Totul despre case cu un etaj în stil cabană

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiecte
 3. Materiale (editare)
 4. Paleta de culori
 5. Exemple frumoase

O casă în stil cabană este o soluție atractivă. Această locuință seamănă cu o dacha familiară unei persoane ruse. Combinația dintre lemn și piatră din clădire creează un aspect plăcut. În plus, casa este de obicei destul de robustă și caldă.

Particularități

Casele de cabană au originea în Elveția muntoasă și erau destinate păstorilor. Aceste locuințe erau de dimensiuni reduse, construite din materialele cele mai disponibile în regiunile muntoase - piatră și lemn.

Casa modernă în stil cabană este un spațiu de locuit mic, dar confortabil.

O astfel de structură este potrivită nu numai ca o cabană de vară (sezonieră), ci și pentru a trăi tot timpul anului. Acest lucru se datorează utilizării materialelor naturale durabile (lemn, piatră) care pot proteja împotriva vântului, ploii și umezelii. Pe lângă lemn și piatră, producătorii moderni oferă și alte materiale de încredere. Dar indiferent din ce material este făcută casa cabanei, principalul lucru aici este crearea unei clădiri armonioase și convenabile în toate sensurile clădirii, potrivite pentru un sejur confortabil.

Proiecte

Atunci când aprobi un proiect de casă, în primul rând, ar trebui să fii atent la elementele necesare în el. Stilul cabană vă permite să construiți o clădire rezidențială așa cum au nevoie proprietarii. În mod tradițional, fundația și etajul inferior al unor astfel de clădiri sunt din piatră, iar partea superioară este din lemn. Acest lucru se datorează condițiilor zonelor muntoase și posibilelor riscuri (alunecări de teren, leșiere de roci etc.).

Dimensiuni (editare)

Suprafața caselor poate fi orice. Cea mai bună opțiune este considerată a fi o suprafață de construcție de la 150 la 200 mp. Dispunerea interiorului nu va afecta în niciun fel stilul, dar nu uitați că cabanele sunt spațioase, dar în niciun caz case uriașe.

Casele cu un etaj pot fi construite cu mansardă. Și dacă, până la urmă, familia este numeroasă, atunci dispozitivul de la etajul doi ar fi o soluție bună. Mai mult de două etaje într-o locuință de acest tip nu ar trebui planificate - acest lucru va fi deja exagerat pentru stilul cabanei.

Garaj

Proprietarii de mașini ar trebui să aibă cu siguranță un garaj. Este convenabil atât pentru parcare, cât și pentru depozitarea oricăror unelte.

Garajul poate fi atașat unei clădiri rezidențiale sau decomandat.

Dacă alegerea a căzut pe o extensie, trebuie să aveți grijă ca porțile și finisajele acesteia să fie în armonie cu conceptul general al casei.

Terasă

Indiferent de timpul petrecut în interiorul clădirii, terasa este o opțiune excelentă pentru recreere în aer liber pe vreme bună. Terasa, amenajata cu gratar, pentru intalniri cu prietenii si jocuri pentru copii, se preteaza si ea stilului cabana. Terasa poate fi de orice dimensiune, dar este important ca întreaga clădire să arate armonioasă.

În etapa de proiectare, este important să se determine câte băi, dormitoare și alte camere sunt necesare pentru un sejur confortabil. După ce ați analizat nevoile, puteți aproba proiectul.

Materiale (editare)

Producătorii moderni oferă următoarele materiale pentru construirea de case în stil cabană:

 • cherestea;
 • cărămidă;
 • lemn;
 • blocuri de spumă;
 • beton gazos.

Casele din cărămidă și lemn prezintă un interes deosebit. Construcția din cărămidă este combinația perfectă între preț și calitate, iar adăugarea de elemente din lemn pe fațade va crea stilul dorit.

  Structura va fi rezistentă la orice condiții meteorologice: ploaie, zăpadă, îngheț, căldură, umiditate ridicată, rafale puternice de vânt. Și, de asemenea, înainte de a alege materiale, ar trebui să te gândești la o casă construită din busteni... Buștenii sunt ideali pentru construirea de case de țară. Lemnul păstrează perfect atât căldura, cât și răcoarea.

  Casele sunt construite cel mai repede din blocuri de spumă sau beton celular. Dar au și multe dezavantaje, mai ales pentru zonele cu o climă dificilă.

  Paleta de culori

  Înainte de a construi o casă în stil cabană, ar trebui să te gândești la ce nuanță să o termine. Iată câteva sfaturi.

  • Pentru fațade, este mai bine să alegeți tonuri naturale: cappuccino, castan, cacao, caramel, maro auriu, bronz, bej, gri, chihlimbar, fumuriu, coton, cărbune, fier, oțel și alte nuanțe de maro și gri.
  • Pentru decorarea interioară în stil cabană, sunt de preferat culori deschise, naturale: bej, fildeș, aur roz, fildeș, albastru deschis, alb, gri deschis.

  Exemple frumoase

  Când vă gândiți la case în acest stil, acordați atenție mai multor opțiuni interesante.

  Cabană elegantă din lemn de culoare deschisă, cu terasă și ferestre mari.

  O casă din piatră și lemn închis la culoare, cu mai multe intrări separate și o terasă în spate.

  O mică casă de vară în stil cabană, făcută din beton celular și cărămizi.

  Vezi mai jos o prezentare generală a casei în stil cabană.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila