Apartament cu patru camere: proiecte, renovare și opțiuni de design

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Opțiuni de aspect
 3. Idei de renovare
 4. Proiecta
 5. Exemple frumoase

Decizia de a repara este întotdeauna dificilă, deoarece acest proces necesită costuri financiare și de timp semnificative. Cea mai mare caracteristică a unui apartament cu 4 camere este dimensiunea acestuia. Cu cât apartamentul este mai mare, cu atât costurile sunt mai mari. Pentru a evita greșelile comune și pentru a face reparații de înaltă calitate într-un apartament mare, este necesar să țineți cont de recomandările designerilor și stiliștilor profesioniști.

Avantaje și dezavantaje

Locuințe moderne de clasă economică cu apartamente cu patru camere aproape niciodată nu sunt construite. Cu cât segmentul este mai bugetar, cu atât sunt mai solicitate „odnushki” și „copeck piece”. Apartamentele „Treshki” și cu 4 camere sunt la mare căutare, acolo unde locuințele sunt mai scumpe.

Dar în vechiul fond de locuințe puteți găsi apartamente cu 4 camere chiar și în case Hrușciov.

Suprafața din ele este mică, dar există suficiente camere chiar și pentru o familie numeroasă.

Apartament cu patru camere - plus:

 • fiecare membru al familiei are camera lui;

 • multe ferestre care sunt orientate spre diferite laturi;

 • se poate aloca o camera pentru birou, sala de sport sau biblioteca.

Contra in ceea ce priveste banii:

 • pretul apartamentelor este mare;

 • facturile la utilitati corespund zonei, ceea ce inseamna ca sunt si destul de mari;

 • reparațiile nu vor fi ieftine.

Opțiuni de aspect

Organizarea spațiului pentru o familie într-un apartament mare este mai ușor decât într-unul mic. Cu toate acestea, reamenajarea este adesea necesară. Este important să întocmiți corect un proiect, o schemă de aspect, să vă gândiți la proiectarea și aranjarea mobilierului chiar înainte de începerea lucrărilor de reparație. Cel mai adesea, astfel de apartamente sunt cumpărate de familii numeroase, ceea ce înseamnă că aspectul ar trebui să fie confortabil și funcțional.

Holul

Orice casă începe cu această cameră, dar în casele tipice este rareori destul de spațioasă. În apartamentele cu mai multe camere, coridoarele sunt adesea înguste. Se recomandă împărțirea vizuală a coridorului alungit în zone - intrarea în sine și holul. Primul are umerase, oglinda, dulap, al doilea este pentru relaxare, cu puf, blat cu telefon sau o vaza frumoasa.

Nu faceți dulapul în tot peretele lung, dacă lățimea permite, este mai bine să faceți dulapurile unul față de celălalt în prima parte a holului.

Puteți împărți zonele în mod condiționat, folosind diferite modele de culoare a tavanului, podelei, peretelui. O familie mare nu se poate lipsi de dulapuri mari; puteți planifica opțiuni secționale pentru depozitarea nu numai a hainelor, ci și a aparatelor de uz casnic, a dispozitivelor de curățare.

Bucătării

De asemenea, nu se laudă întotdeauna cu o suprafață mare într-un apartament tipic. Cu toate acestea, mobilierul ar trebui să fie suficient pentru a depozita vase pentru o familie numeroasă. Cea mai bună alegere este aspectul în U sau aspectul în L cu zonă de luat masa. Nu lăsați spațiul nefolosit, de exemplu, un pervaz poate deveni o extensie a zonei de lucru sau de luat masa. O opțiune excelentă este să combinați bucătăria și camera de zi, cu condiția ca holul să nu servească drept loc pentru ca cineva din familie să doarmă. Este posibil să nu demolați complet peretele, ci să faceți o partiție glisantă între camere. Această opțiune nu este adecvată în toate apartamentele și necesită aprobarea autorităților.

Sufragerie

Aceasta este cea mai mare cameră din apartament, este un loc de odihnă și comunicare a tuturor membrilor familiei. Prin urmare, spațiul trebuie organizat dinamic și competent. Camera de zi ar trebui să fie confortabilă pentru a vă relaxa și a primi oaspeți. Ușile batante largi, mobilierul modular, mesele transformatoare se vor potrivi bine în spațiu.

Nu aglomerați zona cu mobilier masiv.

Dormitoare și creșă

În aceste încăperi, pe lângă scopul lor direct, pot fi alocate zone de tip de lucru - pentru copii pentru cursuri, pentru adulți pentru muncă. Atunci când alegeți mobilier, este mai bine să acordați preferință structurilor cu balamale. Ele oferă spațiu amplu de depozitare, creând în același timp iluzia de gol. Zona de lucru din grădiniță ar trebui să fie direct lângă fereastră, puteți împărți zona de lucru și recreere condiționat sau fizic cu un suport.

Idei de renovare

Indiferent de ce tip de renovare a apartamentului se întreprinde - în panou, cărămidă, clădiri noi, locuințe secundare, cum ar fi „Stalinka”, „Brezhnevka”, „Hrușciov” - este necesar să se creeze un plan de lucru specific... Această regulă este îndeplinită pentru un apartament obișnuit sau de lux cu reparații de calitate europeană, suprafață mică și mare. Dimensiunile apartamentului sunt mai importante din punct de vedere al costurilor - pentru un apartament de 80 mp. m va avea nevoie de mai puține fonduri decât finisarea unui apartament de 100 mp. m. Dar principiul în sine rămâne neschimbat.

În primul rând, se stabilește ce fel de reparații vor fi necesare în apartament - majore sau cosmetice. Revizia necesită inundarea podelelor, reamenajarea, demolarea pereților și așa mai departe.

Cosmetic - mai puțin supărător și mai costisitor. Se creează un proiect de proiectare, apoi se efectuează lucrări brute, dezmembrari, reamenajări, se schimbă comunicațiile electrice și de altă natură. Alegerea stilului, culorilor și decorului sunt etapele finale ale oricărei renovări. Rețineți că în vechiul fond de locuințe, este adesea necesară schimbarea comunicațiilor chiar și cu podelele și pereții realizati. Dacă nu s-au făcut reparații majore în Hrușciov, sistemul electric și sanitar va trebui schimbat - aceasta este o problemă de siguranță. Proiectul de proiectare trebuie să ia în considerare:

 • cum va sta mobila;

 • unde vor fi amplasate zonele funcționale;

 • sistem de iluminat și surse de lumină;

 • unde vor fi prizele;

 • unde va fi amplasat decorul.

Scopul principal al renovării este de a crea un spațiu confortabil, plăcut din punct de vedere estetic și convenabil pentru toți membrii familiei. Soluția optimă de planificare face apartamentul mai luminos, mai spațios și mai confortabil. În panoul „Hrușciov”, majoritatea pereților portanti sunt exteriori, așa că reamenajarea este un lucru obișnuit. Nu va fi posibilă conectarea bucătăriei la camera de zi din cauza aparatelor cu gaz și, de asemenea, este imposibil să extindeți zonele „umede” în detrimentul spațiilor de locuit.

Dar combinarea unei băi și extinderea acesteia cu o cămară este o idee foarte reală.

Apropo, dacă înlocuiți aragazul cu una electrică, puteți rezolva problema combinării bucătăriei și a camerei din apropiere. În orice caz, reamenajarea unui Hrușciov cu 4 camere este o opțiune mai promițătoare decât una cu 1 cameră. Iată opțiunile de reconstrucție care pot fi aplicate într-un astfel de apartament:

 • împărțirea în variante cu două camere - relevantă pentru 2 familii;

 • combinarea camerelor într-un singur spațiu, cum ar fi o garsonieră, este relevantă pentru spațiile nerezidențiale;

 • crearea unui living mare de 2 camere, celelalte două rămân dormitoare în forma lor originală;

 • creșterea spațiului datorită coridorului;

 • imbinarea balconului izolat;

 • reamenajare într-un apartament cu cinci camere - presupune o reducere a suprafeței;

 • combinând bucătăria, livingul și dormitorul într-un spațiu mare, cele 2 încăperi rămase rămân izolate.

Renovarea unui apartament mare este întotdeauna asociată cu cheltuieli serioase. Există articole pe care le puteți salva, de exemplu, fă-o singur:

 • lipirea tapetului;

 • vopsirea tavanului, podelei, pereților;

 • așezarea laminatului, linoleum.

De asemenea, puteți refuza dezmembrarea în favoarea restaurării și puteți elabora singur un proiect de design. Dar există elemente de cheltuieli în care economiile sunt imposibile, chiar periculoase:

 • instalarea cablurilor electrice;

 • înlocuirea țevilor, structurilor ferestrelor.

Este imposibil să faci fără cunoștințe profesionale aici. Adevărat, instalarea prizelor se poate face independent.

Proiecta

Alegerea stilului pentru un proiect de design ar trebui să fie efectuată chiar la începutul reparației, dar implementarea cade chiar la sfârșit.Stilul este foarte important pentru orice apartament, indiferent de zona. Este stilul care determină percepția spațiului ca fiind armonios sau inconfortabil. Înainte de a începe renovarea, decideți care direcție stilistică este mai aproape de dvs. și va fi întruchipată mai organic în spațiul oferit. Combinația corectă de decor, culoare, mobilier stă la baza unei compoziții armonioase. Toate direcțiile de stil sunt împărțite în mai multe grupuri, mai întâi trebuie să alegi pe care dintre ele vei căuta stilul tău:

 • direcții clasice: empire, provence, baroc, antichitate, stiluri englezești;

 • etnici și eco - chineză, scandinavă, africană, egipteană, japoneză, țară, sat american;

 • grup modern - modern, minimalism, mansardă, clasicism, hi-tech, futurism.

Alegerea depinde în mare măsură de zonă, de temperamentul proprietarilor și de preferințele lor gustative.

Soluțiile de design clasic rămân cele mai populare, dar trebuie avut în vedere că aproape toate sunt organice pe suprafețe mari. Cu excepția Provencei, toate stilurile sunt caracterizate de splendoare, grandoare, patos, aristocrație. Absolut toate direcțiile sunt caracterizate de multe elemente decorative. Schema de culori este neutră, pastelată, restrânsă. Mobilier din materiale naturale, masiv, modelat, sculptat. Turnarea din stuc este folosită ca decor.

Stilurile contemporane sunt optime pentru apartamentele mici. Aceștia primesc forme simple, laconice, un minim de detalii, mobilier funcțional compact, monocrom. Pentru ca o compoziție calmă să dobândească expresivitate, îi puteți adăuga mai multe accente luminoase. Aceste zone sunt la mare căutare în rândul proprietarilor de apartamente mici.

Direcțiile etnice și ecologice sunt foarte populare în ultimii ani. Ele demonstrează gustul proprietarului pentru anumite subiecte, culturi. O varietate de materiale de finisare, mobilier și decor vă permit să recreați atmosfera aproape oricărei tendințe etnice din apartamentul dvs.

Ecostyle cu materialele sale naturale și nuanțe naturale este acum la vârful cererii.

Exemple frumoase

Holul de intrare, combinat cu bucătăria, este o soluție originală pentru clădirea „Hrușciov”.

Dacă combinați bucătăria și camera de zi într-un apartament de tip Leningrad, obțineți o cameră luxoasă, mare.

Reamenajarea unui apartament de tip „stalinka” vă permite să combinați bucătăria și camera de zi într-un spațiu armonios.

Designul clasic armonios este o soluție ideală pentru un apartament de orice dimensiune.

Organizarea competentă a spațiului într-un apartament cu patru camere vă permite să alocați camere confortabile pentru toți membrii familiei.

Cum să amenajezi un apartament cu patru camere, vezi mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila