Apartament garsonieră: crearea unui interior frumos

Apartament garsonieră: crearea unui interior frumos
  1. Particularități
  2. Proiecta
  3. Zonarea
  4. Varietate de stiluri

În perioada sovietică, NS Hrușciov a încercat să rezolve problema locuințelor populației prin construirea rapidă și ieftină de clădiri înalte. Apartamentele erau mici, cu camere și bucătării mici. În zilele noastre, garsonierele au devenit o opțiune pentru apartamentele bugetare. Garsoniera este un spatiu comun fara margini si compartimentari. Este potrivita pentru persoane singure sau cupluri fara copii.

Garsoniera pare mai spațioasă decât camera din „Hrușciov”, dar nu trebuie uitat că într-un spațiu există un hol, o bucătărie, un dormitor.

Particularități

Garsonierele au de obicei 25-30-40 de metri pătrați. După forma lor, ele sunt împărțite în pătrate, dreptunghiulare și complexe, a căror geometrie este dificil de descris. Garsonierele au o baie și o cameră combinată cu o bucătărie.

Moda pentru o astfel de amenajare a venit la noi din Vest, unde au fost construite spații mici fără bucătării pentru studenți. La noi, multora le place spațiul.

Dacă o astfel de cameră are cel puțin 40 de metri, este perfectă pentru iubitorii de oaspeți și petreceri, sau ca atelier pentru o persoană creativă, atunci când dormitorul și bucătăria sunt combinate cu un loc de muncă.

Proiecta

Merită să-ți începi viața într-o garsonieră cu renovare. Cu o muncă bună, îți poți crea apartamentul de vis. Chiar înainte de începerea lucrărilor, se întocmește un plan de amenajare a mobilierului, se conturează prize. Pentru renovare, este de preferat să alegeți materiale naturale, ecologice, incombustibile, deoarece va trebui să locuiți într-o singură cameră, deși spațioasă.

Unora li se pare că este dificil să planificați interiorul într-un astfel de apartament, dar nu este așa. Într-o cameră spațioasă, puteți implementa orice idee și puteți da un zbor de imaginație, întruchipa cele mai îndrăznețe idei moderne.

Când lucrați la un design, trebuie luate în considerare anumite nuanțe:

  • Observați armonia unui singur spațiu, în care este mai bine să nu faceți partiții oarbe.
  • Nu supraîncărcați apartamentul cu mobilier pentru a menține spațiul și aerisirea.
  • Folosiți mobilier multifuncțional, transformatoare.
  • Creați un spațiu de locuit cu o bucătărie desemnată în același stil.

Garsonierele nu sunt aceleași ca formă, dimensiune, iluminare. Acest lucru trebuie luat în considerare la crearea interiorului camerei.

Pentru o cameră mică, de exemplu 20 sau 18 metri pătrați, stilul minimalism este potrivit... Pereții unei astfel de încăperi ar trebui să fie ușori, pereții despărțitori trebuie să fie oglindiți, tavanul trebuie să fie lucios. Dacă nu vă pare rău, puteți da o parte din perete pentru tapet stereoscopic. Toate acestea vor extinde vizual spațiul.

Într-o garsonieră mică, chiar de la intrare, puteți începe să construiți un sistem de depozitare, mai multe rânduri de rafturi care se transformă în camera de zi, unde este construit un televizor între rafturi, un blat pliabil pentru zona de lucru. Pe de altă parte, în spatele băii, poate fi o bucătărie, separată de hol printr-un tejghea de bar. Este, de asemenea, o zonă de luat masa. O canapea extensibilă poate fi amplasată într-un colț confortabil. Într-un studio mic, este mai bine să folosiți mobilier transformator multifuncțional.

Chiar și într-o cameră mică, este posibilă un compartiment despărțitor care să separe zona de dormit de hol sau bucătăria de zona de zi. Dar ar trebui să fie oglindă, constând din mai multe părți care se pot mișca independent unele de altele.

În ceea ce privește încăperile spațioase, nu este nevoie să aliniați mobilierul în linii continue. Puteți evidenția armonios zonele și vă puteți aduce ideea într-un singur stil.

Zonarea

Zonarea îi va ajuta pe membrii familiei care se află în aceeași cameră în fiecare zi să încerce să nu interfereze unul cu celălalt. Pentru a face acest lucru, ar trebui să vă gândiți la ce va face gospodăria în timpul șederii în garsonieră. Poate că, pe lângă bucătărie, zonă de luat masa, living și dormitor, veți avea nevoie de o zonă de lucru sau o cameră de joacă dacă există copii. Totul trebuie clarificat înainte de reparație., deoarece zonarea nu este doar o despărțire și mobilier de închidere, ci și podiumuri, niveluri de tavan, nișe în perete, în general, tot ceea ce este construit în acest proces.

Puteți evidenția zonele cu pereți despărțitori din gips-carton, perdele, vopsirea pereților cu diferite culori.

Când vine timpul să aranjezi mobila, unele obiectele pot împărți și camera... Un tejghea de bar sau un suport ușor cu rafturi vizibile din toate părțile vor fi potrivite.

Puteți zona spațiul folosind iluminarea prin agățarea corectă a candelabrelor și a lămpilor în diferite părți ale camerei. De asemenea, trebuie luată în considerare sursa de lumină naturală.

Dacă în cameră există o singură fereastră, zonele funcționale ar trebui plasate de-a lungul liniei care împarte fereastra în jumătate, de exemplu, bucătăria în dreapta, camera de zi în stânga. Acest lucru vă va ajuta să profitați la maximum de lumina naturală.

Balconul și loggia pot fi combinate cu camera și pot organiza, de exemplu, o zonă de lucru.

În garsoniere spațioase, puteți locui cu copii mici, dotându-i cu un spațiu mic, dar util și semnificativ. Evidențiind o zonă cu un mediu pentru copii, ar trebui să acordați atenție imaginilor de fundal care le pot plăcea copiilor. Nu contează că sunt colorați, iar restul pereților sunt pictați în același ton, un astfel de „pată de bucurie” va menține o bună dispoziție în întreaga cameră. Mobilierul pentru copii ar trebui să fie joasă, accesibilă, cu colțuri rotunjite, dar o referire la stilul general este o necesitate.

Atunci când echipați un colț pentru copii, trebuie acordată o atenție deosebită respectării mediului înconjurător, să vă gândiți la o iluminare bună și, în timpul somnului, să organizați o pereți despărțitori sau o perdea care să separe zona copiilor de restul spațiului.

Varietate de stiluri

Stilul joacă un rol important pentru confort. Chiar și înconjurat de cel mai confortabil mobilier, confortul nu se simte dacă mobilierul este de diferite texturi, dimensiuni, culori și, eventual, diferite epoci. Când zonați o cameră, ar trebui să susțineți tema generală de design. Stilul este ales în funcție de preferințele de gust.

Stilul modern presupune austeritate și concizie, mobilier de forme clare, pereți în culori atenuate cu o cantitate minimă de decor. Pot fi permise accente luminoase... Stilul modern funcționează bine pentru studiourile cu o zonă mică, unde interioarele simple arată mai bine. Mobilierul este selectat funcțional și discret, corespunzător ritmului modern de viață.

Stilul mansardă a fost folosit inițial pentru atelierele industriale. În America, în timpul Marii Depresiuni, au fost folosite pentru a face camere de zi. Astăzi, acest stil este iubit de locuitorii orașelor mari. Este bun pentru cei care iubesc articolele de decor industrial.

Acest stil necesită tavane înalte, datorită cărora este echipat al doilea nivel. De exemplu, o dană poate fi ridicată așezându-l pe o bază de zăbrele și o scară metalică poate fi adusă la ea. În acest stil, aproape întotdeauna se folosește o tehnică preferată - un perete curățat până la zidărie.

Pentru cei care iubesc confortul tradițional calm cu perdele și volane, stilul Provence, care a venit din sudul Franței, este potrivit. Se caracterizează prin mobilier din fier forjat, fețe de masă cu modele, flori în vaze, pături tricotate. Provence a suprasaturat camera cu mobilier: comode, noptiere, pouf - totul va fi bine. Acest stil este bun pentru oamenii romantici.

High-tech este unul dintre stilurile moderne, exact opusul Provencei. Este simplu în exterior, recunoaște mobilierul drept și colțurile ascuțite. Pereții despărțitori pot fi din plastic sau sticlă. Se preferă metalul și luciul. Interiorul arată mai mult ca un desen decât o cameră de zi.

Atunci când alegeți un stil pentru un studio, trebuie să țineți cont de caracteristicile sale arhitecturale, stilul de viață și numărul de oameni care locuiesc.Dacă faci totul bine, va fi plăcut să locuiești într-o astfel de cameră și vei dori mereu să te întorci acasă.

Pentru informații despre cum să evitați 10 greșeli comune în designul unei garsoniere, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila