Subtilitățile procesului de placare interioară a unei case cu imitația unui bar

Subtilitățile procesului de placare interioară a unei case cu imitația unui bar
 1. Particularități
 2. Proiecta
 3. Montare
 4. Tehnologia de finisare
 5. Sfat
 6. Exemple frumoase

Materialele din care este construită casa nu sunt atât de importante pentru atractivitatea sa vizuală. Decorarea interioară adaugă confort și frumusețe camerelor. Imitația unui bar este foarte populară, deoarece vă permite să implementați o varietate de soluții de design, în plus, oferă camerelor un aspect original și unic. De asemenea, cu ajutorul acestui material, puteți netezi pereții care au nevoie de reparații fără efort și bani cheltuiți inutil.

Particularități

Imitația unui bar este realizată din lemn natural de diferite specii. Aceasta înseamnă că culoarea și textura materialelor sunt diferite. Trebuie remarcat faptul că acest material îndeplinește toate cerințele de mediu. Datorită naturaleței maxime în designul camerelor, a fi în astfel de camere este foarte confortabil.

Deoarece se bazează pe lemn, este necesar să se evidențieze durabilitatea și rezistența imitației unei bare, proprietățile sale excelente de izolare fonică și izolare termică. Crearea unui microclimat confortabil în cameră este facilitată de conductibilitatea termică scăzută a produselor. În plus, atunci când alegeți un copac din anumite specii, vor apărea proprietățile sale vindecătoare.

De asemenea, printre avantaje trebuie remarcată ușurința instalării. Toate părțile structurii au vârfuri și caneluri de conectare și practic nu încarcă suprafața, protejând-o astfel de deformare.

Dacă o casă este construită din lemn natural, prețul poate crește semnificativ și se pierde o cantitate semnificativă de timp în așteptarea procesului de contracție.

Cu toate acestea, ca orice lemn natural, imitația are dezavantajele sale. În primul rând, un microclimat nefavorabil și umiditatea ridicată pot reduce semnificativ durata de viață a produselor. Materialul trebuie acoperit în mod regulat cu compuși antiseptici, precum și lăcuit sau vopsit. De asemenea, impregnarea cu amestecuri rezistente la foc nu va fi de prisos pentru a elimina riscul de incendiu.

Plăcile de calitate inadecvată pot să nu fie suficient de rezistente, se pot deforma și usca în timp și sunt, de asemenea, supuse proceselor de degradare. Acest lucru poate fi evitat doar cu condiția achiziționării unui produs de calitate de la producători de încredere.

Proiecta

Imitația de finisaj a lemnului poate fi de două tipuri: monolitică și combinată. Depinde de ideea de design.

 • Finisaj monolitic este o placare completă a încăperii cu imitație de bar. În acest caz, ele pot acoperi pereții, podelele și tavanele. Panourile se potrivesc foarte strâns, formând o singură compoziție.
 • Combinate același finisaj include diverse materiale. Baza este imitația lemnului, iar anumite zone ale camerei pot fi acoperite, de exemplu, cu gresie sau tapet. Principalul lucru este să vă asigurați că finisarea este realizată în același stil și aceeași schemă de culori. De asemenea, puteți aduce la viață soluții de design originale prin combinarea diferitelor tipuri de lemn.

Indiferent de tipul de finisaj, împreună cu imitația lemnului, trebuie să achiziționați elemente decorative suplimentare. Acestea pot fi colțuri, muluri, dând individualitate și completitudine. Ele pot fi realizate nu numai în culoarea lemnului, ci și în orice altă nuanță: alb, negru, crom și altele. Pe piata constructiilor, aceste piese sunt prezentate intr-o gama larga.

Montare

Înainte de a continua cu instalarea unei imitații a unei bare, trebuie să întocmiți un plan de lucru clar.În primul rând, ar trebui să studiați tehnologia de instalare a panourilor și să efectuați lucrări pregătitoare. Baza trebuie nivelată, iar materialele în sine trebuie impregnate cu o soluție antiseptică. După aceea, se montează lada, se calculează măsurătorile și se selectează materialul.

Instalarea trebuie făcută urmând strict instrucțiunile. După aceea, panourile sunt acoperite cu agenți de protecție.

Pregătirea

Puteți înveli o cameră cu propriile mâini, pentru aceasta trebuie să cunoașteți regulile generale și să urmați întocmai tehnologia. Pentru început, lucrările de finisare nu pot fi efectuate până când cabana, cabana sau casa de țară nu se micșorează. Dacă casa este în cadru, finisarea se poate face imediat după construcție.

 • Înainte de a începe instalarea, este necesar să curățați temeinic suprafața și să o nivelați.
 • Hidroizolarea se realizează cu ajutorul masticului. Pentru bariera de vapori, filmul este suprapus, atașat corespunzător și fixat cu bandă.
 • După aceea, rama este realizată. Lada, din lemn, trebuie tratată cu un antiseptic.
 • Pentru a crea izolarea termică a încăperii, puteți utiliza materiale speciale, de exemplu, vată minerală sau polistiren expandat. Stratul este fixat, închis cu polietilenă și prelucrat cu bandă de asamblare.

Trebuie avut în vedere faptul că în casele din lemn natural izolarea termică nu este o necesitate, iar în clădirile din beton nu te poți descurca fără ea.

Alegerea materialului

Imitația unei bare este selectată, în primul rând, în funcție de tipul de lemn, clasa acestuia și dimensiunea panourilor.

Există mai multe tipuri de materiale. Soiurile de cea mai înaltă calitate sunt considerate „Extra” și „Premium”, dar se deosebesc si prin cel mai mare pret. Notele mai ieftine sunt A, B și C.

La alegerea panourilor, este necesar să se țină cont de omogenitatea texturii lemnului și de culoarea acestuia, de absența defectelor pe material, de prezența nodurilor la suprafață, dintre care unele sunt permise pe panourile de la nivelul bugetului.

Atunci când cumpărați, trebuie să luați în considerare nu numai categoria de preț și calitatea materialului, ci și nevoile consumatorului. De exemplu, este nepotrivit să cumpărați panouri din clasa „Extra” pentru finisarea unei băi sau a unui balcon. Dar în camerele în care se plănuiește crearea unui design luxos, utilizarea lor va fi destul de adecvată.

Cât despre mărime – gama de oferte de pe piață este foarte largă. Experții dau câteva sfaturi în acest sens. De exemplu, dimensiunea mare a panourilor poate reduce vizual înălțimea și dimensiunea camerei. Cea mai bună opțiune pot fi elemente cu o lățime de 100-150 de milimetri. Cele mai mici vor semăna cu căptușeala ieftină.

Atunci când alegeți o lungime, este necesar să țineți cont de suprafața și decorul camerei.

Imitația unei bare poate avea dimensiuni de la 3 la 6 metri. Grosimea nu trebuie să depășească 12 milimetri.

Pereții finisați cu panouri de lungime și grosime mai scurtă nu numai că vor arăta mai rentabili, dar vor necesita și mai puțini bani. O combinație deliberată și de succes va crea un interior unic și unic al camerei.

Atunci când alegeți o specie de lemn, trebuie să studiați calitățile și caracteristicile acesteia.

 • Cele mai populare materiale pot fi citate ca exemplu, dintre care unul este zada... Acest lemn are o rezistenta mare la foc, este foarte durabil si are si o nuanta foarte placuta. Zada poate fi folosită pentru decorare atât în ​​interiorul cât și în exteriorul incintei, poate rezista chiar și la condiții nefavorabile de funcționare, în plus, are proprietăți curative. Finisarea cu imitația unui bar din acest copac poate fi realizată chiar și în încăperi cu umiditate ridicată și temperaturi extreme, cum ar fi o baie și o saună.
 • Folosind panouri tei puteți efectua lucrări la decorarea tavanelor și pereților. Are o culoare chiar frumoasă, care tinde să persistă chiar și cu schimbările de temperatură și umiditate.
 • Cât despre stejar - acest copac este unul dintre cele mai durabile. Este rezistent la putrezire și insecte, are un număr mare de nuanțe, dar este foarte greu de prelucrat. În plus, materialele din stejar sunt mai scumpe decât altele.
 • Aspen dimpotrivă, este ușor de prelucrat, rezistent la umiditate ridicată. În același timp, nu este deosebit de durabil. Dacă lemnul este prelucrat și uscat corespunzător, acesta va prezenta în timp o bună densitate și rezistență la temperaturi ridicate. Totodată, materialul are un dezavantaj uriaș, și anume că în interior poate avea fibre putrezite. Această nuanță nu poate fi detectată în timp util, va fi dezvăluită doar în timpul funcționării. Singura cale de ieșire este înlocuirea elementului de calitate scăzută cu unul nou.
 • Panouri cedru au un pret mare, dar in acelasi timp au o calitate excelenta. Sunt durabile și pot rezista cu ușurință oricăror influențe adverse. Un punct important este eliberarea de rășini naturale medicinale în timpul perioadei de funcționare. Cu toate acestea, trebuie spus că destul de des cedrul este falsificat, iar imitația unui bar pe baza acestuia este realizată din lemn de calitate scăzută, așa că merită să achiziționați material de la furnizori de încredere și să verificați certificatele necesare.
 • În cele din urmă, un material destul de popular datorită unui preț foarte rezonabil este Pin... Poate fi folosit în orice cameră. Singura avertizare este capacitatea de a elibera rășină atunci când temperatura crește brusc.

In cazul unei decoratiuni complete a locuintei cu imitatie de bar se poate lua in considerare o combinatie de specii de lemn, in functie de preferinte pentru pret, calitate, precum si plecand de la proprietatile si caracteristicile materialului.

Elemente de fixare

Este de preferat să fixați imitația unei bare cu cleme. Sunt potrivite pentru elementele de fixare ascunse și nu strica aspectul vizual al suprafeței cu găuri. În plus, această opțiune este destul de economică datorită consumului redus de elemente.

De asemenea, fixarea depinde de materialul de bază. De exemplu, pe suprafețele din lemn este convenabil să folosiți șuruburi autofiletante sau elemente de cuie. Pe baze de beton, cărămidă sau bloc, merită să folosiți dibluri și șuruburi autofiletante.

Trebuie remarcat faptul că poziția tuturor pieselor fixe trebuie verificată folosind un nivel al clădirii: în acest caz, suprafața se va dovedi a fi netedă și uniformă.

Tehnologia de finisare

Instalarea prin imitarea unei bare este destul de simplă și nu prezintă diferențe semnificative atât pentru decorarea exterioară, cât și în cea interioară a casei. Dacă urmați tehnologia, instalarea va avea loc rapid, iar rezultatul vă va mulțumi prin calitatea acesteia.

Înainte de a termina în interior, materialele trebuie aduse înăuntru, deschise ambalajul și lăsate să se întindă câteva zile. În acest timp, panourile se vor obișnui cu noul microclimat. Plăcile trebuie fixate exclusiv în poziție orizontală. Nu contează dacă începeți instalarea de sus sau de jos. Principalul lucru este să lăsați o adâncime de aproximativ 50 de milimetri față de marginea dorită pentru a asigura circulația curenților de aer și a preveni acumularea de umiditate sub material.

Panourile trebuie așezate cu capul în jos cu spini - acest lucru va face posibilă excluderea pătrunderii apei în caneluri. Colțurile și deschiderile pentru uși și ferestre trebuie prelucrate cu deosebită atenție, respectând verticalitatea și claritatea tăieturilor.

De asemenea, stratul decorativ ar trebui să ascundă toate comunicările stabilite. La tranziții, trebuie să instalați plinte - acestea vor oferi finisajului un aspect complet și îngrijit.

Sfat

 • Camera poate fi finisată atât independent, cât și cu ajutorul specialiștilor.
 • Pentru o mai mare consistență a stilului camerei, ar trebui să luați în considerare cu atenție selecția elementelor decorative. Ar trebui să fie cumpărate cu o marjă mică. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că o cantitate excesivă din ele poate crea un efect respingător.
 • Este mai bine să nu economisiți materiale.O imitație de înaltă calitate sub bară va arăta grozav și nu va crea probleme în timpul funcționării pentru o lungă perioadă de timp și, de asemenea, nu necesită întreținere suplimentară.
 • Înainte de montarea panourilor, baza trebuie tratată cu un antiseptic și impregnări speciale.

Vopsirea produselor poate fi efectuată în orice moment convenabil, indiferent de lucrarea de finisare, ținând cont de caracteristicile materialului. De exemplu, în încăperile încălzite, se recomandă amânarea acestui proces pentru câteva luni după instalare.

Exemple frumoase

Să luăm în considerare câteva soluții de design și exemple de interioare.

Pentru informații despre cum să efectuați placarea cu imitația unui bar în interiorul casei, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila