Totul despre case high-tech cu un etaj

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiecte
 3. Materiale (editare)
 4. Proiecta
 5. Exemple frumoase

Stilul high-tech este combinația perfectă între frumusețe cu caracter practic și funcționalitate. Casele construite în această direcție arată modern și futurist, se remarcă prin forme geometrice incredibile care le deosebesc de clădirile obișnuite. Cel mai adesea, high-tech este folosit în construcția de cabane cu un etaj. În acest articol, vom lua în considerare totul despre casele cu un etaj de înaltă tehnologie.

Particularități

Forma caselor high-tech cu un etaj seamănă cu un cub, ale cărui limite clare creează un sentiment de securitate și confort. Se cheltuiesc mai mulți bani și timp pentru construcția unor astfel de clădiri, dar toate acestea se plătesc prin confort ridicat, eficiență energetică și funcționalitate. Casele high-tech sunt de obicei alese de oameni ambițioși și activi cărora le place să se înconjoare cu tot ce este nou. Principalele caracteristici ale clădirilor în acest stil includ următoarele:

 • prezența unui acoperiș plat cu un unghi ușor de înclinare;
 • mult geam panoramic și lumină naturală;
 • linii stricte în desene și un minim de rotunjime;
 • prezența coloanelor.

O paletă de culori negru, roșu, galben, bej, alb și gri predomină în decorarea caselor. Pentru fațadele se utilizează numai material artificial, dar piatra naturală și lemnul ar trebui să fie prezente cel puțin. La decorarea caselor, se acordă o atenție deosebită iluminatului, acesta este instalat în jurul întregului perimetru al clădirii. În ceea ce privește interiorul high-tech, acesta are și propriile caracteristici, și anume:

 • finisarea suprafetei se face cu tencuiala;
 • tavane înalte și iluminare panoramică;
 • prezența scărilor, acvariilor mari și șemineelor;
 • spațiu deschis maxim, fără pereți despărțitori (zonarea se realizează folosind mobilier sau decorațiuni).

În interiorul caselor, decorul nu iese în evidență pe fundalul general cu textură și culori strălucitoare. Pentru a sublinia stilul, casa trebuie sa fie dotata cu sistemul Smart Home, electrocasnice incorporabile si electronice moderne.

Proiecte

Atunci când proiectați case mici de înaltă tehnologie cu un etaj, acestea includ de obicei o bucătărie, un vestibul, o cameră de zi spațioasă, un cazan, un hol de intrare și o cameră de duș. Uneori, proiectele oferă spațiu suplimentar pentru amenajarea unei cămară sau a unui dressing. Pentru casele cu acoperișuri plate cu doar 1 etaj, puteți adăuga și o verandă.

Modelele de case cu o suprafață de până la 100 de metri pătrați sunt foarte populare. m cu garaj. Dispunerea lor este clasică: living, dormitor, baie, baie, bucătărie și dressing.

Dacă zona suburbană permite (este peste 150 mp), atunci planul de construcție poate include o mansardă.

Materiale (editare)

În ciuda faptului că casele cu un etaj de înaltă tehnologie se disting prin forme exterioare neobișnuite, cele mai comune materiale sunt utilizate în construcția lor. Pentru construcția unor astfel de clădiri moderne, se folosesc de obicei următoarele soluții:

 • beton spumos (cel mai accesibil material, dar necesită finisare decorativă);
 • blocuri ceramice, din beton celular (sunt foarte durabile, convenabile la așezare, sunt ieftine și au conductivitate termică scăzută);
 • cărămidă (material de încredere și durabil).

Există, de asemenea, case din lemn (din cherestea), se încadrează perfect în designul peisagistic al site-ului și sunt combinate armonios cu alte clădiri. Casele cu un etaj pot fi ridicate din lemn folosind metoda cadru-panou.

Principala caracteristică a caselor de înaltă tehnologie este prezența unui acoperiș neobișnuit. Este complet plat si are o usoara panta, astfel incat pentru montarea unor astfel de acoperisuri se folosesc membrane din PVC.

Deoarece casele cu un etaj de înaltă tehnologie sunt ușoare, acestea sunt instalate pe o bază ranforsată sau pe o fundație coloană. Acest lucru necesită în plus achiziționarea de stâlpi și beton.

Proiecta

Hi-tech se caracterizează prin funcționalitate maximă, astfel încât designul spațiilor ar trebui să fie nu numai elegant, ci și lipsit de toate lucrurile inutile. Există o zonare strictă în interiorul camerelor. Decorarea se face cu oglinda, sticla si plastic. Caracteristica principală a designului este prezența luminii abundente, în fiecare cameră este decorată diferit.

 • Sufragerie. Decorul este prezentat printr-o combinație de materiale moderne și tradiționale: plasticul este completat de piatră, sticlă și metal. Texturile din cărămidă și beton sunt foarte populare, pe fundalul său, mobilierul de forme stricte arată superb, cu fațade simple și o textură deschisă. Ca mobilier tapițat sunt alese canapele confortabile cu tapițerie din piele. O măsuță de cafea din plastic sau sticlă trebuie să fie prezentă în interior.
 • Baie. Pereții acestei camere sunt decorați cu plăci mari monocromatice. În funcție de zona camerei, puteți alege atât tonuri deschise, cât și întunecate ale placajului. Combinația de gri cu culorile bej și alb arată frumos în design. Adesea, în interiorul high-tech, puteți găsi ornamente din lemn natural. Pentru a sublinia în mod favorabil decorul, se folosește iluminarea de fundal pe pereți și tavan. Instalațiile sanitare sunt alese în nuanțe metalice.
 • Dormitor. Aceste camere se disting prin ergonomie, finisarea suprafeței în ele este realizată cu materiale naturale. Pardoseala este de obicei laminată sau parchet în nuanțe pastelate. Pentru a crea o atmosferă romantică în dormitoare, este instalat un sistem de iluminat reglabil. Materialele textile sunt selectate în culori deschise din țesături ușoare.
 • Bucătărie. Designul acestei camere prevede prezența a două zone: mese și lucru. Echipamentele și toate ustensilele de bucătărie sunt aranjate strict conform cerințelor de ergonomie. Iluminatul puternic este instalat deasupra blatului mare de lucru. Dacă se dorește, interiorul bucătăriilor poate fi completat cu o zonă de relaxare și un televizor.
 • Holul. Atunci când decorați un coridor, alegeți mobilier ușor, decor, iluminat încorporat și un tavan întins lucios. Zona de depozitare este ascunsă în spatele unui dulap cu suprafață lucioasă sau oglindă. În designul holului, există întotdeauna o oglindă mare, sub care puteți plasa un raft consolă.

În interiorul camerelor decorate în stil high-tech, nu este permis să folosiți mult decor. Puteți completa designul cu postere alb-negru, fotografii de familie, vaze cu flori.

Exemple frumoase

Astăzi există multe proiecte de design pentru case cu un etaj de înaltă tehnologie, fiecare dintre ele având propriile sale caracteristici. Pentru a construi o cabană mică într-un design modern, puteți alege dintre mai multe opțiuni de proiect.

 • Casă din cărămidă cu acoperiș plat. Placarea exterioară a fațadelor trebuie realizată cu tencuială albă ca zăpada și trebuie realizate mai multe inserții de panouri de lemn în nuanțe calde. În aripa stângă a clădirii, puteți amplasa un dormitor, un living și o baie, iar în aripa dreaptă - o bucătărie, o creșă și o baie. Cel mai bine este să faceți camera de zi complet vitrată; îi puteți atașa o terasă în exterior.
 • O casa originala cu un design exterior sofisticat. Un astfel de proiect este ideal pentru dezvoltatorii îndrăzneți, cu un gust extraordinar. Zona de recreere din aceasta casa este deschisa, este reprezentata de o terasa rotunda. Pentru a face toți membrii familiei să se simtă confortabil, amenajarea trebuie să includă mai multe zone de dormit, o baie bine luminată, o cameră de zi și o sufragerie combinată cu o bucătărie.

Vedeți o prezentare generală a unei case cu un etaj de înaltă tehnologie.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila