Stiluri populare în designul apartamentelor studio

Conţinut
  1. Caracteristicile camerei
  2. Determinarea stilului
  3. Situatie
  4. Idei și exemple interesante

Dacă spațiul de locuit este mic, atunci sarcina principală este să îl faci cât mai original, să extinzi spațiul, dar în același timp să nu uităm de confortul casei. Dacă aveți nevoie să echipați o garsonieră mică, puteți alege unul dintre stilurile populare în proiectarea unor astfel de spații și puteți crea o atmosferă unică acolo.

Caracteristicile camerei

Garsoniera cu o camera este o camera fara compartimentari. Este un singur spațiu, delimitat doar de pereții exteriori principali. Astfel de locuințe au devenit populare în Statele Unite ale Americii când criza economică a lovit acolo. Întrucât mulți imigranți au intrat în țară la acea vreme, locuințe spațioase nu erau suficiente pentru toată lumea. A trebuit să mă descurc cu garsoniere mici.

În Rusia, astfel de apartamente au început să câștige popularitate abia la sfârșitul secolului trecut. A devenit necesară utilizarea spațiului cât mai eficient posibil. Cu toate acestea, chiar și astăzi, nu toată lumea înțelege cum să se potrivească o cameră de zi, dormitor, baie, bucătărie și alte camere într-o cameră.

Există multe avantaje importante pentru o garsonieră. Printre cele mai semnificative avantaje se numără următoarele:

  • Alegerea stilurilor este aproape nelimitată, plus în astfel de apartamente este, de asemenea, foarte convenabil să transpuneți ideile de design în realitate. Spațiul este limitat, așa că nu trebuie să vă gândiți la cum să decorați diferite camere.
  • Puteți chiar să combinați mai multe stiluri simultan, să combinați diferite direcții într-o cameră. Desigur, aici este nevoie de un gust artistic fin.
  • Chiar dacă garsoniera nu este mică, ci mai degrabă mare, tot ce ai nevoie este aproape la îndemână, mereu la vedere.

Acest lucru este foarte convenabil, deoarece nu trebuie să căutați articolele lipsă în toate camerele. Acest avantaj este deosebit de important pentru persoanele ocupate, precum și pentru cei care sunt foarte obosiți.

  • O astfel de locuință este o opțiune excelentă pentru familiile fără copii, îndrăgostiți, persoane singure.
  • Lipsa compartimentelor interioare. Unii oameni cred că acesta este un minus, dar îl puteți privi din cealaltă parte. Pereții ocupă spațiu, din cauza lor, spațiul util va scădea semnificativ. Dacă nu există pereți, obțineți efectul vizual de libertate și spațiu. Mulți oameni care lucrează în birouri aglomerate, înghesuite, le lipsește grav acest efect.

Garsoniera are însă și dezavantaje. Aceasta nu este cu siguranță o opțiune potrivită pentru o familie cu copii, deoarece toată lumea ar trebui să aibă un spațiu izolat. În caz contrar, situația psihologică din apartament va fi foarte tensionată.

O garsonieră mare, fără pereți despărțitori, pare aproape goală. Arată ca un birou sau un spațiu industrial incomod. Pentru a nu supraîncărca spațiul, dar în același timp pentru a-l organiza și zona, veți avea nevoie de gândire spațială și logică, precum și de o analiză atentă.

Dacă nu sunteți sigur că vă puteți da seama de astfel de subtilități, este mai bine să folosiți ajutorul unui specialist.

Determinarea stilului

Alegerea celui mai potrivit stil depinde de gusturile oamenilor care locuiesc în apartament. Există multe opțiuni, așa că merită să le evidențiem pe cele mai populare.

Clasic

Stilul clasic nu încetează să fie popular - acest design subliniază bunul gust, rafinamentul proprietarului apartamentului, individualitatea sa.Stilul clasic se caracterizează prin utilizarea țesăturilor precum mătasea, bumbacul și inul. Ar trebui să alegeți mobilierul făcut din materiale naturale... De obicei, în cameră există multe suprafețe din sticlă, cu oglindă.

Spațiul, decorat în stil clasic, este suficient de spațios. Nu ar trebui să aglomerați camera cu mobilier și diverse obiecte. Vasele, tablourile frumoase, obiectele de lux ies în evidență în cameră, iar tehnica ar trebui să fie pe fundal sau să lipsească cu totul.

Alegând un clasic, găsiți un compromis între practic și lux.

Mulți oameni aleg pentru o garsonieră stil imperiu. Acest design este asociat cu palatele regale. De obicei, centrele raftului sunt evidențiate cu candelabre frumoase, mese atrăgătoare. Sunt folosite multe oglinzi, care pot crea iluzii optice neobișnuite. Decorul folosește elemente de antichitate (coloane, diverse sculpturi), atribute ale gloriei militare.

O altă trăsătură caracteristică a stilului Imperiu este o cantitate mare de aurire, diverse decorațiuni, cristal, turnare din stuc. Mobilierul ar trebui să se distingă prin linii netede. Este foarte important în astfel de interioare; în unele cazuri, piesele de mobilier în stil Imperiu pot fi comparate cu opere de artă.

Etnic

Poate cel mai popular printre grupurile etnice de astăzi este stilul scandinav. Se caracterizează prin nuanțe deschise care adaugă mai multă lumină încăperii, chiar și în cele mai înnorate zile. Folosit tonuri pastelate, bej, alb. Acest stil se caracterizează și prin nuanțe naturale (de exemplu, pete verzi), diferite suprafețe de lemn. Podeaua trebuie să se potrivească cu culoarea mobilierului.

Pentru stilul scandinav, tapeturile de perete sunt de obicei alese fără imagini, modele. Puteți folosi vopsele și lacuri pastelate de culoare deschisă. Pentru astfel de interioare, textilele care sunt decorate cu un model mic sunt potrivite.

Camerele în stil scandinav sunt confortabile și funcționale.

Interioarele decorate în stil oriental - chinezești, japoneze sunt foarte atractive. Desigur, astfel de opțiuni nu sunt potrivite pentru toată lumea, ci doar pentru acești oameni care sunt interesați de cultura țărilor din est sau pur și simplu pot aprecia o astfel de estetică.

Aceste stiluri se caracterizează prin utilizarea de perdele decorative, perdele. Pentru stilul japonez, se aleg partiții glisante. Mobilierul se caracterizează prin concizie, armonie, simplitate. Nu ar trebui să fie mult - camera este plină de accesorii și textile. Stilurile orientale se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale de finisare.

Modern

Camerele sunt decorate intr-un stil minimalist, folosind doar cele mai esentiale obiecte. Minimalismul este un cadru foarte potrivit pentru o garsoniera, unde fiecare obiect se afla in fata ochilor nostri. În astfel de încăperi, sunt adesea folosite nuanțe deschise: lăptos, gri (de obicei se alege lumina), alb ca zăpada. În orice caz, nu ar trebui să fie foarte multe flori. De asemenea, alegeți mobilier simplu: diverse elemente nefuncționale (de exemplu, bucle) nu vor funcționa pentru el.

High Tech este întruchiparea celei mai noi tehnologii. De asemenea, se caracterizează prin funcționalitate maximă și absența oricăror decorațiuni. Designul folosește produse cromate. Ar trebui să optați pentru o geometrie simplă și clară, materiale artificiale.

Provence Este un stil country care reflectă stilul country. Culori decolorate, o cantitate mare de textile sunt folosite pentru aceasta, este asociată cu comoditatea, confortul. Se mai folosesc diverse bibelouri din porțelan și ceramică, piese de mobilier sculptate, modele florale, podele luminoase, perdele cu volane. Pereții sunt de obicei vopsiți cu văruire brută. Astfel de camere amintesc de satele franceze.

Mansarda- un stil care câștigă rapid popularitate astăzi. Aceste camere amintesc de facilitățile industriale și de depozitare.Acest stil se caracterizează prin accesorii neobișnuite (de exemplu, piese auto), textile brute, suprafețe tencuite sau din beton.

Modern poate fi numit un clasic modern. Pentru el, aleg accesorii nu foarte atrăgătoare, dar non-standard, forme neobișnuite. Mulți oameni preferă astăzi stilul eco: se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale. Unii oameni optează pentru opțiuni destul de neobișnuite - de exemplu, design în stil nautic. Elementele sale principale sunt scoici, pietricele, diverse volane, cufere, suprafețe din lemn deschis la culoare, dungi albe și albastre.

Situatie

Mobilierul dintr-o garsonieră ar trebui plasat în jurul perimetrului, de-a lungul pereților - în acest fel puteți economisi spațiu liber, ceea ce nu este foarte mult. Cu toate acestea, camera poate fi mobilată astfel încât să o zonaze.

Căștile complete nu sunt potrivite pentru garsoniere. Opțiunile ideale pentru astfel de spații sunt structurile de transformare, un număr mare de niveluri, dulapuri verticale, mobilier încorporat.

Idei și exemple interesante

Un exemplu de design interesant în stil scandinav. Camera pare foarte luminoasă și spațioasă.

Camera este în stil mansardă. Un accent interesant este o lampă elegantă, cu o formă neobișnuită.

Hi-tech sunt suprafețe din sticlă, materiale moderne. Întruchiparea funcționalității.

Provence asociată cu confortul și provincia franceză.

Pentru informații despre cum puteți crea un design într-o garsonieră, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila