Lemn în interiorul apartamentului: design natural elegant

Lemn în interiorul apartamentului: design natural elegant
 1. Caracteristicile materialelor
 2. Utilizați în decor
 3. Decorarea podelei
 4. Articole de mobilier
 5. Vizualizări de matrice
 6. Ușile
 7. Accente
 8. Lemn natural
 9. Tratament
 10. Trucuri interesante

O mare varietate de materiale artificiale practice nu ar putea înlocui lemnul natural. Materiile prime naturale sunt la mare căutare în întreaga lume ca material pentru decorarea interioară a apartamentelor și caselor. Lemnul are o serie de avantaje, datorită cărora nu își pierde relevanța. Matricea este folosită atât în ​​stil clasic, cât și în stil modern. Restul articolului va discuta despre utilizarea lemnului în interiorul spațiilor de locuit.

Caracteristicile materialelor

Luați în considerare beneficiile lemnului natural:

 • Protecția mediului și siguranță pentru sănătate. Materialul este complet inofensiv pentru copiii mici, animalele de companie și persoanele care suferă de alergii.
 • Culoare naturală rafinată. Unele soiuri sunt decorate cu inele anuale expresive, altele au un model uniform și uniform.
 • Rezistență la uzură și durabilitate.
 • Lemnul masiv creează o atmosferă caldă și familiară în cameră.
 • Mobilierul și elementele decorative din lemn arată elegant, sofisticat și bogat.

Fiecare varietate are o culoare specială și caracteristici individuale de performanță. În domeniul decorațiunii se folosesc atât soiuri rare, cât și soiuri comune.

Utilizați în decor

Acest material este utilizat în mod activ în apartamente și case într-o varietate de stiluri. Designerii au apreciat lemnul la adevărata sa valoare datorită varietății uriașe de culori și texturi.

De menționat că mobilierul din lemn, mai ales dacă este din specii valoroase și rare, este cel mai rafinat, valoros și elegant. Ea decorează nu numai clădiri rezidențiale, ci și restaurante scumpe, hoteluri de înaltă clasă și alte unități de elită.

Decorarea podelei

Acoperirea podelei este importantă nu numai ca element decorativ, ci și ca instrument pentru crearea unui mediu interior confortabil. Finisajele de calitate vor menține încăperea caldă și vor oferi un sprijin solid sub picioare.

Parchetul din lemn masiv real se găsește rar în spațiile rezidențiale din cauza costului ridicat. Dar prețul este pe deplin justificat de frumusețe, durabilitate, prietenos cu mediul și alte avantaje. Nici un analog artificial, chiar și cel de cea mai înaltă calitate, nu poate înlocui complet materialul de finisare din lemn.

Cu o îngrijire adecvată, podelele vor arăta sofisticate și atractive pentru deceniile următoare. De asemenea, microclimatul din cameră afectează longevitatea.

Această opțiune de pardoseală este folosită în stiluri clasice. Materialul de finisare completează interiorul rafinat și luxos. De asemenea, lemnul natural este folosit pentru a decora un stil rustic rustic și o mansardă industrială modernă. Praful se adună mai lent pe podelele din lemn decât pe finisajele false.

Articole de mobilier

Indiferent de dimensiunea camerei și de stilul decorativ, mobilierul este un atribut indispensabil al camerei. Articolele din lemn natural ies în evidență vizibil pe fundalul articolelor din alte materiale. Acestea sunt produse premium care decorează interioare sofisticate, precum și diverse unități de elită.

În stilurile clasice (baroc, imperiu, rococo și altele) mobilierul din lemn este decorat cu elemente aurite, figuri volumetrice, sculpturi, textile scumpe și alte detalii. De asemenea, scaunele, paturile, dulapurile și mesele din lemn sunt folosite pe baza tendințelor asiatice și a stilurilor rustice (țară și Provence).Produsele din materii prime naturale sunt elemente indispensabile în direcția Art Nouveau și Clasicism.

Mobilierul din lemn nu numai că va decora decorul cu o culoare naturală, ci va oferi și un confort extraordinar în timpul utilizării. Durata de viață a mobilierului de calitate este de câteva decenii.

Vizualizări de matrice

Pentru fabricarea articolelor de interior se folosesc diverse soiuri care diferă ca culoare și textură.

Soiuri autohtone - acesta este stejar, mesteacăn, pin, frasin, zada, tei și altele. Și rase exotice - wenge, mebrau, tec, abachi, fag si multe altele.

Fiecare varietate are o culoare și caracteristici de performanță speciale. Unele sunt mai potrivite pentru instalarea în încăperi cu umiditate ridicată, în timp ce altele prezintă rezistență la temperaturi scăzute sau ridicate. Culoarea produsului este aleasă pentru decor, precum și schema generală de culori din cameră. Mobilierul din soiuri întunecate va arăta deosebit de impresionant pe fundalul pereților lumini și invers.

Ușile

Ușile joacă un rol important în procesul de zonare. În ciuda faptului că în unele stiluri sunt instalate arcuri în locul lor, nu va fi posibilă abandonarea completă a pânzelor. Modelele din lemn demonstrează rezistență, fiabilitate și caracter practic ridicat. Piața oferă o mare varietate de opțiuni pentru fiecare gust și buget. Pe lângă pânzele goale, ușile cu inserții din sticlă și metal sunt foarte populare. Combinația a două materiale diferite conferă produsului un aspect deosebit.

Pânzele din materii prime naturale pot fi realizate în diferite culori. De asemenea, clienților li se oferă o gamă de modele de diferite dimensiuni, forme și texturi. Produsele diferă prin tipul de construcție și metoda de deschidere.

Lemnul este ușor de prelucrat, datorită căruia materialului i se poate da orice formă. Pânzele din lemn masiv sunt folosite în stiluri clasice și moderne. Experții subliniază că materialul natural creează un microclimat special în cameră, care are un efect pozitiv nu asupra oamenilor.

Accente

Lemnul este folosit nu numai ca material pentru fabricarea mobilierului, decorațiunilor și a altor elemente cheie, ci și în format de elemente suplimentare. Acest material are o estetică deosebită, datorită căreia este folosit pentru a crea o atmosferă acasă și caldă în cameră. Chiar și obiectele mici pot schimba atmosfera din cameră, adăugând un plus de confort și confort decorului.

Lucrurile mici compacte și îngrijite (rame pentru poze și fotografii, figurine, cutii și alte obiecte) vor face atmosfera proaspătă. Acestea pot fi atât lucruri utile în viața de zi cu zi, cât și bibelouri drăguțe.

Vasele și tacâmurile din lemn vor arăta grozav în bucătărie. Atunci când alegeți elemente suplimentare, trebuie să țineți cont de stilul interiorului, altfel obiectele nu se vor potrivi în decor, ci îi vor distruge integritatea.

Produsele din lemn vor ajuta la transformarea interiorului și îl vor face mai atractiv și mai elegant. O soluție excelentă pentru a vă renova decorul fără costuri sau efort.

Lemn natural

Lemnul brut este adesea folosit ca elemente decorative. Acestea pot fi crengi sau trunchiuri. Designerii observă că ramurile mari și masive pot fi folosite în loc de cornișe. Un astfel de element ar fi perfect pentru muzica country americană rustică.

Compozițiile elegante de crenguțe mici și particule de lemn arată originale. Astfel de articole sunt ideale pentru tendințele decorative care tind să fie naturale și naturale.

Este de remarcat ecranele din lemn și alte elemente pentru zonarea camerelor. În acest caz, produsul îndeplinește două funcții simultan: decorativ și util.

Tratament

Pentru a proteja materialul de factorii negativi externi și pentru a prelungi durata de viață a acestuia, se folosesc tehnici și mijloace speciale.Prelucrarea este necesară nu numai pentru a păstra materialul, ci și pentru a-l decora și transforma. Luați în considerare cele mai populare opțiuni de prelucrare a lemnului:

 • Lac. Lacul transparent este folosit pentru tratarea mobilierului în direcția decorativă clasică.

Materialul protejează suprafața de deteriorare, iar datorită texturii transparente nu se suprapune cu frumusețea naturală a lemnului.

 • Patină. Metoda de patinare este deosebit de populară atunci când decorați uși. Pânza este acoperită cu un film special. În mod obișnuit, produsul va da articolului un luciu argintiu sau auriu.

Patinarea este folosită pentru a obține efectul mobilierului vechi.

 • Emailuri (vopsea). Datorită acestei procesări, lemnul poate fi presat într-o culoare diferită - de la nuanțe deschise și pastelate la culori bogate și întunecate. Mobilierul din materiale naturale, ușile și diversele elemente decorative sunt tratate cu email colorat.

Efectul vopselei crăpate, decolorate și zgârieturilor conferă lemnului un aspect distinctiv. Astfel de produse au un farmec și un farmec aparte. Această prelucrare este utilizată la fabricarea de pardoseli, uși, mobilier și alte articole precum cutii, cufere și multe altele.

Trucuri interesante

Dacă doriți să adăugați o notă de expresie decorului, acordați atenție peretelui din lemn. Acesta este un truc de design elegant și practic, care poate transforma un interior monoton într-un spațiu de locuit tipic. Această tehnică va da o nouă viață decorului, va face atmosfera mai proaspătă și mai confortabilă. Un perete acoperit cu lemn masiv va ajuta la distragerea atenției de la clădirile din beton. Anumite soiuri au o aromă fermecătoare și proprietăți deosebite care au un efect pozitiv asupra sănătății umane.

Unul dintre pereți, decorat cu lemn, va atrage atenția. Acest element va deveni un element cheie în interior.

Această tehnică are mai multe avantaje:

 • Designul va deveni mai atractiv și mai versatil.
 • Izolație suplimentară.
 • Un accent care atrage atenția va distrage atenția de la defectele de aspect și design.
 • O pânză din lemn va ajuta la mascarea defectelor peretelui, cum ar fi fisuri, nereguli, gropi și multe altele.
 • Daca vrei sa evidentiezi o locatie separata intr-o camera, un perete din lemn este ideal.
 • Soiurile ușoare vor crește vizual spațiul camerei.
 • Combinat cu alte elemente și obiecte din lemn, peretele suplimentar va crea un ansamblu unic. Această combinație va înnobila camera și va aduce stilul la un nou nivel.

Designerii notează că, dacă doriți, puteți decora toți cei patru pereți cu panouri din materii prime naturale, dar în acest caz efectul dorit se pierde.

Atunci când alegeți un material pentru decorarea pereților, rețineți că acesta ar trebui să fie combinat cu podele și mobilier. Acordați atenție culorii soiului. Se poate amesteca cu gama de podele sau contrast.

Al doilea lucru de luat în considerare este textura materialului. Peretele poate fi neted, cu o ușoară strălucire lucioasă sau poate avea crăpături și zgârieturi pitorești. Luați în considerare caracteristicile individuale ale rasei: rezistența la temperatură, umiditate, decolorare și alte influențe. Descrierea raselor de mai sus vă va ajuta să faceți alegerea corectă.

În următorul videoclip, puteți vedea o prezentare generală a ideilor interesante pentru decorarea interioară cu lemn.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila