Organizarea spațiului în apartament: idei de depozitare competentă

Conţinut
  1. Caracteristicile organizării spațiului
  2. Idei creative
  3. Opțiuni interesante în interior

Indiferent de suprafața apartamentului, îl puteți umple cu diverse lucruri foarte repede. Pentru a nu vă crea inconveniente, trebuie să organizați corect depozitarea. În locuințele de dimensiuni mici, această problemă este și mai urgentă. Experții sunt gata să sugereze cum să o rezolve.

Caracteristicile organizării spațiului

Armonizarea înseamnă abandonarea unui dulap mare, în special a unui raft sau cuier deschis, deoarece acestea duc la haos. Mult mai potrivite sunt soluțiile încorporate care se potrivesc cu culoarea finisajului, sau dulapurile înalte de lungime și lățime moderate, echipate cu fațade cu oglindă.

Este foarte important să ai grijă de iluminarea maximă a casei tale, împărțind-o în zone folosind bariere translucide din plastic sau sticlă. Dar zonarea garsonierelor este mai corectă de făcut folosind uși glisante, deoarece este mult mai practică.

Optimizarea folosirii spatiilor mici se realizeaza prin transformarea mobilierului de diverse tipuri. Articolele multifuncționale ar trebui să fie preferate articolelor obișnuite. Dacă pare că nu mai există spațiu de folosit, aruncați o privire mai atentă.

Asigurați-vă că creați un spațiu de lucru separat și, în mod ideal, creați un birou. Combinarea bucătăriilor și a camerelor de zi este acceptabilă, dar alte camere nu ar trebui să fie conectate.

Distribuția verticală a articolelor depozitate este mult mai economică decât distribuția orizontală. Alegeți o piesă de mobilier care va acționa ca un organizator al spațiului din jur și aranjați totul în rest, astfel încât să fie complet accesibil și clar vizibil.

Este recomandabil să folosiți stiluri precum minimalismul și hi-tech, care sunt diferite:

  • eliberarea maximă a spațiului;
  • predominanța articolelor funcționale și compacte;
  • capacitatea de a folosi chiar și elemente incongruente din punct de vedere vizual.

Apartamentul trebuie să aibă mai multe detalii care adaugă confort, deoarece funcționalitatea în sine nu este suficientă aici.

Idei creative

O mișcare originală este utilizarea mobilierului cu fațadă lucioasă sau oglindă, precum și a produselor pe bază de plastic și sticlă transparentă. Astfel de obiecte ocupă vizual foarte puțin spațiu și rămân aproape invizibile. Zonele de sub scări vă permit să creați sisteme de depozitare sau colțuri de lucru. Spațiul de sub pat, dacă este ocupat cu sertare mari extensibile, poate adăposti mai multe lucruri decât ați crede!

Într-un apartament mic, este logic să depozitați jucăriile pentru copii sub podele special echipate. Acest lucru va evita haosul și va ajuta la menținerea copiilor interesați de o abordare neobișnuită. Designul este simplu - se construiește o platformă sau pivniță, a cărei adâncime ar trebui să fie de 35-40 cm și se realizează un capac de ridicare pentru a facilita accesul. Economiile creative de spațiu sunt realizate și prin utilizarea unor piese de mobilier care combină proprietățile unui pat, un dulap și o bibliotecă.

Cubul de placaj poate fi așezat în jurul ferestrei prin plasarea unui pat confortabil în interior. În partea dreaptă este amplasat un dulap încorporat, ale cărui sertare sunt realizate cu extragere. În stânga și deasupra sunt părțile bibliotecii în forma literei „L”. În partea de jos a patului, există mai multe cutii care vă permit să depozitați lenjeria de pat.

Când realizați o astfel de structură cu propriile mâini, merită să luați în considerare amplasarea sistemelor audio și a proiectoarelor.

Pentru a curăța încăperile de tot ce este de prisos, fără a arunca o mulțime de lucruri, locurile de depozitare mascate în pereți vor ajuta. Alegerea aspectului lor este aproape nelimitată. Unii designeri recurg la astfel de soluții originale precum imitarea cochiliilor de moluște sau a cuiburilor de păsări.

Pentru a extinde spațiul, colorarea interioarelor nișelor în culori strălucitoare, contrastând cu culorile principale ale pereților, ajută.

Dacă casa are o bibliotecă mare, aceasta poate fi amplasată chiar în mijlocul apartamentului și completată cu o scară, de-a lungul căreia se va putea intra în birou. De regulă, nu este delimitat de alte camere, ci este amplasat pe un balcon deschis, care vă permite să vizualizați primul etaj. Biblioteca este realizată pe două niveluri, rafturile și scările trebuie să fie din lemn de nuanțe neutre.

Extinderea spațiului disponibil va funcționa creativ chiar și cu modificări mai puțin semnificative.

În bucătărie puteți folosi:

  • o masă de călcat înclinată, care se găsește de obicei în dulap;
  • raft de ridicare;
  • secțiune glisantă pentru oale, tigăi și capace.

Există loc pentru folie și pergament în suportul pentru reviste, iar pâinea și majoritatea legumelor se vor încadra în sertarele rulante ale căștilor. Nu renunțați să folosiți interiorul ușilor dulapului - este ușor să instalați acolo cârlige care vor ține linguri de măsurat sau capace de oale. Un dulap suplimentar cu sertare pentru condimente vă permite să le separați de alte produse și să le aveți în continuare la îndemână.

Atunci când nu există suficient spațiu în baie, trebuie să măriți utilizarea părții disponibile a acesteia, folosind perdele cu buzunare și atașând o bandă magnetică pe perete care poate ține obiecte metalice mici. Dulapurile încastrate pe perete, sertarele cu suporturi pentru coșuri rulante sunt încă două exemple de utilizare creativă a spațiului. Spațiul liber de sub baie, împrejmuit cu un paravan special, poate găzdui cu ușurință substanțe chimice de uz casnic și lucruri rar folosite. Dulapul principal poate fi umplut doar cu produse cosmetice.

Opțiuni interesante în interior

Potrivit experților, apartamentele mici vor beneficia doar de demolarea parțială a pereților și instalarea de uși glisante. Podiumul va ajuta la abandonarea garderobei clasice și la ascunderea locului de dormit (dacă nu este nevoie de el). Versiunea originală este o masă ușoară, care, atunci când este asamblată, este atârnată pe perete și acționează ca o oglindă.

Ergonomia oricărei încăperi va fi îmbunătățită prin utilizarea unor coșuri mici pentru depozitarea diverselor articole. Este indicat să adăugați accente luminoase pentru a face camera mai frumoasă. Este mai corect să înlocuiți ghivecele tradiționale de flori cu un phytowall, deoarece este, de asemenea, mai ușor de îngrijit. Un suport de colț sau un raft selectat corespunzător poate arăta foarte bine.

Conceptele competente de design al bucătăriei includ adesea folosirea vaselor expuse pe rafturi deschise. Este necesar ca decor suplimentar. Puteți extinde vizual fereastra și crește trecerea luminii prin ea fixând cornișa mai aproape de tavan. Articolele în stil retro ajută adesea la economisirea spațiului. În același timp, ele îmbunătățesc semnificativ percepția asupra stilului și imaginii camerelor.

Împărțirea garsonierelor în părți cu ajutorul mobilierului mare este uneori mai plăcută din punct de vedere estetic decât datorită pereților despărțitori care au o funcție pur decorativă. Într-o cameră insuficient de înaltă, este potrivit să folosiți mobilier joase și, cel mai bine, ușor ridicat deasupra podelei. Încorporarea unei comode într-un alcov va fi plăcută din punct de vedere estetic dacă sunt realizate din același tip de material. Rafturile unei configurații fanteziste, completate de perdele cu imprimeuri strălucitoare, arată foarte original.

Pentru mai multe informații despre cum să organizați depozitarea în casa dvs., vedeți următorul videoclip.

1 Comentariu

Mulțumiri.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila