Exemple de design interior al unui apartament de elită

Conţinut
  1. Particularități
  2. Stiluri de bază
  3. Apartament duplex

Designul de elită a spațiului de locuit este cel mai scump. Un astfel de proiect necesită utilizarea materialelor de cea mai înaltă calitate, piese rare de mobilier și lucrări complexe de renovare. De regulă, un designer special invitat sau un întreg grup de specialiști lucrează la amenajarea locuințelor de lux. Decorarea interioară a unor astfel de case și apartamente este gândită până la cel mai mic detaliu. Această abordare a mobilării unui spațiu ajută la crearea unui spațiu de locuit luxos, care este foarte greu de găsit analogi.

Particularități

Cel mai adesea, apartamentele de lux au mult spațiu liber. Dar este foarte posibil să aduci elemente de lux în spații mici.

Câteva recomandări de luat în considerare atunci când echipați un apartament mic într-un cadru de elită:

  • Pentru a crește spațiul de locuit, puteți combina loggia și camera de zi într-o singură cameră, ceea ce va fi o soluție foarte profitabilă pentru proprietarii de apartamente mici.
  • Principalul lucru în extinderea vizuală a spațiului într-o cameră mică este lumina. Instalând lumini de neon sau spoturi în jurul perimetrului camerei, puteți obține efectul de spațiu suplimentar.
  • Într-un apartament mic, nu ar trebui să atârnă perdele voluminoase și întunecate pe ferestre, deoarece acestea vor interfera cu pătrunderea luminii zilei.
  • Ferestrele panoramice spre podea au intrat recent la modă. O astfel de fereastră va lumina încăperea și îi va oferi un element de lux și rafinament.
  • Un dulap glisant cu perete complet este cel mai potrivit pentru un apartament mic și elegant. Cel mai bine este să folosiți un dulap cu oglinzi, deoarece acestea vor ajuta la extinderea vizuală a camerei.

Stiluri de bază

O trăsătură distinctivă a locuințelor de elită este un echilibru competent între elementele de modernitate și clasice. Principalul lucru în design este să dai camerei un stil individual și să ții pasul cu tendințele modei.

Pentru amenajarea camerei în stil provence se recomanda folosirea culorilor moi, deschise si pastelate. Abundența țesăturilor deschise la culoare și prezența figurinelor de porțelan și ceramică sunt o trăsătură distinctivă a tendinței. Pentru modelele de pereți în acest stil, se recomandă utilizarea vopselei și tencuielii moderne, care vor ajuta la transmiterea vechii atmosfere franceze.

Tapetul atunci când decorați pereții nu trebuie folosit deloc.

Design colonial implică o combinație de elemente clasice europene și elemente tradiționale orientale. O astfel de cameră arată nobilă și festivă datorită decorului luxos, materialelor naturale și elementelor exotice. Interioarele apartamentelor de elită, realizate în stil clasic, beneficiază doar de introducerea în ele a caracteristicilor coloniale.

Decoratiune interioara în stil englezesc conferă încăperii o atmosferă aristocratică. Acest design combină reținerea și rigiditatea stilului georgian și nobilimea victorianului.

O trăsătură distinctivă a unui astfel de interior este prezența liniilor drepte clare și corectitudinea formelor geometrice.

Tapetul este de obicei folosit pentru a decora pereții. Cel mai bine este să folosiți ornamente cu vegetație. Se potrivesc foarte bine cu mobilierul din lemn din lemn pretios. Poate fi mahon, stejar sau nuc. Pardoseala din hol și din bucătărie este așezată cu gresie ondulată, iar în camera de zi și dormitoare - cu parchet. Mobilierul este, de asemenea, conservator în stil englezesc.

Stilul Art Deco este destul de tânăr.Iubitorii de lux îl folosesc adesea în designul interior al apartamentelor. Art Deco îmbină perfect elementele clasice și moderne, severitatea formelor neoclasice și fluiditatea, monumentalitatea și eleganța. Într-un astfel de interior se folosesc produse exclusive. Ele pot fi reprezentate de diverse articole din materiale rare. Pereții sunt decorați cu culoarea nisipului umed de mare. Mobilierul este de obicei din lemn și tapițat cu piele cu o culoare vibrantă. Art Deco este un amestec perfect de diferite stiluri care vor face un spațiu luxos și personal.

Stil baroc - acesta este poate stilul principal pentru a sublinia luxul. Este foarte sfidător, aristocratic și memorabil. Aici sunt folosite o abundență de muluri din stuc pe tavane și pereți. Frescele sunt foarte des folosite, iar folosirea picturilor tematice este de asemenea observată. Pereții sunt de obicei drapați cu țesături de mătase sau catifea. Pardoseala este finisata cu marmura. Puteți așeza podeaua cu pietre semiprețioase sau puteți aplica parchet artistic din lemn natural în acest scop. Toate materialele folosite sunt de obicei scumpe și subliniază luxul ostentativ al camerei.

Mansarda - stil deosebit de relevant și îndrăzneț cu neglijență accentuată. Este perfect pentru iubitorii de minimalism și practic. În traducerea exactă din engleză „loft” înseamnă „mansardă”. Se caracterizează prin conservarea zidăriei vechi sau imitarea acesteia în designul pereților. În acest stil, de obicei nu există comunicații ascunse - diferite țevi, fire, părți metalice ale cadrului sunt deschise pentru ochi. Toate aceste elemente devin parte din interior.

Când planificați o cameră, de regulă, nu există partiții între camere. Camera este pur și simplu împărțită vizual în zone funcționale.

Utilizarea tehnologiilor progresive și moderne va sublinia doar caracterul industrial al apartamentului. Perdelele de fereastră nu sunt de obicei folosite.

Apartament duplex

Designul interior al unei case întregi sau al unui apartament cu două etaje oferă un zbor nesfârșit pentru imaginația proprietarului. Prezența unei suprafețe mari vă permite să amplasați mobilier de orice dimensiune în casă și să oferi fiecărei camere un stil individual și de neuitat.

Amenajarea spațiilor ar trebui să fie realizată astfel încât să ofere tuturor rezidenților și oaspeților casei confort la un nivel decent.

Este rezonabil să amplasați dormitoare la etajul doi, astfel încât atât rezidenții, cât și oaspeții să se poată relaxa și să se odihnească confortabil la orice oră convenabilă. Băile și toaletele sunt cel mai bine plasate la fiecare etaj pentru confort. În primul rând, este de dorit să se amenajeze spații destinate uzului public. Ele pot fi reprezentate de saloane, sufragerie si bucatarii. De asemenea, ar fi rezonabil să amplasăm încăperi de utilitate aici sau să le echipați pentru o sală de sport.

Proprietarii de case de lux folosesc adesea experiența și cunoștințele designerilor pricepuți pentru a defini stilul. De obicei, acestea sunt proiectate fie în stiluri clasice stricte, fie în stil luxos și chiar prea pretențioși și provocatori, deoarece proprietarii lor sunt oameni destul de bogați. Dar acum toată lumea se străduiește pentru individualitate și originalitate. Prin urmare, din ce în ce mai des, proprietarii unor astfel de case preferă direcții îndrăznețe pentru tineret în design.

La finisarea spațiului rezidențial de elită, cele mai des sunt folosite materiale moderne și scumpe. Sunt de obicei naturale. De exemplu, la decorarea pereților, se utilizează tapet cu țesătură în relief sau model în relief, tencuială venețiană, vopsea, pânze de bambus sau panouri din plută. Cel mai popular material este lemnul natural.

La finisarea podelei se poate folosi piatra, gresie portelanata, parchet natural din lemn. O mișcare proastă ar fi să folosiți linoleum sau parchet laminat. Astfel de materiale nu se încadrează într-un design de lux real.

Pentru și mai multe opțiuni de interior pentru un apartament de elită, vezi videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila