Case minimaliste

Case minimaliste
 1. Trăsături distinctive
 2. Materiale de decorare
 3. Proiecte exterioare
 4. Opțiuni de interior
 5. Exemple frumoase

Casa proprie este visul multora. Nu este nimic mai frumos decât seara, după o zi de lucru, relaxează-te pe propria ta terasă cu o ceașcă de ceai și admiră priveliștea orașului sau a naturii. Dacă plănuiești doar să-ți construiești casa și să alegi un stil, atunci acest material este pentru tine.

Trăsături distinctive

Cel mai popular stil astăzi, atât în ​​construcție, cât și în interior, este minimalismul. Aceasta este o tendință modernă care are câteva diferențe izbitoare:

 • aspect original, dar nu pretențios;
 • design laconic;
 • de regulă, casa nu are mai mult de 2 etaje;
 • lipsa partițiilor inutile;
 • iluminare bună și multe ferestre mari;
 • o combinație de nu mai mult de 2-3 nuanțe în interior;
 • camere spațioase (pot fi diferite în cuadratura, nu neapărat mari).

Într-o cabană de țară în stilul minimalismului, nu ar trebui să existe articole inutile - ochiul ar trebui să se „odihnească” și capul să „respire”. Este cu adevărat ușor și plăcut să fii într-un astfel de interior, nu există o varietate de texturi, nuanțe și mobilier, apăsând din toate părțile.

Minimalismul se referă în primul rând la funcționalitate și organizare. Fiecare lucru este la locul lui și totul personal este ascuns de privirile indiscrete.

Prin urmare, acest stil nu este potrivit pentru cei care sunt obișnuiți să vadă diverse lucruri mici drăguțe în interior, care nu acordă atenție mizeriei și nu își fac griji.

Materiale de decorare

La construirea unei case în stilul minimalismului, se folosesc materiale diferite: cărămidă, care este apoi tencuită, piatră decorativă pentru decorarea exterioară, inserții de lemn, mult beton, sticlă, metal.

Arhitectura în această direcție este vizibilă și pare neobișnuită. De regulă, acestea sunt clădiri joase, cu un acoperiș plat sau ușor înclinat. Forma exterioară a casei poate să semene cu blocuri de construcție cu ferestre mari.

În interiorul unei astfel de case, interiorul este de obicei executat într-un stil minimalist. Următoarele materiale sunt utilizate pentru decorarea camerelor:

 • tencuiala netedă și vopsele mate;
 • laminat pentru lemn natural;
 • tapet fara model intens, nu stralucitor, culori pastelate;
 • beton ca decorare a peretelui sau a tavanului;
 • placi ceramice elegante;
 • lemn natural (de exemplu, trepte de scară, podele, mobilier etc.).

Pentru a oferi o asemenea moliciune și confort interior auster și ascetic, se folosesc țesături naturale: textile pentru ferestre, pături, covoare.

Proiecte exterioare

Casele în stil laconic pot fi mari sau mici. Pentru stilul minimalism, numărul de metri pătrați nu contează - poate fi aplicat pe orice zonă. În mod tradițional, casele moderne sunt construite pe 1-2 etaje, deoarece astfel poți economisi semnificativ la materiale și construcție, fără a pierde în cuadratură. O casă cu un etaj poate fi aceeași ca suprafață cu o casă cu două etaje, dar în același timp va exista mai mult spațiu util și se vor consuma mai puține materiale.

Prin urmare, acest tip de casă este perfect pentru o cabană de vară.

Dacă trebuie să construiți o cabană de vară, atunci este mai bine să alegeți o casă cu cadru. Aceasta este o opțiune bugetară și rapidă, în timp ce stilul de construcție poate fi orice. Pentru minimalism este importantă o combinație de linii verticale și orizontale, acoperișul clasic este plat, cu posibilitatea de a construi o punte de observație sau o terasă deschisă. Dar nimeni nu vă interzice să faceți un acoperiș obișnuit, alegeți doar materiale potrivite pentru minimalism - nu siding, ci acoperiri mai moderne, de exemplu șindrilă flexibilă.

O casă de țară potrivită pentru viață pe tot parcursul anului trebuie să fie mai solidă. Poate fi construit din caramida, monobloc, cherestea. Caramida si monoblocul sunt izolate, tencuite in mai multe straturi. Asa se obtine o fatada clasica minimalista. La tencuială se adaugă decorul din panouri de lemn - acesta este un accent la modă care va adăuga căldură și confort casei.

Un alt plus al caselor minimaliste este un număr mare de ferestre astfel încât interiorul casei să fie luminos. Geamurile panoramice dau si efectul unui spatiu mai mare. Chiar și o casă mică cu ferestre din podea până în tavan va părea mai spațioasă în interior. De obicei, astfel de ferestre se realizează la intrarea pe terasă, pe partea casei care este închisă de privirile curioșilor.

Și aceasta este o soluție excelentă pentru cei care doresc multă lumină și aer în casa lor.

Casele din lemn sau casele dintr-un bar nu se potrivesc cu descrierea minimalismului., bradul se regaseste aici doar ca decor in exterior si interior. Dar nimeni nu vă va interzice să construiți o casă din lemn cu caracteristici ale acestui stil: ar trebui să fie laconică, de formă geometrică corectă, cu un acoperiș ușor înclinat (nu puteți face un acoperiș plat pentru case dintr-un bar).

Un alt tip de minimalism este stilul scandinav de construcție. Astfel de case sunt construite din materiale naturale: lemn, piatră, sticlă etc. Pot exista orice număr de etaje, dar cel mai adesea acestea sunt case mici de 1-2 etaje din pin, fag sau mesteacăn. Fundația este din piatră naturală și este destul de înaltă. Ferestre - lemn și geamuri termopan, economisind căldură și energie.

Stilul scandinav de construcție nu este doar un aspect spectaculos, ci și funcționalitate, economisirea resurselor și respectarea mediului.

Pentru construcție, de regulă, folosesc cherestea sau tehnologia cadru, placare din plăci orizontale sau verticale înguste. În astfel de case, acoperișul nu este cel mai adesea plat, ci tradiționalul scandinav - fronton abrupt. Mansarda este de obicei un spațiu de locuit, iar forma acoperișului permite precipitațiilor să nu zăbovească pe el, ceea ce înseamnă că nu trebuie curățat singur.

Poate că această opțiune de minimalism ți se va potrivi.

Opțiuni de interior

O casă minimalistă în interior este de obicei decorată într-un stil similar. Interiorul se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • spaţiu;
 • nuanțe monocromatice în decorarea pereților și tavanelor;
 • lipsa mulării din stuc, decor inutil, modele colorate;
 • multă lumină, inclusiv naturală;
 • mobilier funcțional;
 • lipsa diverselor obiecte mici și decor (figurine, magneți etc.);
 • lipsa dezordinei.

În ceea ce privește amenajarea în interiorul unei astfel de case, poate fi oricare, principalul lucru este să nu „profundăm” cu camerele. Mai bine să ai 2 dormitoare mari cu drepturi depline decât 3 mici, unde nu ai unde să te întorci și unde există puțină lumină și aer. Renovările se fac cel mai bine în același stil în toate camerele, inclusiv în băi și toalete.

Astfel poți realiza un singur spațiu în care nu numai că va fi plăcut să fii, ci și mai ușor să respiri.

Nu ar trebui să lipiți diferite imagini de fundal în camere diferite, în special în culori strălucitoare și cu modele fanteziste în relief. Cea mai bună opțiune este tapetul alb neted care poate fi vopsit, care poate fi acoperit cu orice nuanță de vopsea sigură. Desigur, dacă nu doriți să vopsiți pereții, atunci puteți alege tapetul clasic care poate fi relipit o dată la 5-7 ani. Dar trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

 • Lățimea rolului este de cel puțin 1 m, astfel încât veți obține un perete perfect plat, fără rosturi.
 • Textura: netedă sau ușor texturată pe întreaga suprafață a ruloului.
 • Alegeți imprimeuri elegante, laconice de dimensiuni mari, de exemplu, poate fi tapet care imită beton sau lemn și, cel mai bine, doar cele simple. Fără flori, plante, monograme și altele asemenea.

Este mai bine să alegeți un tavan mat, fără spoturi și pseudo-cristal. Sistemul de iluminat trebuie să se potrivească cu stilul: candelabre laconice, lămpi mici pe șine. Lămpile de podea, lămpile și corpurile de iluminat sunt cel mai bine selectate din aceeași colecție.

La prima vedere, un interior minimalist poate părea rece și impersonal. Covoarele, textilele bune (draperii la ferestre, pături, perne) vor ajuta la înmuierea acesteia și la aducerea confortului.

Mobilierul poate fi din lemn in culori calde, dar nu wenge si nu tonuri roscate.

Exemple frumoase

Există un număr mare de modele de case minimaliste. Vă vom arăta aici unele dintre cele mai bune.

 • O variantă a unei case mici cu un etaj, cu o suprafață de aproximativ 100-150 de metri pătrați. Forma corectă clară, un etaj și multe ferestre mari. O astfel de casă poate fi o soluție excelentă de cabană de vară sau o casă de reședință permanentă pentru o familie mică. Fațada arată laconic și interesant: tencuială netedă ușoară, inserții din panouri de lemn, gresie bună și ferestre din lemn cu geamuri termopan.
 • Următoarea opțiune este incredibil de frumoasă. Aici suprafața casei este deja mult mai mare - aproximativ 200 de pătrate. Stilul casei poate fi descris ca un amestec de minimalism și scandi. Casa are doua etaje - al doilea etaj este mansarda. Acordați atenție ferestrelor panoramice și modului în care casa este împărțită după culoare și textură. Aici, tencuiala albă netedă este combinată cu panouri înguste din lemn de culoare închisă, aproape neagră. Acoperișul este înalt cu țigle contrastante interesante.
 • Dacă aveți nevoie de o casă mult mai mare ca suprafață, atunci vă recomandăm să acordați atenție unui astfel de proiect: o casa mare cu doua etaje cu o anexa laterala sub forma de spatiu acoperit si terasa pe acoperis. Această extensie este conectată la casă, pe plan proiectul arată ca litera „G”. Aceasta este o soluție excelentă pentru o familie numeroasă și o reședință permanentă. Casa în sine și extensia sunt realizate în același stil - aici sunt combinate minimalismul și scandiul. Exteriorul este din lemn: panouri orizontale din lemn si grinzi. Gardurile de lângă casă și de pe terasă arată interesant. Schema de culori a casei atrage, de asemenea, atenția, combinația de bej și gri arată proaspătă.
 • Următoarea opțiune este un reprezentant tipic al stilului scandinav. O casă de lemn pe o fundație înaltă de piatră, cu un acoperiș înalt abrupt. Casa este mica, dar are doua etaje - al doilea este la mansarda. Schema de culori este, de asemenea, clasică pentru acest stil: o combinație contrastantă de negru și lemn deschis. Aici sunt și ferestre mari din podea până în tavan, ceea ce oferă mult spațiu și multă lumină în interior.

În ceea ce privește interioarele în stilul minimalismului, am ales câteva dintre cele de bază, care arată principiile clasice ale acestei direcții.

 • În prima versiune, un living și o bucătărie sunt conectate într-o cameră mare, ferestrele panoramice mari oferă și mai mult spațiu, o cameră îngustă devine vizual mai largă. Pereții sunt albi, podeaua contrastantă întunecată, precum mobilierul din lemn. Textilele, mobilierul tapițat, iluminatul adaugă confort interiorului.
 • O altă opțiune pentru un living spațios, laconic: tavane înalte, pereți albi și gri, podea lejeră și același mobilier. Punctul luminos aici sunt pernele galbene de pe canapeaua gri. În ciuda draperiilor întunecate, camera este luminoasă datorită ferestrelor mari.
 • Mulți oameni se întreabă dacă se poate face o cameră pentru copii în stil minimalist. Da, dacă nu te lași purtat de mobilier și decor inutile. De exemplu, interiorul unui apartament într-un stil laconic. Pepiniera de aici este realizată în culori deschise, ferestrele până la podea sunt acoperite cu perdele lungi simple de culoare albastru strălucitor. Un perete este în contrast, în culoarea draperiilor, cu un decor interesant sub formă de nori albi. Mobilierul convertibil și sertarele ascunse economisesc spațiu.

Privire de ansamblu asupra casei în stilul minimalismului, cu o suprafață de 410 mp. în videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila