte țări încă împodobesc străzile din partea veche a orașelor și sunt semnul distinctiv al acestora.

Deoarece structura nu prevede construirea de pereți, celulele dintre grinzi în Evul Mediu erau umplute cu chirpici de lut, întărite cu un gard de ramuri subțiri, crăpăturile formate după uscarea lutului au fost sigilate cu lână. Suprafața tencuită cu var era pregătită pentru vopsire.

În construcția modernă, metodele de ridicare a pereților despărțitori interioare sunt mult mai tehnologice, rapide și convenabile. Cel mai popular și mai ieftin material pentru aceasta este gips-cartonul. Între două plăci de gips-carton se așează vată minerală sau orice alt material izolant fonic și termic, suprafața exterioară a peretelui este tencuită, decorată cu tapet sau vopsită. Pereții interiori și exteriori mai scumpi și mai scumpi sunt construiti din cărămidă și piatră.

Panourile sandwich vor ajuta la economisirea construcției pereților exteriori. Acest material de construcție are o structură cu trei straturi. Pânzele exterioare sunt realizate dintr-un material dur, durabil (metal, PVC), iar stratul interior este conceput pentru izolare termică și fonică.

În crearea cadrului au loc și tehnologiile moderne. Caracteristica aranjamentului vertical a grinzilor a ajutat structura medievală să servească atât de mult timp, deoarece apa din ploaie curgea în jos prin ele, nu zăbovea nicăieri și astfel nu distrugea baza de lemn. Dar noua metodă de a crea grinzi lipite crește durata de viață a unei astfel de case, în plus, particularitatea materialului nu permite casei să se aprindă rapid în caz de incendiu și, de asemenea, protejează împotriva apariției mucegaiului.

Casele clasice germane cu cherestea sunt, de regulă, o cutie cu un acoperiș înalt din țiglă. Pe pereții tencuiți din cărămidă albă sau roșie, se vede clar întreaga structură a grinzilor, vopsite în culoare închisă.În acest caz, acest design este funcțional și decorativ. De obicei, o clădire are trei etaje, inclusiv o mansardă. Ferestrele sunt destul de mici, dar sunt multe, ceea ce îți permite să lași multă lumină în interiorul casei.

Tehnologiile moderne de construcție fac posibilă ridicarea de case folosind metoda semi-cherestea în diferite variații arhitecturale.

În vremea noastră, o casă cu cherestea nu este doar o cutie. Formele și dimensiunile unei astfel de case au fost mult îmbunătățite, acum este o clădire pe mai multe niveluri care este interesantă din punct de vedere arhitectural, care este gata să satisfacă orice cerere.

Dimensiunile și formele caselor cu cadru din grinzile portante sunt orice. Ar putea fi o casă mică de vacanță cu un etaj, cu o mansardă și un acoperiș inegal. Și poate fi realizat în stil high-tech cu un acoperiș înclinat. O casă mare și spațioasă de diferite înălțimi cu un acoperiș combinat este potrivită pentru rezidență permanentă. Pentru soluții extravagante, o parte a acoperișului este realizată dintr-o formă de cupolă.

Datorită faptului că nu există pereți portanti în casă, planificarea viitoare se realizează complet la cererea proprietarului. Pereții în acest caz sunt pereți despărțitori care rezolvă problemele de izolare fonică și intimitate.

Decorarea fatadei

Cel mai important avantaj al caselor cu cherestea este capacitatea de a face pereți exteriori din absolut orice material. Desigur, având în vedere climatul local. Datorită acestei caracteristici, sticla a devenit cel mai comun material pentru construcția pereților despărțitori exterioare. Acesta este motivul pentru care popularitatea caselor care folosesc tehnologia cu cherestea a crescut atât de mult. În astfel de case se folosește ca pereți sticla groasă, de până la 6 mm, rezistentă și de dimensiuni impresionante.

Unitatea absolută cu natura se realizează prin pereți complet transparenți. Casa pare să respire. Camerele mari par deja uriașe, curate, aerisite, nemărginite. Un sentiment complet de seninătate și prezență. Aceasta este o soluție excelentă pentru case în stil ecologic, precum și pentru stilul high-tech.

.

Rețineți că astfel de opțiuni sunt potrivite pentru construirea unei case care va fi situată departe de alte case, altfel vecinii vor fi mereu la curent cu viața ta.

Cu toate acestea, o casă din sticlă este scumpă.

Cei mai îndrăzneți sunt gata să folosească doar acest material pentru decorarea fațadelor. Tehnologiile moderne fac posibilă instalarea sticlei, astfel încât casa să rămână în cele din urmă caldă, iar calitatea înaltă a sticlei previne posibilitatea deteriorării. Dar chiar dacă pânza se rupe, fragmentele vor rămâne pe o peliculă specială care va împiedica împrăștierea pieselor ascuțite.

Opțiunile combinate sunt cele mai populare, deoarece vă permit să decorați unele dintre camere pentru intimitate. De exemplu, dormitoarele principale și de oaspeți, precum și creșa, sunt cel mai bine realizate din material solid, în timp ce camera de zi, sufrageria, grădina de iarnă sau piscina interioară sunt combinate vizual cu natura și un peisaj frumos al parcului.

Prezența a cel puțin unui perete realizat în întregime din sticlă este considerată obligatorie în designul modern cu semi-cherestea. Dar acesta nu este singurul material care este potrivit pentru construcția de pereți în astfel de case.

Celulele interioare ale viitorilor pereți sunt umplute cu un material special, care are proprietăți termoizolante, rezistente la apă, excluzând apariția mucegaiului. Acest strat interior este acoperit la exterior cu plăci de placaj puternice și durabile. Această tehnologie vă permite să creați o atmosferă confortabilă de liniște și confort în casă.

De asemenea, cărămida este potrivită pentru construcția de pereți, este fiabilă și versatilă, potrivită atât pentru pereții despărțitori interioare, cât și pentru o fațadă exterioară. În acest caz, grinzile trebuie întărite.

Decorul exterior poate fi, de asemenea, de orice fel. Pereții surzi fără sticlă pot fi tencuiți. Aceasta este o opțiune relativ ieftină și este populară pentru decorarea oricărui tip de casă.Apropo, fațadele albe tencuite în combinație cu grinzile maro închis contrastante sunt stilul de semnătură al caselor clasice germane cu semi-cherestea.

Casele Fachwerk sunt adesea confruntate cu cărămizi. Această metodă este mai costisitoare, dar este și una dintre metodele de execuție clasică a acestui tip de clădire. Astfel de case sunt personificarea aristocrației și grandorii, se pare că ele respiră istorie și arată cu adevărat impresionant. Adesea, cărămizile roșii închise sunt combinate cu elemente tencuite.

Lemnul este folosit ca placare daca se doreste sa sublinieze unitatea cu natura si apropierea imediata a acesteia. Utilizarea scândurilor stilizate de lemn în combinație cu sticlă și piatră permite structurii să se dizolve și să se cufunde complet în atmosfera mediului. Aceste materiale sunt adesea folosite pentru a crea un aspect de cabană.

Placările din lemn și grinzile metalice de susținere sunt o soluție excelentă pentru decorarea unei case high-tech. Materialele durabile, împreună cu structurile moderne, urbane și brute, arată proaspăt și dinamic.

O casă de țară și o versiune bugetară a unei case cu cherestea vă permit să acoperiți fațada cu siding din exterior.

Selectăm interiorul casei

O caracteristică a amenajării interioare a casei, ridicată folosind tehnologia cu semi-cherestea, este posibilitatea de planificare liberă. Absența pereților portanti vă permite să creați un proiect cu orice număr de camere, să creați spații uriașe pline de aer și lumină și să planificați cu ușurință aranjarea mobilierului și a obiectelor de decor.

O altă unicitate a tehnologiei sunt cele mai înalte tavane de sub acoperiș. Unele dintre structurile interne în înălțime pot fi împărțite în două sau trei etaje și, de exemplu, camera de zi poate fi limitată doar de panta acoperișului. Acest lucru se realizează datorită grinzilor orizontale portante și absenței mansardei.

Atunci când decorați interiorul, trebuie avut în vedere că grinzile care susțin întreaga structură vor deveni elemente integrante ale interiorului. Nu sunt niciodată ascunse, ci mai degrabă creează din ele un atribut care subliniază stilul și farmecul deosebit al caselor cu cherestea.

Un decor delicat și aerisit al casei se poate realiza prin vopsirea elementelor de susținere ale structurii într-o culoare albă ca zăpada, pentru a crea accente, grinzile sunt realizate în culoarea wenge, iar un stil eco sau cabană presupune păstrarea naturii. nuanta de lemn natural. În casele de înaltă tehnologie sau mansardă, toate grinzile sunt realizate din metal, ele, de regulă, rămân neschimbate.

Decorul interior și stilistica interioară ar trebui să se suprapună cu exteriorul, fațada casei. Opțiunile clasice implică un număr mare de elemente din lemn și finisaje din piatră. De exemplu, podelele, tavanele, grinzile de tavan și pereți, mobilierul dulapului, scările până la etajul doi și balustradele sunt realizate în întregime din același tip de lemn, iar stilul șemineului și al coșului de fum sunt așezate cu piatră. Mobilierul tapițat, adesea tapițat cu piele, este plasat în jurul zonei șemineului.

Creând un interior high-tech, lemnul este transformat în metal, liniile netede capătă rigiditate și liniaritate, schema de culori devine mai concisă. Elementele din sticlă, care sunt în mod clasic o caracteristică a fațadei caselor cu cherestea, se găsesc acum în designul interior: pereții despărțitori, balustradele scărilor, foile de ușă, mobilierul și chiar un șemineu pot fi realizate din sticlă.

Orice interior modern al caselor cu cherestea este un fel de amestec de stiluri cu caracteristici unice comune. Un astfel de eclectism este foarte atractiv, deoarece nu obligă să adere la o anumită abordare stilistică. Dar, alegând o casă ridicată folosind o tehnologie de cadru cu semi-cherestea, toată lumea va visa la prezența obligatorie a unui șemineu și a pereților ferestre mari, panoramici.

Exemple frumoase

Arhitectura unei case de țară cu jumătate de cherestea în stil high-tech poate avea un acoperiș plat, drept. În acest caz, fațada nu este din sticlă și solidă, pereții sunt structuri glisante din aluminiu care pot fi deschise cu ușurință.

Din păcate, această opțiune nu este foarte practică, deoarece în sezonul rece astfel de pereți nu sunt capabili să rețină căldura.

Cu toate acestea, fabricarea a două sau trei dintre aceste ferestre de perete glisante este destul de justificată.

Designul futurist al caselor cu jumătate de lemn este realizat datorită unui număr mare de grinzi metalice și unui acoperiș combinat de o formă neobișnuită.

O casă cu un etaj cu cherestea este o combinație excelentă de confort și stil. Astfel de opțiuni sunt ideale pentru casele de țară care vin în weekend.

Casele clasice cu jumătate de lemn sunt ideale pentru căsuțele de vară. Ele emană confort și armonie. Arată foarte drăguți, dar în același timp nobili și grațioși. Astfel de case în stil pur german nu sunt neobișnuite în provinciile Germaniei.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila