Case moderne într-un stil sofisticat high-tech

Case moderne într-un stil sofisticat high-tech
  1. Trăsături distinctive
  2. Caracteristici de design
  3. Decoratiune interioara
  4. Opțiuni exterioare
  5. Exemple de interior

Stilul high-tech este preferatul oamenilor pragmatici. El întruchipează noile tehnologii în domeniul construcțiilor și proiectării. Hi-tech este, în primul rând, o casă ergonomică a viitorului, care îți permite să apreciezi beneficiile spațiului mare și confortului. Soluțiile de inginerie complexe și tehnologiile înalte se ascund în spatele simplității externe.

Trăsături distinctive

O trăsătură distinctivă a unei case construite într-un stil modern high-tech este un aspect funcțional cu un număr minim de partiții, linii geometrice stricte în proiect. Astfel, întreaga structură ar trebui să aibă forma corectă, proporții stricte în exterior și interior, decor minim.

Construcția este destul de scumpă pentru proprietari. Tehnologiile înalte, materialele scumpe (majoritatea artificiale: metal, sticlă, beton, plastic etc.), designul profesional scump necesită investiții semnificative. Cu toate acestea, o casă gata făcută are principalul avantaj de a fi economică în ceea ce privește funcționarea, durabilitatea și respectarea mediului.

Hi-tech este, de asemenea, o „casa inteligentă”, care îndeplinește și diverse funcții., cum ar fi pornirea și oprirea alarmei, reglarea încălzirii, pornirea și oprirea diferitelor echipamente din casă - toate în modul automat. Aceasta este o casă de înaltă tehnologie cu panouri solare și un generator eolian. Încălzirea în casă va fi aer, iar aspiratorul și alte aparate vor fi încorporate. Casa este dotata cu cele mai moderne sisteme de comunicatie.

Caracteristici de design

Numărul de etaje

Clădirile high-tech sunt în general mari și spațioase. Proiectele pot fi fie cu un etaj, fie cu mai multe etaje. Prin urmare, acest stil este ales pentru construcția de case private și pentru clădiri publice mari, hoteluri, centre de afaceri.

Cu toate acestea, se găsesc adesea căsuțe mici de înaltă tehnologie cu două etaje. Case mici de țară cu unul, două și trei etaje.

O mini-casă cu un etaj îndeplinește pe deplin cerințele de stil, este minimalism și funcționalitate. Numărul de etaje ale unei case este exclusiv preferința viitorului proprietar, care aprobă proiectul și planul. Stilul high-tech nu limitează numărul de etaje. Casele cu mai multe niveluri cu comunicare internă complexă sunt, de asemenea, caracteristice.

Faţadă

Fațadele caselor se remarcă prin utilizarea unei cantități mari de sticlă în decorul exterior, ceea ce mărește spațiul. Iluminarea intensă înlocuiește decorul. Pe lângă iluminare, materialele lucioase, strălucitoare din decorarea sa conferă eleganță fațadei. Materialele de fațadă sunt, de regulă, materiale artificiale: plastic, metal, sticlă sau beton. Căsuțele blocate sunt comune. Fațada este adesea făcută din blocuri mari de beton. Sau pot fi case cu cadru și case modulare construite din panouri SIP moderne. Sunt umplute cu așchii de lemn sau polistiren în interior, ceea ce vă permite să vă păstrați căldura în casă în timpul sezonului rece.

Hi-tech se schimbă, de asemenea, în timp., iar astăzi, lemnul este adesea folosit pentru decorarea caselor, precum și cărămidă. Adesea folosit ca elemente de decor minimalist. Aceste materiale sunt combinate cu metal, plastic sau beton. Fațada unei case de lemn în stil bio-tech (bionic high-tech) poate fi realizată din grinzi profilate sau lipite, precum și din bușteni. Casa poate fi decorata partial cu blocuri de caramida, oferindu-i un aspect mai elegant.

Lipsa decorului este compensată de alte tehnici. De exemplu, piesele de fațadă cromate, metalice, din sticlă îndeplinesc o funcție estetică. Cărămida deschisă, un model de lemn natural folosit în placare, este un înlocuitor pentru decor.

Dacă se folosește sticlă în decorarea casei, atunci trebuie să aibă o peliculă de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete. Protejează casa de supraîncălzire în zilele însorite și economisește aer condiționat.

Pentru stilul high-tech, spațiul mare este o componentă importantă.

Elementele importante ale fațadei nu sunt doar ferestrele panoramice mari, ci și scările, sistemele de ventilație și alte detalii (zidărie, țevi vopsite, diferite structuri metalice), care sunt realizate. Acest lucru este tipic în special pentru high-tech industrial, imitând fațadele fabricilor.

Fațada casei este laconică și austeră. Deseori realizate in culori gri, metalice, se pot folosi si combinatii contrastante. Lămpile cu neon sunt adesea folosite pentru a ilumina fațada.

În fața casei se construiește un loc de joacă mare, teritoriul adiacent este acoperit cu un gazon cu poteci drepte, nu există plantații de grădină și paturi de flori.

Fereastră

Hi-tech sunt ferestre panoramice mari. Cu cât intră mai multă lumină în casă, cu atât mai bine. Pentru a reduce sarcina termică în zilele însorite, ferestrele sunt acoperite cu o folie de protecție sau nuanță. Ramele sunt din plastic sau aluminiu. În cele mai multe cazuri, designul ferestrei este ușor și sigur.

Proiectele de case private presupun adesea construirea unei pergole peste ferestre. Acestea sunt magazii geometrice funcționale speciale care protejează ferestrele de lumina soarelui. Este bine gândită și funcționalitatea ferestrelor: reducerea zgomotului, izolarea termică, siguranță și respectarea mediului.

Acoperiş

Casa este construita cu acoperis plat. Poate fi realizat din material transparent. În acest caz, scopul său principal este de a umple casa cu lumină.

Sau acoperișul ar putea fi funcțional. De exemplu, în latitudinile sudice, clădirile rezidențiale și hotelurile au adesea un acoperiș cu piscină. Un gazon, o zonă de recreere sau un teren de sport este potrivit pentru o casă de țară.

Pe acoperiș se pot monta panouri solare, cele mai moderne case au generatoare eoliene pe acoperiș.

Garaj

Clădirile de garaj se caracterizează printr-un design geometric simplu, de obicei realizat din beton și plastic. Garajul este furnizat cu o varietate de tehnologii inovatoare, cum ar fi porți automate de ridicare, lumini automate de pornire și stingere și așa mai departe.

Decoratiune interioara

Pentru decorarea interioară se folosesc doar materiale de cea mai bună calitate. Acesta este de obicei lemn natural (parchet, laminat). Designul este supus regulilor ergonomiei, care include atât terapia prin culoare, cât și psihoterapia. Designul ar trebui să fie frumos, dar în același timp laconic. Ergonomia trebuie să țină cont de particularitățile fiziologiei umane. Prin urmare, high-tech în ansamblu este subordonată intereselor individului, confortului și sănătății proprietarilor casei.

Planul de design al casei este gândit la subtilități și îndeplinește pe deplin cerințele de funcționalitate și minimalism.

Prin urmare, pentru a menține pe deplin stilul în exterior și în interior, sunt necesare serviciile unor designeri profesioniști scumpi. Clasa economică nu este pentru stilul high-tech.

Iluminatul interior la domiciliu este o componentă foarte importantă a stilului. Ar trebui să existe multă lumină în cameră, deoarece vă permite să extindeți spațiul. Pot fi sisteme complexe de iluminat pe interiorul panourilor, lămpi încorporate în mobilier, becuri cu halogen și așa mai departe.

Stilul high-tech se caracterizează prin utilizarea jaluzelelor în loc de perdele. Perdelele obișnuite împiedică suficientă lumină solară să pătrundă în casă, ceea ce este inacceptabil în acest caz.

Baza paletei de culori sunt culorile neutre, negru, alb și gri.Suprafețe cromate netede, materiale interioare strălucitoare. Pot fi folosite și culori strălucitoare, dar ar trebui să fie foarte puține.

Podea

De regulă, laminatul de orice nuanță caracteristică stilului este așezat pe podea. Baia poate avea o podea autonivelanta cu functie de incalzire.

Tavan

Stilul high-tech se caracterizează prin tavane plate, netede, cu lumini de fundal LED, lămpi cu halogen. Tavanele sunt predominant înalte, deoarece sarcina importantă este de a sublinia spațiul.

Ziduri

Pentru construcția pereților se folosesc panouri puternice din beton armat sau un cadru din panouri SIP (lipite, umplute cu așchii de lemn sau spumă). Ca și alte elemente de stil high-tech, siguranța și caracterul practic joacă un rol major aici.

Pentru pereți, precum și pentru podele, se poate folosi laminat. Pereții sunt cel mai adesea vopsiți în culori deschise (sau gri simplu, bej). Deoarece stilul high-tech este caracterizat de un număr minim de pereți despărțitori interioare, pereții obișnuiți sunt adesea înlocuiți cu ferestre mari.

În baie, gresia se văd cel mai des.

High-tech se caracterizează prin plăci mari care nu au nici un model sau model.

Mobila

Deoarece hi-tech presupune mai mult spațiu liber și funcționalitate, există un minim de mobilier în cameră. Cel mai adesea este realizat din materiale ergonomice, în principal în culori deschise, și are o suprafață strălucitoare. Stilul este caracterizat de mobilier futurist.

Mobilierul tapițat din material textil sau imitație de piele asigură confort maxim. Accesorii pentru mobilier - metal, crom sau mat. Mobilierul tapițat are adesea părți metalice. Caracteristice sunt, de asemenea, mesele glisante, lămpile mari, rafturile deschise, dulapurile extensibile. Mobilierul poate fi și din metal (de exemplu, în bucătărie).

În casele premium, designerii furnizează adesea mobilier cu diverse tehnologii inteligente, conectându-l la sistemul de informații al casei.

Interiorul poate fi folosit și în stilul „bio high-tech”, care diferă de clasicul high-tech prin combinația caracteristică a materialelor naturale cu cele mai noi tehnologii. Liniile de aici pot să nu fie neapărat drepte și clare, dimpotrivă, oarecum netezite, netede.

Mobilierul high-tech este ergonomic. Realizat în stilul futurismului, cubismului, modernismului.

Utilizați adesea în interiorul covoarelor cu o grămadă lungă, fără modele, monocromatic, culoare neutră. În loc de decor - lumină. Poate fi o lampă mare sau iluminare cu LED-uri pe întregul perimetru al camerei.

Opțiuni exterioare

Există mai multe ramificații ale stilului hi-tech. Geometric high-tech este o versiune clasică, implică linii drepte, forme strict geometrice.

Să luăm în considerare câteva opțiuni interesante:

  • Casă modernă pe mai multe niveluri într-un stil geometric high-tech. Blocurile de beton sunt un material caracteristic pentru stil. Ferestrele panoramice de-a lungul întregului perimetru și iluminarea intensă creează efectul unei case mari;
  • Bionic high-tech, sau bio-tech, vă permite să utilizați materiale naturale, cum ar fi lemnul sau cărămida pentru decorarea fațadei. Pot fi folosite ca decor minimal sau pot fi materialul principal pentru decorarea fatadelor;
  • Zona din fața casei devine o continuare a clădirii în sine. Stilul se caracterizează prin absența florilor și a altor plantări, un gazon chiar regulat, poteci drepte. Garajul este o clădire mică de formă regulată cu acoperiș plat, construită din blocuri de beton. Intrările în garaj, precum și în casă, trebuie să fie iluminate;
  • Casă lângă mare. Ferestrele panoramice, datorită luminii suficiente, vă permit să evidențiați spațiul din interior și exterior. Un acoperiș funcțional, amenajat ca zonă de relaxare sau piscină, este caracteristic acestui stil.

Exemple de interior

Living design modern.Minimalismul și predominanța nuanțelor de gri, argintiu, precum și suprafețele netede sunt o caracteristică a interiorului high-tech. Practic nu există culori strălucitoare în designul camerei de zi.

Covorul este un detaliu interior important. Ar trebui să fie solid și să aibă o grămadă lungă. Suprafața mochetă compensează lipsa decorului și face interiorul mai cald și mai confortabil.

Stilul high-tech pentru bucătărie este un spațiu mare și luminos, cel mai modern echipament și confort maxim. Deoarece hi-tech este un minim de partiții, bucătăria este cel mai adesea combinată cu camera de zi.

Mai detaliat despre caracteristicile, subtilitățile și designul interior în stil high-tech, vedeți următorul videoclip:

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila