Caracteristici ale designului unei bucătării de vară la țară

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiecte
 3. Materiale (editare)
 4. Interior
 5. Exemple frumoase

Bucătăria de vară este considerată pe bună dreptate un loc preferat din țară, unde se adună toți membrii gospodăriei. În zilele caniculare, puteți găti confortabil aici, iar seara vă relaxați la aer curat cu o ceașcă de ceai aromat. În timpul iernii, această cameră este ideală pentru grătar.

Cunoscând caracteristicile de design ale unei bucătării de vară, puteți crea o cameră de încredere în care va fi plăcut să vă aflați în orice perioadă a anului.

Particularități

Bucătăria de vară este cea mai funcțională clădire din țară. Scopul său direct este de a servi drept loc pentru prepararea alimentelor. Dar majoritatea locuitorilor de vară îl folosesc nu numai în sezonul cald. Toamna, de exemplu, este convenabil să se ocupe aici de prelucrarea fructelor, fructelor de pădure și legumelor, conservarea, pregătirea compotului. Aici puteți echipa un alt loc de dormit, puteți aranja o spălare și, bineînțeles, puteți aduna oaspeții la o masă mare.

Construcția oricărei bucătării de vară necesită o creare preliminară a unui proiect în care vor fi calculate toate nuanțele și caracteristicile.

 • Unul dintre factorii importanți care afectează funcționarea ulterioară a bucătăriei este locația acesteia. Este necesar să selectați un amplasament astfel încât să fie posibilă efectuarea tuturor comunicațiilor inginerești necesare: conductă de gaz, canalizare, sistem de alimentare cu apă, energie electrică.
 • Astfel de clădiri nu ar trebui să fie învecinate cu o toaletă, groapă de compost și alte locuri neplăcute. Dacă este posibil, acestea ar trebui plasate departe de carosabil, altfel praful de mașină se va depune pe toate suprafețele deschise. De asemenea, ar trebui să evitați prezența obiectelor inflamabile în apropiere - distanța până la acestea ar trebui să fie de cel puțin 10 metri.
 • Cel mai bine, dacă ferestrele bucătăriei sunt orientate spre nord-est, acest lucru vă va menține răcoros în zilele de vară. Există adesea cazuri când o pivniță este amenajată în subdomeniul bucătăriilor de vară - această soluție practică crește imediat funcționalitatea camerei.
 • De remarcat este soba, care este pe lemne, pe gaz sau electrică. Dacă intenționați să instalați un grătar, este recomandat să vă decideți din timp asupra locului unde vor fi coapte produsele pentru a poziționa corect sistemele de inginerie necesare.
 • Un aspect important în dotarea unui loc pentru grătar și grătar este respectarea regulilor de siguranță la incendiu. Nu este recomandat să puneți o masă de sufragerie sau să echipați o zonă de recreere lângă aragaz. De obicei, spațiul din jur este umplut cu dulapuri, sertare și o chiuvetă. Pentru ca prepararea alimentelor sa fie un proces placut, aranjarea lor trebuie sa fie practica si usor de folosit.
 • Pe teritoriul bucătăriei de vară, este imperativ să echipați o zonă de recreere cu mobilier confortabil. Mesele și scaunele din răchită sau plastic funcționează cel mai bine. Un factor important pentru o ședere confortabilă într-o astfel de cameră este iluminatul de înaltă calitate.

Atunci când alegeți corpuri de iluminat, acordați atenție lămpilor LED economice, a căror utilizare va reduce consumul de energie.

 • Recent, au fost foarte populare sobele cu lemne, care pot fi folosite atât independent, cât și împreună cu o sobă convențională. Pentru a evita problemele cu funcționarea cuptorului, se recomandă să vă gândiți în prealabil la toate nuanțele asociate cu aceasta.

Proiecte

Aproape orice zonă suburbană este potrivită pentru construirea unei bucătării de vară mici sau mari.Există multe tipuri de aceste premise, printre care puteți alege un proiect potrivit ca dimensiune și configurație pentru un anumit site.

Bucătăriile sunt împărțite în două tipuri: deschise și închise. Cea mai primitivă opțiune de tip deschis pe care o poți gestiona cu adevărat cu propriile mâini este o terasă.

A doua versiune a bucătăriilor include verande, ale căror spații sunt complet sau parțial închise. Vom vorbi despre cele mai populare și comune tipuri de aceste clădiri.

Deschis

Astfel de clădiri sunt un foișor cu pereți și un acoperiș.

Ele sunt considerate pe bună dreptate cele mai comune, deoarece au o serie de avantaje:

 • având abilități de construcție, o astfel de clădire poate fi construită independent într-o perioadă destul de scurtă;
 • gătitul în aer liber vă scutește de fumurile și mirosurile neplăcute care sunt prezente invariabil în bucătăriile tradiționale închise;
 • într-o astfel de bucătărie, de obicei au grătar sau brazier.

  În ciuda avantajelor neîndoielnice ale unor astfel de premise, ar trebui să se acorde atenție mai multor dezavantaje:

  • perioada de funcționare este limitată la perioada caldă a anului;
  • camera nu este practic protejată de dușuri, curenți și insecte;
  • pentru perioada de iarnă va trebui adusă în casă mobilier de bucătărie.

  Bucătărie-verandă

  O astfel de cameră poate fi echipată cu ușurință pe teritoriul verandei casei tale de vară. Proiectele arată deosebit de frumoase atunci când întreaga clădire, inclusiv bucătăria de vară, este realizată într-un singur stil.

  În primul rând, se pune o fundație, a cărei adâncime ar trebui să fie identică cu adâncimea încăperii principale. Apoi se ridică pereții, se învelesc și se construiește acoperișul. Bucătăriile cu un perete vitrat arată deosebit de impresionant.

  Anexă

  O astfel de structură poate face parte dintr-o clădire: o reședință de vară sau o baie. Folosind o parte din verandă, puteți extinde camera și puteți instala în ea toate accesoriile necesare pentru bucătărie.

  Pentru început, sunt montați pereții de susținere, de care este atașat baldachinul.

  Pardoseala este gresie sau turnată cu beton. Partea deschisă a verandei poate fi protejată de ploaie folosind rulouri, copertine cu prelată sau panouri speciale detașabile. Plantele cățărătoare plantate de-a lungul pereților vor ajuta la crearea de răcoare în zilele toride.

  Această opțiune este mult mai ieftină în implementare decât cea anterioară, dar dezavantajul ei este în proprietățile sale slabe de rezistență - solul va începe să se scufunde și, în timp, bucătăria se poate înclina.

  Nişă

  Acest proiect poate fi numit cel mai funcțional și practic. Un brazier, gratar sau semineu este de obicei instalat pe teritoriul unei astfel de bucatarii. Va fi convenabil să petreceți timp cu prietenii și familia aici, să procesați recolta recoltată și multe altele.

  Pentru un foișor de bucătărie deschis, este imperativ să puneți o fundație - scară sau coloană. Pentru acoperiș, este mai bine să luați bitum sau ondulină. O cherestea, piatră sau cărămidă este potrivită pentru cadru. Dacă se dorește, deschiderile foișorului de bucătărie pot fi drapate cu perdele sau jaluzele din material textil.

  Cățărarea plantelor ornamentale plantate în jurul perimetrului va crea umbră în interiorul bucătăriei. Și rafturile și partițiile creative, situate de-a lungul peretelui sau în deschideri, vor crea împrejurimile suburbane necesare.

  Închis

  Acest tip de bucătărie de vară este o clădire separată sau o extindere a casei principale, a casei de baie sau a structurilor de utilități. Această opțiune este indispensabilă în condiții climatice dificile, cu vânturi frecvente, ploi și înghețuri timpurii. O astfel de bucătărie va fi cea mai bună soluție pentru cei cărora le place să se relaxeze la țară tot timpul anului.

  Desigur, construirea unei astfel de case de bucătărie este un proces complex și costisitor. Mai ales când vine vorba de crearea unor condiții confortabile cu toate comunicările necesare. Adesea, astfel de clădiri sunt completate cu șemineu, încăpere, pivniță. Prin urmare, atunci când începeți construcția unei bucătării de vară închise, totul ar trebui calculat și proiectat în avans, altfel procesul de construcție poate fi întârziat.

  Casa cu terasa

  Această versiune a bucătăriei de vară, ca și cea anterioară, presupune o cameră închisă cu terasă. Deoarece mâncarea va fi pregătită în bucătărie, aceasta trebuie să fie echipată corespunzător. Dar pe terasă, puteți face o zonă de recreere - puneți o masă cu scaune, fotolii ușoare pentru relaxare, grătar sau grătar.

  Acest proiect va necesita o mulțime de investiții: punerea fundației, ridicarea pereților, montarea ferestrelor și ușilor.

  Cu toate acestea, clădirea finită va fi solidă și fiabilă; va fi plăcut să petreceți timp aici atât vara, cât și iarna.

  Atunci când începeți construcția unei clădiri, ar trebui să țineți cont de unele dintre nuanțele caracteristice fiecărei zone specifice. De exemplu, unul dintre cei mai importanți factori este puterea vântului, pe baza căruia se calculează materialele pentru pereți și acoperișuri. Se iau în considerare și caracteristicile climatice: frecvența precipitațiilor și regimul de temperatură.

  Materiale (editare)

  Alegerea materialelor pentru construcție depinde direct de tipul de construcție, durata de viață, preferințele proprietarilor și capacitățile financiare ale acestora. Tehnologiile moderne ne permit să construim clădiri practice și fiabile cu investiții minime.

  Următoarele materiale sunt populare în construcția unei bucătării de vară:

  • cărămidă;
  • policarbonat;
  • beton;
  • carton ondulat;
  • piatră naturală;
  • lemn;
  • căptuşeală;
  • aluminiu.

  O cabană de vară necesită utilizarea nu numai a materialelor practice, ci și a celor decorative. Adesea, căile de grădină sunt amenajate pe teritoriul cabanei de vară, conectând toate clădirile între ele. Căile pot fi din piatră sau pietriș, decorate pe ambele părți cu paturi de flori și tufe. Grădinarii experimentați creează elemente decorative peisagistice din mijloace improvizate, care arată armonios la cabana lor de vară. Un iaz artificial plin cu pești vii și plante acvatice va ajuta la completarea exteriorului.

  Când se confruntă cu bucătăria și decorarea interioară, experții recomandă aderarea la un singur stil. De exemplu, dacă site-ul este deja împrejmuit cu un gard de cărămidă, atunci este mai bine să îl folosiți pentru a construi o bucătărie. Casele din piatră și cărămidă sunt considerate cele mai durabile și de încredere, așa că o astfel de clădire va servi timp de zeci de ani.

  Un alt material popular pentru construcția cabanelor de vară și a bucătăriilor de vară este lemnul. Un astfel de proiect va fi mai bugetar, dar va necesita o atenție sporită. Procesul de ridicare a spațiilor dintr-un bar nu poate fi numit simplu: va fi necesar un echipament special. În plus, chiar și după finalizarea construcției, astfel de clădiri necesită tratament regulat cu compuși antifungici și îngrijire specială. Lemnul este un material cu uzură rapidă, prin urmare, fără a menține condiții favorabile pentru acesta, clădirea va începe să se prăbușească.

   Pardoseala este așezată cu laminat, parchet, gresie sau linoleum. Pentru acoperiș se utilizează carton ondulat, acoperiș moale, țigle metalice. Toate aceste materiale sunt testate în timp și sunt utilizate în mod tradițional în construcțiile suburbane.

   Placarea peretelui cu siding va da bucatariei de vara un aspect modern, bine intretinut.

   Interior

   Exteriorul unei bucătării de vară ar trebui să fie confortabil și confortabil, iar designul său ar trebui să vă atragă pe dvs. și familia dvs. Atunci când alegeți mobilier pentru decorarea bucătăriei, concentrați-vă pe preferințele dvs. de gust și pe capacitățile financiare.

   • Bucataria decorata înaltă tehnologie, potrivit pentru oamenii moderni activi care, chiar și în afara orașului, vor să țină pasul cu vremurile. O astfel de bucătărie se caracterizează prin culori restrânse, forme stricte și linii clare. Mobilierul de bucătărie cu inserții metalice este practic și funcțional de utilizat. Utilizarea modelelor moderne, a aparatelor de uz casnic și a materialelor de finisare la modă va fi adecvată.
   • Stilul Provence - cel mai potrivit pentru crearea unui interior de casă de bucătărie de vară. Combinația de mobilier din lemn, ceramică, fețe de masă antice, huse drapate și flori decorative în ghivece creează o atmosferă magică de casă de țară.Cel mai bine este să alegeți mese, scaune și dulapuri din lemn rezistent. Mobilierul din răchită poate fi o alternativă excelentă.
   • Bucătărie în stil african arata unic si original. Imprimeuri etnice, amulete șamanice, decorațiuni cu mărgele multicolore, piei de animale de pe pereții din interiorul bucătăriei arată pur și simplu uimitor. Mobilierul trebuie ales corespunzător: paturi joase, fotolii sau canapele.
   • Stilul etnic perfect pentru proprietarii care iubesc călătoriile. O astfel de clădire va ieși în evidență favorabil pe fundalul cabanelor de vară învecinate și va sublinia individualitatea proprietarilor săi.
   • Interior bucatarie în stil oriental - aceasta este prezența vaselor de lux, a mozaicurilor colorate, a elementelor din piatră și a picturii cu aur. De asemenea, interiorul oriental implică prezența unor plante mari, o narghilea, vaze mari cu tablouri. Plantele cățărătoare pot fi plantate în jurul perimetrului terasei. Pereții bucătăriei, vopsiți în culori vii, vor contrasta frumos cu plantele din jur. În plus, un astfel de gard viu va ascunde în mod fiabil terasa de privirile indiscrete.

   O bucătărie deschisă cu baldachin este considerată una dintre opțiunile versatile. Poate fi echipat nu numai pentru gătit, ci și decorat cu diverse elemente decorative. Florile pot fi plasate în ghivece mari de podea în jurul perimetrului; ghivecele cu flori ondulate sunt în mod tradițional atârnate lângă verandă.

   Lângă bucătărie, puteți construi un mic iaz sau puteți pune o fântână.

   Exemple frumoase

   Combinația de lemn, piatră și metal este o soluție câștigătoare pentru bucătăriile de vară de toate dimensiunile. Designul modern, aranjarea confortabilă a mobilierului și soba cu lemne vă vor face șederea de neuitat.

   O bucătărie de vară ca o extensie a unei case de țară este deosebit de convenabilă dacă un număr mare de oameni se adună în țară. Dacă intenționați să o transformați în bucătăria principală, atunci instalarea unui aragaz și a echipamentelor de bucătărie este pur și simplu necesară.

     Bucătăriile închise arată ca niște case mici. Datorită acestui lucru, este posibil să-l folosești, indiferent de condițiile meteorologice. Aici nu puteți doar să gătiți mâncare, ci și să construiți o cămară, să o transformați într-o cabană de vânătoare sau să puneți un alt loc pentru ca oaspeții să stea peste noapte.

     Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

     fara comentarii

     Comentariul a fost trimis cu succes.

     Bucătărie

     Dormitor

     Mobila