Stilul mediteranean in interiorul si exteriorul casei

Conţinut
 1. Particularități
 2. Materiale si culori
 3. Cum să decorezi fațada?
 4. Idei de interior pentru diferite camere
 5. Exemple frumoase

Dacă doriți să prelungiți vara pentru un an întreg, ar trebui să alegeți un stil cu un nume romantic în designul interior - Mediterana... Amintește de liniștea relaxării, a mării și a căldurii, zilele pline de soare. Acest stil este asociat cu veselia și lejeritatea ființei, pentru mulți oameni este cel mai bun vaccin împotriva depresiei. Să aruncăm o privire mai atentă asupra caracteristicilor stilului mediteranean din interiorul și exteriorul casei.

Particularități

Stilul mediteranean există de mult timp. Originile sale datează din antichitate, iar cele mai autentice exemple de stil se găsesc în Italia și Grecia. Pe toată coasta de sud a Europei, stilul s-a răspândit, a prins rădăcini, diluat cu aroma locală a țărilor „capturate”. Și chiar și în Africa de Nord, puteți găsi ecourile sale, unde, pe baza stilului mediteranean, a apărut un design marocan strălucitor.

O casă de țară sau o vilă în stil mediteranean este un adevărat lux, o structură frumoasă și de rang înalt care nu poate fi comandată după nicio modă. În regiunile nordice, astfel de structuri nu vor fi atât de convingătoare, deși se pot găsi întotdeauna compromisuri. În proiectele arhitecturale de case în stil mediteranean, o soluție este comună, datorită căreia casa va fi răcoroasă și confortabilă chiar și în condiții de căldură extremă.

Pentru o casă în acest stil, sunt caracteristice următoarele caracteristici:

 • acoperișuri de țiglă de culoare roșie, portocalie sau maro;
 • plan deschis;
 • ferestre mari (și chiar și în baie);
 • terasă - adică o terasă cu zonă de relaxare, de obicei mobilată cu căzi cu plante;
 • nise, balcoane, deschideri arcuite, galerii, garduri, terase deschise.

Apartament in stil mediteranean nu trebuie să fie uriaș. Este posibil să echipați un apartament mic, astfel încât să fie organic în stil. Deși interiorul predominant mediteranean este amenajat într-o locuință spațioasă, ale cărei ferestre sunt orientate spre partea însorită.

Cu cât sunt mai puține pereți despărțitori în apartament, cu atât mai bine.

Responsabil pentru un interior confortabil mobila din lemn un aspect deliberat aspru, textile naturale ușoare, cel mai adesea cu un model alb-albastru. Interiorul ar trebui să fie umplut cu lumina soarelui și cu prospețimea plăcută a frunzișului verde. Motivele marine ar trebui ghicite în ea, ar trebui să fie propice pentru relaxare - fie că este vorba de seri de familie la masă cu cadourile bucătăriei mediteraneene sau de desen pentru tine sâmbătă seara.

Stilul este adesea împărțit în italiană și greacă. În direcția greacă, paleta de culori este reprezentată de alb, albastru, smarald și galben lămâie. Roz și roșu sunt folosite ca accente într-o manieră foarte măsurată. Tendința italiană este considerată mai strălucitoare: galben activ, verde, auriu, maro și măsline sunt cele mai comune. Și mediteraneana italiană este, de asemenea, considerată cea mai vintage, așa că rugozitatea și rugozitatea suprafețelor din interior sunt binevenite.

Materiale si culori

Fie că este un apartament mic sau o cabană mare modernă, în orice caz, trebuie să întocmiți un proiect pentru viitoarea transformare. Merită să determinați ce fel de finisaj va fi, ce materiale vor fi folosite. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de amenajare corectă a unei case.

 • Tavan... De obicei, este vopsit în nuanțe calme, iar albul este, desigur, culoarea principală. Grinzile de lemn pot fi amplasate de-a lungul perimetrului tavanului (și mai des imitația lor).Tavanul extensibil se regaseste, desi astazi graviteaza din ce in ce mai mult spre eco-materiale in decor.
 • Ziduri... Și pot fi decorate cu mozaicuri, pictate, decorate cu tencuială decorativă, zidărie imitată. Suprafața pereților este de obicei mată sau aspră. Chiar și crearea unor nereguli speciale este un truc comun de proiectare.
 • Podea... Nu există nimic mai popular decât lemnul natural, dar plăcile și laminatul s-au instalat de mult în interiorul mediteranean, așa că pot fi folosite. De obicei podeaua este mai întunecată decât tavanul și pereții. Schema de culori este nuanțe de teracotă.
 • Mobila... Masiv și confortabil, dacă, desigur, zona camerei permite. Setul cu cască mare și practic este completat de adăugări de elemente forjate. Punctul culminant al interiorului mediteranean poate fi mobilierul care este similar în design, dar vopsit în culori diferite. Va fi luminos, confortabil și vara vesel. Nuanțele de lemn sunt preferate, dulapurile și dulapuri standard vor completa cufere din lemn.

Scaunele și fotoliile din răchită lucrate manual, micile comode din răchită sunt atribute comune ale stilului mediteranean.

 • Iluminat... Ar trebui să fie multă lumină în cameră. De obicei, nu economisesc candelabre, lămpi și aplice, deoarece lumina slabă și amurgul domnesc rareori într-un astfel de spațiu.

Desigur, este imposibil să ne imaginăm un design fără decor, mici accente care adaugă individualitate interiorului. Sunt adecvate diferite meșteșuguri și panouri din pietre și scoici de mare. Ghivecele luminoase cu plante verzi sunt cea mai bună completare a culorilor calme de bază din design. Vesela din ceramică cu motive de peisaj maritim va completa atmosfera unei vacanțe de vară la mare. Ramele foto colorate, vazele de sticlă de diverse forme interesante, jaluzelele și cele mai ușoare perdele de aer, textilele calde arată bine aici.

Cum să decorezi fațada?

Imaginea arhitecturală a unei astfel de clădiri va fi colectivă... Combină atât soluțiile tradiționale, cât și caracteristicile recunoscute, și ceea ce este la modă și cere design astăzi. Acest lucru este valabil și pentru casele mici cu un etaj, cabanele și cabanele de vară și orice proiecte de case de țară moderne.

Când decorați fațada, merită să utilizați următoarele caracteristici principale ale stilului:

 • soluții simple de amenajare a spațiului;
 • pereții sunt vopsiți în culori deschise sau pastelate;
 • acoperișurile caselor sunt plate;
 • terase lungi, balcoane spatioase;
 • garduri înalte;
 • casa este combinata organic cu terenul, natura, inconjurata de verdeata si copaci.

Și apoi va trebui să determinați la ce direcție anume să vă referiți Proiect de casa. Greacă și italiană nu sunt singurele opțiuni, este posibil să faceți casa într-un stil marocan mai luminos și foarte expresiv din punct de vedere etnic. Dar Provence - stilul din sudul Franței, atât spaniol, cât și turcesc - poate fi atribuit stilului mediteranean.

 • Stilul grecesc se caracterizează prin coloane, capiteluri, arcade, frontoane cu surplos... Și nu sunt doar decorative: aceste elemente ajută la crearea de umbre și promovează circulația liberă a aerului.

Pereții unei astfel de case sunt albi sau albaștri (aici merită să ne amintim stilul cicladic, care nu permite altceva decât tencuiala albă pe fațade).

   • Casa in stil italian - sunt tonuri de maro diluate cu alb, sunt grilaje la ferestre, pergole si terase-galeri spatioase, care fie sunt adiacente blocului principal, fie sunt situate sub acelasi acoperis.
   • Atât destinații spaniole, cât și din sudul Franței Stilul mediteranean implică o comunitate de caracteristici: ferestrele sunt mai înalte, dar și mai înguste, multe balcoane cu paturi de flori. Clădirile sunt de obicei cu două etaje, cu acoperișuri plate și țigle roșii sau maro.
   • Destinații turcești și marocane Sunt acoperișuri cu două versiuni, turnulețe semicirculare cu ferestre arcuite, balustrade și arcade. Și, desigur, aceștia sunt în mod necesar pereți rotunjiți care par masivi.Ferestrele largi, terasele si decorul asimetric fac ca o astfel de casa sa fie eleganta, plina de aer si caldura placuta.

   Idei de interior pentru diferite camere

   Este interesant sa colectezi interiorul putin cate putin, gasind solutii originale, dar fundamental corecte din punct de vedere al stilului, pentru fiecare incapere. Și o astfel de reparație înseamnă cu adevărat multă muncă.

   Baie

   Tradiția designului grecesc se impune aici ca nimeni altul. Ce poate fi mai bun în baie decât culorile albastru și alb, pline de prospețime și aer? Și aceste culori sunt asociate cu aerul marin. Și pentru ca interiorul băii să fie complet mediteranean, nu trebuie să vă fie frică să plasați plante în acest spațiu. Căzile cu ierburi sunt foarte răcoritoare și înviorează baia. Ca decor, este dificil să nu iei ca bază un mozaic care decorează un chenar sau chiar creează un panou pe unul dintre pereți.

   Si aici dacă alegeți direcția italiană, culorile pereților vor fi mai degrabă teracotă, bej, maro. Piatra albă arată bine împreună cu lemnul. Și încă foarte des într-o astfel de baie pereții de „piatră” din partea inferioară sunt finisați cu tapet „răchită”.

   Bucătării

   În casele mediteraneene, ei gătesc delicios și gătesc mult, așa că atitudinea față de designul bucătăriei este reverențioasă. Designul, în mare, necesită spațiu... Dar, trecând bine la treabă, puteți crea o atmosferă de stil mediteranean în Hrușciov. Într-un astfel de interior, ar trebui să existe o mulțime de feluri de mâncare, sau mai degrabă, ceramică cu o temă marina. Aici sunt binevenite și produsele forjate, diverse facilități de depozitare autentice - de la coșuri mici la cele mai mari.

   Un șorț decorat cu mozaicuri poate deveni principalul element decorativ interior.

   Apropo, puteți decora o masă cu mozaicuri (și chiar plăci sparte) - va fi foarte interesant și va oferi o răcoare plăcută camerei. Dacă se folosește mobilier de bucătărie standard, este de dorit ca fațadele sale să se descurce fără lustruire. O bucătărie brută din lemn este o soluție excelentă.

   Dormitoare

   Ar trebui să fie cât mai confortabil posibil. Daca dormitorul este spatios, cu ferestre mari, este mai bine sa nu vii cu el. Direcția greacă implică pereți albi și mobilier din lemn de culoare închisă. Tavanul este de asemenea alb. Ghivecele și căzile cu plante de interior cu siguranță nu vor fi de prisos.

   În direcția italiană culorile sunt de obicei mai mari. Foarte des în dormitor există culoarea aqua în combinație cu alb. Dintre mobilier, există întotdeauna un pat masiv și o comodă pentru lenjerie. O oglindă mare într-un cadru mare din lemn este soluția perfectă pentru un dormitor. Aplice deasupra patului, tablouri - nu este nevoie să vă zgâriți cu decorul.

   Pentru copii

   Se preferă ornamentele albastre pentru pereți și tavan. Tot ce este legat de mare este cel mai potrivit aici. Dacă copilul se aștepta să vadă tema My Little Pony sau eroii Marvel, trebuie să discutați cu el în prealabil despre o soluție alternativă. Tapetul este posibil, mai ales dacă se găsește o opțiune cu un imprimeu marin plăcut copilăresc. Tema aventurilor piraților sau, de exemplu, micile sirene va fi o soluție de compromis.

   Vă puteți juca cu tema nautică, de exemplu, alegerea unui pat sub forma unei nave cu o scară de frânghie decorativă și diverse atribute ale marinarilor curajoși... În acest caz, podeaua poate fi finisată cu un laminat ușor, pe care se va așeza confortabil un covor cu dungi albe și albastre. Este mai bine să atârnați jaluzelele pe fereastră, care ajung pe pervaz. Dar cu tot acest design, trebuie să ne amintim că spațiul și prospețimea ar trebui să rămână o condiție de neclintit pentru o frumoasă pepinieră mediteraneană.

   Sufragerie

   Este bine dacă camera de zi este spațioasă, este grozav dacă ferestrele din el sunt arcuite. Tencuiala și lemnul sunt adesea folosite pentru finisare. Pereții pot fi vopsiți simplu în bej cald sau crem. Perdelele sunt alese ușoare și aerisite, astfel încât să fluture plăcut sub briza răcoritoare de pe stradă. Întreaga sufragerie, în mod ideal, ar trebui să arate ca în afara ferestrei sau cu o vedere frumoasă la mare, sau o grădină cufundată în verdeață.... Dacă reușești să creezi o astfel de impresie, totul a reușit.

   Și acest lucru se poate face chiar dacă în realitate în afara ferestrei sunt înghețuri siberiene.

   Exemple frumoase

   Iar adăugarea vizuală la prezentarea generală sunt exemple de interioare frumoase în stil mediteranean care inspiră schimbarea designului. Luați în considerare 15 motivații foto care celebrează stilul mediteranean.

   • Un exemplu de cameră când nu contează ce este în afara ferestrei, te cufundă în atmosfera Mediteranei, o învăluie cu confort și pare că briza mării izbucnește în cameră.
   • Camera de zi tipic italiană, spatios si confortabil, propice seriilor de familie, primirii oaspetilor si relaxarii in oricare dintre variantele sale.
   • Bucătărie foarte atmosferică, care va fi foarte greu de plecat, cât de confortabil și confortabil este. Ar trebui să acordați atenție designului interesant al tavanului și grinzilor vopsite în albastru.
   • Dacă sufrageria este mică dar vrei totuși să o faci în stil mediteranean, trebuie să cauți opțiuni de compromis ca aceasta. Un interior foarte echilibrat, calm si in acelasi timp usor si vesel.
   • Când vrei să îmbini mediteraneanul cu rusticul, obții așa ceva. O soluție foarte bună pentru o casă de țară simplă care nu se preface a fi pompoasă, ci foarte confortabilă și ospitalieră.
   • O soluție simplă, dar elegantă pentru combinarea a două zone - o bucătărie și o cameră de zi. Totul este combinat în acest interior și încă nu este eclectic. Elementele unificate vor fi podeaua și tavanul, reunind părți atât de diferite ale aceluiași spațiu.
   • Un exemplu despre cum se poate naște stilul mediteranean într-o bucătărie standard din Hrușciov. Și abate în mod favorabil atenția de la filmarea modestă.
   • Livingul luminos nu este cel mai mare, ferestrele uriașe salvează ziua. Tavanul este realizat într-un mod interesant, iar candelabru cu elice, evident, joacă împreună cu stilul.
   • Camera de zi pentru o casă de țară, plină de răcoare de vară și mare, iar în diferite momente ale zilei este diferit datorită jocului de lumină. În acest exemplu, imaginile sunt incredibil de bine alese.
   • Un dormitor luminos în care designul clasic nu se ceartă cu incluziuni moderne precum un televizor - totul a venit împreună. Dar pentru ca plasma să nu pară străină, este bună noțiunea cu tăblie neagră din fier forjat.
   • Și această opțiune poate fi, de asemenea, mutată la realitățile apartamentelor tipice slave. Dulapurile cu oglindă sunt găsirea perfectă, iar combinația de culori este aleasă cu gust și completează perfect estetica mediteraneană.
   • Mult alb, gresie pe jos, scaune de răchită, mobilier dur - caracteristici tipice ale stilului, care nu este greu de recreat dacă dezasamblați imaginea în detaliu.
   • Acest dormitor este mai aproape de Direcția marocană stil mediteranean.

   Dacă camera este mare, poate fi un adevărat șemineu sau aragaz în ea, dar imitația transformă uneori foarte mult spațiul.

   • Splendoarea interioarelor italiene într-o singură imagine simplă - totul este în consonanță aici. Nu există culori ale temei marine, dar candelabru cu elice deja sugerează un loc în care este întotdeauna foarte cald și confortabil, unde vrei să te răcori.
   • Multe ferestre, și chiar cele mari, rezolvă problema iluminării încăperii. Dar dacă acest interior dorește să fie întruchipat într-un living standard al unui apartament obișnuit, în loc de ferestre care nu există în atâtea ferestre, pot exista inserții decorative în oglindă.

   Vezi următorul videoclip pentru 5 idei pentru un interior în stil mediteranean.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila