Penthouse: ce este și care sunt caracteristicile sale?

Conţinut
 1. Ce este în imobiliare?
 2. Diferențele față de alte tipuri de locuințe
 3. Avantaje și dezavantaje
 4. Aspect
 5. Decorare penthouse la exterior
 6. Idei de design interior
 7. Sfaturi și sfaturi utile

Întrebarea cumpărării unei locuințe este întotdeauna dificilă și una dintre cele mai serioase. Piața imobiliară este diversă, așa că a face o alegere poate fi dificil. Oameni diferiți au preferințe diferite - cineva preferă să locuiască în oraș, în timp ce cineva este mai aproape de viața în afara orașului. Există și o categorie de oameni cărora le plac penthouse-urile. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra acestui tip de locuințe și vom afla care sunt caracteristicile sale.

Ce este în imobiliare?

Înainte de a trece la considerarea caracteristicilor distinctive ale penthouse-urilor, ar trebui să se răspundă la întrebarea principală: ce este o astfel de locuință?

Penthouse (tradus din engleză ca „mansarda tehnică”) este un spațiu de locuit cu statut care ocupă întregul etaj al unei anumite clădiri. Locuitorii sunt foarte confortabili și confortabili în astfel de condiții. Teritoriul penthouse-ului oferă suficientă intimitate membrilor gospodăriei, ceea ce este aproape imposibil de realizat într-un apartament standard de oraș.

Penthouse-ul oferă un interior exclusivist, individual. Aici, de cele mai multe ori, există un geam panoramic superb pentru ca gospodăriile să poată admira peisajele orașului. Locuinta in cauza este in multe cazuri dotata cu terase spatioase si confortabile, promenada, piscina, gradina de iarna si multe alte „surprize placute”.

Costul unei astfel de locuințe este de obicei foarte mare.

Diferențele față de alte tipuri de locuințe

Penthouse-ul are multe caracteristici care disting acest tip de locuințe de toate celelalte. Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestei probleme.

Mulți oameni confundă adesea penthouse și townhouse. Această concepție greșită comună este asociată cu nume foarte asemănătoare. Dar, de fapt, acestea sunt tipuri diferite de locuințe. O casă de oraș este un apartament într-o casă de țară spațioasă care poate găzdui mai multe familii simultan. Cu vecinii, astfel de clădiri vor coborî cu ajutorul pereților laterali și se dovedește că nu există oameni de sus și de jos.

Simți că locuiești într-o casă separată a ta.

Penthouse-ul are o structură diferită. În plus, o casă de oraș construită în imediata apropiere a naturii va fi mult mai ieftină. Locația imediată a tipurilor de case luate în considerare diferă de obicei.

De asemenea, un penthouse de elită diferă în multe privințe de un apartament standard într-o clădire cu mai multe etaje. Vederi mai frumoase se deschid întotdeauna de la ferestrele zonelor rezidențiale scumpe datorită locației adecvate a clădirii. Oamenii care locuiesc în apartamente simple au mai multe șanse să vadă imagini mai „mundane” (cu rare excepții).

Ca și în cazul precedent, costul majorității penthouse-urilor este mult mai mare decât al apartamentelor obișnuite din orașpoligon de tragere Dispozițiile acestor zone rezidențiale diferă, de asemenea, foarte mult. Penthouse-ul este de obicei situat la ultimul etaj, în timp ce un apartament rezidențial standard poate fi situat la oricare dintre nivelurile posibile ale clădirii.

Avantaje și dezavantaje

În ciuda costului ridicat, penthouse-urile nu își pierd relevanța. Mulți oameni își doresc să fie în astfel de condiții, pentru că au tot ce le trebuie pentru o viață confortabilă. Atrage cumpărători de case și un număr suficient de avantaje caracteristice penthouse-urilor moderne. Să facem cunoștință cu ei.

 • Unul dintre marile beneficii ale deținerii unui penthouse este aerul proaspăt. Deasupra etajul 10, praful de pe străzile și drumurile orașului pur și simplu nu ajunge. Dacă vrei să respiri profund fără a inhala mirosuri străine (nu întotdeauna plăcute), atunci un penthouse poate fi cea mai bună soluție.
 • Suprafața obișnuită a unui penthouse standard este între 300 și 1000 de metri pătrați - acestea sunt spații uriașe de locuit în care niciunul dintre membrii gospodăriei nu va fi înghesuit. Aici va fi posibil să plasați fără probleme toate piesele de mobilier și decor necesare.
 • Mulți proprietari de astfel de locuințe le-au ales din cauza tăcerii inerente. Fiind la etajele superioare, oamenii pur și simplu nu aud zgomotele enervante ale orașului, care adesea împiedică gospodăriile să doarmă și distrage atenția de la chestiuni importante.
 • Dacă ești într-un penthouse elegant, atunci veți avea cu siguranță o senzație plăcută că vă aflați într-o casă de țară spațioasă... Suprafețele de acoperiș foarte mari fac posibilă dotarea unor terase bune, amenajarea foișoarelor și băncuțele confortabile, crearea unei grădini de flori luminoase și chiar organizarea unei zone de parc originală.

Apartamentele obișnuite, de obicei, nu oferă astfel de oportunități proprietarilor lor.

 • Mulți oameni sunt mulțumiți de aspectul penthouse-urilor moderne. Aici, proprietarii pot recurge cu ușurință la diferite opțiuni de reamenajare pentru a-și face casa mai comodă și mai multifuncțională. Pentru a face acest lucru, este permis să demontați unul dintre pereții interiori sau să fixați un despărțitor într-un stil potrivit.
 • Penthouse-urile sunt bune și pentru că, locuind în ele, vei avea vecini doar dedesubt, dar nu pe laterale.
 • Pe terasa penthouse-ului, puteți echipa nu numai o zonă de recreere, ci și un colț de sport cu drepturi depline. Mulți oameni recurg la astfel de soluții pentru a se menține mereu în formă.
 • Proprietarii acestor case luxoase raportează că observați priveliști frumoase ale peisajelor orașului din 4 părți... Când există o asemenea frumusețe în jurul unei persoane, aceasta se va simți, vrând-nevrând, foarte confortabil, confortabil și relaxat.
 • Penthouse-uri în fiecare an devin din ce în ce mai populare și solicitateși. Astăzi, în multe orașe există multe obiecte cu astfel de zone de locuit.
 • Dacă aruncați corect aranjamentul unei astfel de locuințe, din ea poți face un adevărat „basm”... O varietate de stiluri vor fi potrivite în penthouse, de la clasic la minimalism. Proprietarii își pot da drumul imaginației și pot implementa un număr mare de idei de design.

Adesea, în astfel de locuințe sunt invitați designeri profesioniști, care pot face spațiul de locuit cu adevărat exclusivist.

 • Penthouse-uri de dimensiuni uriașe pot consta din de la 2 nivele. În acest fel, proprietarii pot împărți efectiv spațiul. De exemplu, la nivelul 1, puteți organiza un living cu hol, sufragerie și bucătărie, iar la nivelul 2 își vor găsi locul un dormitor spațios, un birou și un dressing.
 • Dacă o locuință similară este realizată cu două niveluri, poate găzdui confortabil membrii familiei mai în vârstă și mai tineri - fiecare la etajul lui.

Dacă peste noapte prietenii sau rudele care au venit în vizită rămân peste noapte, va exista și un loc separat pentru ei, unde nu vor interfera cu nimeni.

 • De obicei, penthouse-urile sunt situate în partea centrală a orașului.unde întreaga infrastructură este deosebit de bine dezvoltată. În astfel de condiții, este mai ușor pentru proprietarii unei locuințe de lux să ajungă la serviciu, la restaurante, la îngrijirea copiilor, deoarece totul este în imediata apropiere.
 • Puteți zona spațiul din astfel de locuințe la discreția dvs., deoarece layout-ul este gratuit aici. Împreună cu un pătrat mare, astfel de teritorii pot fi delimitate după cum doriți.
 • A trăi într-un penthouse este considerat absolut sigur. Persoanele îndoielnice și intrușii nu vor putea intra în astfel de locuințe, deoarece în majoritatea cazurilor ascensiunea la penthouse este echipată cu un lift separat.
 • Acest tip de locuință are adesea propriul lift., care poate ridica gospodăriile de la primul la al doilea nivel (dacă penthouse-ul este pe două niveluri). Acesta este un detaliu foarte convenabil, iar cabina individuală a liftului face aspectul casei deosebit de neobișnuit și bogat.

Locuințele în cauză au o mulțime de avantaje. De aceea cererea de penthouse-uri nu scade, pentru ca a trai in ele este o placere. Cu toate acestea, să nu credeți că aceste zone rezidențiale sunt lipsite de slăbiciunile lor.

 • Principalul dezavantaj care îi împiedică pe mulți consumatori să cumpere este costul foarte ridicat al penthouse-urilor. Adesea, etichetele de preț sunt prohibitive. Acest lucru se aplică nu numai costului penthouse-ului în sine, ci și plății pentru întreținerea acestuia. Nu orice persoană își permite să trăiască în condiții atât de „scumpitoare”.
 • Organizarea interiorului și reparațiile în astfel de locuințe pot costa o sumă ordonată. Aici trebuie să țineți cont de toate caracteristicile spațiilor și zonelor existente. De obicei, în acest caz, proprietarii de penthouse apelează la serviciile unor designeri de interior cu experiență, ale căror proiecte și dezvoltări de design sunt adesea foarte costisitoare.
 • Unii oameni refuză să cumpere penthouse-uri pentru că sunt îngroziți de înălțimi. Dacă o persoană suferă de astfel de fobii, este mai bine să alegeți o altă locuință care se află la o înălțime mai mică.
 • Vor exista comunicații comune pentru toată casa. Acest lucru este valabil pentru alimentarea cu apă, încălzire, lift și orice altceva. Pentru mulți proprietari de zone rezidențiale de elită, acest fapt aduce multe inconveniente.
 • În penthouse este întotdeauna mult soare. Pe de o parte, acesta este un plus, pentru că într-un astfel de mediu mulți oameni se simt grozav. Dar acesta este și un minus: razele soarelui care căde în mod constant pot ruina mobilierul și materialele de finisare dintr-o casă - vor începe să se estompeze, își vor pierde frumusețea originală. În plus, poate fi foarte cald în penthouse din această cauză, așa că nu te poți lipsi de un aer condiționat bun.
 • În niciun caz, în toate cazurile, penthouse-urile sunt împodobite cu acoperișuri și pereți din sticlă, deoarece nu este întotdeauna posibilă instalarea acestor materiale în condiții climatice necorespunzătoare.
 • Vitrarea de lux într-un penthouse nu aduce doar plăcere estetică, ci poate provoca și multe neplăceri. Indiferent de cât de sus ai fi, mai devreme sau mai târziu suprafața de sticlă murdară va trebui totuși curățată. A face acest lucru singur va fi problematic și va necesita forță de muncă. Cel mai adesea, proprietarii angajează lucrători de servicii speciale pentru aceasta, iar acesta este un alt element de cheltuieli.

Aspect

Practic, inima unui penthouse șic este un living spațios în stil studio. Într-un astfel de mediu, vă puteți întâlni cu oaspeți și vă puteți relaxa după bunul plac. Ferestrele înalte din podea până în tavan, cu vedere la o parte atractivă a orașului, vor adăuga lux interiorului. Puteți organiza zone separate pentru birou, bucătărie, sufragerie, dormitor confortabil. Există și loc pentru o baie spațioasă.

Fiecare proprietar decide singur cum să împartă cel mai bine teritoriul existent: folosind diferite materiale de finisare, partiții frumoase (de exemplu, sticlă) sau piese de mobilier potrivite (un blat de bar solid sau o canapea mare de colț este potrivită pentru separare).

Există, de asemenea, penthouse-uri cu două etaje (două niveluri) care sunt conectate printr-o scară. Uneori, aici este instalat un lift separat pentru a se deplasa de la etaj la etaj. Cel mai adesea, la primul nivel, gazdele organizează o zonă de întâlnire cu oaspeții cu un hol spațios, bucătărie și sufragerie. Al doilea nivel al locuinței este făcut mai „personal” - există suficient spațiu pentru o zonă de dormit, un studiu.

Terasa în cazul unui penthouse este o condiție prealabilă, însă fiecare proprietar dispune însuși de un astfel de spațiu pus la dispoziție. Aici poti amenaja o gradina, poti pune banci cu mese pentru a te relaxa cu prietenii la aer curat.

Dacă zona permite, atunci se va putea organiza o zonă minunată de recreere cu piscină.

Lucrând la amenajarea unei astfel de case de elită, este important să aveți la îndemână un plan detaliat al acțiunilor ulterioare... Este necesar să pregătiți cu mare atenție un proiect pentru planificarea viitoare a unui penthouse, puteți contacta specialiștii care vă vor ajuta în această problemă. Numai după aceea puteți trece la repararea directă a locuințelor scumpe.

Decorare penthouse la exterior

În exterior, penthouse-ul poate fi realizat într-o varietate de variante. Astfel de soluții arată frumoase și scumpe:

 • clădiri cu multe părți din sticlă și structuri albe ca zăpada;
 • exteriorul penthouse-ului poate evidenția un număr mare de culori contrastante - negru, alb și roșu pe rame, ornamente terase și diverse decorațiuni;
 • părțile exterioare ale penthouse-urilor arată armonios și discret, unde pereții sunt păstrați în culori albe, iar pe podeaua terasei este o țiglă de culoare caramel, aici puteți aranja șezlonguri albe și plante vii în ghivece mari;
 • Penthouse-urile proiectate într-un stil industrial cu utilizarea de părți din metal întunecat și un număr mare de pânze de sticlă arată cu adevărat superb și brutal; plantele cățărătoare și tufișurile dens plantate „înmoaie” partea exterioară a unei astfel de locuințe;
 • Penthouse-urile arată foarte confortabil, a căror parte exterioară este decorată cu structuri din lemn, acoperite cu mobilier tapițat ușor, iar pe podea există parchet sau terasă.

Idei de design interior

După cum am menționat mai sus, unul dintre avantajele semnificative ale penthouse-urilor este că pot implementa o varietate de idei de design, deoarece nu există restricții speciale aici. Proprietarii își pot proiecta locuința bogată într-o varietate de direcții stilistice. Să ne uităm la câteva exemple bune și atractive.

Unul dintre cele mai populare stiluri de penthouse este High Tech. Aceasta este o tendință modernă dominată de linii geometrice stricte și materiale precum sticla, plasticul și metalul. În acest sens, puteți amenaja o locuință spațioasă pe 2 nivele, recurgând la combinații de mobilier alb-negru, iar în decor mai mult aderând doar la nuanțe de alb ca zăpada.

Modelele de zonare vor arăta mai strălucitoare și mai moderne atunci când sunt completate cu oglinzi mari și mici.

În condițiile unui penthouse, un stil atât de discret, dar popular ca minimalismul. Într-o cameră mare, pe fundalul ferestrelor înalte, puteți pune pe podea mobilier tapițat de culoare crem cu ornamente din piele și o puteți completa cu o măsuță de cafea din sticlă. O zonă de relaxare confortabilă va arăta grozav cu pereți albi, podea cu gresie caramel și covor bej pufos. Nu ar trebui să existe o mulțime de decorațiuni aici - un covor și plante vii vor fi suficiente.

Minimalismul presupune utilizarea doar a celor mai esențiale detalii interioare.

În vremea noastră, unul dintre cele mai populare stiluri a devenit brutal și nepoliticos mansardă. Penthouse-ul poate fi decorat astfel. În acest caz, pentru decorare, puteți alege atât materiale ușoare simple, cât și piatră sau cărămidă. Lemnul va arăta bine pe podea. Este indicat să selectați mobilier de forme stricte și restrânse, fără decorațiuni și linii curbe. În stilul mansardă, structurile metalice închise arată armonios (de exemplu, o masă mică pe picioare de fier negru).

Stilul arată interesant și proaspăt în interior modern. Este potrivit pentru un penthouse. Aceasta este direcția stilistică în care predomină suprafețele lucioase, materialele de origine naturală. De obicei, există forme curbe frumoase de mobilier și decor, fațade rotunjite, asimetrie. Colțurile ascuțite din interior ar trebui să lipsească. Un penthouse proiectat în acest stil va arăta ca o adevărată operă de artă, cu multe detalii originale și vii de forme frumoase pe un fundal de finisaje monocromatice.

Pentru a crea un interior armonios și frumos al unui penthouse, cel mai bine este să contactați designeri experimentați care își cunosc afacerea. Profesioniștii pot face cu ușurință mediul într-o astfel de casă cu adevărat luxos.

Sfaturi și sfaturi utile

   Penthouse este o locuință de elită care poate fi proiectată într-o varietate de stiluri. Înainte de a începe renovarea în astfel de condiții șic, ar trebui să vă înarmați cu câteva sfaturi și trucuri utile.

   • Nu este nevoie să vă zgâriți cu lucrările de renovare în penthouse. Într-o astfel de casă, totul ar trebui să fie bogat și de înaltă calitate. Materialele și mobilierul ieftin vor arăta dizarmonic și ridicol într-un cadru atât de lux.
   • În dorința de a vă decora frumos casa scumpă, este recomandat să contactați designeri profesioniști care sunt specializați în penthouse-uri.
   • În ciuda suprafeței uriașe de penthouse-uri moderne, nu este nevoie să le supraîncărcați cu detalii inutile. Este important să aranjați corect toate elementele decorative și structurile de mobilier, astfel încât spațiul să nu pară aglomerat și neîngrijit.
   • Când vă gândiți la cum să echipați interiorul penthouse-ului, nu trebuie să uitați de spațiul exterior. Acordați-i aceeași atenție, decideți ce anume doriți să organizați pe terasă - să puneți echipamente de exerciții, o piscină sau o grădină.
   • Amenajarea penthouse-urilor este de obicei liberă, iar mulți oameni sunt nedumeriți asupra pereților despărțitori care sunt cel mai bine să construiască în astfel de condiții pentru a face mediul să arate atractiv. Nu este nevoie să apelezi la astfel de soluții.

   Puteți face fără structuri staționare, de exemplu, din același gips-carton sau piatră și lăsați locuința ca mansardă. Aceasta înseamnă că spațiul va părea și mai liber și mai spațios, iar zonele individuale pot fi evidențiate cu ajutorul altor materiale de finisare sau dispozitive de iluminat.

   Vezi mai jos o prezentare generală a penthouse-ului.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila