Stilul finlandez în designul interiorului și exteriorului casei

Conţinut
  1. Trăsături specifice
  2. Cum să se înregistreze?
  3. Exemple frumoase

Finlanda are propriile tradiții în construcții, aici oamenii tratează natura cu evlavie și grijă, iar casele lor se potrivesc mereu în peisaj. Obiectele rezidențiale nu pot fi numite simple; terasele deschise adaugă culoare și volum clădirilor. Decorul interior nu diferă în prezența multor accesorii, nu există grămezi de articole de uz casnic.

Confortul în astfel de case este creat datorită placajului din lemn, culorilor moi și plictisitoare, textilelor.

Trăsături specifice

Clădirile în stil finlandez au propriile lor caracteristici individuale. O fundație coloană este așezată la baza casei - atunci când stâlpii sunt scufundați în pământ la o anumită adâncime și sunt interconectați printr-un distanțier. O astfel de fundație este necesară pentru a nivela relieful, deoarece construcția este adesea efectuată pe locuri cu scăderi puternice ale nivelului solului.

Finlanda este bogată în depozite de piatră naturală - gresie, steatită, ardezie. Cu ajutorul lui, solul și fundația sunt întărite.

În decorarea unei case sau a unui apartament în stil finlandez modern, piatra și lemnul sunt întotdeauna prezente. Pentru decorarea fațadelor, pentru decorarea interioară, pentru decorarea grădinii - aceste materiale sunt prezente peste tot. Terenul din apropierea casei este neapărat decorat cu pietre sub formă de bolovani sau bolovani. La început poate părea că această natură a decorat totul atât de haotic, dar de fapt proiectul a fost creat de arhitecți și designeri.

Șemineul exterior este o altă trăsătură distinctivă a stilului. Un șemineu în aer liber este cel mai adesea instalat la intrarea principală. Există o terasă în jurul sau lângă șemineu.

Cum să se înregistreze?

Cel mai important lucru atunci când decorați o casă de țară în stil finlandez este că toate accesoriile sunt combinate armonios între ele. Deși este în general acceptat că lucrurile realizate manual sunt folosite pentru a decora interiorul, puteți ridica cu succes articole de uz casnic moderne create folosind cele mai noi tehnologii.

Soba sau vatra este punctul principal de la care începe reparația și decorarea casei. Locuitorii Finlandei iubesc șemineele clasice, dar le preferă totuși vetrele vechi, care își vor găsi locul atât în ​​bucătărie, cât și în birou. Gospodinele coc uneori chiar pâine în astfel de cuptoare.

Însuși numele „casă finlandeză” sugerează deja că camera ar trebui să aibă mult spațiu și lumină. Lemn deschis la culoare, multe lămpi și oglinzi forjate, decorate în argint - aici trebuie să respectați măsura, astfel încât designul să rămână rafinat. Mobilierul este, de asemenea, în culori deschise, iar dulapurile pentru cărți și lucruri sunt din lemn și masive.

Exterior

Decorarea din lemn a casei din exterior vă permite să economisiți mult, iar datorită construcției folosind tehnologia cadrului, clădirea este ridicată cât mai repede posibil.

Structurile sunt create în principal din lemn. Caracteristicile materialului lipit profilat sunt potrivite pentru utilizare pe tot parcursul anului, lemnul nu se va crăpa și nu se va deforma.

Casa tradițională în stil finlandez are un etaj rezidențial și un acoperiș în două frontoane. La cererea consumatorului, designerii și arhitecții proiectează un etaj suplimentar, o terasă, o baie sau o saună.

Destul de des, stilul finlandez a început să fie însoțit de ferestre panoramice. Un astfel de geam permite luminii să pătrundă la maximum în casă. În exterior, ornamentele ferestrelor vin aproape întotdeauna cu viziere.

Interior

Lemnul are propria sa structură interesantă; este un material cald și confortabil. Dacă vrei să înmoaie și mai mult acest finisaj, poți folosi vopsea mată.

Un apartament sau o casă în stil finlandez este întotdeauna aproape goală în interior - un număr mare de piese mici și mobilier este inacceptabil. Lucrurile realizate manual care se transmit de la o generație la alta ajută la decorarea corectă a spațiului din cameră. Diverse figuri din porțelan sau lut, șervețele țesute sau covoare - fiecare astfel de articol are propria sa istorie.

Culorile tradiționale sunt albastru, alb, verde și gri. Cel mai adesea sunt folosite pentru fundal, pe care restul ideilor se vor forma ulterior. Culorile luminoase și îndrăznețe nu sunt folosite.

În stilul finlandez modern, puteți observa adesea diverse contradicții în interior. - de exemplu, o simplă canapea antică în fața unui cinematograf uriaș. Sau un șemineu alimentat cu energie electrică, iar în apropiere există o grămadă de lemne de foc pentru decorare.

Orice spațiu liber trebuie folosit rațional și nu umplut cu tot felul de piese de mobilier. De exemplu, un dulap practic de colț se potrivește perfect în colțul camerei.

Camera copiilor poate fi, de asemenea, decorată în stil finlandez. Aici, designul nu implică o zonare clară, mai ales dacă doi copii vor locui în cameră. Nu este nevoie să instalați pereți despărțitori, soluția va fi împărțirea în zone după culoare - pereți, podea, diverse covoare. Dacă suprafața nu este foarte mare, merită să aruncați o privire mai atentă la piesele de mobilier compacte. O creșă cu pat supraetajat, un dulap pentru doi, o măsuță cu scaune va lăsa suficient spațiu pentru a se juca copiii.

Saunele finlandeze merită o atenție deosebită - sunt populare în întreaga lume. Principala lor diferență față de băile simple și saune este aerul. Aici este uscat și poate atinge temperaturi de 120-130 ° C. Măturile practic nu sunt folosite, în cazuri rare pot fi făcute din mesteacăn sau ienupăr. Sauna sub formă de butoi a devenit neobișnuită și la cerere, acest design se încălzește foarte repede.

În Finlanda, sauna este o parte indispensabilă a culturii, așa că poate fi instalată nu numai în case private, ci și în apartamente. Dacă într-o familie finlandeză un oaspete este invitat să se încălzească într-o saună, este un semn de respect și încredere deplină.

Exemple frumoase

Luați în considerare mai multe opțiuni de design neobișnuite pentru spații.

  • O opțiune de design de bucătărie destul de confortabilă pe care orice familie o va aprecia. Vei dori să-ți petreci toată viața la o astfel de masă.
  • La prima vedere, dormitoarele în stil finlandez sunt destul de monotone, lipsite de detalii luminoase. Dar, în ciuda acestui fapt, camera se dovedește a fi foarte luminoasă și îngrijită.
  • O cameră pentru copii poate fi decorată în culori similare, dar adăugați scaune luminoase sau un covor pentru a face copiii mai confortabil. Dar chiar și fără aceasta, orice copil va aprecia acest stil.
  • Baia este impresionantă. În majoritatea caselor rusești, pereții sunt cu gresie, dar aici există doar lemn.
  • Designul exterior frumos este, de asemenea, important. De obicei, casele în stil finlandez arată așa.

Pentru cum arată o casă finlandeză cu cadru de 196 m2, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila