Totul despre pereții despărțitori din aluminiu

Conţinut
 1. Particularități
 2. Vizualizări
 3. Selectarea unui profil pentru partiții
 4. Clasificarea umplerii secțiunilor
 5. Montare

În comparație cu analogii, structurile din aluminiu arată foarte elegante și prezentabile, dar în același timp sunt practice, fiabile și durabile. Datorită varietății de forme și ușurinței de utilizare, astăzi astfel de sisteme au devenit solicitate nu numai în birouri și spații administrative, ci și în clădirile rezidențiale și apartamentele. Având în vedere cea mai largă gamă de produse, înainte de a comanda un astfel de design, trebuie să aflați toate informațiile despre pereții despărțitori din aluminiu, caracteristicile instalării și funcționării acestora.

Particularități

Pereții despărțitori din aluminiu au caracteristici unice de design. Cu ajutorul lor, puteți efectua orice zonare a unei încăperi, în timp ce va dura un minim de materiale și timp de asamblare în comparație cu pereții standard de cărămidă. Asamblarea structurilor se realizează fără praf și murdărie folosind instrumente elementare și, cel mai important, se poate face independent, fără implicarea specialiștilor. Structurile de despărțire sunt seturi de secțiuni separate, fiecare dintre acestea, dacă este necesar, este operată separat, instalată în orice ordine și direcție. Seturile de elemente individuale vă permit să creați mai multe spații izolate într-o cameră, în urma cărora zona este utilizată mai rațional și mai eficient.

Una dintre principalele caracteristici ale partițiilor este o mare varietate de opțiuni de montare și montare. Datorită acestui fapt, pot fi instalate în aproape orice cameră, indiferent de condițiile acesteia - înălțimea tavanelor, structura podelei și pereților, precum și finisajele acestora. De exemplu, secțiunile individuale pot fi fixate folosind dopuri îngropați în podea, avantajul lor este că se deplasează fără șine speciale. Dacă un strat decorativ scump este așezat pe podea, atunci instalația este montată într-o versiune suspendată. Un avantaj important al produselor este un nivel ridicat de izolare fonică, care este întotdeauna deosebit de important pentru birouri și alte spații de lucru și administrative.

Și, de asemenea, în birouri, modelele cu jaluzele cu perete complet sunt populare - pentru aceasta este utilizat un tip special de profil separat.

Este în general acceptat că structurile din aluminiu sunt umplute numai cu sticlă transparentă obișnuită, dar în realitate nu este cazul. Pereții despărțitori pot fi montate folosind diferite materiale precum PAL, PAL, panouri sandwich, sticlă mată sau o pânză cu transparență redusă. Acest lucru face posibilă ca anumite zone să nu fie vizibile, ceea ce va fi relevant pentru birourile individuale de conducere și angajații înalt specializați. Pentru camerele de acasă, se folosește sticlă decorativă cu nuanță, reliefuri și orice alte modele.

Există și pereți despărțitori speciale ignifugă în care se folosește umplutura întărită, iar profilul este acoperit cu un polimer cu o compoziție specială.

Este posibilă asamblarea pereților despărțitori cu rezistență crescută din sticlă călită pentru spații cu trafic intens, de exemplu, în locuri aglomerate - aeroporturi, gări, spitale, centre comerciale. Acolo este permisă instalarea pereților despărțitori din aluminiu numai cu utilizarea de sticlă călită sau specială armată. Avantajul acestui material este nu numai un grad ridicat de rezistență la rupere, ci și rezistența la temperaturi extreme și deteriorări mecanice - zgârieturi sau abraziuni accidentale.În același timp, o singură sticlă armată cu o grosime de 8-10 milimetri este de obicei instalată în incintă, iar structurile duble și triple sunt utilizate pentru pereții despărțitori stradali și grupuri de intrare.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele pereților despărțitori din aluminiu, pe lângă viteza de construcție și o varietate de opțiuni de instalare, includ și posibilitatea de iluminare naturală a zonelor individuale. Datorită ochelarilor transparente, se creează o iluminare complexă a întregii încăperi, care economisește semnificativ banii la facturile de energie electrică. Dacă o companie este reorganizată, se așteaptă schimbări de personal, se creează noi departamente și divizii, atunci sistemele mobile din structuri din aluminiu vor ajuta la dotarea birourilor complet noi cu dimensiuni și locații diferite într-un timp scurt.

Dacă este necesar, pilonii individuali pot fi, în general, îndepărtați, eliberând spațiul necesar, fără a încălca integritatea întregii structuri.

Dezavantajele includ o posibilă scădere a controlului managerial asupra muncii personalului datorită izolației fonice a pereților, precum și a materialului opac. În acest caz, este recomandat să folosiți pereți din plastic sau sticlă călită, precum și să construiți uși sau ferestre glisante care, atunci când sunt deschise, nu vor ocupa spațiu suplimentar, vor interfera cu mișcarea oamenilor, dar vă vor permite să auditați cu ureche ce se întâmplă în birouri. Un alt dezavantaj este costul relativ ridicat al pereților despărțitori în comparație cu plăcile de gips-carton și structurile metal-plastic, dar acest minus acoperă calitatea superioară și durata de viață mai lungă a aluminiului.

Singurul dezavantaj semnificativ al produselor din aluminiu este necesitatea de a atrage specialiști pentru curățarea ghidajelor inferioare. În timp, murdăria se acumulează în zona acestor elemente, în special în birourile prefabricate care sunt instalate în încăperile de producție și depozitare.

De ce depinde costul?

Costul final al structurilor pereților despărțitori din aluminiu poate fi influențat de mulți factori - de la condițiile incintei în care se realizează instalarea până la plata lucrătorilor pentru instalarea pereților despărțitori. Mulți consumatori se străduiesc să achiziționeze structuri cât mai ieftin posibil, fără a pătrunde în nuanțe și, ca urmare, aceasta ajunge adesea să cumpere produse de calitate scăzută sau să instaleze partiții cu funcționalitate greșită. Principalele criterii de care va depinde prețul structurilor din aluminiu:

 • prezența prelucrărilor decorative suplimentare;

 • dimensiunea deschiderilor;

 • tipul de profil utilizat;

 • tipul și fragmentele de conținut;

 • cantitatea și calitatea fitingurilor;

 • prezența ferestrelor și ușilor.

Vizualizări

Pereții despărțitori din aluminiu pentru birou și acasă pot fi de diferite forme și configurații. Ambele versiuni gata făcute și fabricate la comandă conform desenelor proprietarului cu un scop funcțional specific sunt puse în vânzare. Acest lucru vă permite să alegeți sistemul potrivit pentru orice interior și cameră. Produsele din aluminiu sunt clasificate pe baza caracteristicilor individuale de design.

Staționar

Astfel de structuri sunt un sistem de cadre instalate în stare staționară. Pot fi folosite atât pentru zonarea unei încăperi, cât și pentru o funcție pur decorativă. De obicei, în pereții despărțitori staționari sunt montate ferestrele sau ușile, deoarece mutarea acestor elemente este o procedură foarte laborioasă. Atunci când alegeți panouri solide, între straturile lor pot fi așezate diverse materiale izolante termice și fonice, de exemplu, spumă de plastic sau izolație de bazalt. În gospodării, celulele sistemelor staționare sunt adesea umplute cu vitralii modelate sau colorate.

Mobil

Sistemele mobile sunt asamblate din module separate și sunt destinate mai mult doar împărțirii vizuale a spațiilor în secțiuni. Pereții cu drepturi depline sunt rareori făcuți din ei.Astfel de structuri, de regulă, sunt echipate cu roți sau picioare mici sub formă de suporturi, astfel încât, dacă este necesar, să poată fi îndepărtate sau mutate rapid pentru a schimba scena. Nu au nicio fixare staționară pe podea sau pe tavan, iar după demontare rămân în forma lor originală. Versiunea mobilă este cea mai ușoară opțiune pentru auto-asamblare acasă, atunci când trebuie să construiți pereți despărțitori interioare.

Alunecare

Compartimentele-compartimente sau structurile culisante sunt echipate cu mecanisme speciale cu ajutorul cărora pot fi deplasate în diferite direcții. Sistemele de culisare de sus și de jos sunt echipate cu șine speciale. Un compartiment despărțitor poate consta din una sau mai multe pânze. Adesea, acestea sunt instalate cu un singur dispozitiv de fixare - pe tavan, sub forma unei structuri cu balamale. Opțiunile de agățare vă permit să economisiți spațiu și să utilizați mai eficient zona camerei. Pentru o mai mare izolare fonică, precum și pentru a facilita procedura de curățare de murdărie, pe panou sunt montate perii speciale. În timpul mișcării despărțitorului, acestea îndepărtează murdăria și placa de pe sticlă, apoi periile pot fi îndepărtate, curățate și puse la loc.

Pliabil

Pereții pliați sunt creați din panouri mici, individuale, care sunt conectate între ele cu diferite balamale și arcuri. Modelele de partiții pliabile sunt realizate de două tipuri - „acordeon” sau „carte”. Prima versiune a dispozitivului poate consta din 2 părți și poate fi pliată în jumătate sau poate fi în cascadă - din mai multe panouri separate, amplasate orizontal pe balamale. Sistemul „carte” este asamblat de-a lungul unei axe verticale, părțile sale sunt conectate prin balamale glisante, iar de sus și de jos sunt atașate de profilul cadrului folosind role care se mișcă în caneluri speciale. Ele vă permit să economisiți în mod semnificativ spațiul încăperii, deoarece, atunci când este asamblată, peretele despărțitor se ridică literalmente până la tavan sau se mișcă aproape de perete. Astfel, există un perete autoportant complet prefabricat în cameră, care este pliat numai atunci când este necesar.

Transformatoare

Pereții despărțitori de transformator, de regulă, sunt folosite pentru a echipa un design interior unic neobișnuit. Datorită aplicației lor multifuncționale, acestea sunt cel mai adesea instalate în spații rezidențiale ale apartamentelor și caselor. Ele pot fi de diferite forme și configurații. Principiul de funcționare al majorității partițiilor transformatoare se bazează pe un mecanism cu role instalat în părțile superioare și inferioare ale structurii.

Părțile individuale sunt modificate și interconectate prin perechi cinematice rotative speciale sau balamale.

Selectarea unui profil pentru partiții

Profilul despărțitor este baza de susținere a întregii structuri. De aceea fiecare producător serios îl face folosind o tehnologie specială, astfel încât să poată rezista la sarcini verticale și orizontale semnificative, mai ales dacă sticlă călită grea este folosită ca umplutură:

 • rezistența ridicată a materialului este asigurată prin compactare la presiune ridicată;

 • unghiular și alte forme sunt date profilului folosind tehnologia de îndoire la rece, care nu încalcă structura din aluminiu;

 • pentru a-și păstra întotdeauna forma inițială, acestea sunt echipate cu rigidizări suplimentare.

Tipul de profil va depinde de utilizarea prevăzută, sarcinile de proiectare așteptate și tipul și grosimea materialului de umplutură.

Principalele tipuri de profile pentru pereții despărțitori din aluminiu:

 1. profil de sticla cu izolatie fonica;

 2. profil cu geam termopan și obloane plasate între pânze;

 3. profil pentru placare cu un singur strat realizat dintr-o sticlă;

 4. profil de prindere pentru pereți despărțitori culisanti;

 5. profile-transformatoare cu mecanism cu role.

La comanda se pot realiza profile speciale, unde cadrul va asigura diverse caneluri pentru montarea cablurilor electrice, a cablurilor de linie telefonica sau a Internetului prin cablu. Și, de asemenea, conform planului, producătorul completează profilele cadrului cu prize și canale separate pentru instalarea de prize și întrerupătoare.

Clasificarea umplerii secțiunilor

Pereții despărțitori în birouri sunt în general realizate solid transparent sau prefabricate din panouri de diferite tipuri. Alegerea va depinde de condițiile sediului și de scopul birourilor. Opțiunile închise vor oferi o bună izolare fonică, iar pentru a reduce nivelul de zgomot între foile solide, de exemplu din PAL, sunt așezate diverse materiale, cum ar fi vata minerală bazaltică.

Pereții despărțitori vitrate de birou, în care panourile transparente sunt instalate total sau parțial, sunt adesea completate cu jaluzele albe sau colorate. Aceste dispozitive sunt deschise și închise cu un mâner special. Pentru a simplifica operarea, acesta este de obicei montat în locuri ușor accesibile.

Pentru o izolare termică suplimentară în timpul iernii, sunt instalate panouri sandwich speciale sau unități duble, triple de sticlă. De asemenea, puteți realiza modele combinate, deoarece „sandvișurile” solide nu lasă lumina să treacă și vor întuneca vederea, ceea ce va reduce controlul important asupra muncii personalului și va face spațiul de birou mai puțin prezentabil. Pereții din panouri sandwich sunt adesea utilizați numai în spațiile industriale, unde nu există o încălzire completă a întregii zone și numai dulapurile împrejmuite cu pereți despărțitori din aluminiu sunt încălzite.

Umplerea completă din sticlă este ideală pentru camere cu o suprafață mică, de exemplu, pereții despărțitori interioare într-un apartament. Ele vă permit să măriți vizual spațiul, dar aici este încă important să alegeți corect iluminarea potrivită. Pentru a diversifica designul interior, elementele de umplutură sunt vopsite în diferite tonuri pentru a se potrivi cu culoarea mobilierului, pereților, podelei sau tavanului.

În versiunile combinate, în care sunt utilizate atât inserții de sticlă, cât și oarbe, foile de gips-carton sau PAL sunt de obicei instalate în partea inferioară, iar sticlă deasupra. Atunci va fi mai puțin probabil să provoace deteriorarea mecanică a panourilor, să spargă sau să zgârie sticla.

Montare

Montarea tuturor pereților despărțitori din aluminiu cu cadru, indiferent de tipul lor, se realizează după același principiu. Dacă intenționați să instalați structuri simple în interiorul camerelor mici, atunci puteți face munca singur. Procedura de instalare constă din mai mulți pași.

 • Pregătiți camera - eliberați spațiu la 1,5-2 metri de locul de instalare a pereților viitori, acoperiți podeaua cu folie de plastic, astfel încât mai târziu să fie mai ușor să îndepărtați gunoiul de la forarea materialului.

 • Instalați garnitura din aluminiu - utilizați diblurile pentru a fixa suportul special în jurul perimetrului. Acesta va asigura rigiditatea structurii și va nivela posibilele denivelări ale bazei. În plus, suportul va oferi o izolare fonică suplimentară.

 • Fixați profilele de aluminiu de colț și stați pe șină. Numărul lor și distanța dintre ele vor depinde de dimensiunile întregii structuri și de lățimea pânzelor din materialul din care vor fi creați pereții.

 • Completați spațiul dintre profile. Spre deosebire de omologii metal-plastic și gips-carton, aici panourile nu sunt fixate cu elemente de fixare mecanice (ar fi stricat aspectul pereților despărțitori), ci datorită materialului de etanșare. Panourile sunt introduse în caneluri și, datorită materialului de etanșare, sunt fixate în siguranță în structură.

 • La sfârșitul instalării se montează ferestre și uși, dacă sunt incluse în proiect. Canelurile și îmbinările vizibile ale profilelor sunt acoperite cu benzi decorative.

Pentru informații despre cum să montați pereții despărțitori din aluminiu, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila