Caracteristici ale designului bucătăriei de vară

Conţinut
 1. Particularități
 2. Tipuri de structuri
 3. Proiect
 4. Elemente de design
 5. Bucătărie de vară: care este mai bună?
 6. Materiale (editare)
 7. Proiecta
 8. Exemple frumoase de interior

Amenajarea unei bucătării de vară într-o casă privată sau la țară determină în mare măsură funcționalitatea acesteia. Este important ca spațiul să fie plăcut din punct de vedere estetic. O cameră decorată corespunzător devine un loc preferat pentru toți membrii gospodăriei și oaspeții. Luați în considerare caracteristicile de design ale unei bucătării de vară, ținând cont de tipul de construcție și de diferitele aspecte ale proiectelor.

Particularități

Bucătăria de vară nu este altceva decât o cameră pentru gătit și pentru a mânca. Adaugă o cotă echitabilă de confort gospodăriei la cabana de vară, mai ales dacă servește drept terasă de luat masa, foișor pentru întâlniri prietenoase sau de familie, petreceri plăcute zgomotoase, devenind un loc pentru pregătirea mâncărurilor pe foc deschis.

O trăsătură distinctivă a unei astfel de clădiri este faptul că proiectarea sa nu este dictată de normele stabilite. În acest caz, contează propria ta idee despre \ u200b \ u200bdesignul spațiului unei clădiri de vară și un set de funcții utile ale acesteia.

Pentru a face spațiul confortabil și funcțional, inițial este selectat un proiect de design pentru acesta. Forma clădirii poate fi diferită. Adesea este dreptunghiular, deși soluțiile sub formă de hexagon și octogon nu sunt mai puțin interesante, precum și soiurile cu asimetrie, care se pot datora prezenței diferitelor pante ale acoperișului. Uneori, structura arată ca un acoperiș, sprijinit pe patru stâlpi.

Cu toate acestea, indiferent de clădire, există întotdeauna două zone funcționale în ea: gătit și mâncat.

Tipuri de structuri

Toate tipurile existente de clădiri de vară sunt împărțite în două categorii: deschise și închise. Soiurile închise seamănă mai mult cu o casă obișnuită, dar în cele mai multe cazuri nu au izolație.

Avantajele incontestabile ale unor astfel de clădiri sunt:

 • protecție împotriva intemperiilor (ploaie, vânt, căldură);
 • protectie impotriva insectelor (mai ales seara).

Structurile de tip deschis se disting prin absența pereților, deși în unele soiuri într-o clădire de vară pot exista unul sau două etaje, precum și un despărțitor sau un ecran textil obișnuit. Astfel de clădiri arată original, oferă o mai mare unitate cu natura, dar acest confort este relevant doar pe vreme bună.

Din motive practice, astfel de opțiuni sunt adesea abandonate: în condițiile latitudinilor rusești, căldura, ploaia și grindina prezintă adesea surprize neplăcute pentru membrii gospodăriei și clădirea în sine. O astfel de structură va necesita reparații mai rapide, chiar dacă este realizată din materiale durabile.

Dacă se crede că pereții nu sunt necesari pentru gătit, apoi pe vreme răcoroasă, cu vânt, așezarea la masă nu va fi confortabil. Construcția unui tip deschis va necesita mai puține materiale de construcție și puteți folosi un grătar portabil pentru gătit. O opțiune de construcție poate fi temporară sau staționară. Cu toate acestea, toate articolele de uz casnic situate în această clădire (inclusiv vase și alimente) vor fi la îndemâna animalelor de companie și a insectelor. Nu tuturor le place asta.

În ceea ce privește bucătăriile de vară de tip închis, acestea sunt mai convenabile deoarece sunt protejate de animalele de companie, deși căldura de la aragaz sau grătar va crea un oarecare disconfort bucătarului. Construcția unei astfel de clădiri va necesita mai multe materiale, în timp ce va fi construită mai temeinic (va trebui să umpleți crăpăturile, să acoperiți podelele exterioare).Va arata din exterior mai usor decat o structura deschisa, dar daca, pe langa un spatiu inchis, bucataria are un foisor deschis sau o terasa, aceasta structura va fi deosebita.

Proiect

  Proiectarea unei bucătării de vară vă permite să calculați o serie de criterii. Este importantă o abordare rezonabilă a locației pe șantier și alegerea materialelor de construcție.

  Locul pe care urmează să fie ridicată clădirea trebuie să îndeplinească anumite cerințe.

  • Ar trebui să fie situat în apropierea sediului principal (casă privată, cabană de vară), astfel încât să nu fie dificil să aduceți feluri de mâncare sau mâncare.
  • Locul viitoarei locații ar trebui să aibă abordări convenabile, fără obstacole în comunicarea dintre casă și clădirea de vară.
  • Apropierea locației bucătăriei de vară față de comunicațiile (apă, electricitate și canalizare) contează.

  După stabilirea locației, se fac măsurători ale suprafeței clădirii. În această etapă, se determină gradul de comoditate: ei aleg o zonă pentru o zonă de luat masa, un spațiu pentru o sobă sau grătar, bănci și scaune. Pentru o mai mare claritate, se realizează un desen schematic sau un desen schematic manual. În acest caz, desenul înfățișează toate piesele de mobilier.

  Forma viitoarei bucătărie depinde de comoditatea gazdei atunci când pregătește mâncarea și de locația confortabilă a gospodăriei în timpul meselor. În același timp, ar trebui să existe loc pentru libertatea de mișcare.

  Elemente de design

   Lista principală a detaliilor necesare pentru proiectarea bucătăriei include:

   • coace;
   • mangal;
   • mașină de spălat vase;
   • masa de gatit;
   • masa;
   • scaune;
   • rafturi sau sertare pentru vase;
   • dulap pentru vase.

   În plus, dacă spațiul permite, elementele auxiliare pot fi incluse în proiectare. Acestea includ o canapea compactă, televizor, balansoar, lemn de foc.

   Bucătărie de vară: care este mai bună?

   În timp ce anterior o clădire de sine stătătoare era considerată o structură ideală, astăzi accentul este pus pe structurile modulare atașate. O astfel de extindere va elimina agitația și comunicarea inutile, iar podeaua casei va fi mai puțin murdară.

   În același timp, astăzi bucătăria de vară în picioare singuratică nu pare a fi o componentă armonioasă a site-ului unei case private sau de țară. Este grozav dacă extensia este adiacentă casei principale a unuia dintre pereți.

   Există multe opțiuni pentru un astfel de aranjament astăzi. Intrarea poate fi amplasată din ușa principală sau laterală. Proiectul trebuie să țină cont de locația ferestrelor: nu puteți atașa bucătăria de pe partea laterală a peretelui cu ferestre, locuința principală va deveni întunecată și umedă. Este mai bine să ridicați o structură învecinată cu un perete gol cu ​​o ieșire laterală.

   O nuanță importantă este amenajarea pivniței. Nu este întotdeauna posibil, deoarece o groapă adiacentă locuinței principale poate dărâma fundația, ceea ce, la rândul său, va duce la tasarea structurii. Prin urmare, este mai bine să refuzați un astfel de element.

   Între zona deschisă și verandă, merită să alegeți un al doilea design. Prima presupune betonarea șantierului, montarea stâlpilor de susținere, executarea acoperișului, sobelor, grătarului, organizarea unei zone de gătit și spălat. Al doilea este mai confortabil și are mai multe partiții. În funcție de tipul de clădire, poate avea pereți despărțitori până la mijlocul înălțimii pereților.

   Bucătăriile combinate de vară sunt în vogă astăzi. Ele reprezintă combinația dintre o zonă închisă cu o zonă deschisă. Casa de schimb poate fi adiacenta terasei, cuptorul cu gratar si gratar poate fi amplasat sub baldachin. Pentru un confort sporit, acestea echipează obloane glisante sau rame vitrate, care, dacă este necesar, pot fi împinse, precum ușile glisante.

   Aceștia încearcă să mențină blocul de utilitate protejat de intemperii prin intermediul pereților, altfel produsele care vor fi depozitate în el pot deveni umede.

   Dacă luăm în considerare opțiuni cu diferite acoperișuri, merită să luăm în considerare: clădirile cu acoperiș de șopron nu sunt la fel de convenabile ca structurile cu două pante.Chiar dacă economisiți spațiu și construiți o sobă separată în curte, panta limitează înălțimea pereților și face dimensiunea camerei mai mică.

   Dacă camera principală este cu două etaje, o extensie de vară cu o sobă și o zonă de luat masa poate fi amplasată dedesubt, conectată la camera principală printr-o scară. Astăzi, puteți ridica un proiect gata făcut cu o bucătărie de vară și o casă conectată printr-un perete sau o tranziție sub forma unei scări.

   Materiale (editare)

   Piața construcțiilor oferă o gamă largă de materiale pentru construcția și decorarea unei bucătării de vară. Sunt potrivite pentru lucrări generale de construcție și finisare. Proiectul prevede diferite materii prime, care depind de stilul locuinței principale (casa de vară).

   Lemnul este unul dintre cele mai solicitate tipuri de materiale pentru clădirile de vară. Bucătăriile din lemn sunt cele mai populare structuri din sat. De obicei, o cherestea este cumpărată pentru construcția lor, folosind-o pentru rafturi, un schelet. Lemnul este recunoscut ca fiind cea mai bună soluție pentru bucătăriile cu cadru închis. Este ușor să lucrați cu el, un astfel de material vă permite să faceți o fundație de tip ușor.

   Cu toate acestea, lemnul va trebui lăcuit periodic pentru a-și menține aspectul bun. Pe lângă structurile închise, podelele sunt ridicate din lemn pentru clădirile de tip deschis.

   Pe lângă lemn, blocurile de spumă sau cărămida sunt folosite pentru construcții. Cărămida decorativă este potrivită pentru decorarea pereților, pentru decorarea rafturilor, decorarea spațiului din apropierea acestora cu plante cățărătoare.

   Forjarea este folosită și în proiectarea bucătăriilor de vară. Decorul forjat este scump, dar arată și frumos.

   Dacă proiectul prevede ferestre, sticlă armată este utilizată în construcția unei bucătării de vară de tip închis. Este adesea folosit în vitrarea ferestrelor panoramice din clădirile din cărămidă. Această soluție vă permite să reduceți pierderile de căldură fără a reduce intensitatea luminii din cameră.

   O bucatarie de vara vitrata si izolata poate fi folosita pe tot parcursul anului daca este incalzita. Pentru finisare, puteți utiliza plăci OSB, căptușeală.

   Pentru fundație se folosește de obicei piatra naturală sau artificială. Cuptoarele sunt construite din cărămizi, uneori piatra este folosită în placare. Cei care încearcă să facă totul pentru conștiința lor acordă o mare atenție acoperișului: în unele cazuri, metalul este ales pentru acesta, în altele, metalul. Totodată, pentru un confort sporit, acoperișul este învelit cu lemn de jos, fără a uita de izolație.

   Cu toate acestea, un baldachin din metal va transmite sunetul picăturilor de ploaie, care în timp vor începe să irită fiecare gospodărie. Prin urmare, în locul acestui material, este mai indicat să se folosească ardezie sau plăci bituminoase, ondulină.

   Există multe cerințe pentru materialul pentru podeaua bucătăriei de vară. Trebuie să fie durabil, fiabil, capabil să reziste la sarcini grele și să fie rezistent la abraziune. În acest caz, utilizarea lemnului și a linoleumului este inadecvată. Cea mai bună opțiune ar fi plăcile de stradă. Pentru a exclude alunecarea, este necesar să achiziționați matrițe cu un efect de relief, anti-alunecare și o textură de suprafață mată.

   Când căptușiți bucătăriile deschise cu acest material, acestea pot fi clătite cu un furtun: acest finisaj nu se teme de apă. Adesea, plăcile de pavaj sunt folosite pentru clădiri deschise.

   Proiecta

   Decorarea interioară a bucătăriei de vară este diferită. Dacă bugetul permite, încearcă să o aranjeze în același design stilistic cu designul casei. Dar chiar dacă extensia este limitată în filmare, ar trebui să aibă un loc pentru o casă de schimb și o sală de mese. Daca este mult spatiu, fondurile permit, pentru un confort mai mare, extensia de tip inchis este izolata si decorata cu semineu. Dacă se dorește, un astfel de articol poate purta o încărcătură exclusiv decorativă sau poate încălzi camera, creând o atmosferă favorabilă.

   Zona de luat masa nu trebuie să fie prea îngustă. Lățimea minimă ar trebui să fie de aproximativ 3 m, în timp ce lungimea ar trebui să fie mai mare.Este indicat sa achizitionati un astfel de mobilier pentru a putea fi mutat daca este necesar.

   Cu toate acestea, dacă masa face parte dintr-o idee de design și este realizată sub forma unui stâlp căptușit cu piatră artificială, ar trebui să încercați să alegeți un material ușor de întreținut.

   Mobilierul este selectat pe baza unor considerente practice. Tonurile de alb și elementele pretențioase ale canapelei și fotoliilor sunt nepotrivite aici. De obicei, ei încearcă să umple spațiul cu articole ușor de curățat și care se disting prin fiabilitatea structurilor. Sunt excluse obiectele de mobilier cu margini ascuțite.

   Este bine atunci când toate detaliile amenajării sunt supuse unui singur concept de stil, subliniind originalitatea actuală.

   Luați în considerare câteva idei pentru decorarea unei bucătării de vară.

   • Un spațiu deschis cu o zonă de gătit și un hozbolk situat pe același plan este o soluție practică. Grinzile și tavanele din scânduri creează o stare de spirit specială și o aromă națională.
   • Soluție elegantă a unei anexe cu doi pereți goali: unul are o zonă de gătit, care este împărțită de zona de luat masa printr-un cuptor și o hotă. Dispunerea liniară a pieselor de mobilier economisește spațiu pentru mișcare.
   • Bucătărie deschisă de vară, cu acoperiș în două frontoane, situată pe patru stâlpi. Designul găzduiește o zonă de gătit combinată cu un tejghea de bar, o zonă de luat masa și un șemineu.
   • Una dintre cele mai convenabile opțiuni compacte cu un acoperiș cu grinzi. Pereții de cărămidă, o masă similară, care face parte din zona de gătit, alcătuiesc un ansamblu armonios, combinat cu materialul metalic al zonei de uz casnic și scaunele înalte din lemn.
   • O parte a bucătăriei de pe veranda închisă poate fi transformată într-o cameră de zi confortabilă. Ferestrele de pe părțile adiacente umplu spațiul cu lumină, în timp ce mobilierul și draperiile creează o atmosferă primitoare.

   Atunci când amenajați o bucătărie de vară, este important să luați în considerare: ar trebui făcută în același stil nu numai cu decorarea interioară a casei. Ceea ce contează este idila cu fațada casei și peisajul. Acest lucru va crea un sentiment de ordine.

   În același timp, nu este deloc necesar ca clădirea să coincidă în design într-o singură culoare și arhitectură. Este important să existe o suprapunere a elementelor individuale.

   Desigur, stilul joacă un rol important. De exemplu, direcția mansardei cu demonstrația sa de accente de cărămidă și imitarea instalațiilor industriale este dificil de susținut aici, dar este foarte posibil să alegeți elemente ale stilului Provence și country.

   Dacă în decorul din interiorul locuinței principale este prezent un element inerent uneia dintre aceste direcții, unitatea celor două clădiri va fi mai armonioasă.

   Exemple frumoase de interior

    Să luăm în considerare câteva exemple de interior al bucătăriilor de vară: acest lucru ne va permite să evaluăm designul acestuia, să înțelegem ce priorități ale compozițiilor interioare sunt astăzi în centrul atenției.

    • Un exemplu de utilizare a plasticului de răchită pentru ratan. Această sufragerie arată potrivită într-o bucătărie combinată.
    • O bucătărie realizată din lemn masiv, cu o sobă de șemineu și un focar de trecere, arată interesantă. Podeaua din scânduri îi conferă o aromă aparte. Pentru casa de schimb a fost folosit mobilier laconic, masa de sufragerie este din lemn.
    • Extensie deschisă cu perdele textile și mobilier mobil. O organizare clară a fiecărei zone funcționale este inerentă spațiului. Sala de mese este situată lângă un perete cu două ferestre mici.
    • Un colț excelent pentru o bucătărie de vară. Pe lângă zona de gătit, vor exista scaune și o masă. A fost alocat un loc pentru depozitarea lemnelor de foc și a alimentelor.
    • Un exemplu de proiectare a unui spațiu închis. Zona de gătit este proiectată în același stil, are o masă confortabilă, cuptor și buștean. Prezența ferestrelor aduce lumină în cameră.
    • Un exemplu de spațiu închis cu șemineu și televizor. Bucătăria spațioasă de vară este realizată în nuanțe de culori naturale, pe lângă zona de luat masa și zona de gătit, se remarcă printr-un spațiu confortabil pentru oaspeți.
    • Una dintre tehnicile șic pentru decorarea unei bucătării de vară cu o zonă combinată de gătit și de luat masa. Masa în formă de U vă permite să plasați o mulțime de oaspeți sau o familie numeroasă în spatele ei.
    • Utilizarea ușilor de sticlă vă va permite să umpleți camera cu lumină, o zonă de gătit compactă poate fi plasată într-un colț, puneți lângă ea o masă rotundă pentru două persoane.

    Atunci când efectuați orice decizie de proiectare, este important să utilizați corect iluminarea. Acest lucru este valabil mai ales pentru opțiunile de tip închis în încăperile cu lipsă de lumină. În acest caz, iluminarea separată a fiecărei zone funcționale are sens: aceasta va oferi o organizare discretă camerei.

    Atunci când alegeți, merită să acordați preferință lămpilor cu LED-uri. Pentru iluminarea clădirilor de tip deschis, este mai bine să alegeți modele rezistente la umiditate.

    Pentru informații despre cum să decorați o bucătărie de vară, vedeți următorul videoclip.

    fara comentarii

    Comentariul a fost trimis cu succes.

    Bucătărie

    Dormitor

    Mobila