Proiecte de case și cabane moderne

Conţinut
 1. Particularități
 2. Materialele folosite
 3. Prezentare generală a proiectelor
 4. Design interior si exterior
 5. Exemple gata

În lumea modernă, cu ajutorul diverselor programe de calculator, poți crea cu adevărat un proiect ideal și unic pentru casa ta. O persoană poate construi cu adevărat o casă de vis, ar exista o dorință!

Particularități

Astăzi, proiectele de case și cabane moderne dau viață celor mai neobișnuite și îndrăznețe idei în amenajări și fațade.

Mai întâi trebuie să te decizi în ce stil vrei să vezi casa de vis.

 • Minimalism - caracterizat prin respingerea a tot ceea ce este de prisos în interior, decorațiuni exterioare, fațadă. Aderând la acest stil, folosesc cele mai simple forme, culori deschise și decor necomplicat. Acest stil va fi adus la viață de metal, lemn, sticlă, precum și beton. Avantajele minimalismului sunt spațiul mare și abundența luminii. Proiectele de cabane în stilul minimalismului ajută la economisirea construcțiilor și a decorațiunilor interioare.
 • High Tech - spre deosebire de minimalism, în decor sunt folosite nuanțe aspre și întunecate, există adesea note de brutalitate. Acest stil este dominat de caracter practic.
 • Fuziune - combină mai multe stiluri simultan. Folosind acest decor, puteți combina cu ușurință minimalismul și goticul, clasicul și castelul, loft-ul și hi-tech.

Procesul de creare a unui proiect pentru o casă modernă include mai multe etape:

 1. arhitectural - se determină dimensiunile viitoarei structuri, aspectul fațadelor;
 2. constructiv - pozitia fundatiei, ferestrelor, scarilor, usilor, pardoselilor este fixa;
 3. Inginerie - se desenează o diagramă a locației viitoarelor comunicații, prize, robinete;
 4. proiect de proiectare - se dezvolta decorarea interioara a casei, cu indicarea materialelor;
 5. estima - se înregistrează costurile materiale necesare în fiecare etapă de construcţie.

Materialele folosite

  Alegerea materialului pentru construirea unei case este destul de diversă. Acordând preferință oricăruia dintre materiale, este necesar să se studieze în mod corespunzător fiecare dintre ele.

  Casele de la țară din cărămizi sunt ecologice, rezistente la îngheț și ignifuge.

  Cărămida are o durată lungă de viață, are rezistență ridicată și izolare fonică bună.

  Casele dintr-un bar sunt, de asemenea, populare astăzi. Acestea sunt principalele avantaje ale acestui tip de material.

  • Construcția dintr-un bar este de câteva ori mai ieftină în comparație cu alte materiale. Dacă plănuiți o casă de clasă economică, atunci cheresteaua va fi o opțiune ideală.
  • Foarte prietenos cu mediul, nu emite substanțe nocive. O opțiune excelentă pentru persoanele cu alergii.
  • Permeabilitate excelentă la oxigen.
  • După ce ați construit o casă, vă puteți muta imediat. Decorul interior din lemn se va potrivi perfect în interior.
  • De lungă durată.

   Casele de la țară și căsuțele din lemn natural arată grozav. Mulți oameni vor să vadă unitatea cu natura în casa lor. Lemnul natural este ideal. Casele din busteni sunt prietenoase cu mediul, arată grozav, sunt durabile și păstrează bine căldura.

   Prezentare generală a proiectelor

   Cataloagele de astăzi sunt pline de o varietate de case de țară gata făcute și căsuțe de lux. Este ușor să găsești un proiect pentru toate gusturile: o căsuță cu ferestre panoramice, verande deschise, anexe tematice și chiar o piscină.

   Atunci când planifică construcția unei case de țară, o persoană urmărește următoarele obiective:

   • singurătatea, dorința de a fi singur cu natura;
   • ocazia de a câștiga forță în aer curat, luând o pauză din orașul zgomotos;
   • probabilitatea de a îmbunătăți sănătatea, făcând îmbunătățirea site-ului.

   Cel mai adesea, terasele alăturate servesc ca zonă de recreere în casele de țară.Sunt atât zone deschise, cât și închise, în care poți sta cu ușurință cu prietenii la un grătar, te poți retrage cu o ceașcă de ceai și o carte interesantă, poți face sport sau yoga.

   Sunt de preferat cabane cu terasa vitrata, datorita carora poate fi folosita atat vara, cat si iarna.

   În lumea modernă, mașina a fost mult timp parte integrantă a fiecărei familii. Prin urmare, garajele se construiesc și pe terenuri private.

   Garajul poate fi construit ca o clădire de sine stătătoare sau, dimpotrivă, conectat la casă, făcându-l parte integrantă.

   Desigur, dacă site-ul are o suprafață mare, atunci puteți aloca cu ușurință un loc pentru un garaj pe el. Cu toate acestea, din ce în ce mai des este folosit un garaj încorporat în casele de țară.

   Avantajele incontestabile ale unei cabane cu garaj sunt mai multi factori.

   • Acces rapid la mașină. Acest punct este deosebit de important atunci când vremea este ploioasă afară - proprietarul nu trebuie să alerge într-o clădire separată în ploaie, viscol și vânt puternic.
   • Un garaj atasat casei pastreaza spatiul terenului.
   • Un garaj atașat este mult mai cald decât o clădire decomandată. O persoană va aprecia această caracteristică atunci când repara o mașină pe vreme de toamnă sau iarnă.
   • Un garaj încorporat economisește bani. Un garaj separat este, de asemenea, un buget separat.

   Acoperișul casei este o parte importantă a acesteia, deoarece protejează și închide locuința. În timp ce se țin de modelele moderne, mulți doresc să aibă o căsuță cu acoperiș plat. Cu toate acestea, există mai mulți factori de luat în considerare.

   1. Climat. Dacă o persoană trăiește într-un climat ploios și rece, atunci este recomandabil să preferați un acoperiș plat cu o pantă. În caz contrar, apa nu se va putea scurge, iar acest lucru este plin de consecințe negative.
   2. Vegetație. Dacă vor fi mulți copaci în jurul casei, atunci este mai bine să alegeți un acoperiș cu o pantă.

   Căsuțele cu acoperiș plat îndeplinesc standardele arhitecturii moderne. Conservatoare, cu linii drepte și simple, rezonează cu multe.

   Cea mai bună opțiune pentru iubitorii de multă lumină în casă este o cabană cu ferestre. De regulă, în astfel de case sunt folosite ferestre mari sau panoramice. De asemenea, este permisă combinarea acestor două tipuri de ferestre. Cu o astfel de clădire, puteți uita de camerele sumbre și întunecate.

   Zona viitoarei cabane este de o importanță deosebită. Aici, desigur, merită luat în considerare numărul de oameni care locuiesc în casă și suprafața terenului alocată pentru construcție. Dacă bugetul nu permite construirea de conace, atunci este foarte posibil să vă odihniți confortabil în case mici de până la 60 mp. m. În birourile speciale, pot crea cu ușurință un proiect pe o suprafață mică, care să adăpostească spații rezidențiale și nerezidențiale.

   Case cu o suprafață de până la 150 mp. m sunt perfecte pentru familii mici de la 3 la 5 persoane.

   Când există oportunități avansate, atunci pe parcele este posibil să se implementeze un plan pentru construcția de cabane cu o suprafață de 300 mp. mp și 500 mp. m, și chiar 1000 mp. m.

   O poveste

   Casele cu un etaj sunt destul de populare în lumea modernă. O astfel de clădire va permite unui oraș să fie mai aproape de pământ, de natură și, de asemenea, să aibă o ieșire separată către grădină sau terasă.

   Căsuțele cu un etaj au o serie de avantaje din care să alegeți.

   1. Preț. Dacă o persoană are un buget limitat, atunci o clădire cu un etaj este ideală. Este mult mai ieftin - atât dacă alegi un proiect gata făcut, cât și dacă îl construiești singur.
   2. Lipsa scărilor. Un mare plus în ceea ce privește siguranța locuinței. Mai ales când în casă locuiesc copii mici și bătrâni.

   În zilele noastre, utilizarea ferestrelor panoramice în clădirile mici cu un etaj este populară. Datorită geamurilor panoramice, spațiul se extinde, iar casa se umple de lumină. În plus, poți admira natura zi și noapte în orice moment al anului.

   Doua povesti

   Este necesară o pregătire mai amănunțită pentru a construi o casă cu două etaje. Inițial, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile solului. În plus, este important să se calculeze cu cea mai mare precizie masa viitoarei structuri.Toate acestea sunt necesare pentru ca în viitor solul să nu se lade sub greutatea clădirii.

   Două etaje din casă permit implementarea cea mai profitabilă a aspectului. La parter, puteți amplasa o așa-numită zonă de utilitate și o zonă pentru oaspeți - aceasta este o bucătărie, o boiler, o cameră de depozitare, un living. Iar etajul doi va rămâne complet spațiul personal al proprietarilor: un dormitor, un birou, o bibliotecă și multe altele. Băile pot fi amplasate la fiecare etaj.

   Dacă un număr mare de persoane sau mai multe familii sunt planificate să locuiască în cabană, atunci 2 etaje vor fi doar calea. Fiecare familie poate fi cazata la propriul etaj.

   Design interior si exterior

   După ce au rezolvat toate problemele practice ale construirii unei case, se confruntă cu așa-numitele probleme creative, cum ar fi aspectul, interiorul camerelor, decorarea exterioară. Aici trebuie să te asculți: ai nevoie de un design modern sau, mai urgent, de o componentă spirituală.

   Holul de la intrare este prima cameră pe care o văd atât oaspeții, cât și membrii familiei. Desigur, oaspeții vor fi mai uimiți de interior și mobilier. Dar gospodăriile sunt interesate în principal de funcționalitatea și spațiul acestei încăperi.

   Astăzi puteți alege orice stil care se va „juca” pe hol și face zone de depozitare ascunse de privirile indiscrete.

   Bucătăria este camera principală pentru gazda vatrăi familiei. Ea ar trebui să fie nu numai frumoasă, ci și practică. Materiale precum argila, piatra, ceramica, lemnul vor arata cel mai profitabil intr-o cabana la tara. Sunt perfecte pentru decorarea interioară a bucătăriei - materialele sunt rezistente la apă, nu se tem de temperaturi ridicate și vor servi proprietarilor pentru o lungă perioadă de timp.

   Livingul întâmpină prietenii și este, de asemenea, perfect pentru întâlniri de familie liniștite. Interioarele îndrăznețe și vibrante vor arăta mai bine aici. Și puteți folosi activ și mobilier tapițat: canapele, puf, fotolii, perne. Cum să aranjați toate acestea în mod organic se vede în imagini.

   Dormitorul este folosit în primul rând pentru o odihnă bună pentru proprietari. Aceasta este, s-ar putea spune, o cameră de intimitate, o zonă intimă a căsuței. Este mai bine să renunți la culorile luminoase în dormitor, preferând culorile deschise. Acesta din urmă te va ajuta să te calmezi, să te înfășoare în confort și să-ți ofere relaxare completă după o zi grea.

   Căsuțele mari moderne vă permit să faceți băi separate și, de asemenea, să nu fie limitate în dimensiune. Dacă casa este complet izolată, atunci este posibil să realizați o baie cu ferestre panoramice și să vă permiteți să vă bucurați de natură în timp ce faceți o baie cu spumă.

   Decorul interior al casei este o reflectare a caracterului proprietarului și crearea de confort pentru acesta. În design, cineva aderă la un stil, iar cineva amestecă mai multe simultan.

   Decorând din materiale naturale, un număr mare de flori proaspete vor reflecta perfect stilul Provence din casă. În acest caz, mobilierul ar trebui să fie vintage. Vazele, coșurile de răchită, sfeșnicele și multe altele sunt folosite în mod activ.

   Pentru iubitorii de naturalețe și apropiere de natură, o casă complet din lemn va servi ca o opțiune excelentă. Interiorul din lemn arată armonios cu orice stil. Dacă doriți luminozitate, atunci copacul poate fi vopsit în siguranță în orice culoare.

   Este de dorit ca fațada casei să fie combinată armonios cu decorarea interioară. Decorarea exterioară va fi contemplată de mulți, nu doar de oaspeți și prieteni. Este important ca fațada să fie cât mai funcțională, deoarece cabana protejează de vânt, ploaie, zăpadă.

   Dezastrele naturale nu ar trebui să strice o casă frumoasă.

   Următoarele materiale pot fi folosite pentru decorare:

   • siding;
   • piatră;
   • panouri frontale;
   • cărămidă;
   • ipsos.

     De obicei, casele de țară sunt înconjurate de garduri înalte. În lumea modernă, alegerea acestuia din urmă este, de asemenea, diversă. Puteți folosi un gard din lemn sculptat, un gard din metal sau fier, policarbonat, plastic și alte opțiuni. Pentru a crea armonie cu interiorul casei, gardul poate fi vopsit în culori luminoase sau în tonuri de gri. Totul depinde de imaginația proprietarului.

      Exemple gata

      Mai jos sunt fotografii cu case de țară și cabane finisate.

      • Căsuță minunată cu două etaje, cu ferestre mari de înaltă tehnologie. Ideal pentru o familie mare.
      • Căsuță de lux din cărămidă cu două etaje și garaj încorporat. Poate fi numit în siguranță o casă de vis.
      • Casă de țară din cărămidă în stil european.
      • Căsuță mare, cu o fațadă modernă.
      • Interiorul unei terase închise într-o casă privată. Aici te poți odihni grozav, admira natura sau te distra cu prietenii.
      • Ferestrele panoramice din interior oferă o experiență de neuitat și umplu casa cu un farmec aparte.
      • Un living cu șemineu va oferi nu numai căldură, ci și confort în serile liniștite.

      Proiectul și designul unei case moderne cu acoperiș plat în următorul videoclip.

      fara comentarii

      Comentariul a fost trimis cu succes.

      Bucătărie

      Dormitor

      Mobila