Design apartament în culori deschise: întruchiparea stilului modern

Conţinut
 1. Particularități
 2. Materiale (editare)
 3. Paletă
 4. Decorarea podelei și a pereților
 5. Idei de decor
 6. Care ar trebui să fie mobila?
 7. Alegerea textilelor
 8. Exemple frumoase de interior

Fiecare proprietar de apartament dorește să aducă la viață o atmosferă confortabilă, familiară. Dar înainte de a întocmi un proiect, merită să vă gândiți cu atenție la stilul camerei și la schema sa de culori. Fiecare are propria idee despre confort, dar mulți oameni sunt de acord cu preferința de a-și decora colțul în culori strălucitoare. Regulile dictate de tendințele moderne se schimbă constant, dar albul și alte tonuri de așternut își mențin ferm pozițiile.

Particularități

Lucrările de design în această situație sunt limitate doar de imaginația dvs., deoarece dragostea specialiștilor în crearea de interioare pentru a juca cu albul este cunoscută pe scară largă. De asemenea, la crearea atmosferei, sunt folosite în mod activ nuanțe de bej, auriu, lăptos și crem.

Chiar și cel mai mic apartament va arăta grozav în culori pastelate deoarece:

 • lumină suplimentară vă va umple camera;
 • un spațiu mic se extinde vizual;
 • culorile sunt destul de ușor de combinat între ele;
 • accentele luminoase arată mai avantajoase la lumină.

Nu vă fie teamă că tonul deschis din apartament poate părea complet lipsit de gust, dar, de fapt, este o opțiune de câștig-câștig în design. Înconjurat de lumină creată artificial, calmul și liniștea sufletească sunt ușor de obținut.

O astfel de atmosferă nu va fi niciodată suprasaturată de plictiseală și oboseală. Și completarea acestuia cu detalii strălucitoare va deveni o adevărată operă de artă.

Rețineți că iluminatul joacă un rol cheie în designul modern. Combinând diverse metode de iluminare, diverse lămpi și alte elemente, este posibil să măriți vizual spațiul și să aduceți confort în încăperi.

Trebuie luată în considerare natura iluminatului. Sursa principală de lumină este candelabru. Diferite spoturi, lămpi și lampadare echipează un colț confortabil în holul mare al unui apartament cu trei camere. Tablourile, nișele, anumite zone sunt subliniate de iluminatul decorativ, ceea ce este întotdeauna adevărat într-un spațiu de locuit.

Multe tendințe moderne în interior folosesc culori alb și pastel. Acestea includ atât stilurile scandinave, cât și cele clasice. Albul este adesea folosit pentru a decora pereții caselor high-tech, iar acest lucru arată încă o dată versatilitatea nuanțelor pastelate și combinația lor reușită cu alte culori.

Plafoanele în alb sunt adesea realizate folosind gips-carton sau structuri de tensiune, iar în acest caz, se recomandă decorarea podelei într-o nuanță de cafea sau lapte.

Gresie, lemn vopsit sau parchet pot fi folosite pentru a crea accentul dorit. Cei care doresc să obțină un plus de confort pot așeza covorul pe podea, dar este important ca schema generală de culori să-i reflecte culoarea.

In functie de stilul ales, peretii pot fi tapet, gresie sau vopsea. În ciuda faptului că albul pe pereți arată întotdeauna elegant, puteți recurge la utilizarea gri deschis, auriu și bej.

Este aproape întotdeauna recomandat să faceți uși și tocurile ferestrelor în aceeași nuanță și material. Dar nu uita că nu ar trebui să folosești prea multe nuanțe într-o cameră pentru a menține armonia.

Materiale (editare)

Designul modern al unui apartament de orice dimensiune și aspectul acestuia necesită utilizarea unei țesături practice, naturale și de înaltă calitate. O creștere a spațiului vizual se realizează prin utilizarea materialelor de finisare deschise la culoare, precum și iluminarea corectă.

Finisajele practice sunt o caracteristică specială a oricărui spațiu de locuit. Holul și baia, decorate cu plăci ceramice, arată în cele mai multe cazuri interesante, mai ales dacă sunt căptușite cu un model pe podea și pereți. Dacă aveți nevoie de un fel de neoclasicism, atunci această tehnică va fi și ea potrivită.

Combinațiile de diferite contraste sunt întotdeauna relevante. Tapetul lipit pentru vopsire vă permite să schimbați culoarea suprafeței.

Paletă

O caracteristică a designului modern al oricărei camere, apartament și casă este utilizarea nuanțelor neutre în combinație cu culori mai strălucitoare.

Jocul de contrast se potrivește bine cu orice interior și stil, fie el clasic sau high-tech. Culorile deschise sunt folosite mult mai des, deoarece oferă o creștere vizuală a spațiului. Camerele care au o suprafață mică într-un apartament cu mai multe camere nu trebuie realizate într-o culoare închisă.

Cel mai bine este să folosiți o paletă ușoară și să diluați cu lumini separate sau inserții lemnoase. Datorită acestei scheme de culori, camera va apărea vizual mai largă.

Mobilierul într-o mare varietate de stiluri include și suprafețe monocromatice. De exemplu, stilul ecologic este decorat în alb, bej, maro deschis și alte culori calde. Pentru alte direcții de design, pot fi folosite nuanțe de gri deschis, albastru, verde.

Armonia realizată de nuanțe deschise poate include și câteva tonuri neutre, precum albul sau bejul, care sunt completate de detalii luminoase.

Bej

Desigur, albul este „regele”, dar nu trebuie să neglijați utilizarea altor culori atunci când proiectați și creați interiorul unui apartament / cameră. În paleta de culori, bejul este următorul după „rege”. Este baza perfectă pentru o atmosferă caldă și blândă. Datorită neutralității sale, este combinată cu o gamă largă de alte culori și nuanțe, ceea ce înseamnă că poate fi aplicată cu ușurință în orice combinație.

De exemplu, o combinație de bej cu orice nuanțe contrastante, cum ar fi roșu, albastru, galben, negru, maro, va avea succes. Există un număr mare de variații ideologice care nu pot fi implementate fără participarea lui.

gri

Următoarea culoare este gri. El merită pe bună dreptate atenție. În această culoare, puteți decora în siguranță camerele în tonuri de gri, începând cu tonuri mai deschise și terminând cu combinarea cu restul accentelor aceluiași gri. În plus, poate fi combinat cu alb, negru, bej, galben. În general, este destul de compatibil cu majoritatea vopselelor.

Vorbind despre accente, nu se poate să nu menționăm jocul de succes al petelor multicolore. Rolul principal al culorilor strălucitoare este de a atrage atenția. O altă opțiune este să setați fundalul în culori neutre.

Cea mai comună soluție este alb-negru. Această compoziție este cel mai adesea aleasă de iubitorii unui stil laconic. Accesoriile bine alese se potrivesc bine în imaginea de ansamblu.

Decorarea podelei și a pereților

Mulți oameni nu își pot imagina să creeze confort într-un apartament fără a folosi tapet. Într-adevăr, sunt aproape perfecte pentru orice stil. Varietatea de culori și texturi ale tapetului este neobișnuit de largă astăzi.

Prin urmare, atunci când le alegeți, se recomandă să respectați următoarele recomandări:

 • determinați structura dorită a tapetului. De exemplu, tapeturile din hârtie sunt mai potrivite pentru un dormitor. Acest lucru se datorează etanșeității și gamei lor decorative. Cea mai de succes soluție este tapetul cu două straturi din hârtie de diferite tipuri;
 • luați în considerare schema de culori, deoarece ar trebui să se potrivească cu imaginea de ansamblu a întregii camere în proiectul de design;
 • designerii recomandă ca întregul perimetru al camerei să fie decorat în culori pastelate de același tip, iar un perete să fie executat cu un model;
 • alege lipici care este potrivit numai pentru tapetul achiziționat după textura sa;
 • dacă ați optat pentru tapet foto sau tapet cu model, este recomandat ca înainte de lipire, pliere modelul, să marcheze linia de tăiere la comparare;
 • camera ar trebui să aibă o temperatură a aerului cald și prezența curenților de aer și, cu atât mai mult, umiditatea, este absolut interzisă.

Idei de decor

Pentru a obține armonie și echilibru complet, precum și pentru a crea o atmosferă confortabilă și confortabilă, o opțiune excelentă ar fi să plasați un panou luminos (sau de culoarea cafelei) pe tapet deschis. Pentru iubitorii de decorațiuni, puteți crea o întreagă schemă (colaj) de picturi sau fotografii.

Diferite alte elemente decorative sunt, de asemenea, potrivite:

 • oglinzi;
 • rafturi de cărți;
 • iluminare din benzi LED;
 • alte elemente.

Ei sunt cei care aduc confort oricărui apartament. Dar trebuie să rețineți că totul ar trebui să fie la locul lor și să nu încalce armonia generală. Pentru un apartament cu trei camere, o soluție populară este covoarele confortabile cu grămadă lungă, care pot fi amplasate în sufragerie și, la fel de bine, în dormitor.

Pentru un apartament mic cu o cameră sau Hrușciov, merită să alegeți elemente de decor practice și compacte, astfel încât să nu aglomereze situația.

Designul alb-cafea al spațiului clasic de locuit vă permite să creați un aspect neobișnuit de proaspăt și uniform, s-ar putea spune, de statut. Scândurile, care sunt pardoseli, în combinație cu un covor neutru vor completa perfect atmosfera luminoasă a încăperii.

Odată cu utilizarea pe scară largă a unei palete luminoase, camera poate părea rece, așa că designerii recomandă adăugarea unor momente „calde” (și anume, mobilier din lemn, tablouri și panouri, nuanța roșiatică a mobilierului tapițat și, bineînțeles, plantele, prezența dintre care asigură prezenţa corespunzătoare a naturii).

Care ar trebui să fie mobila?

Deși mobilierul alb nu este adesea practic, este foarte frumos. Mobilierul folosit în această schemă de culori este selectat doar dacă stilul ales o cere.

Pentru a umple apartamentul cu lumină suplimentară și pentru a evita transformarea lui într-un fel de secție de spital puteți folosi următoarele trucuri:

 • Alegeți o piesă de mobilier albă ca „pată de lumină” în decor, care poate fi realizată atât din textile, cât și din piele.
 • Culoarea restului setului de mobilier ar trebui să fie selectată cu un ton mai întunecat în raport cu fundalul general, acest lucru va ajuta la ameliorarea ușor a tensiunii cauzate de suprasaturarea cu alb.
 • Este recomandabil să creați grupuri de accente luminoase și întunecate - ca exemplu pot servi fotolii, perne decorative, o masă sau o comodă.
 • Dacă eliberați centrul camerei într-un interior cu culori deschise, acest lucru va ajuta la maximizarea vizuală a expansiunii spațiului.
 • Pentru a scăpa de senzația de pierdere în spațiu, eliberând zona dorită, o puteți echipa cu mobilier modular sau de colț.

În munca lor, designerii nu se limitează la asta. Aceștia dau recomandări pentru completarea interiorului cu detalii suplimentare: perdele, lămpi, tablouri, diverse obiecte decorative. Ele aduc o anumită varietate și fac designul bine finalizat.

Culorile deschise în interior vor rămâne întotdeauna elegante și moderne. Un astfel de interior nu necesită costuri inutile, nu propune reguli stricte pentru design.

Principala regulă a utilizării sale este combinarea cu succes a nuanțelor și culorilor selectate.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că culorile deschise fac posibilă improvizația pe scară largă pe tema designului, deoarece sunt bine combinate între ele, pe care, totuși, designerii le folosesc cu succes în proiectele lor. Un apartament cu o astfel de schemă de culori este potrivit și pentru persoanele iubitoare de libertate care se simt confortabil doar într-un mediu luminat.Peste tot, această opțiune câștigă popularitate într-o mare varietate de soluții de stil care se bazează pe culori pastelate și albe.

În stilul minimalismului, nu este pe deplin adecvat să folosiți mobilier de forme complexe sau cu decor elaborat. Această direcție de proiectare include linii stricte. În acest caz, este foarte preferabil să existe mobilier care se transformă exact. Acest format este foarte convenabil în apartamente mici, garsoniere, „Hrușciov”.

Alegerea textilelor

Fiecare stil interior are un fel de element textil. Confortul casei este creat cu ajutorul draperiilor, covoarelor, tablourilor din stofa, pernelor, cuverturii de pat si a altor detalii. Atunci când alegeți oricare dintre aceste detalii, trebuie să acordați atenție stilului de design. Un apartament mic, decorat în stilul minimalismului, nu se potrivește cu o varietate de detalii textile, în timp ce perdelele ar trebui să arate cât mai simple și ușoare posibil.

Elementele textile mici vor ajuta la crearea unei atmosfere armonioase în apartament. De exemplu, principalele nuanțe de tablouri sau perdele pentru sufragerie sunt destul de potrivite pe țesătura covorului sau a pernelor de canapea. Decorul textil variat este ideal pentru un apartament spațios.

Perdelele au fost în orice moment un element decisiv în crearea confortului casei, precum și în asigurarea obstrucționării luminii în dormitor. Atunci când le alegeți, trebuie să vă bazați pe stilul general, o combinație de texturi și culori ale altor tipuri de textile. Cele mai potrivite soluții de culoare pentru perdele într-o cameră de dormit ușoară sunt albastru, lăptos, sidefat, piersic, auriu.

O descoperire interesantă de design este decodarea ferestrelor cu tul închis la culoare. Pare neobișnuit și interesant.

Perdelele întunecate sau culorile strălucitoare, saturate trebuie aplicate cu mare grijă, astfel încât să nu existe senzația de pete întunecate într-o cameră luminoasă. Nu trebuie uitat că într-un spațiu limitat, utilizarea lor este foarte descurajată.

Exemple frumoase de interior

În realitățile moderne, planificarea designului unui apartament cu două camere folosind principii generale de design este adesea cea mai bună soluție. Dezvoltarea oricărui proiect ar trebui să includă trăsăturile caracteristice ale fiecărei încăperi luate. Se tine cont de totul, de la forma incaperii si inaltimea tavanului pana la natura iluminatului.

Holul combină stilul și caracterul practic. Este decorată cu materiale de înaltă calitate și mobilier mic. Spațiile mici ar trebui să fie decorate cu culori deschise, iar acoperirile de podea ar trebui să fie mai închise pentru caracter practic. Stilul interiorului este caracterizat de două caracteristici: calm și reținere. Dar, în același timp, el nu încetează să fie familiar și confortabil.

Să dăm următorul exemplu.

Imaginează-ți o familie medie de patru. Bugetul pentru amenajarea localului este mic. Din acest motiv, s-a folosit mobilier de buget și materiale de finisare. Coridorul, împreună cu holul, a fost realizat în tonuri de bej deschis cu elemente de nuanțe maro. Suprafața pereților a fost tratată cu tencuială decorativă și căptușeală pentru vopsire. Zona coridorului și a holului în sine a fost împărțită de diferite pardoseli: coridorul este acoperit cu benzi laminate, iar holul are plăci cu un model interesant.

Pentru a mări cumva spațiul, există o oglindă la ușa din față, care va deruta ușor nu doar oaspeții, ci și proprietarii. Pentru a economisi spațiu, cămara a fost complet îndepărtată, este necesar să planificați un sistem de depozitare a îmbrăcămintei exterioare și a pantofilor (ca să nu mai vorbim de lucrurile mărunte).

Amplasarea dulapurilor care vor fi încorporate în perete va fi excelentă. Pentru a le evidenția în interior, ar trebui să folosiți un desen în nuanțe opuse culorii pereților. Puteți folosi sticlă decorată cu fresce sau lemn. Și la intrarea în bucătărie ar trebui să fie amplasată o instalație din lemn, care se va potrivi cu succes în imaginea de ansamblu.

Bucataria este executata dupa scheme standard de planificare. Datorită dimensiunilor reduse, pentru a mări vizual spațiul, ușile au fost abandonate. Culorile principale au fost alb și bej.

Aceste culori vor fi folosite pentru a decora:

 • tavan;
 • fatada bucatariei;
 • parțial mobilier.

Pereții vor fi adiacenți. Deoarece majoritatea plăcilor sunt deschise la culoare, plăcile vor avea cea mai mare parte din alb cu inserții strălucitoare, cu model. Tavanul va repeta organic modelul general. Va fi din profil LDF, are grinzi false dispuse pentru vopsire.

Dormitorul va fi proiectat ca 2 în 1, adică un living și un dormitor într-o cameră.

Potrivit tradiției, dormitorul necesită folosirea unui pat dublu mare și noptiere. Dar în cazul nostru, în acest rol va fi folosită o canapea de colț de dimensiuni mari.

Partea de living a camerei va include un portal încadrat din cornișă cu imitație de zidărie decorativă, iar pe fundalul acestuia va fi amplasat un șemineu electric. Vizavi de el este un perete decorat cu hârtie foto de perete.

Pentru un exemplu de decorare a unui living clasic în culori deschise, vezi următorul videoclip.

Prima cameră pentru copii pentru o fată îți oferă posibilitatea de a te cufunda în lumea strălucitoare și colorată a copiilor. Pentru ea, rozul joacă rolul principal. Tapetul „Fluturi” este plasat pe pereți. Partea principală a camerei este decorată în nuanțe de roz, dar se pune mai mult accent pe geometrie. Dulapul glisant este realizat la comandă pentru a păstra toate aceleași linii și forme geometrice, dar cu adaos de nuanțe de albastru și verde.

În a doua creșă domnește și o atmosferă de distracție și culori. Dacă prima creșă este o cameră pentru o prințesă, atunci în al doilea personaje de desene animate sunt „șeful”. Din acest motiv, toate componentele luminoase par adecvate. Cu siguranță este haos copilăresc aici.

Deoarece toate mobilierul pentru copii este de dimensiuni reduse, reamenajarea poate fi efectuată zilnic și este de remarcat faptul că poate fi efectuată direct de proprietarul camerei. În cazul în care sosesc oaspeți, există un fotoliu-pat care se potrivește în mediul luminos.

Contrastul soluției de stil a fost ales ca design principal al băii și toaletei. Din acest motiv, baia este decorată cu culori luminoase, iar baia pare a fi restrânsă și lacoică. Placile tradiționale sunt folosite ca material.

Un alt element izbitor este perdeaua de baie, care introduce o oarecare splendoare. Baia este proiectată într-un mod restrâns. Culoarea principală este luată cu albastru și alb restrâns. Motivul său principal este realizat cu dungi geometrice pe plăci, tapet alb și negru și obloane de perete.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila