Selectăm un aspect pentru o garsonieră

Selectăm un aspect pentru o garsonieră
 1. Particularități
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Luam in calcul zona
 4. Forma contează
 5. Opțiuni de iluminare
 6. Accente importante
 7. Proiecta
 8. Exemple frumoase de mobilier

O garsonieră este un stil de viață. Apărând pe piața rusă în urmă cu câțiva ani, acest tip de spații rezidențiale a devenit unul dintre cele mai solicitate și competitive. Motivele nu stau doar în originalitatea și libertatea maximă a spațiului interior, garsoniera rupe stereotipurile care s-au stabilit încă din epoca sovietică despre cum ar trebui să fie un apartament.

Particularități

Există mai multe concepții greșite despre o garsonieră. De exemplu, se crede că studioul este destinat pentru una sau două persoane și nu este potrivit pentru cuplurile căsătorite cu un copil, ceea ce este complet neadevărat. Cererea pentru un aspect liber, în primul rând camere de dimensiuni mici de tip studio, este prezentată în principal de familiile tinere, adesea cu unul sau doi copii, precum și cu o pisică, un câine, un hamster și o floare în plus. Și toți acești cetățeni tineri și motivați reușesc să se plaseze confortabil pe treizeci de metri pătrați.

O garsonieră nu este doar alegerea tinerilor, nu doar „hype”, cum se spune acum. Cuplurile în vârstă se străduiesc și ele pentru standarde moderne de viață confortabilă, mai ales că nu doar un preț relativ mic este în favoarea unei garsoniere, ci și oportunități suplimentare pentru spațiu public liber, despre care vor fi discutate mai detaliat.

Între timp, evident ar trebui admis: spațiile de locuit în plan deschis sunt o marfă foarte populară pe piața imobiliară modernă. Sunt garsoniere cu dimensiunile de 24, 26, 18, 28, 27, 45, 12 metri patrati, sunt scheme de 50, 15, 35, 22, 29, 32, 21, 23 metri, sunt si zone 36, 19, 37, 13, 14, 33, 16 mp. m.

Astfel de apartamente pot fi găsite atât în ​​zonele rezidențiale moderne ale Moscovei și din regiunea Moscovei, cât și în clădirile staliniste joase din „centrul liniștit” al capitalei și din alte orașe mari ale țării noastre.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele garsonierelor sunt evidente:

 • în primul rând o garsonieră este un spațiu liber, limitat doar de pereții exteriori și înălțimea de la podea până la tavan. Absența partițiilor interioare, în primul rând, mărește vizual suprafața apartamentului și, în al doilea rând, crește semnificativ iluminarea și, în general, contribuie la o atmosferă confortabilă;
 • din cauza absenței pereților despărțitori, suprafața utilă crește, ceea ce permite, la discreția sa, să efectueze aproape orice opțiuni de reamenajare și zonare, fără a apela la ajutorul reparatorilor profesioniști și economisind semnificativ bani și, cel mai important, timp;
 • accesul în oricare dintre zone este mult mai ușor decât într-un apartament obișnuit, împărțit prin pereții interioare. Accesul rapid din zona de luat masa la locul de munca sau la baie in ritmul modern al vietii este una dintre conditiile cheie in alegerea unei noi locuinte.

Aceasta include și o simplificare semnificativă atunci când curățați un apartament: este mult mai ușor și mai plăcut să curățați într-un spațiu comun decât într-un apartament împărțit prin pereți despărțitori și uși.

A nu face fără dezavantaje:

 • lipsa spațiului personal - un dezavantaj foarte semnificativ care poate fi eliminat în etapa de luare a deciziei de mutare.Dacă nu sunteți pregătit să împărțiți un spațiu comun cu restul familiei, chiar dacă sunteți doar doi, poate fi mai bine să amânați pentru un timp alegerea unei garsoniere sau chiar să o refuzați cu totul. Cu toate acestea, dacă reușiți să decideți în avans că spațiul general și deschiderea zonelor nu vă deranjează, acest dezavantaj se transformă ușor într-un avantaj plăcut;
 • dificultăți de renovare... Într-adevăr, un apartament obișnuit poate fi destul de dificil și chiar imposibil de transformat într-o garsonieră spațioasă. Aproape toate modificările interne ale aspectului pot fi efectuate cu permisiunea autorităților ITO. Cu toate acestea, în prezent, aceste probleme sunt rezolvate mult mai ușor și mai rapid decât acum câțiva ani, iar în fiecare an procesul de înregistrare a reamenajării devine mai ușor;
 • incalzire si ventilatie... Deoarece bucătăria, cu toate mirosurile și zgomotele ei, se află în același spațiu cu locuri de dormit și o zonă de joacă pentru copii, ar trebui să abordați cu seriozitate problemele reechipării sistemelor de încălzire și ventilație ale spațiului de locuit. Adesea, costurile financiare ale unor astfel de evenimente cresc semnificativ costul unui apartament și îl fac mai puțin atractiv.

Luam in calcul zona

Dimensiunile oricărui apartament, indiferent de prezența sau absența pereților despărțitori, sunt întotdeauna de mare importanță. În cazul unei garsoniere mici, trebuie să înțelegeți că aici rolul cheie nu este jucat de dimensiune, ci de capacitatea de a utiliza în mod competent și practic metri pătrați disponibili. Amenajarea unui apartament mic este întotdeauna o abordare specială și ținând cont de diverse mici nuanțe care pot fi neglijate atunci când decorați interiorul apartamentelor mari cu mai multe camere.

Suprafața unei garsoniere moderne poate varia de la 12 la 50 de metri; există opțiuni de studio cu o suprafață de o sută sau mai multe pătrate.

În funcție de câți contoare sunt disponibile, ar trebui să planificați situația conform principiului zonal: în fiecare zonă ar trebui să existe doar ceea ce este cu adevărat necesar acolo.

De exemplu, nu este nevoie să atârnați un televizor suplimentar pe perete în bucătărie dacă un ecran cu plasmă este amplasat în zona de recreere, în jurul căruia se va aduna toată familia seara. Și, de asemenea, nu este nevoie să construiți un dulap în baie, ascunzând metri prețioși ai zonei împrejmuite forțat, atunci când este posibil să folosiți o altă parte a apartamentului ca dressing, cameră de depozitare și loc pentru jocuri în aer liber pentru copii in acelasi timp.

Cea mai comună zonă a unui apartament garsonieră este de la 20 la 50 de metri, în timp ce prezența unui balcon sau a unei logii este aproape o condiție prealabilă. Înălțimea pereților joacă, de asemenea, un rol semnificativ: standardul de 2,6-2,7 metri îngreunează utilizarea celui de-al doilea nivel pentru a găzdui locurile de dormit și mezaninele. Înălțimea optimă de la podea la tavan este de 3-3,5 metri.

Forma contează

Forma, ca și dimensiunea, în acest caz joacă, dacă nu o cheie, atunci un rol semnificativ. Camera poate fi dreptunghiulară alungită sau tinde spre un pătrat. Există spații de locuit chiar și de formă neregulată, sub forma literei „g” sau chiar a unui triunghi. În acest caz, pe baza preferințelor individuale de gust, ar trebui să țineți cont de faptul că un pătrat și un dreptunghi sunt opțiunile cele mai convenabile în ceea ce privește planificarea.

Într-o cameră patruunghiulară este mult mai convenabil să folosești lumina naturală, plasați elementele de interior necesare și schimbați amenajarea în timpul șederii dumneavoastră fără dificultate și cât mai repede posibil. De asemenea, o garsonieră pătrată sau dreptunghiulară este mult mai ușor și mai plăcut de curățat, iar acest lucru va trebui făcut foarte regulat, deoarece praful și murdăria din garsonieră sunt deosebit de vizibile.

În general, ar trebui să se acorde preferință formei studioului, care va fi cât mai funcțională și spațioasă.Forma non-standard poate fi compensată de numărul mare de nișe și de comoditatea locației zonei de bucătărie și a băii în raport cu restul spațiului apartamentului.

Opțiuni de iluminare

Există două tipuri de iluminare: naturală și artificială. Desigur, lumina zilei, mai ales în lunile mai calde, este foarte importantă pentru noi. Studio în acest sens este o opțiune câștig-câștig, mai ales dacă nu există una, ci două sau chiar trei ferestre. Acest lucru vă permite să mențineți lumina naturală în toate zonele apartamentului, inclusiv în baie, ceea ce reduce semnificativ costurile cu energia și, de asemenea, crește numărul de opțiuni pentru amenajarea mobilierului și a altor obiecte de interior.

Iluminatul artificial într-o garsonieră este un subiect pentru un articol separat, dacă nu o lucrare științifică. Datorită absenței pereților despărțitori interioare, dispozitivele de iluminat dintr-un astfel de apartament, pe lângă funcțiile lor principale, încep să joace rolul de articole de interior elegante și pot diversifica în mod semnificativ gama de culori.

Este important să înțelegeți aici că iluminare bună ar trebui să fie în întreaga zonă, și nu numai în acele locuri pe care le folosiți cel mai des, deoarece practic nu există părți nesemnificative sau chiar nesemnificative într-o garsonieră.

În prezent, există un tip separat de corpuri de iluminat concepute special pentru instalarea într-o garsonieră: spațiul comun și accesibilitatea tuturor zonelor camerei îi inspiră pe designeri să creeze un număr mare de opțiuni și modele.

Și aici te poți preda voinței gustului și imaginației, fără a uita că suprafața totală este încă, de regulă, serios limitată.

Accente importante

Lucruri de luat în considerare:

 • suprafața totală - atât lungimea, cât și lățimea și înălțimea camerei contează. În cazul unei garsoniere, este corect să vorbim nu despre zonă, ci despre volum: este posibil să instalați locuri de dormit și tot felul de dulapuri și mezanin pentru depozitarea articolelor de sezon necesare care nu au loc pe „ primul” etaj la „al doilea etaj”;
 • există un balcon în cameră, sau mai bine o loggie, care, de regulă, sunt combinate cu camera principală, permițându-vă să beneficiați semnificativ în plus față de suprafața utilizabilă și modalitățile de utilizare a acesteia;
 • forma - pătratul și dreptunghiul alungit sunt cele mai preferate;
 • asigurați-vă că vă gândiți la opțiunile de iluminare naturală și artificială pentru a maximiza confortul;
 • încercați să decorați interiorul doar cu obiecte funcționale.

Proiecta

O garsonieră modernă, fără exagerare, este o provocare la adresa tradițiilor și stereotipurilor consacrate. Există o multitudine de stiluri de design, fiecare cu propriile merite și demerite, toate cu același scop: să satisfacă gusturile pretențioase ale orașului modern. Se pot da mai multe recomandări practice, pe baza cărora, veți putea lua decizia corectă și de compromis atunci când vă decorați designul interior:

 • încercați să utilizați culori deschise atunci când decorați zona de zi și de lucru a studioului dvs. Acest lucru îmbunătățește semnificativ percepția vizuală a aspectului: apartamentul pare mai spațios și confortabil;
 • nu vă fie teamă să experimentați cu materiale de finisare: preferați vopseaua și tencuiala în locul tapetului tradițional (chiar de design), acest lucru va economisi o cantitate semnificativă și va diversifica în mod semnificativ opțiunile de proiectare;
 • important: mobilierul dintr-o garsonieră ar trebui să fie multifuncțională. Nu neglijați diferitele opțiuni pentru dulapuri glisante și dulapuri de podea încăpătoare care pot fi folosite ca suport pentru televizor și alte electrocasnice;
 • acordați preferință minimalismului și vă puteți bucura pe deplin de ceea ce oferă aspectul liber al spațiului - spațiu cu dimensiuni relativ mici și completitatea logică a fiecărui articol;
 • planificarea experimentelor.Amintiți-vă că o garsonieră este mult mai ușor de reamenajat decât un spațiu de locuit standard cu o cameră, două camere și cu atât mai mult cu trei camere, cu camere izolate și un coridor.

Exemple frumoase de mobilier

În acest exemplu, pe lângă schema de culori originală, se folosește o oglindă încorporată în peretele despărțitor dintre bucătărie și zona de zi, ceea ce creează efectul de creștere vizuală a zonei.

Opțiunea de utilizare a spațiului util al balconului / loggiei, combinată cu bucătărie. Fotomurale de pe peretele din dreapta se potrivesc perfect în stilul general al zonei de luat masa.

Un exemplu excelent de transformare a unei camere dintr-un cămin sovietic într-un studio cu drepturi depline. Vedere de sus.

În următorul videoclip veți găsi o imagine de ansamblu asupra unei garsoniere de 45 mp. într-un stil modern.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila