Stilul lui Wright în interiorul și exteriorul caselor

Conţinut
 1. Particularități
 2. Spectrul de culori
 3. Arhitectură
 4. Design interior
 5. Cum se face un proiect?
 6. Exemple frumoase

În design, ideea de armonie supremă cu natura devine din ce în ce mai importantă în fiecare an. Acest lucru este valabil atât pentru interior, cât și pentru exterior. Este important ca clădirile să se încadreze în peisaj în mod convingător, iar designul interior al locuinței a fost în consonanță cu gândirea ecologică. O astfel de direcție, asemănătoare cu natura, este stilul lui Wright. Altfel se numește „stil de prerie”.

Particularități

Astfel de clădiri devin completări laconice la peisaj - sunt atât simple, cât și confortabile și gândite în exterior, astfel încât privirea să perceapă casa și împrejurimile sale naturale ca un întreg. Aceasta este filozofia arhitecturii organice, care a fost fondată de arhitectul inovator american Frank Lloyd Wright.

Nu-i plăceau structurile voluminoase, complicate, credea că clădirea ar trebui să fie prietenoasă cu peisajul natural. Iar inspiratorii unor astfel de inovații au fost stepele americane (de aici provine denumirea de „stil de prerie”). În timpul vieții sale, Wright a construit un număr imens de case, precum și școli, biserici, muzee, precum și clădiri de birouri și multe altele, conform proiectelor sale.

Dar arhitectura organică, exprimată prin „casele din prerie”, a devenit cea mai semnificativă contribuție a lui Wright și, prin urmare, stilul acestor case a început să-i poarte numele.

Caracteristici tipice ale caselor:

 • clădirile sunt orientate orizontal;
 • casele arată ghemuit și unghiular;
 • fațada este împărțită vizual în mai multe secțiuni;
 • aspectul clădirii este deschis;
 • casa este decorata cu materiale naturale in diferite combinatii.

În același timp, clădirile sunt atât laconice, cât și confortabile în același timp. Nu poate exista pretentiozitate si fast, complexitate, elemente care nu pot fi numite functionale.

Casele moderne sunt adesea dreptunghiulare sau în formă de L, iar acest lucru se face în principal pentru a economisi spațiu în clădire. Casele de obicei nu sunt înalte, chiar și cu 2 și 3 etaje. Sentimentul de pământesc se datorează orientării orizontale a clădirilor.

Și clădirile arată unghiular datorită numărului considerabil de proiecții dreptunghiulare (de exemplu, extensii, ferestre).

Spectrul de culori

Se folosesc doar culori naturale. Prioritatea este neutră și caldă. Mai des folosit nisip, bej, teracotă, maro și gri. Ceea ce nu este surprinzător: de fapt, aceste culori se potrivesc organic în orice peisaj. Dar albul, atât de îndrăgit în direcția greacă mediteraneană sau nordică, este aproape absent în stilul lui Wright.

Acoperișul va fi întotdeauna mai întunecat decât pereții, dar pilitura surplonților va fi mai deschisă. Designul colțurilor ar trebui să fie în ton cu culoarea acoperișului. Schema de culori se bazează pe minimalism, este neutră și calmă.

Se crede că casa în sine să fie restrânsă, iar copacii înfloriți pe site sau florile într-un pat de flori pot deveni accente strălucitoare - doar decor natural. Și, desigur, iarba verde și cerul albastru vor decora „casa din prerie” mai bine decât orice altceva.

Culorile sunt placute si pentru perceptia umana, nu se satura de ele, iar combinatia lor este asociata cu confortul si siguranta. Și ar trebui să sublinieze, de asemenea, angularitatea clădirii, deoarece în cazul stilului lui Wright, aceasta este o demnitate fără ambiguitate a casei.

Accentul este pus pe segmentarea clădirilor, iar culoarea este cel mai bun instrument pentru a pune accente.

Arhitectură

Casele moderne ale lui Wright par compacte, dar nu modeste. Acestea încă nu sunt case mici în care trebuie să te ghemuiești și să te simți înghesuit. Dar, desigur, nu există nicio senzație de lux, de spațialitate regală aici.Aceasta poate fi considerată o opțiune de compromis. Deși, în medie, casa lui Wright are 150-200 mp.

Fereastră

Ei în astfel de case se învecinează direct cu acoperișul. Sau pot merge chiar de-a lungul perimetrului întregii clădiri cu o bandă solidă. Ferestrele sunt de obicei dreptunghiulare sau pătrate, au câteva buiandrugi. Obloanele nu sunt folosite, ferestrele sunt incadrate cu fasii de beton sau scanduri groase.

Dacă casa este scumpă, ferestrele panoramice vor fi pe ambele părți ale intrării principale.

Acoperiş

Nu există subsol și fundație în astfel de clădiri, doar că casa în sine este de obicei construită pe un deal. Acoperișurile sunt fie cu 3 pante, fie cu 4 pante, au o pantă ușoară. Uneori sunt complet plate. Acoperișurile caselor în stil Wright se disting prin surplonțe destul de largi: un astfel de element citează arhitectura orientală.

Finisarea fatadelor

Peretii caselor sunt construiti din caramida, piatra naturala, blocuri ceramice. Pentru podele se folosesc beton și grinzi de lemn. Practic nu există structuri de cadru în acest stil și nu există case realizate în întregime din lemn.

Finisajele sunt eclectice: betonul și sticla sunt combinate în liniște cu lemnul natural și piatra brută. Piatra poate fi combinată cu pereți tencuiți fin.

Anterior, cărămida era cel mai popular material pentru construirea caselor lui Wright, acum are mai mult sens să folosești blocuri ceramice care au dimensiuni mai mari. Deseori astăzi se folosește un material de imitație care seamănă doar cu lemnul sau piatra naturală. Acest lucru nu intră în conflict cu stilul.

Dar nu ar trebui să renunți la o cantitate mare de sticlă - aceasta este o carte de vizită a stilului. Nu există bare pe ferestre, dar designul lor segmentat creează o armonie geometrică plăcută ochiului.

Design interior

Casele lui Wright au tavane înalte, ferestre panoramice, cultivă spațiul și lumina ca „umpluturi” naturale, sau, mai precis, proprietarii casei. Și în asta se ghicește și armonia cu natura. Și dacă alegi lămpi, atunci acestea sunt pătrate, colțoase, lipsite de rotunjime clasică.

De asemenea, seamănă cu felinarele de hârtie din cultura asiatică, potrivite pentru direcția geometrică a stilului.

Soluții de proiectare în interiorul casei:

 • dulapuri monocromatice care diferă de culoarea pereților, datorită cărora se creează o imagine generală coerentă din segmentele unghiulare ale interiorului;
 • aspectul casei este de așa natură încât împărțirea camerelor nu se realizează într-un mod standard, cu ajutorul pereților, ci prin zonarea graniței - de exemplu, pereții sunt pictați în apropierea bucătăriei, iar zona de luat masa este decorată cu zidărie din piatră naturală;
 • plafoanele pot fi văruite, dar adesea sunt structuri suspendate din gips-carton, care pot fi și pe mai multe niveluri, astfel încât să poată zona spațiul cu o astfel de tehnică fără pereți;
 • pe tavane pot fi inserții din lemn, instalații întregi cu una dintre culorile dominante în interior;
 • se folosesc candelabre-elice - atât funcționale, cât și din punct de vedere decorativ, formatoare de stil;
 • întrucât casa în sine creează un sentiment de pământ, poate fi o mulțime de mobilier joasă în ea - cum ar fi canapele sau canapele cu fotolii, măsuțe de cafea, bufete, comode, console.

Designul într-o astfel de casă este creat pentru anii următori. Nu este destinat să fie reproiectat pentru a se potrivi noilor stiluri de modă. Decorul se poate schimba, schimbările sezoniere sunt binevenite, dar nu aspectul general al casei.

Cum se face un proiect?

De obicei, pentru documentarea proiectelor, aceștia apelează la specialiști care pun la dispoziție clienților proiecte standard - exemplele lor pot fi luate în considerare în detaliu. Uneori, clientul cere nu un proiect tipic, ci un proiect individual. Poate fi o cabană, o casă de țară cu un etaj sau două etaje cu un garaj și alte clădiri de pe teritoriu. Acestea sunt clădiri relativ mici din cărămidă și clădiri cu cadru. O persoană cu experiență în design sau care este expert în domenii legate de arhitectură poate întocmi independent un proiect.

Adesea clientul și firma de proiectare, constructorii lucrează în tandem.Viitorii proprietari pot desena o schiță a casei, iar experții o vor lua în considerare ca o dorință pentru construcția viitoare.

Adesea o casă este construită de o firmă, dar tot designul interior, designul interior este preluat de proprietarii înșiși. În acest caz, observația, gustul format, analiza interioarelor similare de succes vin în ajutor.

Fotografiile celor mai atractive case, designul lor interior sunt evaluate și din asta iese ceva propriu.

Exemple frumoase

Aceste fotografii motivează să începeți construcția și să vă „instalați” într-un context arhitectural și de design atât de atractiv. Vă sugerăm să privim aceste exemple de succes, care pot fi mult mai mult decât prezentate aici.

 • Casă tipică în stilul descris, convenabil pentru o familie numeroasă care preferă să locuiască în afara orașului, mai aproape de natură. Piatra și lemnul coexistă în decor, segmentarea structurii este subliniată în mod deliberat. Inserțiile albe au fost țesute cu succes în gama generală de maro.
 • Casă mai compactă cu două etaje, care poate fi construită într-o zonă relativ mică. Este interesant executată soluția cu ferestre într-una din laturile casei.
 • O variantă modernă a casei în stil Wright, al căror decor principal sunt ferestre uriașe. Într-o astfel de casă va fi mult soare și lumină.
 • Casa pare foarte joasă dar stă pe un deal și se încadrează armonios în peisaj. Casa are un garaj incorporat.
 • O varianta de compromis, mai aproape de casele tipice obisnuite. La primul etaj, ferestrele sunt mai mari decât la al doilea, iar acest lucru separă vizual zonele comune din casă de individual (dormitoare).
 • Aceste fotografii arată clar că zonarea în casă nu are pereți. O zonă curge lin în alta. Schema de culori este calmă și confortabilă.
 • Există multă piatră și sticlă în acest interior, geometria domnește aici împreună cu decorul ales rafinat.
 • Terase si verande în astfel de proiecte ele devin adesea argumentul final în favoarea „cumpărării / construirii acestei clădiri anume”.
 • O altă soluție interesantă, în care se ia mult din culturile orientale.
 • În arhitectura organică a lui Wright, însăși ideea de a fi aproape de natură este frumoasă, iar armonia nuanțelor naturale din finisaj o dovedește încă o dată.
   Printre un număr mare de stiluri, proiecte, soluții, trebuie să alegi ceva propriu, nu impulsiv și pe emoții, ci astfel încât alegerea să te mulțumească mulți ani. Și de preferință mai mult de o generație. Clădirile lui Wright sunt concepute pentru oamenii cărora le place să fie aproape de natură, culorile conservatoare și dragostea pentru abundența de lumină și spațiu.

   Următorul videoclip vă va spune cum să realizați un proiect de casă în stilul Wright.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila