Pereții despărțitori în interiorul apartamentului

Conţinut
 1. Caracteristici ale zonei
 2. Tipuri de partiții
 3. Materiale (editare)
 4. Constructii
 5. Opțiuni de decor
 6. Pe care să o aleg?
 7. Exemple frumoase în interior

Dispunerea apartamentului nu corespunde întotdeauna așteptărilor noastre, poate fi incomod. În plus, nu este întotdeauna posibilă alocarea de camere separate pentru toți membrii gospodăriei. Puteți rezolva această problemă cu ajutorul diferitelor tipuri de partiții.

Caracteristici ale zonei

Instalarea pereților despărțitori are avantajele sale: cu ajutorul lor, nu puteți doar să creșteți sau să micșorați spațiul, să implementați soluții originale de design, ci și să îl zonați. Adică, pentru a separa părțile sale care au un scop similar: pentru a aloca o zonă de luat masa în bucătărie și o zonă de lucru în camera de zi. Fiecare astfel de parte poate fi decorată în stiluri diferite.

Desigur, nu ar trebui să combinați decorul medieval cu cel modern într-un singur apartament. Totuși, urmărind preferințele fiecărui chiriaș, este posibilă proiectarea zonelor destinate utilizării individuale în direcții moderne suprapuse. Și faceți zonele comune neutre stilistic, minimaliste, fără accente luminoase.

Pentru a face zonarea nu numai decorativă, ci și funcțională, designerii respectă anumite reguli:

 • Trebuie luată în considerare forma camerei. Rezultatul diviziunii ar trebui să fie o zonă care îndeplinește pe deplin sarcina. Un studio dreptunghiular nu poate fi împărțit, deoarece părțile rezultate vor fi prea înguste. Împărțirea va fi optimă.
 • O altă nuanță importantă este amplasarea ferestrelor și ușilor. În niciun caz nu trebuie împărțite în jumătate, chiar dacă sunt suficient de largi. Dacă există o singură fereastră, este necesar să se stabilească unde este cea mai necesară iluminare naturală (în creșă, în studiu). Dacă fereastra este în mijloc, acest lucru va cauza anumite dificultăți, este posibil să aveți nevoie de o partiție joasă (până la pervaz). În plus, este necesar să se determine care zonă va deveni pasajul, depinde în mare măsură de lățime.
 • O cameră mică cu tavane joase nu trebuie să fie aglomerată cu obiecte voluminoase, fie că este vorba de mobilier sau de obiecte de arhitectură.
 • Este imperativ să se întocmească un proiect pe care să fie amplasate nu numai elementele arhitecturale ale apartamentului, ci și aranjarea aproximativă a mobilierului, dimensiunile și abordările acestuia. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza serviciile unui designer sau puteți construi singur un desen pe hârtie sau folosind programe de calculator. Poate că, atunci când vizualizați toate dorințele, greșelile vor deveni evidente sau veți dori să schimbați ceva.
 • Adesea, pe lângă pereții despărțitori, sunt utilizate și alte metode de zonare, de exemplu, cu ajutorul decorațiunii, iluminatului, căderilor de podea sau tavan - în acest caz, acestea ar trebui să fie combinate între ele și implementarea lor ar trebui să fie posibilă din partea tehnică. .

Tipuri de partiții

Toată diversitatea poate fi împărțită aproximativ în:

 • interroom (demolarea sau instalarea acestora se referă la reamenajarea apartamentului în general);
 • cameră (împart o anumită cameră).

Pe lângă cele de mai sus, există și partiții:

 • surd (folosit doar ca perete);
 • cu deschideri (arcade, ferestre pentru servirea mâncării, prin nișe, sub formă de gratar);
 • multifuncțional (cu un aranjament intern - sertare, secțiuni pentru tot felul de lucruri).

Partițiile nu trebuie să fie înalte. Parametrii acestora depind de caracteristicile camerei. Ele pot ocupa întreaga distanță de la perete la perete, sau doar o anumită parte.

Chiar și coloanele și alte obiecte de clădire pot fi, de asemenea, folosite ca delimitatori.

Materiale (editare)

La fabricarea pereților staționari se folosesc următoarele materiale:

 • Cărămida, ca orice alt material de bloc (blocuri de gaz și spumă), necesită anumite abilități de instalare. După construcție, un astfel de perete este tencuit, chit și acoperit cu vopsea sau tapet. Materialul are indicatori de rezistență ridicată.
 • Plăci pentru limbă - formează o suprafață plană, ușor de prelucrat, ușor de conectat în ele.
 • Gips-carton sau fibra de gips - consta din gips acoperit cu carton sau armat cu fibra celulozica. Cu ajutorul lor, puteți crea structuri de diferite forme (inclusiv raza). Cu toate acestea, ele nu pot rezista la sarcini grele.

Dacă partiția este temporară sau decorativă, atunci poate fi realizată din:

 • Lemn. Cel mai ecologic material. Rezistența sa depinde de tipul de lemn.
 • Plăci aglomerate și MDF. Nu necesită aliniere, sunt bine prelucrate și sunt accesibile. Finisarea se realizează sub formă de laminare și uneori vopsire.
 • Plastic. Cel mai fragil și ușor material. Datorită diversității speciilor și ușurinței de recoltare, este răspândită. Poate fi colorat, transparent, mat.
 • Sticlă. Poate fi transparent, translucid, colorat și oglindit. Sticla călită la temperatură înaltă este rezistentă la deteriorare.
 • Metal. Folosit în principal pentru armături și armături în materiale mai puțin durabile.
 • Țesături. Este inferior altor materiale în ceea ce privește rezistența și izolarea fonică. Perdelele se uzează și se murdăresc rapid.

Constructii

Partițiile staționare sunt cele mai comune. Pot fi sisteme monolitice sau de stocare. Avantajele acestui tip sunt fiabilitatea, izolarea fonică, disponibilitatea. Principalul dezavantaj este o instalare destul de complicată care afectează finisajul.

Una dintre problemele care se rezolvă la planificarea unei partiții este ușa și instalarea unei uși în ea. O alternativă în acest caz ar putea fi o partiție care înlocuiește ușa. În funcție de disponibilitatea mecanismelor, structurile se disting:

 • Alunecare. În aparență, astfel de pereți despărțitori seamănă cu uși largi. Acestea sunt antrenate de profile metalice superioare și inferioare. Ușile glisante sunt echipate cu roți, datorită cărora se produce efectiv deschiderea și închiderea. Dacă sunt mai mult de două, atunci unul rămâne nemișcat, în timp ce toți ceilalți se ascund în spatele lui sau se depărtează în direcții diferite ca un compartiment.
 • Pliere acționează pe principiul unui acordeon sau al unei cărți. Mecanismul este format din role și ghidaje. Pânzele de acest fel sunt mai înguste și numărul lor este mai mare decât cel al celor glisante.

Ambele pot fi suspendate, caz în care profilul metalic va fi fixat doar de sus și, desigur, acest tip arată mai interesant, nu afectează pardoseala și este mai ușor de instalat. În ciuda faptului că astfel de sisteme ocupă mai puțin spațiu decât un design tipic de ușă batantă, poziția lor în apartament rămâne fixă.

Pentru a schimba spațiul, dacă este necesar, sunt potrivite unitățile mobile, un exemplu clasic al cărora este mobilierul, și anume un dulap. Pentru a economisi timp și spațiu, poate fi pe două fețe. Iar sistemele moderne de mobilier modular sunt cu adevărat un obiect multifuncțional. La urma urmei, scopul modulelor poate fi diferit: de la depozitarea lucrurilor, un loc unde să dormi și să lucreze, până la construirea de echipamente.

Prin configurația lor, partițiile mobile pot fi:

 • Simplu.
 • în formă de L.
 • Transformare (când piesele sunt atașate între ele prin mecanisme de pivotare și pot fi fixate în unghi unele față de altele).

Pentru manevrabilitate și ușurință de mișcare, mobilierul mobil și pereții despărțitori standard sunt echipate cu roți.

Opțiuni de decor

Aspectul partiției depinde direct de material, densitatea acestuia și posibilitățile de prelucrare. Cărămizile, blocurile, plăcile pot fi folosite fără nivelare. Mijloacele de fixare a unor astfel de materiale de construcție pot fi contrastante. Acest design este relevant și va fi o completare excelentă a stilului mansardă. Pereții din lemn sunt folosiți fără finisare, sunt doar lăcuți sau vopsiți. Și, de asemenea, răchită din bambus sau viță de vie.

În acest fel, nu se păstrează doar culoarea naturală, ci și textura. Această naturalețe va crea un sentiment de apropiere de natură. Nu credeți că astfel de modele arată prea simple. Produsele din metal sculptate în lemn și forjate pot arăta ca adevărate opere de artă. Puteți alege un model apropiat de stilul general - floral, geometric, abstract.

Sticla, plasticul sau plexiglasul au si ele caracteristici proprii. Sunt translucide sau opace.

Capacitatea de a imprima pe astfel de suprafețe va ajuta la animarea încăperii.

Imaginea poate fi orice. De exemplu, peisaj, modele, scene din filme sau cărți, fotografii. Fie în alb-negru, fie în culoare, acestea pot fi asortate la aproape orice stil. Vitraliile pot crea concurență pentru ele.

Obiectele de artă cu vitralii, în special cele create manual, sunt mai potrivite pentru decorarea clasică a unei încăperi. Și în combinație cu cadrul corespunzător, acestea vor deveni un accent stilistic strălucitor.

Suprafața oglinzii poate schimba drastic spațiul, îl poate face mai larg. Iar locația lor, combinată cu iluminarea potrivită, poate crea efecte de iluminare originale.

Oglinda poate fi lucioasă, satinată, combinată sau decorată cu un model.

Pe care să o aleg?

Câteva recomandări:

 • În primul rând, alegerea depinde de amploarea reparației. Dacă se întreprinde o reamenajare majoră cu transferul dispozitivelor de încălzire și deschiderilor, este necesar să se evalueze cât de mult va afecta aceasta întreaga clădire în ansamblu. Pereții structurali nu pot fi demolați sau modificați. Puteți afla în ce măsură modificările sunt legale în organizațiile relevante.
 • Greutatea materialelor de construcție trebuie să corespundă cu densitatea pardoselilor și nu trebuie să depășească sarcina admisă pentru acestea. Dacă nu respectă codurile de construcție, înlocuiți opțiunile grele cu unele ușoare.
 • Decizia asupra modului în care va arăta viitoarea partiție depinde nu numai de locație, ci și de capacitățile tale financiare. Puteți reduce costul alegând un design mai ieftin și refuzând serviciile specialiștilor în direcția instalării ușoare, pe care o puteți realiza singur.
 • Dacă ideea de zonare ți-a venit după ce ai terminat camera, ai nevoie de o opțiune care să o afecteze cât mai puțin (de exemplu, agățat).
 • Doar pereții staționari goali pot oferi o bună izolare fonică și protecție împotriva frigului. Cele decorative sunt folosite în principal pentru decorare.
 • Dați preferință acoperirilor care nu necesită întreținere complexă și costuri suplimentare pentru reparații și restaurare. Acest moment este relevant pentru familiile cu copii sau animale de companie.
 • Toate elementele de fixare trebuie să fie puternice. Fitingurile de încredere, desigur, nu sunt ieftine, dar durata lor de viață este mult mai lungă. Materialele sigure trebuie să aibă certificate de conformitate.
 • Luați în considerare obiceiurile și preferințele acelor persoane care vor folosi aceste construcții.

Exemple frumoase în interior

Dimensiunile partițiilor pot varia. Unite prin procese comune, bucătăria și sufrageria pot fi delimitate de coloane înguste și un zid jos între ele. Sunt potrivite atât pentru interioarele moderne, cât și pentru cele clasice.

Pereții despărțitori curbat de o formă neobișnuită cu diferite inserții vor atrage toate privirile. Structurile din gips-carton au câștigat o mare popularitate nu numai datorită posibilității de a crea obiecte decorative neobișnuite, ci și datorită facilităților de depozitare practice și spațioase.

Puteți îmbunătăți efectul de separare în diferite moduri, inclusiv iluminarea din spate.Poate fi pe mai multe niveluri, pentru a adăuga volum structurii. LED-urile multicolore îi vor oferi luminozitate. O altă inovație - panourile vortex vor deveni o sursă de lumină suplimentară neobișnuită.

Mecanismele moderne de partiții glisante permit nu numai împărțirea unei camere, ci și combinarea rapidă a acesteia. Aceste separatoare temporare pot inlocui usor usile, economisesc spatiu si fac tranzitia de la o parte la alta usoara, chiar si pentru un copil.

Cu ajutorul structurilor cu rază, puteți crea nu numai un perete separat, ci și o cameră rotundă. Acest nou mod de organizare a spațiului este interesant nu numai pentru ergonomie, ci și pentru extravaganța sa.

Soluțiile de design surprind uneori prin extraordinarul lor.

Poti delimita spatiul cu ajutorul plantelor, tevilor, ghirlandelor, instalatiilor. Principalul lucru este că se potrivesc bine în interior.

Pentru informații despre ce materiale sunt folosite pentru a face pereții despărțitori în apartament, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila