Decorăm interiorul casei în stil „loft”.

Gândindu-se la designul și decorarea unei case, mulți proprietari de astăzi se confruntă cu o selecție uriașă de opțiuni. Prezența multor idei și stiluri te face cu adevărat să-ți spargi capul și adesea nu sunt suficienți bani pentru a implementa rezultatul dorit. În acest caz, designerii recomandă preferarea „vechiului bine uitat”, care revine rapid la modă.

O alegere excelentă ar fi decorarea interioară a casei în stil mansardă.

Caracteristici și caracteristici

Asta nu înseamnă că mansarda este o noutate absolută în lumea designului interior. Acest stil a apărut în America în anii '50. Lipsa spațiilor și clădirilor noi au forțat partea creativă a populației să-și doteze garsonierele chiar la mansardă sau în clădiri industriale. Pentru a da cumva camerei un aspect rezidențial, proprietarii au mers la tot felul de trucuri, achiziționând mobilier și decorațiuni frumoase. Această combinație incredibilă a dat naștere unei noi direcții, care este recunoscută drept una dintre cele mai la modă astăzi.

Stilul loft este o combinație de neglijență și gust delicat, permițându-vă să vă gândiți până la cel mai mic detaliu cum va arăta casa. Trăsăturile distinctive ale direcției sunt, în primul rând, spațiile mari și formele geometrice clare. Aici nu veți găsi multe uși și pereți despărțitori, pentru că semnul distinctiv al „mansardei” este spațiul și libertatea. În plus, merită remarcate ferestrele mari care permit luminii naturale să inunde camera.

Decorarea unei case de țară în stil mansardă este o soluție ideală pentru o personalitate creativă și neobișnuită. Cu toate acestea, profesioniștii recomandă să acordați imediat atenție tuturor subtilităților și să vă gândiți în avans la locația diferitelor zone în viitoarea casă. De asemenea, va fi util să luați în considerare dimensiunea casei - cu abordarea corectă, atât o casă privată cu un etaj, cât și o căsuță mică cu două etaje vor arăta spectaculos.

Adică abundență de spațiu, stilul mansardă va fi potrivit în mini-casele originale, care își ocupă cu încredere nișa pe piața imobiliară. Astfel de spații sunt numite și „domilioane”, iar uneori au 1,5 etaje. Datorită amenajării practice, toate zonele unei astfel de case pot fi folosite cât mai eficient dacă este decorată în stil mansardă. Alegeți forme simple fără a vă aglomera fațada cu detalii inutile.

Casele prefabricate sunt la fel de bune pentru experimentare. În primul rând, o astfel de casă este construită foarte repede, iar construcția sa nu lovește portofelul. În al doilea rând, cu implicarea unui bun specialist, casa va rezista mult timp și va încânta proprietarul cu putere. Merită să luați în considerare faptul că va fi imposibil să o reproiectați, prin urmare, dacă decideți să proiectați o casă în stil mansardă, amenajarea interioară trebuie făcută imediat. O casă de țară cu cadru, potrivită perfect pentru recreere în orice perioadă a anului, ar fi o idee bună.

Clădirile mici din lemn transmit perfect trăsăturile caracteristice ale direcției. Buștenii pot fi folosiți pentru aranjarea părții exterioare, deoarece un aspect ușor aspru și negru, cuplat cu corectitudinea liniilor, atrage instantaneu atenția. Același lucru se poate spune despre spațiile proiectate în tendința „ecoloft”. Tavane înalte, spațiu interior amplu, posibilitatea de a finaliza etajul doi îi vor satisface chiar și pe cei mai pretențioși proprietari.

Decorarea interioară a interiorului

Nu este o problemă să decorezi singur casa în interior, în timp ce nu este necesar să apelezi la ajutorul unui designer.În primul rând, trebuie acordată atenție unei zone eficiente a spațiului, astfel încât fiecare cameră să fie cât mai funcțională. Trebuie amintit că atunci când alegeți un stil loft, nu puteți echipa doar o cameră în conformitate cu această tendință.

Dormitor

Până în prezent, disputele cu privire la modul de decorare a tavanului dormitorului nu scad. Unii designeri oferă tavane înclinate și neuniforme pentru a îmbunătăți aspectul mansardei. Alții le place un blat înalt, plat, în gri reci sau în tonuri metalice. Ambele opțiuni par destul de originale și fiecare dintre ele subliniază spiritul direcției. Pentru pereți, căutați texturi false zdrobite sau plăci decorative asemănătoare cărămizii.

De asemenea, podeaua dormitorului trebuie să îndeplinească standardele de stil. Parchetul dur, laminat gri, parchetul de culoarea asfaltului umed va arata bine. După ce ați optat pentru o pardoseală din lemn, rețineți că ar trebui să arate ca și cum ar fi fost veche de mult timp, dar mai târziu a fost în mâinile unui meșter experimentat.

Patul este componenta principală a dormitorului și nu este nimic rău în a obține un model ușor pretențios. Este indicat să cumpărați o cuvertură de pat închisă la culoare, fără desene și elemente decorative. Lângă pat, puteți pune noptiere, care, prin simplitatea lor, vor crea un contrast luminos cu locul de dormit. Asigurați-vă că aveți grijă de iluminat - câteva aplice de perete sau o lampă de podea confortabilă vor fi la locul lor. Picturile modulare cu imagini abstracte și mai multe covoare mici cu modele vor completa interiorul.

Suprafețele cu oglindă și crom vor arăta bine în interiorul dormitorului. Poate fi un dulap original cu uși cu oglindă sau o masă metalică. O idee destul de interesantă ar fi să separă dormitorul de sufragerie cu un compartiment de sticlă. De asemenea, nu uitați de importanța luminii naturale - puneți ferestre mari care nu vor avea nevoie de perdele și perdele.

Bucătărie

Casele private de la țară sunt pur și simplu imposibil de imaginat fără o bucătărie elegantă. Designul său ar trebui să fie practic și, în același timp, avangardist. Direcția mansardei nu implică amenajarea bucătăriei ca o cameră separată; tejgheaua de bar care separă bucătăria și camera de zi arată mult mai spectaculos. Nu este prea mult loc pentru experimente culinare, deoarece în acest stil bucătăria servește doar ca o „insulă” unde puteți pregăti rapid mâncarea. Cu toate acestea, merită să abordați designul său cu înțelepciune.

Cel mai bine este să folosiți cărămidă roșie pentru decorarea pereților în zona bucătăriei. Acest lucru va crea ulterior un contrast unic cu suprafețele și elementele tehnice iridescente de argint și crom. Mâncărurile ar trebui să fie moderne și spumante. Același lucru este valabil și pentru aragaz și frigider.

Conceptul de stil nu va fi încălcat dacă preferați lemnul decât cărămida. Pereții sau suprafețele din lemn trebuie combinate cu cea mai recentă tehnologie și tacâmuri. Elementele din sticlă și crom vor fi un plus frumos pentru o astfel de bucătărie. Masa poate fi aleasă atât din lemn, cât și din sticlă, iar scaunele pot fi asortate cu ea în stil. Ghivecele de flori stricte, aplice ultra-moderne, picturi modulare mici, jaluzelele vor arăta bine.

Copii

Adesea, mulți oameni asociază o mansardă cu elemente de cărămidă și beton, dar trebuie remarcat imediat că tonurile mai calde vor arăta mai avantajoase în camera copiilor:

 • Componenta de bază poate fi un tablou de perete standard în culori alb, bej și pastel. Acest lucru va ajuta la extinderea vizuală a camerei și pentru a-i oferi un aspect luminos și aerisit.
 • Asigurați-vă că aveți grijă de accente luminoase: cuvertură de pat, covor, pătură, jucării, tablouri și fotografii.
 • Băieților le pot plăcea roșul, maro, gri și albastru, în timp ce pentru fete este mai bine să aleagă culorile zmeură, turcoaz, roz, galben strălucitor.

Patul este un alt element important al camerei copiilor. Cea mai originală versiune este un model de cadru sau un model din „țevi metalice”. Astfel de produse sunt la fel de potrivite atât pentru băieți, cât și pentru fete. Dacă sunt doi copii în cameră, un pat supraetajat la mansardă care îndeplinește standardele de stil ar fi o alegere excelentă. Lenjeria de pat va dilua decorul dacă obțineți modele calde galbene, fildeș sau roz.

Apropo de iluminat, ar trebui să acordați imediat atenție faptului că multor copii nu le place lumina strălucitoare, orbitoare.

 • Lămpile clasice moi sau candelabrele cu teme minimaliste sunt potrivite pentru stilul mansardă.
 • Candelabrele cu pandantiv pe lanțuri cu pandantive de cristal și evantai încorporate arată frumos.
 • Camera poate fi completată cu lampadare confortabile sau aplice de perete.

Nu uitați de iluminarea adecvată în zonele de joacă și de studiu. Modelele neobișnuite pot fi realizate cu ușurință prin plasarea de litere mari, strălucitoare sau de stele pe pereți.

În ceea ce privește decorul camerei, aici imaginația designerilor de interior a mers mult înainte. Aproape totul, de la postere de epocă la biciclete decorative, cufere cu comori și leagăne suspendate în zona de joacă este potrivită. O opțiune bună este să adăugați elemente retro stilului general al camerei, de exemplu, postere sau mașini de colecție. Copiii creativi vor fi foarte încântați de șevaletele mari de desen.

Holul

Stilul mansardă în sine nu include conceptul de hol, deoarece un spațiu solid și voluminos este o trăsătură caracteristică a stilului. Cu toate acestea, într-un apartament modern nu te poți lipsi de un loc unde poți lăsa pantofi sau îmbrăcăminte exterioară, așa că trebuie să echipezi un mic colț în aceste scopuri. Cel mai bine este să decorați holul în culori deschise pentru a-l face să pară mai mare. Dar accesoriile pot fi de diferite nuanțe.

Cele mai frecvente sunt:

 • Roșu.
 • Argintiu.
 • Albastru.
 • Maro.
 • Gri închis.

Alegeți lămpi fluorescente pentru iluminat. De asemenea, reflectoarele de tavan vor arăta bine.

Cărămida este una dintre bazele stilului mansardă și va fi o opțiune grozavă pentru holuri de diferite dimensiuni. Dacă nu este posibilă realizarea de zidărie adevărată, o puteți înlocui cu plăci sau tapet cu un design similar. Abundența oglinzilor va ajuta, de asemenea, la creșterea vizuală a spațiului, de exemplu, este potrivit să faceți un perete complet oglindit. Culoarea standard a tavanului este alb sau gri deschis și ar trebui să arate ca și cum renovarea tocmai a fost finalizată. Un tavan suspendat din gips-carton este de asemenea potrivit.

Datorită deschiderii și spațiului direcției mansardă, cumpărarea unui dulap masiv și încăpător nu este o idee bună. Va trebui să depozitați lucrurile și ustensilele de uz casnic în alt loc, dar abundența de rafturi deschise și umerase vă va fi foarte utilă. O soluție originală va fi un raft sub tavan, care amintește de binecunoscutul spațiu pentru bagaje din trenuri. Îți poți așeza pantofii pe podea sau pe rafturi deschise. Iar pentru depozitarea acestuia se folosesc noptiere speciale, al căror design seamănă cu cutii mari de carton.

Dintre accesorii, în primul rând, ar trebui să ai grijă de oglindă. Acest element poate fi de orice formă: cu un cadru decorativ larg sau complet fără el. Oglinzile iluminate sunt o idee bună. Alegeți restul accesoriilor pentru ca oaspeții să se cufunde în era industrială. Semne de ieșire, săgeți roșii, lumini de urgență, o bicicletă sub formă de cuier - toate acestea vor ajuta la sublinierea unicității stilului.

Opțiuni exterioare

Fațada unei case este întotdeauna prima impresie a acesteia, așa că este necesar să începeți să o decorați de la bun început. Proiectele interesante pe care designerii le propun astăzi vor ajuta casa să dobândească un aspect complet, dar merită să ne gândim la caracterul său practic.Alegeți materiale care vor fi durabile și rezistente la umiditate, vor rezista la îngheț și la radiațiile ultraviolete și, de asemenea, vor putea izola bine casa.

Clădirile rezidențiale în stil mansardă pot fi văzute din ce în ce mai mult, atât separat, cât și favorabil distinse de masa generală. La prima vedere, astfel de clădiri sunt simple și laconice, iar decorarea lor nu este ceva supranatural. Cu toate acestea, la o inspecție mai atentă, devine clar că materialele naturale și formele geometrice obișnuite sunt exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă simți ca acasă. Este foarte importantă în astfel de case o abundență de ferestre, care să permită luminii soarelui să pătrundă liber în fiecare colț al camerei. În exterior, mesele sau scaunele vor fi întotdeauna potrivite, precum și o mică grădină sau grădină de legume.

Căsuțele mici detașate în culori deschise arată destul de bine. Ferestrele uriașe și ușile cu oglindă conferă acestor case un aspect modern, dar minimalist. Este o idee bună să echipați o bucătărie de vară sau doar o cameră mică în care să vă bucurați de aer curat și de intimitate.

Copacii și plantele simetrice din jurul casei vor completa anturajul.

Nu este interzisă utilizarea culorilor închise în stilul mansardă. Acest lucru pare deosebit de interesant în casele cu două etaje, unde partea inferioară va fi în nuanțe deschise, iar partea superioară va fi în cele întunecate. În acest caz, etajul superior, parcă, atârnă peste cel inferior. Urmând conceptul de direcție, aici trebuie să ai grijă de o cantitate suficientă de lumină naturală și artificială. O cantitate mică de ornamente din lemn poate fi inclusă în exteriorul unei astfel de case, dotând camera ca baie, bucătărie de vară sau colț pentru relaxare și creativitate.

Combinați sticla, lemnul și piatra în fațada casei dvs. pentru a obține un efect uimitor folosind aproape tot ceea ce stilul în sine are de oferit. Astfel de clădiri sunt cel mai adesea voluminoase și includ tot ce aveți nevoie. Sunt foarte interesante proiectele de case cu garaj pentru una sau mai multe mașini care vor ocupa întregul etaj inferior. Amenajarea peisagistică va ajuta la dotarea curții - copacii și florile exotice frumoase se vor armoniza perfect cu materialele naturale de finisare.

Pentru o privire de ansamblu asupra exteriorului unei case private în stil mansardă, vedeți videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila