Apartament cu mansarda: argumente pro și contra

Conţinut
 1. Ce este o mansardă?
 2. Opțiuni într-un bloc de apartamente
 3. Toate argumentele pro și contra
 4. Recenziile proprietarilor
 5. Exemple de design pentru inspirație

În secolul al XVII-lea, arhitectul francez François Mansart a reconstruit podul într-un spațiu de locuit. În acest scop, a inventat ferestre mari speciale. Mansardele au prins rădăcini în Europa, iar din secolul al XVIII-lea au început să fie construite în Rusia. La acea vreme, studenții și artiștii săraci închiriau locuințe în suprastructurile caselor. Astăzi mansardele sunt stăpânite nu numai în casele private, ci și în clădirile urbane înalte.

În zilele noastre, din camere sumbre, s-au transformat în apartamente moderne și confortabile, cu un aspect neobișnuit. Oamenii le cumpără pentru că vor romantism, un interior deosebit. Mulți sunt mulțumiți de preț: este mai mic decât pentru un apartament obișnuit. Locuitorii de la ultimele etaje folosesc zona mansardei pentru a crea spații pe două niveluri.

Ce este o mansardă?

Un pod este o zonă rezidențială creată de o mansardă. Pentru a înțelege mai profund subiectul, ar trebui să înțelegeți care este diferența dintre aceste două camere.

Suprastructura mansardă este situată între ultimul etaj și acoperișul clădirii. Configurațiile acoperișului sunt diferite, structura lor afectează geometria spațiului de sub acoperiș. După înălțimea pereților (de la podea până la panta acoperișului), puteți înțelege cărei încăperi îi aparține zona de sub acoperiș. Pentru mansardă, este de 0,8 - 1,5 metri. Dacă pereții sunt sub numerele indicate, aceasta este deja o mansardă, peste un metru și jumătate este considerat un etaj cu drepturi depline. Distanța minimă de la podea până la punctul cel mai înalt al tavanului este de 2,5 metri.

Pod

Această cameră se află sub un acoperiș, delimitată de pereți și pante, nu este încălzită și nu este proiectată pentru locuit, prin urmare nu există cerințe pentru aceasta în ceea ce privește înălțimea pereților și a tavanelor. Mansarda tehnică se deosebește de cea obișnuită prin prezența echipamentelor de comunicații și tehnologice. Această zonă servește ca izolator termic și fonic între locuințe și stradă.

O casă cu mansardă este întotdeauna mai caldă decât fără ea.

Zonele acoperișului sunt de două tipuri: reci și calde. La construirea unei clădiri, izolația termică este plasată în tavanul ultimului etaj, podul în sine rămâne rece. Dar dacă construirea unei mansardă este planificată în viitor, structura acoperișului este și ea izolată.

Trebuie avut grijă atunci când creați un sistem de ventilație. Aburul și umiditatea, care se ridică din spațiile de locuit, formează condens, care în timp distruge materialele de acoperiș. Prin podul rece, canalele de ventilație sunt conduse spre acoperiș. În spațiile calde de mansardă, aerul din camere este colectat sub acoperiș și apoi iese prin orificiul de evacuare. O ventilație bine gândită va crea un climat interior bun.

Pod

Acesta este un spațiu de locuit complet dotat cu acoperiș. Pereții din jur, ridicați de-a lungul cadrului, trebuie să aibă cel puțin un metru și jumătate. Configurația tavanului depinde de forma acoperișului. Structurile de susținere sunt construite din lemn, metal sau beton armat.

Pe lângă lucrările suplimentare privind izolarea acoperișului, este necesar să aduceți un sistem de încălzire în cameră. Luați în considerare bine ventilația. Pentru un sejur confortabil, ar trebui să existe iluminat natural, care este echipat cu ajutorul lucarne. Sunt special concepute și adaptate pentru ventilație.

Pentru a reconstrui mansarda într-o mansardă, trebuie să solicitați permisiunea Biroului de inventar tehnic: pe baza documentului SNiP nr.2.08.01-89, vor reînregistra spațiile de locuit.

Opțiuni într-un bloc de apartamente

Puteți cumpăra un apartament finisat la mansardă. Există multe opțiuni, varietatea lor depinde de filmare și configurația acoperișului. Poate fi o cameră mare de tip garsonieră sau un apartament cu 2 camere cu bucătărie separată.

Iată un exemplu de astfel de locuințe pe o suprafață de 40 mp. m. Designerul nu s-a confruntat doar cu sarcina de a crea un interior pe suprafața mansardei, ci și de a-l impregna cu spiritul mansardelor pariziene sau londoneze. Pereții uriași de cărămidă au predeterminat alegerea stilului - mansardă. Au fost bine curățate și lăsate practic intacte.

Toate zonele importante pentru viață sunt situate pe un singur teritoriu mare. La usa se afla spatiul bucatariei si al sufragerii, unite printr-o masa stricta din lemn. Un dulap, un set de bucătărie și un frigider împrospătează zidăria cu o pată lucioasă contrastantă. Multe lămpi luminează zonele noaptea, iar o fereastră uriașă, situată simultan pe perete și tavan, este responsabilă de iluminarea naturală.

În zona de zi, două fotolii pătrate pot fi mutate cu ușurință într-un loc de dormit plin. O masă metalică strălucitoare atrage atenția asupra ei însăși. Tema metalică este susținută de un calorifer, șemineu și o găleată de lemne. Un truc uimitor de design - plasmă pe șevalet, o amintire a artiștilor care au înființat ateliere în pod. Formele aspre, simple ale șevaletului sunt combinate cu aceleași contururi austere ale mesei.

Un șemineu cu foc viu seamănă cu o sobă, situată între zonele de dormit și de living, le unește cu o căldură comună. Dormitorul este decomandat, dar, în același timp, nu este într-un spațiu restrâns, așa că nu pare prea înghesuit. O fereastră mare vă oferă posibilitatea de a admira cerul înstelat. Un manechin de epocă servește drept decor original și loc în care îți poți arunca hainele. Două noptiere joacă rolul de piedestaluri și de sertare încăpătoare în același timp.

Baia, combinată cu o toaletă, a încorporat tot ce aveți nevoie: o cabină de duș, o toaletă, o chiuvetă și o mașină de spălat.

Datorită eforturilor designerului, sub acoperișul însuși a fost creat un interior spațios și modern.

Toate argumentele pro și contra

Avantajele și dezavantajele construirii unei suprastructuri de mansardă și locuirii în ea sunt oarecum diferite. Proprietarul unei case private, intenționând să-și mărească spațiul de locuit, decide ce este mai ieftin pentru el, să construiască o mansardă sau un etaj complet. Cumpărând un apartament deja reconstruit între ultimul etaj și acoperiș, trebuie să luați în considerare avantaje și dezavantaje complet diferite.

Avantajele achiziționării unui apartament la mansardă:

 • Principalul avantaj al unei astfel de achiziții este costul său, este mai mic decât prețul unui apartament obișnuit.
 • Vedere magnifică de la ferestrele laterale și contemplare a cerului înstelat din tavan.
 • Crearea unui interior modern, extraordinar.
 • Posibilitatea dotarii unui adevarat semineu.
 • Dacă există secțiuni de acoperiș plat, le puteți echipa ca zonă în aer liber pentru recreere, jocuri, plajă sau pur și simplu ca punte de observație.

Dezavantajele unor astfel de apartamente includ:

 • Pereti jos (1,5 m), va trebui sa comandati mobila individuala.
 • Liftul până la mansardă, cel mai probabil, nu va merge. Scara poate fi și incomodă. Vor fi probleme cu livrarea mobilierului.
 • Căldura vara și frigul iarna se vor simți mai acut decât în ​​apartamentele obișnuite, chiar dacă există aer condiționat și sistem de încălzire.
 • Ferestrele înclinate vor acumula zăpadă, făcându-le dificil de întreținut.
 • Uneori, aceste apartamente au ferestre mici, care afectează lumina naturală.
 • Dacă acoperișul începe să curgă, problemele pentru astfel de apartamente vor fi grave.
 • Zgomot în timpul ploii și în funcționarea liftului (dacă motorul este în pod).
 • Psihologii sunt împotriva unor astfel de apartamente, pereții și tavanele înclinați deprimă mintea.

Pentru proprietarii de cabane care vor reconstrui un spațiu de mansardă într-o mansardă, există avantaje și dezavantaje ale unei astfel de soluții.

Avantajele includ:

 • Proprietarul primește spațiu suplimentar pentru casa sa cu un etaj.
 • Este posibil să construiți o mansardă fără participarea unui echipament greu.
 • Nu este nevoie să investiți în construcția de pereți cu drepturi depline.
 • Mansarda va oferi o vedere frumoasă de la fereastră și un interior neobișnuit.
 • O cabana cu mansarda are o priveliste mai frumoasa decat o cladire cu un acoperis inclinat conventional.

Dacă vorbim despre deficiențe, economiile la construirea unui pod în loc de un etaj nu vor fi prea mari:

 • Va trebui să izolăm bine acoperișul.
 • Este necesar să ridicați pereți pe un cadru înalt de un metru și jumătate.
 • Gândiți-vă la sistemul de încălzire.
 • Creați corect un sistem de ventilație.
 • Nu uitați de hidroizolație.
 • Așezați luminatoare.

Dezavantajele mai includ: căldura vara, frigul iarna, zgomotul ploii, urletul vântului. De asemenea, va trebui să faceți mobilier la comandă.

La momentul achizitionarii spatiului mansardei suprafata mare si pretul rezonabil sunt impresionante. Dar agenții imobiliari indică suprafața podelei, iar filmarea reală este mult mai mică, dacă luăm în considerare pereții înclinați. Înainte de a decide dacă să cumpărați un apartament la mansardă, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra.

Recenziile proprietarilor

Recenziile sunt mixte, ca și în cazul achiziției oricărui apartament. Unii se plâng de căldura verii și frigul de iarnă. Li se spune că problema este rezolvată de aparatul de aer condiționat și sistemul de încălzire. Unele au geamuri care curg, altele - totul este bine cu geamurile. Aproape toată lumea este nemulțumită de pereți și de selecția de mobilier.

Proprietarii apartamentelor în care a lucrat proiectantul nu au reclamații.

Într-una dintre recenzii, a fost raportat despre o modificare independentă a izolației termice și instalarea unui cazan de încălzire. Zgomotul de la cazan a intervenit, dar cu timpul ne-am obișnuit. Sunt mulțumiți de apartament, nu au simțit temperaturi deosebite ridicate și scăzute.

Exemple de design pentru inspirație

O cameră bine gândită pentru un băiat este stilizată pe o temă marină. O parte dintr-o fereastră mare cu lumină naturală activă este vizibilă. Scara duce chiar pe acoperiș, unde există un loc de dormit. Poți coborî pe scara de frânghie, ca pe o navă. Hamacul și cufărul susțin tema cabină a unei nave de pirați. Deasupra mesei de lucru, mici rafturi sub forma unui volan sunt montate în perete. Prin camera copiilor este vizibilă o zonă de recreere, iar în spatele acesteia se află o zonă de lucru pentru adulți.

O variantă de dormitor, care este o cameră separată într-un apartament la mansardă. Două ferestre de stil diferit, situate deasupra patului, dau un farmec aparte camerei.

Un spațiu mic, cu pereți înclinați puternic, găzduiește o zonă de dormit, de odihnă și o mulțime de sisteme de depozitare. În camera albă există zone de relaxare în portocaliu. Contrastul cu podeaua neagră împiedică decolorarea interiorului în spațiu. O fereastră mare umple podul cu aer și lumină.

Cu siguranță vor exista oameni cu gândire non-trivială, romantici cărora le va plăcea să trăiască chiar sub cer. Pentru astfel de oameni, există mansarde.

Pentru a afla despre toate complexitățile amenajării unui apartament la mansardă, urmăriți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila