Aspectul unui apartament cu 3 camere în Hrușciov: exemple frumoase de design interior

Conţinut
 1. Caracteristicile carcasei
 2. Tipuri de aspect
 3. Modalități de a schimba spațiul
 4. Reamenajare
 5. Aspecte legale

Cumpărându-și propria casă, mulți oameni preferă un apartament într-o casă nouă, cu o dispunere convenabilă a camerelor. Dar cum rămâne cu cei care au devenit mândru proprietar al unui apartament cu 3 camere în „Hrușciov”? Este necesar să luați în considerare cu atenție un design interior frumos într-o zonă mică.

Caracteristicile carcasei

Casele tipice din cărămidă și panou ale epocii Hrușciov, numite popular „Hrușciovi”, au început să fie construite la sfârșitul anilor 60. Deoarece sarcina principală a fost mutarea rapidă a familiilor din sat în oraș, blocurile de apartamente au fost construite cu viteza fulgerului.

Inițial „Hrușciovii” au fost menționați ca locuințe temporare, dar durata lor de viață a crescut. Astfel de case vor rezista mai mult de un deceniu.

„Hrușciovii”, moșteniți de la bunicii noștri, au o serie de caracteristici, deosebindu-le de alte tipuri de locuințe:

 • pătrat mic. De regulă, astfel de apartamente au o suprafață de până la 57 mp. m;
 • joase, iar în unele cazuri chiar tavane joase. Înălțimea lor nu depășește 2,5 metri;
 • coridor îngust, de dimensiuni mici;
 • baie combinată;
 • o bucătărie pătrată sau dreptunghiulară, atingând o dimensiune de 4,0-6,2 mp. m;
 • prezența camerelor de trecere;
 • mezanin și cămară încorporate pentru depozitarea lucrurilor;
 • prezența unui balcon;
 • prezența pereților despărțitori temporari, a căror demolare vă permite să extindeți spațiul - acest lucru ajută la îmbunătățirea semnificativă a funcționalității și aspectului casei.

Tipuri de aspect

Dacă vorbim despre un apartament cu două-trei camere, atunci una dintre camerele din „Hrușciov” este cu siguranță o prezentare.

Într-un apartament cu două camere, ambele camere sunt situate pe aceeași parte. În structura cu trei camere „Hrușciov”, pot fi distinse mai multe opțiuni:

 • o cameră mare și două foarte mici;
 • doua camere de suprafata egala si una mai mica;
 • camerele aceleiași zone ies pe ambele părți ale casei, așa-numita versiune a „vestei”;
 • Este foarte rar să găsești o opțiune cu camere izolate.

Din păcate, vechea Fundație Hrușciov are o mulțime de neajunsuri. Printre acestea, merită remarcată o zonă mică a spațiilor, un aspect inconfortabil, izolarea termică și fonică slabă, absența unui tobog de gunoi și a unui lift.

Proprietarii de apartamente din „Hrușciov” notează, de asemenea, aspectele pozitive ale locuinței, cum ar fi:

 • cost mai mic comparativ cu apartamentele din clădiri noi înalte;
 • o curte linistita cu vecini linistiti - majoritatea familiilor cu copii si pensionari aleg astfel de locuinte;
 • infrastructură bine dezvoltată - „Hrușciovii” sunt localizați geografic în centrul orașului, în timp ce noul fond este ridicat în principal la periferie.

În orice caz, folosind mijloace moderne în designul interior sau reamenajarea, puteți transforma în mod semnificativ chiar și cel mai banal „Hrușciov”, făcându-l un loc confortabil de locuit.

Modalități de a schimba spațiul

Pentru a îmbunătăți aspectul interior al apartamentului, puteți utiliza diverse tehnici de design folosind jocul de lumini și umbre, design de culoare, mobilier, decor de perete folosind materiale de diferite texturi.

Modul cardinal de a extinde limitele camerei este reamenajare. Principalul lucru în proiectarea spațiilor cu trei camere „Hrușciov” este eliberarea maximă a spațiului utilizabil. Există câteva trucuri care vă ajută să reușiți.

Ușoară

De foarte multe ori spațiul lui „Hrușciov” nu are doar lumină.Un dormitor într-un astfel de apartament nu se poate lăuda cu prezența mai multor ferestre - cel mai adesea este o cameră mică cu o fereastră mică.

Ca sursă suplimentară de lumină cel mai bine este să folosiți mai multe dispozitive diferite. O soluție bună ar fi amplasarea lor în diferite părți ale camerei: o lampă de podea în colț, o lampă pe noptieră, aplice.

În hol, merită să abandonați candelabru central de pe tavan, deoarece structura cu mai multe niveluri necesită o înălțime bună a tavanului. Aranjamentul spot al luminii arată frumos.

Alegerea mobilierului

Pentru „Hrușciov” cea mai bună opțiune ar fi un mobilier modular compact, cu un design simplu, fără pretenții. Alegeți mese, scaune, canapele de forme laconice cu o suprafață netedă.

O soluție excelentă ar fi achiziționarea de mobilier care poate fi ascuns cu ușurință într-un perete, nișă sau dulap. Paturi extensibile, mese rulante - puteți găsi astfel de articole pe site-uri specializate sau puteți realiza mobilier la comandă.

Pentru o bucătărie care nu se poate lăuda cu o suprafață mare, alegeți mobilier care se potrivește perfect pe pereți și pe pervaz - acest lucru va ajuta la economisirea semnificativă a centimetrilor scumpi. Nu cumpăra dulapuri adânci care ocupă mult spațiu. Este mai bine să alegeți structuri înalte pentru tavan.

Alege mobilier in culori deschise sau naturale. Nu ar trebui să alegeți o canapea din piele închisă la culoare pentru hol - va părea prea voluminoasă.

O canapea gri bej lapte cu picioare cromate va oferi camerei lejeritate si prospetime.

Tavan

Plafoanele întinse au devenit foarte populare. Utilizați o astfel de acoperire cu o suprafață lucioasă pentru tavanele din „Hrușciov”. Textura oglinzii va reflecta bine lumina și mobilierul. Cel mai bine este dacă designul tavanelor în întregul apartament este același - acest lucru va crea iluzia de scară și spațialitate.

Nu utilizați structuri cu balamale pe mai multe niveluri, tavan cu șipci - acest design va reduce semnificativ înălțimea, oferind încăperii o senzație de cutie. O condiție prealabilă pentru plafonul corect este culoarea acestuia - alb clasic, lăptos.

Podea

Căutați laminat de culoare deschisă sau linoleum pentru podeaua dvs. Cea mai bună opțiune ar fi să folosiți materiale din specii de lemn natural sau să le imiteți. Într-o cameră combinată, formată dintr-o zonă de bucătărie și o cameră de zi, o podea din diferite materiale va arăta avantajos. Folosiți gresie în bucătărie și parchet laminat în zona de zi. Merită să renunțați la compozițiile de mozaic pe podea și modelele complexe.

Decor de perete

Decorarea pereților într-un „Hrșciov” cu 3 camere ar trebui acordată atenția cuvenită. Puteți rezista la decorarea pereților în tot apartamentul în aceeași schemă de culori, puteți utiliza culori diferite.

Este necesar să vă asigurați că pereții sunt „îmbrăcați” în nuanțe deschise - pastel, gri, roz pal, lăptos, galben deschis și altele. Nu alege tapet prea luminos și nu decora pereții cu materiale texturate. Puteți întinde vizual spațiul camerei folosind tapet cu o dungă verticală.

Placile lucioase de nuanțe deschise, așezate de la podea până la tavan, vor ajuta la mărirea vizuală a băii.

Accente

Cel mai bine este să plasați accente elegante în interiorul „Hrușciov” cu ajutorul accesoriilor strălucitoare - perne, pături, șervețele, pelerine. O soluție interesantă ar fi evidențierea oricăror obiecte cu lumină - tablouri, figurine, fotografii.

Pentru a face camera să pară ușoară este mai bine să renunțați la perdele și draperii grele. Dați preferință tulului și draperiilor din mătase, organza, plasă. Această tehnică vă va permite să umpleți încăperile cu lumină naturală.

Mobilierul cu suprafete oglinzite care reflecta spatiul poate fi folosit pentru a crea un efect de profunzime intr-o camera. Un dulap cu oglindă, o masă cu oglindă, oglinzi pe toată lungimea într-un cadru neobișnuit arată foarte elegant.

Reamenajare

Din ce în ce mai mult, singura soluție pentru extinderea spațiului din „Hrușciov” este reamenajarea - demolarea pereților interioare și unificarea încăperilor și zonelor.

Dacă nu vă puteți decide asupra schimbărilor radicale în interior, puteți începe cu puțin. Arcurile din perete în loc de tocurile ușilor pot transforma semnificativ o cameră. Mezaninele suspendate trebuie demontate, astfel încât înălțimea tavanului va crește semnificativ.

De asemenea, o solutie buna ar fi sa mariti deschiderea ferestrei sau sa folositi geamuri fara rama. Câștigând popularitate Ferestrele franceze sunt cele mai potrivite pentru „Hrușciov”. Ideea aparent absurdă a geamurilor panoramice, dimpotrivă, va adăuga șic și spațiu încăperii.

Pe balcon, puteți face un loc suplimentar grozav pentru muncă sau odihnă. Pentru aceasta balconul trebuie izolat.

Luați în considerare principalele modalități de a reamenaja un apartament.

Bucatarie-living

Cea mai comună variantă de reamenajare într-un „Hruşciov” cu 3 camere este combinarea bucătăriei cu o cameră alăturată. Pentru a face acest lucru, trebuie să eliminați partiția. Se obtine astfel un fel de bucatarie-sufragerie, in care frigiderul poate fi amplasat in zona care anterior facea parte din coridor.

Puteți împărți sala de mese și zona de living cu un blat de bar sau folosind diverse elemente de culoare și lumină. De exemplu, utilizați gresie ca pardoseală în zona bucătăriei și laminate în cameră. Puteți picta pereții în diferite culori, delimitând astfel teritoriul.

Unificarea balconului va permite mărirea spațiului holului. În acest caz, despărțitorul este demolat (este necesară permisiunea BTI), balconul este izolat.

Coridor si baie

Într-un coridor înghesuit, puteți extinde ușile prin îndepărtarea unei părți a zidăriei. În spațiul eliberat, puteți scoate mașina de spălat, ușurând astfel baia. De asemenea, poate fi plasat sub pervazul ferestrei din bucătărie - în „Hrușciov” această parte a fost destinată depozitării alimentelor perisabile și a servit ca frigider.

Dacă sunteți proprietarul unei băi separate, o puteți extinde în detrimentul unei părți a coridorului. Situația cu baia este mai complicată. În baia combinată, cada este demontată, făcând loc unei cabine de duș compacte. Puteți crește înălțimea camerei folosind o ușă extinsă

Dormitor

O altă variantă comună de reamenajare „Hrușciov” este combinarea unui hol cu ​​o cameră ulterioară sau două camere adiacente. În camera spațioasă rezultată, este ușor să faceți zonarea cu pereți despărțitori, culoare, perdele, nișe și un podium. Puteți fantezi la nesfârșit într-un spațiu mare.

Cămara, care se învecinează cel mai adesea cu dormitorul, poate fi demontată, iar spațiul eliberat poate fi folosit la discreția dumneavoastră.

Aspecte legale

În cazul în care aveți suficient entuziasm pentru o reamenajare radicală, este necesar să vă puneți de acord asupra unei revizii majore. Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați o companie de proiect, care vă va ajuta să elaborați un plan competent. Proiectul ar trebui să includă un plan al apartamentului înainte de renovare, un plan de lucru și un plan al apartamentului după finalizarea tuturor lucrărilor. Necesar coordonează proiectul cu departamentul local de arhitectură, precum și îl aprobă cu serviciul de pompieri și gaze... Astfel, revizia necesită mult efort, bani și suficient timp.

Reamenajarea „Hruşciov” este o ocupaţie costisitoare, dar rezultatul garantează o locuinţă unică, adaptată nevoilor şi gusturilor fiecărui membru al familiei.

Pentru informații despre cum să izolați și să atașați un balcon în cameră, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila