Cum să faci rafturi într-o cămară cu propriile mâini?

Cum să faci rafturi într-o cămară cu propriile mâini?
 1. Proiecta
 2. Materiale (editare)
 3. Instrumente
 4. Alegerea scaunului
 5. Procesul de instalare

O cămară este visul multor oameni, iar dacă proprietarii de case private își pot permite luxul unei camere separate pentru depozitarea și organizarea diverselor lucruri, atunci cei care locuiesc în apartamente trebuie să se mulțumească în cel mai bun caz doar cu o cameră mică. Acest lucru se întâmplă dacă, în timpul planificării apartamentului, este echipat un loc separat, foarte mic, complet echipat cu rafturi din lemn. Uneori nu există deloc o astfel de cameră, dar în timpul renovării se poate face pe cont propriu, împlinindu-ți astfel visul prețuit.

Se întâmplă să fie prevăzută o cameră de depozitare, dar în același timp să nu fie dotată în interior. În astfel de cazuri, există două opțiuni: prima implică chemarea unui maestru și realizarea de rafturi la comandă, iar a doua - aranjarea camerei cu propriile mâini. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra algoritmului de acțiuni atunci când creați un suport de cămară pe cont propriu.

Proiecta

Există puține opțiuni pentru a crea un raft în dulap, există doar două dintre ele: faceți un dulap separat sau atașați rafturile direct pe perete. După ce ați ales una dintre cele două opțiuni de mai sus, în primul rând, ar trebui să luați măsurători ale camerei și să reproduceți pe hârtie designul detaliat al viitoarei cămară. Este necesar să țineți cont de unele dintre nuanțe pentru a utiliza rafturile în mod convenabil. De exemplu, este important să aranjați rafturile în așa fel încât să vă fie convenabil să fiți înăuntru în timp ce ridicați articolul de care aveți nevoie.

Asigurați-vă că luați în considerare amplasarea corectă a raftului: de la lat la îngust. Desigur, cele largi ar trebui să fie în partea de jos pentru a stoca acolo cele mai grele și mai mari obiecte, care sunt greu de pliat și scos de acolo. De asemenea, trebuie să vă gândiți la distanța dintre rafturi în sine. Examinați în prealabil lucrurile pe care le puneți acolo și determinați locurile în care să plasați totul la distanța corectă.

În continuare, ar trebui să determinați locația rafturilor, de regulă, este construită fie o structură în formă de U, fie în formă de L. Aceste opțiuni sunt cele mai practice și convenabile. Pentru fixare, consolele metalice vor fi optime, sunt cele mai durabile și pot rezista la sarcina maximă.

Materiale (editare)

După ce toți pașii de mai sus au fost finalizați, trebuie să începeți să alegeți materiale. Există o opțiune economică, datorită căreia puteți economisi mulți bani. Dacă aveți acasă o comodă veche, noptiere sau un suport mic, atunci le puteți dezasambla și face rafturi bune și libere din piese.

A doua opțiune presupune achiziționarea de scânduri din lemn sau alt material., după ce le-a determinat în prealabil lățimea, grosimea și cantitatea. Într-adevăr, în funcție de gravitatea articolelor depozitate, rafturile ar trebui să fie mai largi sau mai înguste.

Unii oameni folosesc foi de placaj gata făcute, dar această opțiune este aplicabilă numai dacă nu veți pune obiecte grele pe acest raft. În cel mai bun caz, cu o sarcină puternică, se poate crăpa și se poate lăsa treptat, în cel mai rău caz, se va rupe brusc și va trage în jos tot ceea ce ține. Prin urmare, pentru cămară, se recomandă totuși utilizarea materialelor mai dense pentru a fi siguri de rezistența și calitatea acestora.

În principiu, materialul poate fi nu numai din lemn, este posibil să se utilizeze structuri metalice, dacă acestea sunt suficient de puternice pentru a susține sarcina prevăzută.Ar trebui să vă gândiți și la suporturile care vor ține plăcile și alte consumabile.

Instrumente

Să luăm în considerare instrumentele necesare pentru muncă. În principiu, dacă ai în stoc plăci gata făcute și potrivite, nu vei avea nevoie de prea multe dintre ele. Dacă materialul nu este gata și trebuie ajustat în dimensiune și formă, atunci veți avea nevoie de un ferăstrău și un avion pentru a efectua acțiunile necesare. În acest caz, este necesar să aveți șmirghel pentru prelucrarea marginilor tăieturii cu ferăstrău și a întregului raftul în ansamblu, pentru a-i da un aspect complet.

Când rafturile sunt gata, este nevoie doar de un pumn de la unelte.pentru a face găuri în pereți și a fixa suporturile, precum și o șurubelniță dacă este necesar să combinați piesele între ele. Este imperativ să folosiți o bandă de măsurare în timpul funcționării pentru acuratețea măsurătorilor, un nivel de construcție, astfel încât rafturile să fie uniforme și un simplu creion sau cretă pentru semnele de perete.

Alegerea scaunului

Primul pas în începerea lucrului este alegerea unui loc pentru rafturi. Nu le poți atașa doar de perete după bunul plac, este foarte important să ții cont de anumiți factori pentru ca la finalizarea lucrării să fii mulțumit de rezultat, iar cămara ta să te servească mulți ani. Peretele destinat fixării trebuie să fie neapărat portant, deoarece pereții despărțitori obișnuiți nu pot rezista la o sarcină mare și toate rafturile vor zbura pur și simplu în jos.

Punctul de atașare trebuie pregătit în prealabil: trebuie șlefuit, nivelat și, dacă este necesar și dorit, tencuit. Acest lucru este necesar pentru ca rafturile să stea drepte și să nu existe probleme cu instalarea lor.

Și, desigur, este important să te gândești la iluminatul potrivit pentru camera ta de depozitare pentru confortul tău. Acest lucru trebuie făcut înainte de a instala rafturile.

Procesul de instalare

După efectuarea tuturor măsurătorilor, pregătirea materialelor și instrumentelor necesare, precum și finalizarea tuturor pașilor de mai sus pentru alegerea unui loc și pregătirea acestuia, vă puteți pune la treabă.

Primii pași pentru a-ți transforma visul micului cămară:

 • În primul rând, marcajele trebuie aplicate pe pereți folosind o bandă de măsurare și un nivel de clădire. Acest lucru vă va ajuta să ușurați sarcina de fixare și să vă asigurați că rafturile sunt uniforme.
 • Apoi, trebuie să faceți găuri în perete folosind un perforator și apoi să fixați bazele suporturilor în aceste locuri cu diblurile. Distanța dintre ele depinde de înălțimea viitoarelor rafturi.
 • După parcurgerea acestor pași, cadrul viitorului cămară în sine este asamblat și suporturile sunt instalate.
 • Următoarea etapă se aplică numai celor care nu au plăci gata făcute și trebuie să le decupeze singuri. După ce ați verificat anterior corectitudinea dimensiunilor (doar pentru orice eventualitate), trebuie să decupați rafturile de care aveți nevoie în formă cu un ferăstrău sau un ferăstrău și apoi să procesați bine marginile acestora cu șmirghel pentru a da suprafeței un aspect atractiv.
 • Când munca principală este terminată, tot ce rămâne este să puneți rafturile la locul lor și să le fixați cu o șurubelniță și elemente de fixare.
 • Ultimul pas va fi curățarea și curățarea camerei de excesul de rumeguș, părți inutile și alte lucruri de care aveai nevoie în munca ta.

Camera ta de cămară este pregătită pentru organizarea și depozitarea articolelor inutile în viața de zi cu zi. Puteți aduce lucruri acolo și vă puteți bucura de spațiul eliberat din apartament.

Cum să faci un suport în cămară, poți vedea în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila